Keresés

Részletes keresés

Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.11.01 0 0 10356

Kedves felszólalók, hozzászólók!

Rég jártam az oldalon, de meglepetten vettem tudomásul, hogy én (is) meg lettem szólítva, méghozzá negatív színben a sérelemdíj ügyében. Volt már ilyenre példa, ezért nem sértődök meg, de tiszta vizet szeretnék önteni a pohárba.

Én egyetlen ügyvédi irodának sem adtam semmilyen felhatalmazást, nem is tudtam semmilyen szerveződésről, hogy nemzetközi bíróság elé vigyék az elhúzódó felszámolási eljárást.

Egyszer azonban telefonon kaptam egy hírt, hogy 2000 eurós sérelemdíj illeti a 40 napon belül bejelentkezett károsultakat, mert "ennyit ítélt meg a bíróság, melyet a Magyar Állam tudomásul is vett". Adtak egy telefonszámot és a Kodela Irodát  nevezték meg illetékesnek. Fel is hívtam ezt a számot, ott egy -időközben gyermekgondozási szabadágra ment- ügyvédnővel beszéltem, aki megkérdezte, hogy szerepelek-e a 40 naposok között, és kért, hogy adjak az iroda részére egy megbízást, hogy a 2000 euró ügyében eljárhassanak. (Ez volt 2004 óta az első meghatalmazás BAUMAG-ügyben.)

A megbízást elektronikusan meg is küldtem a fiammal együtt, és 30 napon belül meg is történt az átutalás az előre kikötött (talán 20%-os?) ügyvédi költség levonása után.

Meg voltam győződve arról, hogy ezek szerint a Kodela Iroda járt el akárosultak érdekében Strasbourgban. 

Aztán jött a meglepetés számomra 2024. júniusában ugyancsak ezen az oldalon. Íme az idézet:

"BAUmagnélküli  2024.07.03    0 0 10298

Tisztelt Ügyfelem!

Az elmúlt másfél-kétévi munka meghozta az eredményt. A Strasbourgi Bíróság 2023. május 25-én közzétette a BAUMAG ügyében a döntését, amelyben az Ön javára döntött.

Tekintettel a meglévő és a még hátralévő - nem kevés időtartamot és munkát igénylő leterheltségre, kérem, szíveskedjék figyelmesen elolvasni az alábbi tájékoztatást.

Amennyiben van olyan ismerőse, aki BAUMAG felszámolója által regisztrált hitelező, s eddig nem indított pert a strasbourgi bíróság előtt, úgy ő is jelentkezhet az info@drbarbalics.eu címen.

Amennyiben Ön még nem adta meg a bankszámlaszámát, vagy azt a bankszámlaszámot, amelyre az Önt illető kártérítés kiutalását kéri, továbbá, a korábban megadott számlaszám visszaellenőrzése érdekében kérem, hogy a baumag@drbarbalics.eu címre szíveskedjék soron kívül megadni a helyes magyarországi bankszámlaszámot. Akinek  a Magyar Államkincstár vezeti a számláját, ott az azonosító számot is kérem megadni. Arra sincs mód, hogy készpénzben kerüljön kifizetésre a kártérítés !

A már kiküldött anyagoknál többször előfordult például, hogy az A-től Gy-ig névsorban lévő vezetéknevű személyeknél olyan e-mail cím van, akinek az email címe megegyezik a H-tól a ZS-ig csoportba tartozók közötti e-mail címmel, így ők később kapják meg az ítéletet és a saját magukra szóló listát, kérem a türelmüket!

Mielőtt rátérnék a további feladatokra, ismertetem az eddig elvégzett munka történéseit röviden.

A megbízás megadását és a teljes körű jogi képviseletre szóló szerződéseink aláírását követően elkészítettem a csoportos strasbourgi keresetet és annak mellékleteit. A strasbourgi bíróságtól 2022. augusztus 31-i dátummal értesítést kaptam az addig benyújtott különálló keresetek egyesítéséről.

