Sziasztok! lehet, hogy nem pont itt kéne feltennem a kérdést, de hátha tud valaki válaszolni. Reálisan milyen áron lehet eladni most egy használt, de teljesen hibátlan Nikon TC-E17ED telekonvertert? Köszönöm!
Ahogy momdtam az arkategoria adott, d200at ismerem egyebkent, ha minden igaz ez lesz a kovetkezo gepem, hacsak nem maradok a canonnal, de ugy tunik nekem hogy a ceg felprofi vonala lassan lassan leamortizalodik egy erosebb beleposzintre (legalabb is 60D-t mar biztosan nem vennek). A mostani gepvasarlas mar megoldodott, tegnap sikerult vennem jo aron egy jo allapotu vazat.
D100-nál még egyáltalán nem is tudod házilag megnézni az expószámlálót, az még nem írta be az exifbe
de az egyébként sem túl célszerű választás, a D70 gyakorlatilag mindenben jobb, gyorsabb - de a kolléga által javasolt D200 valóban nem megfizethetetlen, viszont jellemzőkben tényleg kategóriákkal előrelépés (ami ritka dolog, általában az a jellemző technikai cuccoknál, h kis különbségekért kell nagyon sokat fizetni!)
eleve megbízhatóbb, nagy terhelésre tervezett modell, amiből könnyen találni keveset-, másodgépként használt példányokat
vég nélkül lehetne sorolni a hasznos különbségeket: sokkal nagyobb és világosabb kereső, jobb obikompatibilitás, jobb AF rendszer, gyorsabb működés, nagyobb fölbontású és dinamikájú érzékelő, jobb kijelző (a D70 parányi kijelzőjén még azt sem tudod a helyszínen megállapítani, az élesség jó helyre került-e...), jobb vakuvezérlés, ... - ha csak mód van rá, érdemes összeszedni a rávalót
Sajnos ismeretsegbol nem tudok d70et venni, csak hirdetesekbol. Egy baratomnak segitek gepet valasztani es en is szivesen kiprobalnek egy Nikon-t, az arkategoria adott, sajnos D100-t mar keptelenseg jo allapotban es/vagy ertelmes aron talalni, ezert a D70-regondoltam de igy veszelyesnek tunik a dolog:)
egyik Nikonon sem menüből olvashatod ki, hanem a képek Exif-éből
ha nincs jó Exif-nézegető a gépeden, elég a www.myshuttercount.com-ra föltölteni, az is megmondja
viszont a D70 esetén nem 100% biztonsággal, mert csak 16 bites a számlálója, így még 66e előtt túlcsordul, ismét 0 lesz, és csak szervízben tudják megmondani a tényleges értéket
(az újabb típusokon már 32 bites a számláló, nincs ilyen gond)
így inkább csak ismeretségből, megbízható eladótól érdemes venni, mert egy átfordult és még nem zárcserés példánynál már minden nap ajándék (azt mondják, átlagosan 40-50e expó környékén hal be a zár - cseréltetni viszont ennél a modellnél már nem érdemes, nem ér annyit)
nem lehet: a D70s talán egyetlen gyakorlati előnye, h azon már volt távkioldó aljzat, ami a D70-ről még hiányzott
emiatt aztán a D70-hez nem is volt sok értelme markolatot használni, mert a normál fogása egyébként is nagyon jó (magasabb fogást ad, mint a D200/300 széria!), portré állásban pedig csak infra kioldóval lehetne bohóckodni
D70-hez van egy D70s-es markolatom, viszont kommunikációra szolgáló kábel nincs köztük. Kérdésem: Ezt a markolatot D70-el is lehet használni? Ilyen kábelt égen-földön keresek, de nem találok. Hol lehetne utána keresni szerintetek?
