Keresés

Részletes keresés

Dorien Creative Commons License 2005.10.17 0 0 233
Az hogy gyenge képességei vannak, a te véleményed.
Pár millió embernek más a véleménye erről.
Te írtál jobbat?

"A legnagyobb szolgálat amit egy ember tehet a másiknak, hogy segít neki segíteni önmagán." - Emerson
Előzmény: Srác (232)
Srác Creative Commons License 2005.10.17 0 0 232

33 éves vagyok, 2 Coelho-regényt olvastam el, a 3-kal már nem bírtam.

Némi ellentmondást érzek: azt írod, hogy Coelho nem megmutatni akar, közben pedig mégis csak "segít". Ez itt szerintem így logikai bukfenc.

A Coelho-jelenség arra példa, hogy az emberek mesterekre és tanítókra vágynak a mai iránytű nélküli világban, és akiben van némi hajlam arra, hogy ebben a szerepben tetszelegjen (vagy ha ezt mások ráakasztják), akkor azok gyönge képességekkel is (Coelho esetében: átlagos, sőt olykor az alatti írói talentummal) is sikeresek lehetnek. Ez a mai világ szegénységi bizonyítványa.

Előzmény: john_milton (231)
john_milton Creative Commons License 2005.10.17 0 0 231

Látod, nem érted...nem gúnyos lesajnálás volt, hanem a témában válaszoltam. Ha nem én írtam volna, azt mondanám, szellemes. Mondjuk, ha még engem sem értesz, akkor talán ezért van, hogy Coelhot sem. Egy könyvnek nem az a célja, hogy Neked elmondja, mit és hogyan kell tenned, még egy jobb szakkönyv is csak lehetőséget, tapasztalatokat ír le.

Pont Coelho az, aki nem megmutatni akar, és az Alkimista az a könyv, amely több döntés eredményét mutatja be: Santiago, a fickó, aki keresi a gazdagságot, a rablót...

Santiago az ember, akinek vannak álmai, és azokat meg is valósítja. A rabló korán feladja. Az utcai árus a könnyebb utat választotta. A fickó, aki alkimista akar lenne (a nevét elfeledtem) a felszínt keresi, Ő álmodni akar, de nem tud. Ez egy nagyon egyszerű kivonat, és lehet, hogy így sem érted. Coelho könyvei olyan művek, amely segítenek, hogy erőt merítsünk ebben az "elrablósodott", felszínes világban.

Nem tudom, hány éves vagy, és mennyit éltél (nem évet). Én sem értek mindent, ami olvasok, a diff. egyenletekkel például van gondom. De ha a haverom megoldja, attől Ő még nem varázsló, csak megvan hozzá az előélete. Sokat írtam, talán segít, de biztosan nem eleget. Csak Te értheted meg, megértetni nem lehet. És nehezebben megy, mint a diff. egyenletek.

Előzmény: Srác (227)
angel_fire Creative Commons License 2005.10.17 0 0 230

Miért akarná megmutatni?

Nagy különbség van a halat adni és a megtanítani halászni között...

Zog Creative Commons License 2005.10.17 0 0 229

szerintem menj, és hallgasd meg, mi Mondanivalója számodra a Csöndnek. ideje lenne elGondolkodnod a Személyes Életutadon, vajon ilyen Felfogással jó Úton haladsz-e, gyermekem.

Előzmény: Srác (222)
Dorien Creative Commons License 2005.10.17 0 0 228
Honnan veszed, hogy ő akarja megmutatni?
Szvsz. az egész munkássága arról szól, hogy ne elégedjünk meg a készen kapott dolgokkal, hanem keressük meg azt, ami igazán a miénk.
Srác Creative Commons License 2005.10.17 0 0 227
Értem a gúnyos lesajnálkozásodat. Választok, meg szeretném látni a piramisokat, ám kizártnak tartom, hogy azt Coelho mutatná meg. Ő nem képes erre, bár nagy varázsló, mert elhiteti, hogy igen.
Előzmény: john_milton (224)
Devin Creative Commons License 2005.10.16 0 0 226
nemsokara, okt24-en megjelenik magyar nyelven a zarandoklat

fura, pont most olvasom tolvay ferenctol az el caminot, erdekes lesz osszehasonlitani a 2 olvasmanyt
angel_fire Creative Commons License 2005.10.13 0 0 225
ez találó volt :-)
Előzmény: john_milton (224)
john_milton Creative Commons License 2005.10.13 0 0 224
Vannak, akik meglátják a piramisokat, vannak akik előbbieket agyon akarják verni, és van aki még a pásztorságig sem viszi... lehet választani
vincere Creative Commons License 2005.10.13 0 0 223
Még jó, h. nem gondolkodik mindenki egyformán - milyen unalmas is lenne akkor a világ :-)
Srác Creative Commons License 2005.10.13 0 0 222

Üssetek, de én közhelyeket mondó divatos dilettánsnak tartom Coelhót. A sikere abban rejlik, hogy az ember ma már az üres frázisokra is rámozdulnak, és azt gondolják, ha valaki tetszetősen fogalmaz, akkor az már jó.

