Ha a szürkebarát 75 éves, akkor aszú. Ha a szürkebarát költői hajlamú, akkor siller. Ha a leányka néger, akkor pinot noir. Ha a leánykán erényöv van, akkor vaskúti.
Ha a dugózás a konyhaasztalon megy végbe, akkor asztali fehér.
És végül, ha a leánykát a koma is dugózza, akkor bizony durbincs sógor...
Ha a leányka nem kap dugót, akkor csongrádi vörös. Ha a dugót egy másik szürkebarátba teszik, akkor homoki. Ha a leányka nem akarja a dugót, akkor kövidinka. Ha a dugó csavaros, akkor furmint. Ha a dugót rossz helyre teszik, akkor malaga. Ha a szürkebarát 25 éves, akkor bikavér.
Az Isten kétféle bort teremtett: a szürkebarátot és a leánykát.
A szürkebarát és a leányka csinálja a többi bort úgy, hogy a szürkebarát beteszi dugóját a leánykába.
Ha a dugó pont jó, akkor ezerjó. Ha a dugó puha, akkor a leányka elkezd szomorodni. Ha a dugó el van szorítva, akkor kéknyelű. Ha a dugót felaprítva teszik a leánykába, akkor szemelt rizling. Ha a dugó nehezen megy be, akkor visontai. Ha a dugó sehogyan sem megy be, akkor pusztamérgesi.
Egy asszony a vádlottak padján áll a férje meggyilkolásáért. A bíró kérdezi: - Egyetlen pillanatig sem érzett sajnálatot, amikor a férje elé tette a mérgezett kávét, és tudta, hogy hamarosan vége az életének? - De volt egy pillanat, amikor éreztem. - vallja be az asszony. - És mikor? - Amikor kért még egy csészével.
Nyúl bemegy a boltba. Azt mondja a nyúl: - Szállj el kismadár! Azt mondja az eladó: - Ne kornyikálj már! Másnap megint bemegy a nyúl a boltba és rákezd: - Szállj el kismadár! Az eladó behúz neki egyet. Rákezd a nyúl: - Csillagok, csillagok.
"Egész nap palántákat vásároltam. Hazafelé menet, egy útelágazásnál az egyik bukszus felugrott, ezzel eltakarta a szélvédőt, így aztán beleütköztem a szembejövő autóba."
Gazsit előállítják a bíróságon. A bíró kérdi Gazsitól: - Vádlott! Magát aztán végképp nem értem. Kimenti a folyóból a fuldokló barátját, majd hagyja, hogy fölakassza magát az első fára. Miért? - Hja, kérem - mondja Gazsi - azt hittem kiakasztja magát száradni.
Nyuszika és Medve pitbull csatát rendeznek. Medvének egy jól kifejlett, izmos, fekete, nagy pitbullja van. Nyuszikának egy zöld, soványabb, alacsonyabb példánya. No, fogják és összeeresztik a két pitbullt. Nyuszika pitbullja két harapással széttépi, fasírtot csinál a Medvééből. Medve nézi a pitbullja véres maradványait és megkérdezi Nyuszikát: - Te, Nyuszika, mennyibe kerül egy ilyen pitbull? - 5000$. - Hmmm...... - 3000 a krokodil, 2000 a plasztikai sebészet.