A strasbourgi bíróság 2022. október 7-án megküldte az egyesített kereseteket a Magyar Kormánynak azzal, hogy érdemben nyilatkozzon a keresetre, s egyben tett egy egyezségi ajánlatot, amely szerint a kérelmezőknek a Bíróság 2.000.- Euró összeget megajánl peren kívüli egyezségként.

A fenti tartalmú egyezségi ajánlatot - részletesen megindokolva- nem fogadtam el, mivel a Bíróság joggyakorlata és a strasbourgi bírósági tapasztalatom szerint a magajánlott összegnél magasabb összegű kártérítés megítélése volt reálisan várható.

A Kormány 2023. 02.13-án kelt válaszában a 2.000.- Euró összegű egyezségi ajánlatot elfogadta.

Ezt követően a strasbourgi bíróság a magasabb összegű kártérítésre irányuló indokolásomat a Kormány elé terjesztette, (mivel  nem jött létre egyezség Ön és a Kormány, mint peres felek részéről), és felkérte  a Kormányt, hogy kíván-e egyoldalú nyilatkozatot tenni a keresetre és a per végleges lezárására.

Kormány a felhívásra nyilatkozatot tett, amelyben vállalta, hogy minden önálló lakcímű felperesnek megfizet 2.000.- Euro kártérítést, s az azonos lakcímen lakók részére együttesen fizeti meg ezen összeget. 

A Bíróság megküldte részemre a Kormány válaszát, amelyben felhívott, hogy nyilatkozzam arról, elfogadom-e a Kormány válaszát, vagy sem. Amennyiben nem fogadom el, úgy indokoljam meg, hogy miért nem.

A válasziratomban részletesen megindokolva fenntartottam a korábbi részletes nyilatkozataimat, s kiegészítettem a szükséges érdemi észrevételekkel. Ezt követően a strasbourgi Bíróság lezárta az ügy vizsgálatát és meghozta a mellékelt döntését, amelyben a Kormány által tett vállalás szerinti kártérítést ítélt meg. Figyelemmel arra, hogy kereset beadását követően a bírósággal a kommunikáció túlnyomó részben angol nyelven folyik, így a megkapott ítéletet lefordítva is megküldöm Önöknek a könnyebb értelmezhetőség érdekében.

A Bíróság minden közzétett döntésében a kérelmezők neve és a születési ideje nyilvános adat, amely a Bíróság honlapján is elérhető, így a döntés mellékletében felsorolt, önálló félként feltűntetett személyek egyenként 2.000.- Euró kártérítésben részesülnek.

A döntés végleges, azon módosítani már nem lehet, azt el kell fogadni.

A  Magyar Államnak 2023. augusztus 25-ig kell kifizetnie a megítélt kártérítés összegét. A kártérítés összege teljesen adómentes, arról sem adóbevallást, sem adóbefizetést nem kell teljesíteni. Az eddigi gyakorlat szerinti tapasztalatom, hogy a Kormány inkább előbb intézkedik a kifizetésről, mint hogy a fizetési határidő leteljen.

A már megadott megbízások szerint megküldöm az Igazságügyi Minisztériumnak (IM) az utalásra vonatkozó rendelkezéseket. Az IM azok felülvizsgálatát követően intézkedik a kifizetésekről a szabott határidőn belül

Az IM, a kártérítési összeget az utalás napján érvénes, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett Euro/Forint középárfolyamon számolja át, s forintban utalja az ügyvédi iroda letéti számlájára.

Május 28-án a következőképpen alakult volna az átváltás372,00 x 2.000.- Euró/Forint = 744.000.- Ft.

A fenti összegből először levonásra kerül az engedményezési szerződés szerinti összeg, majd az Ügyvédi Iroda 10.000.- Ft munkadíja és költségelszámolása (amely áll a postai, banki utalási díjakból, stb., amely összességében + 10.000.- Ft).

Amennyiben az IM-től megérkezik a kártérítés összege, s Önnek megtörtént a pénz utalása, úgy az Ügyvédi Iroda kiállítja, a ”Számlázz.hu” elektronikus számlázó rendszerrel az Ön számláját, amelyet Önnek már nem kell kiegyenlítenie.

