Az a mák, hogy nincs a nevemen a wrc, mert különben nem csak a Jóbarátom ügyében kellene majd valami bennfentest néznem, vagy egy ügyvédet, hanem magam miatt is, mert állítólag a neveden levő külföldi autó miatt ha elkapnak, a regadó kétszeresét kitevő adóbírságra számíthatsz, mert alapból valami adóvizsgálatot indítanak, plusz be kell fizetni a regadó+ÁFA-t, meg a többi forgalomba helyezéskor fizetendő szart.
Jut eszembe, ezeket a szarokat hol bírálják el? Központilag, mint a gyorshajtást, vagy Pesten, vagy helyben? Remélem nem Szombathelyen.
Bakker, 300-zal mész a 60-as táblánál (eléggé abszurd, de legyen). A bírság 3 kiló.
Elmész a gumisig más autójával, 800-ért????
egyszerűen nem értem, mire jó.
Most láttam egy román Octáviát, a járdára terelte fel Miskolcon (szintúgy) a rendőr.
Egy benzinkúton egy tankoló régebbi C-Merci kombiról vette le a rozsnyói táblát a dinamitként bevágódó VW Busból kipattanó hat rendőr egyike. A barátom látta, akit megvágtak tegnap.
Hogy mégis feldobjam ezt az egyhangú turbós topicot.
Tegnap az egyik jóbarátomnak odaadtam az autót, mert elvitte a felnijeimet kigörgőztetni, plusz gumikat kapott az autó.
Kész lett, meg a karcos-morcos felületeket is lecsiszolta, gondoltam majd kap egy gunmetal-grey színt a kerék, azon nem fog a fékpor :)
Jött vissza Miskolcon, amikor a Diósgyőr Stadionnál megállította a rendőr (de hogy: elé ugrott a belső sávban) majd igazoltatás. Két polgárőr távcsővel kukkolta a P-s és egyéb rendszámos autókat. A mindent vivő okirat az íróasztalomon volt, én pedig nem ültem az autóban. Tehát, mire odaértem, a rendőr, (az a nyomorult) közölte, hogy nem érdekli, én nem voltam ott, leszedi a rendszámot (a másik hümmögött, hogy én végülis ott vagyok most, vele lehetett volna egyezkedni) stb. Le is szedte, majd rendszám nélkül közlekedett az autó a munkahelyemig, ott van most. Az osztrák Kollegák hurcolnak.
Ja, a Barátomat megvágták. Úgy néz ki, eddig 8(!) kilóra. Mert elvitte a gumishoz az autómat. Most nézünk valami embert bent, ha nincs, ügyvédet.
Feljelent egy múlasztásért 50-60 ezerre, okés. Na de majd egy milla?
Igen, de ha most akar turbót venni, akkor ne egy 10évvel ezelőtti fejlesztést vegyen, hanem egy korszerűbbet.
Ugye nekem most lefordult a garrett a S2-ről, és ha nem az evora kéne a lóvé, nem ilyet tennék vissza a biztos. Csak sajna most nem fér bele, hogy lecseréljem még a kipuffcsonkot is és átalakítsam a downpipe-t, pedig megérné.
Nincs valakinek elfekvöben 2 db (vagy akär egy) fekete, tehat facelift elötti kipuff-höfokszenzora? Arra lenne szüksegem, amelyböl mindket oldali egyforma (fekete), a cikkszäma 078 919 529D (regeb´ben 078 919 529F volt)
Én inkább az újabb fejlesztésű turbókban gondolkodnék, mint őskövület garrettokon (mondom úgy, hogy nekem is 3076R van fent). Bár a garrettnak is kijött most az új GTX sorozata, állítólag jó.
nem volt időm annyira az utóbbi időben foglalkozni az autómmal, de rátettük egy Bosch műszerre, és szegény a keverék. Valószínűleg ezért is fogy el a töltőnyomás fent, pontosabban szépen el-fadeli az elektronika. A visszafolyócsővet egy picit próbaképpen elszorítottam,akkor már javult a helyzet.
Szerintem el van tömődve az üzemanyag-szűrője, vagy a szivattyú nem szállít eleget.
Ami viszont feltűnt, hogy a vízhőfokmérőm néha badarságokat mutat, menet közben szépen visszamegy 60 és 90 fok közé, főleg városban, ha alacsony fordulaton haladok. Ahogyan olvasgattam, lehet ez is a szegény keverék baja (hibás vízhőfok-jeladó), bár nyilvánvalóan a szivattyú felől érkező nyomás alacsony mivolta - szerintem legalábbis - mechanikus okkal bír
Segítene valamit a szűrőcserén kívül egy rendes üzemanyag-nyomásszabályzó beépítése?Egyáltalán hány bar-nak kell lennie a rendszernyomásnak?
A non-plus ultra meg csak annyi, hogy tegnap kikanyarodáskor gyorsítanom kellett, érezhetően nem akart menni az autó, utána meg elindult de rendesen nyomott egy korompamacsot, kiült a kipufogóm szélére is a feketeség :)
A menet metszéshez azért nem árt leszedni a hengerfejet, ha meg leszedem, már ezt nem szándékozom visszarakni, mert nagyon puha az anyaga, nem lehet rendesen lehúzni az összes ARP tőcsavart, mert kenődik.