pokollal,betegseggel,szegenyseggel,elatkozodassal valo fenyegetes
———————————————————.
Ha tanulmányoztad volna a Bibliát, na akkor abban találtál volna ilyen fenyegetéseket, na ott igen. És aki idézi ezt, az helyesen teszi, mert a Bibliában igazságok vannak leírva, és egyébként sem írogatták át a kanonizációk után, 1.700 éve ugyanazt olvasod benne.
Kicsit tanulmanyoztam a hitgyulektet es az elozo kormany mukodesi elvet es erdekes parhuzamot veltem felfedezni.
Azon tul,hogy evszazadok nyoman a Bibliat emberek tobbszor is atirtak beleszerkesztettek a Fidesz nevu part nagyon is jol alkalmazta azt a technikat amit a hitgyülekteben is alkalmaznak.
Ilyen egyik modszer a megfelemlites peldaul a haboruval valo riogatas, magas benzin arak 1000HUF/liter usaba egy gallonnal 400HUF/ liter
A gyulekteben pediglen a pokollal,betegseggel,szegenyseggel,elatkozodassal valo fenyegetes...
Erdekes.
Vajon Orban Viktor es Nemeth Sandor tartjak a kapcsolatot, hogy immaron a fidesz nem nyert a parlamenti valasztasokon?
De ők ezt vállalják, befolyásoltságuk és megvezethetőségük okán.
Nem szeretnék, hogy egyszeri és megismételhetetlen életüket ne hassa át a fantazmagóriába vetett talmi hit, és ennek érdekében még azt a pénzt sem sajnálják amit másra, élményekre, a családjuk épülésére fordíthatnának.
Minden zenész a maga világossága szintjén zenél és ad át üzenetet a jelenéből, a hívő már Isten központú zenét és szöveget alkot, a nem hívő pedig olyat, amilyen épp a jelene.
A Ramones a punkzene egyik alap zenekara, maga a punk életérzés egyik megfogalmazója, és hitelesen mutatja be azt, hogy Isten nélkül mennyire kilátástalan az élet, emiatt lett a punk egyik, emberek pólóin a mai napig hirdetett alap szlogenje a Sex Pistols egyik dalának a címe, a “No future”, azaz a “Nincs jövő” üzenet.
Ez egy hiteles összefoglalása az Isten nélkülisége nélkül valóban jövőképpel nem rendelkező embernek, aki felismeri azt, hogy pusztán emberi mivoltában nem várható érték a jövőjében.
Ezek még nem feltétlenül démoni szintek, képes a hívő ember is a lelkében elkeseredni, és ráébredni arra, hogy Isten támogatása nélkül nem képes előbbre jutni a jövőjében, és ez a keserű életérzés az Isten nélkül élő embert méginkább a hatalmába tudja keríteni pusztán a lelke szintjén is.
A ”keserűségnek” ez még csak a “gyökere”, amit az Ige szerint már felnövekedni nem szabad hagyni, azaz a keserűségnek a megerősödését, a személyiségünkben való elterjedését, eluralkodását kell megakadályozni, mert ott léphet be már a démoni, gonosz szellemiség az ember életébe.
A punkzene ennek a határán mozog már 50 éve, sokaknak emiatt csak egy érdekes epizód az életükben, és utána felnőnek az élethez, a feladataikhoz, teszik a dolgukat, és élik az életüket valós jövőképpel maguk előtt, azaz nem jövőkép nélkül.
De valóban tény az, hogy sokan benne rekednek ebben a “No future” életérzésben az életük során, de ehhez saját magukban kell először tisztázniuk a dolgokat, mert a döntés mindig az egyéné, mert nem zenekarok és azok szövegei döntenek helyettünk, hanem mi magunk emberek.
Ezért a punkzene már régóta egy kulturális színfolttá szelídült, egy kicsit lelazul az ember a hallgatása közben, aztán megy tovább, és építi a saját jövőképét.
Te egy nagyon becsapott ostoba módon gondolkodó ember vagy!
———————————————————-
A 294467-t Neked írtam, válaszolj az ott feltett kérdésre, mondd meg nyíltan, hogy elfogadod-e a bibliai igéket egy-egy állítás igazolására, vagy sem?