Amennyiben nem az Ön nevén lévő bankszámlaszámot adta/adja meg, akkor szíveskedjék a bankszámla tulajdonos nevét is közölni, illetve azt is, hogy milyen rokonsági fokban, vagy ismeretségi kapcsolatban áll a számlatulajdonossal.

Amennyiben minden adat rendelkezésre áll, s az IM is elutalta kártérítés összegét, azt követően a megadott számlaszámra elutalja az Ügyvédi Iroda az Önnek járó kártérítés összegét. Az pénz kiutalását a bírósági döntés melléklete szerinti sorban fogjuk intézni, amely hosszabb időbe telik figyelemmel arra, hogy a kiutalás napján az elektronikus számlákat is kell állítani, így szíves türelmüket kérjük, mindenki sorra kerül.

A megállapított kártérítés összege nem függ attól, hogy kinek mennyi pénzzel adó s a BAUMAG, ez egy sérelemdíj, amely a magyarországi bírósági eljárás elhúzódása miatt lett megítélve. A felszámolási eljárás befejezését követően a 40 napon belüli hitelezők a nekik kifizethető összeget meg fogják még kapni.

A strasbourgi bírósági döntés szerinti pénzek kifizetésével a szerződési kötelezettségnek az ügyvédi iroda eleget tett, így azzal az időponttal a megbízási szerződésünk is megszűnik. Az EJEB döntés és annak függeléke az alábbi linken angol, vagy francia nyelven elolvasható.[1]

Őszintén örülök annak, hogy sikerült eredményesen képviselni az Ön ügyét, s relatíve rövid időn belül megnyert döntéssel befejezni a nemzetközi bíróság előtt megindított perét.

Sok erőt és  jó egészséget kívánok!

Budapest, 2022. május 29.

Tisztelettel:

Dr. Barbalics István ügyvéd

Melléklet:

17728/21 számú, 2023. május 25-éán kihirdetett döntés angol nyelven

17728/21 számú, 2023. május 25-éán kihirdetett döntés magyar nyelvű fordítása

Előzmény: Niki-0630 (10295)"

A fenti idézetből az következik, hogy az érdemi munkát mégsem a Kodela,m hanem a Barbalics Ügyvédi Irtoda végezte el Strasbourgban, de engem egyáltalán nem érdekelt, hogy miért mégis a Kodela Irodától kaptam meg járandóságomat. (Elképzelésem természetesen van, hogy miként kerülhettek képbe további irodák, és miért hallottam már 40%-os költség levonásról is, de ez nem tartozik ide!)

A sérelemdíj átutalását követően én is több -még elérhető- károsultnak ajánlottam a Kodela Irodát, mígnem valaki visszaszólt, hogy a Kodela már nem foglalkozik  a sérelemdíjjal. Ez egybe eshetett a fenti idézett Barbalics-féle nyilatkozattal, és ezért voltam bátor a Barbalics Irodát ajánlani. Arról nekem fogalmam sincs, hogy Barbalicsék az eredeti megbízásukban milyen feltételeket és jutalékokat szabtak.

Azt viszont kizártnak tartom, hogy Barbalicsék egy -a felszámolási eljárás elhúzódása miatt indított keresetben egy teljesen másik per tárgyát képező -akár jogos- követelést is megterhelhessenek egy más tárgyú perben anélkül, hogy arra a másik perre irányulóan ne lenne külön megbízása.

Remélem, így már világos, hogy én nem károkozási célból ajánlottam Barbalicsot. De azt viszont feltételezem, hogy Barbalics az Állammal kötött peren kívüli egyezség során valamennyi 40 napon  belül bejelentkezett kársultat megillető 2000 eurót megkapta már csak azért is, mert az a jog külön nevesítés nélkül mindenkit megillet, akiket a BAUMAG fa. Mátraholding a saját nyilvántartásában 40 napon belüliként feltüntetett.