hogy vmivel lassabb legyen az rendben, de sokkal lassabb nem igazán szabadna legyen
18-70 után sokáig használtam 18-135-öt (igazából most is néha, az még megvan) ami gyakorlatilag ugyanaz mint a 18-105, és ugyan közvetlenül nem hasonlítottam össze őket, de használatban nem tűnt föl lassulás, ezért nem gondolom, h nagy lenne az eltérés
fölépítésben gyengébbek (nem csak a műanyag bajonett miatt, de pl. míg a 18-70-ben "valódi", gyűrűs USM motor volt, a mostaniakban már mikromotor, ill. a 18-70-en asszem volt még porvédő gumiszoknya is), viszont élesebb, jobb fölbontású képet adnak - éshát az az elsődleges
Nem nagyon voltam elégedett a kit obival. Csak eleinte. Amint megvettem a 70-200/2.8as sigmát, de főleg amikor az 50/1,8-as fixet, látványosak lett a kitobi korlátai. Már régen akarok venni másikat, de full frame géppel együtt akartam. A kérdés, a régi 18-70es kitobinál a mostani kitobik jobbak? Ha nem, akkor inkább veszem kitobi nélkül a vázat.
Tanácsot szeretnék kérni. Tudom, hogy amit kérdezek, naygon szubjektív, de mégis valahogy képet kellene kapjak :
Mekkora különbség van a D70 és a D7000 között minőségben ?
Kb. mióta létezik használok egy D70-et nagy megelégedéssel, régóta váltani akartam már jobb gépre, de az volt a tervem, hogy amikor a full frame lejön a félprofi kategóriába, akkor veszek azt. A D700 árát én nem fordítom fényképezőgépre, a D7000 már beleférne. Van egy pár jó obim, ami full frame-re alkalmas. sigma 70-200/2,8, nikon 50/1,8, régebbi fixek, minden obi amit mostanában vettem, mind normal, nem DX. Kivétel a kitobi, ráadásul kb. 50%-ban most is a kitobit használom (18-70, nem VR), viszont akarok venni helyette egy jobb, végig 2.8-as alap obit, de ezt már full frame-hez akartam venni, monjduk 28-70 körüli tartományra. Ez a tervem most borulni látszik, részben amiatt, hogy a zár egyre furcsább hangot ad, lehet most kellene másik gép.
Azt nem tudom, hogy a + szolgáltatásokon kívül (mondjuk a videót nem nézem sokba, ha az kellene vennék kamerát, de ha jön az új géppel, akkor azért nem haszontalan, de nem is szempont) az alap képminőség is jelentősen jobb-e mint a régi D70-es. ? Sajnálom, hogy a nagyobb megapixel irányába mentek a 7000-essel.
Aktuális gépek között találok összehasonlítást, de ilyen régi és ennyire új gép között nem. Mi a véleményetek ? Tudtok valami támpontot adni ?
Mivel nyernék többet, egy jó alap obival, (28-70 mondjuk, 2.8) vagy a váz cserével ?
Ha vázat cserélek, melyik obival érdemes venni, ha a szempont az, hogy a nagy tele miatt nem akarom beáldozni az alap tartomány (18-50) minőségét.
Sziasztok! Eladóvá vált NIKON D70 hibás fényképezőgépem. Memóriapanel cserére szorul 38.000 ft illetve már cserélni lehetne a tükörmozgató mechanizmust is. ~18.000 (nem kötelező, azt mondták 1-2 ezer képet kibír még)
Minden más jó rajta. Ha valakit érdekel biztosan megtudnánk egyezni. Alkatrésznek eladó
Tartozékok:
nikon af-s nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 ed
nikon af nikkor 35-70 3.3-4.5
vivtar af 1:3.5-5.6 28-210 tolózoom
Sunpak 72mm UV filter
NIKON nyakpánt
2db akkumulátor
3 memóriakártya, 256mb 512 mb 8giga
Tartozékok csak akkor eladók, ha jó árban tudunk megegyezni. Ezeket én is használnám még ak övetkező gépemhez.