Mert ha nem fogadod el, akkor semmi súlya sincs az írásaidnak a Bibliában írtakat igaznak tartó emberek számára, addig csak üres duma itt a beszéded az Igén alapuló írásokkal szemben.
Ez van.
Ja, elterito meg nem érti, hogy miért tiltottad le Őt, hogy elérhessen Téged, ha akarja, de ha neked így jobb a közérzeted, akkor persze ezt is megérti, nem lepődik meg azon, ha ilyen hisztis vagy, hiszen írt Rólad emiatt itt is néhány hónapja…
Ahogyan én sem lepődöm meg ezen a hisztizési hajlamodon, lévén ideje lenne már kilépned abból az itt gyakorta hangoztatott mantrádból, hogy “jajj, engem abban a hitgyüliben a csúnya, rossz, bibliás tanító bácsik totál agy(on)mostak 1992-1998 között, és azóta sem tudok magamhoz térni!”
Állj már a talpadra, és szakadj már le a HGy-ban közel 30 éve eltöltött 6 évedről, mint vélt vagy valós sérelem forrásodról, és ne nyafogj még 2026-ban is emiatt, kb. minden búd és bajod jelenlegi okaként feltüntetve azt a 30 évvel ezelőtti 6 évedet!
Ha lejjebb ásunk látszik hogy itt nem egy kinevezés történik hanem egy rehabilitáció. Jézus 3x kérdezte meg Péter, hogy szeretsz-e engem, mert 3x tagadta meg őt. A "legeltesd az én juhaimat" tehát nem egy kinevezés volt a többiek fölé hanem visszafogadás a szolgálatba.
—————————————————-
Tévedsz, a “juhok legeltetésére és őrzésére” való felkérése egy teljesen új megbízatása volt Péternek, az egész nyájára érvényes pásztori elhivást kapott itt Jézustól, azaz itt a valóban szintén megtörtént rehabilitáció csak másodlagos, csak a kezdete egy új megbízatásnak.
És ismétlem, nem a mások fölé kinevezés itt a lényeg, hanem az, hogy ez korlátozások nélkül, az egész nyájra nézve hangzott el. Pál is, Jakab is, János is pásztorként is ír a levelei címzettjeinek, nem csak tanítóként, azaz nem csak Péter kapott pásztori felkérést Jézustól, hanem szerintem az összes apostol a szolgálatuk során, de az tény, hogy ezt először Péter kapta meg, és az is tény, hogy Neki Jézus az egész nyájra vonatkozóan mondta el a felkérését.
Ez nem fölérendeltségi viszony tehát, hanem az első nyíltan elhangzott pásztori elhívás újszövetségi elhangzása. Ezt innentől minden apostol figyelembe vette, Péter minden jelentősebb döntésnél jelen volt (pl. Apcsel. 15-ben leírt első “zsinat”), és Pál is nyíltan ír a Péterhez és a többi főbb apostolhoz való viszonyáról, mint olyam kapcsolatról, amit Neki tisztáznia kellett, és Péter is nyíltan biztosítja Pált a támogatásáról a 2. levele végén (3.15-16.).
———————————
A gyülekezet vagyonát pedig a pásztor vagyonával összekeverni igazi szélhámosság, a gonosz szolgák ismertetőjegye akik biszniszegyházat csinálnak maguknak.
——————————-
Ebben teljesen igazad van, emiatt egy szót sem írtam ezzel szemben.
Ahogyan a valós életben sem szabad összekeverni a nyáj hasznából részt kapó, emiatt részes - azaz NEM BÉRT KAPÓ, AZAZ NEM BÉRES! - pásztor személyes vagyonát a tulajdonos vagyonával.
A pásztor az részes, emiatt a tulajdonossal megegyezett részét veszi ki a nyáj hasznából, és nem a bérét, ezért Pál nem bérre jogosultnak nevezi a nyájat legeltető pásztort, hanem a nyáj hasznából, pl. a tejéből részt (azaz nem bért!) kapónak!
1. Kor. 9.7.Vagy kicsoda legeltet nyájat, és nem eszik a nyájnak tejéből?
Na ez az egyik alap ige ebben, de Te nem foglalkoztál sokadjára sem ezzel az igével sem ebben a témában, mert itt nem bért kapó emberről beszél Pál, hanem részt kapó pásztorról, lévén a nyájat a pásztor legelteti.