Coelho a kortárs irodalom vicce.

Dorien Creative Commons License 2005.10.09 0 0 221
Köszi a hozzászólást!
Én is nemrég vettem meg az Alkimistát, pár napja néhány oldalt olvastam belőle, aztán letettem pihenni. De ma este előveszem megint. ;)

"That which is imagined need never be lost."
Előzmény: john_milton (220)
john_milton Creative Commons License 2005.10.09 0 0 220
Sziasztok! Lehet, hogy szégyen, de én csak mostanában jutottam hozzá Coelho könyvhöz. Rég nem olvastam szépirodalmat, néhány Hesse és egy Orwell volt a kivétel. 10 év alatt 4-5 könyv. Most úgy összejöttek a dolgok, és változtatni akartam sokmindenen, erre ajánlotta egy barátom, olvassam el Az alkimisát. A pusztai farkas óta nem olvastam ilyen jót. Nem mondott vmi fantasztikusan új dolgot, de azt írta le, mi bennem volt, csak magam sem mertem kimondani. Amikor Egyiptomban jártam, és azt mondtam, a sivatag volt a legszebb, sokan furcsán néztek rám. A második a Veronika... volt. Olyan dolgokat olvastam a két könyvben, amelyek olyan érzéseket váltottak ki belőlem, hogy nehezen is tudom megfogalmazni őket. Coelho képes nagyon egyszerű dolgokat megfogalmazni, és csak gratulálni tudok ahhoz is, hogy ilyen nagy példányban el tudta adni. Nagyon szeretném, ha meg tudnám valósítani azokat az álmokat, amelyeket megerősített bennem. Sokat írtam, de semmi értelmeset. El kell olvasni. És megpróbálni tanulni belőle.
vincere Creative Commons License 2005.08.17 0 0 219

Én se! Legújabb szerzeményeim A mágus naplója mellett pont az Ötödik hegy (ezeket is külföldön vettem) és a Warrior of the Lights - ezeket is angolul sikerült csak.

Tehát, már csak egyetlen könyv hiányzik a Coelho-gyűjteményeből, a The Valkyries!!

Előzmény: angel_fire (218)
angel_fire Creative Commons License 2005.08.17 0 0 218

Én pl semmi pénzért nem adnám egyiket sem :)

Az Ötödik hegyet is évekig vadásztam, mire sikerült lecsapni rá.

Előzmény: vincere (217)
vincere Creative Commons License 2005.08.17 0 0 217

Azt nem nagyon hinném, h. bárki eladná a Coelho-könyvét...

Én Az alkímistával kezdtem, mindenkinek ezt ajánlom, neked is.

Ami még nekem nagyon tetszett, az Az ördög és Prym kisasszony, a Tizenegy perc, és a Veronika meg akar halni. Persze a többi is tetszett, de ezek vannak a topon nálam.

Most olvasom A mágus naplóját, amit lehetetlen beszerezni, és in külföldön vettem meg angolul. Ez az első regénye, ha jól tudom. Az ősidőkben kiadták magyarul, de azokhoz a példányokhoz képtelenség hozzájutni, én is hiába próbálkozom évek óta...

Jó olvasást!

Előzmény: Dorien (214)
yuntem Creative Commons License 2005.08.17 0 0 216

nem tudom, egyszerűen csak feltűnően divatos, fogyasztható, "trendi". és mivel nem eredeti, nem arról van szó, hogy ő diktálna, sokkal inkább arról, hogy meglovagolt egy hullámot. de hangsúlyozom, ehhez is kell tehetség. szvsz ma már az irodalom is egyre inkáb úgy működik, mint a zene: ha felbukkan egy tehetség (mondjuk a zenében már a tehetség sem feltétel), a kiadók rögtön a piaci lehetőségeket nézik. és coelho ebben tutira partner. tegnap pl. az interneten keresgélve két érdekeset találtam: a zahír (vagy a legújabb?) könyve kapcsán azt nyilatkozta, hogy szerinte az usában nagyon jól fog fogyni, mert madonna is beszélt róla valahol, clintont meg lefényképezték, ahogy olvassa. egy másik oldalon pedig elő lehet fizetni egy hírlevélre, amelyben gazdag és híres emberek üzleti sikerrel kapcsolatos okosságait küldözgetik. köztük van coelho is.

Előzmény: Dorien (213)
SzomoruVasarnap Creative Commons License 2005.08.16 0 0 215

...így van, "a Tömegnek" ír... egyszerű, különösebben nem késztet gondolkodásra, mindent konkretizál, hatásvadász befejezések stb...

