Keresés

Részletes keresés

triplaharom Creative Commons License 2023.11.26 0 0 154280

A szalonna a 2 ujjnyisnál kezdődik !

Előzmény: Atis57 (154279)
Atis57 Creative Commons License 2023.11.26 0 0 154279

Szia!

 Nem ---ez a zsir szalonna ......?

Előzmény: gepesz (154278)
gepesz Creative Commons License 2023.11.26 0 0 154278

Mi ez? Filc darab?

Előzmény: Atis57 (154277)
Atis57 Creative Commons License 2023.11.26 0 0 154277

Szia!

 Hát? Nem biztos. Felénk ilyen úthengerrel gyártott szalonnát? árulnak.

 Ezt sütheted napokig --csak zsir nem sül ki belőle.

Előzmény: cyr45 (154275)
triplaharom Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154276

Nagyon jól írod, töpörtyű az ! (:-)))

Előzmény: cyr45 (154275)
cyr45 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154275

De az igazi az, ha az ember vesz zsírszalonnát, és abból sk. süti ki a zsírt! :-))

 

Csak az meg macerás.  Viszont akkor lesz belőle isteni, friss tepertő (vagy töpörtyű) is, valamennyi.

Amit -ma már- aranyárban mérnek a boltokban, ráadásul sokszor régi, sőt avas is előfordulhat...

 

Ugyanez működik kacsával is!:-)

Előzmény: cyr45 (154274)
cyr45 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154274

Karéj lesz az, te!:-)  Kezdeni kicsit felejteni mágyár?...:-))

 

Mi azt szoktuk csinálni, hogy sütünk benne/rajta ezt-azt, és akkor már egészen jó pecsenyezsírt ad...

Előzmény: gepesz (154273)
gepesz Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154273

Erről sem jut eszembe, hogy kenni kéne egy karallyal.

Előzmény: cyr45 (154272)
cyr45 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154272

Kösz!   

Előzmény: gepesz (154268)
gepesz Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154271

Az otthoni hidegen sajtolt az nem ehető.

gepesz Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154270

2,30 eur 35 dkg

Jó? Ezt esszük.

Előzmény: Atis57 (154269)
Atis57 Creative Commons License 2023.11.25 -1 0 154269

Szia!

 

S ez  ehető is?  Mert az itthoniak csak a legalja fesztiválon indulhatnak....

 

Hány  euró?   köszi.

Előzmény: gepesz (154268)
gepesz Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154268

Mercadonaban.

Előzmény: cyr45 (154267)
cyr45 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154267

Jut eszembe, mikor októberben voltunk Spanyolországban, nem találtam sertészsírt az üzletekben,

pedig kerestem. Végül aztán olajat használtunk, nem volt gond, itthon is hol ezt, hol azt szoktunk.

 

De, ha ti ott csak zsírt használtok, írd már meg, hogy hol szoktátok venni, milyen üzletben?

Mert jövő hónap közepén megyünk újra, és inkább azt vennék, ha tudnám, hogy milyet, és hol?... 

 

Előzmény: gepesz (154256)
Nyaky Z. Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154266
Előzmény: sjohn (154257)
Őpoiuztrewq12 Creative Commons License 2023.11.25 -2 0 154265

"Eddig miben sütöttetek, főztetek? Olajban? Fuuuuúj! Utóljára valamikor kékítettem "

 

Olajban szoktunk. De nem gépolajban, hanem étolajban szoktunk sütni-főzni. Anyukám még disznózsírban sütött. Talán még palacsintát is. Az elsőt mindig a macska kapta, mert az első szanaszét szakadt neki. Én kaptam a másodikat, mert az már csak felesbe volt szakadva.

Előzmény: gepesz (154256)
sjohn Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154264

Nem, az új darab, legalább is ami nekünk van, rozsdamentes.

Az a baj vele, hogy nem süt hanem éget.

 

Előzmény: szakmókus (154262)
Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154263

Az a Farkas Berci. :-))

Előzmény: triplaharom (154254)
szakmókus Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154262

Ha alumínium van hozzá polírgyanta(viasz?).Rózsaszínű anyag,filckoronggal kell felvinni.

A végén rongykorong de a szegletek,árkok,bordák okozhatnak problémát.

 

Ha régi darab gondolom elpusztíthatatlan,de sok időt belefeccőlsz és az eredmény kétséges. Az új darabok legalább teflonosak.

Karácsonyra hozzon a jézuska.

Előzmény: sjohn (154260)
smith Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154261

Eredetileg szerintem eloxálva voltak ezek. Annak kellene utánaolvasni, házilag van-e erre valami okosság.

Előzmény: sjohn (154260)
sjohn Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154260

De csak sima koronggal vagy kell valami kence is?

Előzmény: Barret02 (154258)
sjohn Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154259

 Nem, nem...polírkorongra.

Előzmény: Barret02 (154258)
Barret02 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154258

Polírozással lehet fixálni.Remélem nem a csiszolásra gondoltál,mint polírozás.

Előzmény: sjohn (154257)
sjohn Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154257

Sziasztok!

Van egy régi NDK-s melegszendvics sütőnk, ami az évek alatt meglehetősen viharvert állapotba került.

/megfakult, ráégett a kaja...szóval nem túl bizalomgerjesztő/

Hogy lehetne 'újjá' varázsolni?

Odáig meg van, hogy felpolírozom...s utána, hogy ne legyen minden szürke ha hozzáérek?

Lehet valamivel fixálni a felületet?

Köszönöm ha valaki válaszol.

gepesz Creative Commons License 2023.11.25 0 0 154256

Eddig miben sütöttetek, főztetek? Olajban? Fuuuuúj! Utóljára valamikor kékítettem benne.

Előzmény: Őpoiuztrewq12 (154255)
Őpoiuztrewq12 Creative Commons License 2023.11.25 -1 0 154255

"Disznó zsírban köll azt sütni, mert az olaj a gépekbe való !"

 

Szót fogadtam neked, vettem a piacon egy vödör disznózsírt is.

Előzmény: triplaharom (154243)
triplaharom Creative Commons License 2023.11.24 0 0 154254

... a címe: Repülő Berci !  (:-)))

Előzmény: Qqberci (154250)
triplaharom Creative Commons License 2023.11.24 0 0 154253

Ugyan, miért kéne ?

Előzmény: gepesz (154245)
cyr45 Creative Commons License 2023.11.24 0 0 154252

...de nem is biciklivel voltatok, fogadnék!

Előzmény: Qqberci (154240)
Őpoiuztrewq12 Creative Commons License 2023.11.24 -3 0 154251

Bancsijácsi nem haragszik meg és nem kér vissza semmit. Az unokának azzal játszani kell.

Előzmény: gepesz (154248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!