...hiába marketing, példányszám, hírnév stb., -ha már említetted- pl. Hesse nyomába sem léphet... eredetisége már ott bukott, hogy Az alkimista ürügyén egy régi héber történetet bővített kb. húszszorosára... mindegy... az ilyesmi sem árt, szv is Coelho-olvasó...

szv

Előzmény: yuntem (211)
Dorien Creative Commons License 2005.08.16 0 0 214
Lehet, hogy megveszem pár könyvét, mert a könyvtár elég reménytelennek tűnik. Ki mit ajánl? Esetleg kinek van eladó Coelho könyve? (több kötet)
Dorien Creative Commons License 2005.08.16 0 0 213
És ezt hogyan gondolod? Jön a marketing menedzsere, és megmondja neki, hogy az uralkodó trendek alapján mit kell írnia?
vincere Creative Commons License 2005.08.16 0 0 212

Nem, ez nem jutott eszembe. viszont olvastam már ötmillió helyen.

Nekem nem ez a véleményem a könyveit olvasva, és immár a hetediket olvasom...

yuntem Creative Commons License 2005.08.16 0 0 211
senkinek nem volt még olyan érzése, mintha coelho egy marketingstratégia alapján írná a könyveit? csupa olyan lerágott csontot vesz elő, ami a viszonylag művelt, de azért inkább csak a divathullámok alapján tájékozódó nyugati értelmiségieket minden bizonnyal érdekli - sors, szabadság kérdése, megfűszerezve egy kis keleti romantikával és miszticizmussal. a tehetséget persze nem vitatom el tőle, az alkimista kifejezetten tetszett, bár eredetinek az sem nevezhető (gondolok pl. hessére). a zahírban amúgy be is vallja, hogy mennyiben köszönheti a sikerét a "szívességbanknak" - szóval nem csak ő dolgozik nagyon tudatosan, mondhatni iparos módjára, de egy jó kis marketinggépezet is alá van tolva.
vincere Creative Commons License 2005.06.30 0 0 210
Természetesen baromság. Nemcsak nem tudott volna úgy írni róla, de nem is írt volna úgy róla, h. nem ment végig.
Előzmény: angel_fire (209)
angel_fire Creative Commons License 2005.06.29 0 0 209

Jajj, melyik okos volt?

Én is látogattam sokat azt a fórumot, aztán teljesen befordultam tőlük. Egy ideig jó volt tapasztalat és élménycserének, de később átfordult nagyzolásba az egész...

Egyébként szerintem baromság. Nem tudott volna úgy írni abban a könyvben ha nincs ott.

Előzmény: mandli (208)
mandli Creative Commons License 2005.06.29 0 0 208

Tudom, hogy  a Mágus naplója erről szól. Az utazas.com  Szt. Jakab útja illetve az "el Camino" topikon hangzott el, hogy nem tette meg az utat, csak írt róla.És hogy jó üzleti érzékre vall, hogy felhasználja a témát a műveiben.

Én is az ellenkezőjét szeretém hinni!!

Előzmény: angel_fire (207)
angel_fire Creative Commons License 2005.06.29 0 0 207

Mármint Coelho volt képes 3-4 napot megtenni?

Baromság. Végigment, sőt, a Mágus naplója c. könyvben naplószerűen le is írta az egészet. Erről szól a könyv.

Rosszul informáltak.

Előzmény: mandli (206)
mandli Creative Commons License 2005.06.29 0 0 206

MOst hallottam, hogy a sokat emlegett St. Jakab úton  - Camino - csak három-négy napot volt képes megtenni. Ha ez tényleg igaz, akkor miért emlegeti fel folyton, mint

egy fontos állomást az életében. Ha valaki meg tudja ezt cáfolni, nagyon örülnék, mert most eléggé megdöbbnetem.

3x Creative Commons License 2005.06.13 0 0 205
Amúgy is, divat lett rohanni, mindent azonnal akarni, és közben az emberek zöme elmegy a boldog pillanatok mellett, és nem vesz észre fontos dolgokat.

Nem kell elnézést kérned, ha más a véleményed valamiről. :)

Ezzel az értelmezéssel egyetértek. A nyugati kultúra és a média "áldásos" hatása.

"Le cose belle sono lente." - Pane e tulipani

Amúgy nekem ugyan tetszett a Zahir és az Alkimista is, de azért a nyugati kultúra mindent elsöprő individualizmusa ezeken is átsüt (nincsenek emberi kapcsolatok, emberi viszonyulások, csak ÉN, ÉN, ÉN)
Előzmény: Dorien (204)
Dorien Creative Commons License 2005.06.07 0 0 204
Már bocs, de szerintem nem arról szól, amit idéztem, hogy passzívan várd ki, amíg magától megtörténnek veled a dolgok. Mindössze arról van szó, hogy a türelmetlenséggel, vagy a túl nagy igyekezettel többet ártasz az ügynek.

Amúgy is, divat lett rohanni, mindent azonnal akarni, és közben az emberek zöme elmegy a boldog pillanatok mellett, és nem vesz észre fontos dolgokat.

Nem kell elnézést kérned, ha más a véleményed valamiről. :)

Ezzel az értelmezéssel egyetértek. A nyugati kultúra és a média "áldásos" hatása.
Előzmény: mézecske22 (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!