Ezzel a kis kiegészítéssel a magam részéről a sérelemdíj ügyében nem kívánok további nyilatkozatot tenni. 

Ha bárkinek kérdése lenne az a fenti Barbalics-féle nyilatkozat ismeretében forduljon a Barbalics Irodához.

Üdvözlettel: Lipcsik Márton

Pepi az újonc Creative Commons License 2024.10.30 0 0 10355

Kedves Baumagnélküli!

Nekem teljesen mindegy, mert engem nem érint a problémakör.

A kifizetések még nem indultak el, ezért nem is tudhatnak róla a felszámolónál. 

Csak idő kérdése, hogy mikor áll elő a követelésével, akár a felszámolónál, akár a hitelezőknél, akivel szerződött.

Vegye elő mindenki a szerződését, olvassa el mit is írt alá, nem az én hibám, ha nem akar hinni a saját szemének sem.

Előzmény: BAUmagnélküli (10354)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.30 0 0 10354

A Mátraholding-Rerg Felszámoló cégnél sem a felszámolóbiztos asszonynak, sem segítőinek nincs tudomásuk egy Barbalics István nevű személyről.

Előzmény: Pepi az újonc (10353)
Pepi az újonc Creative Commons License 2024.10.26 0 0 10353

Kedves Baumagnélküli!

Ja, a felszámoló az engedményezési  szerződés alapján az 1/3-ot direktbe küldi majd Barbalicsnak, és nem neked.

Szóval nem lesz mérlegelési lehetőséged, hogy fizetsz-e neki, vagy sem?

Arról nem is beszélve, hogy minden jogodról lemondatott, ami a szerződéssel kapcsolatos kifogás emelést illeti.

Előzmény: BAUmagnélküli (10351)
Pepi az újonc Creative Commons License 2024.10.24 0 0 10352

Ha, ha ha, Kedves Baumagnélküli!

Majd fizet az, aki aláírta ezt a szerződést, mert nem fog merni nem fizetni, úgy lett megfogalmazva.

És Lipcsik még ajánlgatja is őket.

Megérkeztünk a Baumag károsultak újabb kifosztásához, amibe önként és dalolva sétáltak be sokan most is, mint mindenki közülünk, a nagy átverésbe anno.

De erről a rókáról még mindig van lenyúzható bőr, nagyon úgy látszik, és propagandát is kap magának innen az új, pénzéhes nyerészkedő.

Előzmény: BAUmagnélküli (10351)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.24 0 0 10351

Nagy balek aki a részleges kielégítéséből önként fizetni fog.

Előzmény: Pepi az újonc (10350)
Pepi az újonc Creative Commons License 2024.10.24 0 0 10350

Kedves Baumagnélküli!

Ezt írtad:

"Itt egy kommentelő azt írta, hogy az ügyvédi szerződésben az is benne van, hogy az Iroda a felszámolásból is részesedik. Ez egy hatalmas baromság!"

Ezúton tájékoztatlak, hogy nem baromság.

Ld. az "Engedményezési szerződést". Igaz, nem 50 %, "csak" 1/3. Rosszul emlékeztem.

"Engedményező kijelenti, hogy méltányolja az Engedményes Hitelezőtársaknak a felszámolási eljárásban kifejtett tevékenységét és annak elismeréseként a felszámoló által nyilvántartott követeléséből az Engedményezőnek (esetlegesen) kifizetendő hitelezői követelése összegének 1/3 részét (ha lesz rá fedezet), mint hitelezői követelést egyetemlegesen Engedményesekre engedményezi."

Az engedményező a károsult, az engedményes meg Barbalics és Minda.

De majd, aki most szerződik, vagy nem szerződik, beszámolhat erről, ha akar.

Persze Barbalics fejvesztés terhe mellett szigorú titoktartást követel, hát, nem véletlenül, ami egyedül csak őt védi.

Előzmény: BAUmagnélküli (10349)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.24 0 0 10349

Ez azt jelenti amit leírtál, hogy  a Barbalics Ügyvédi Iroda a felszámoló birtokában lévő 40 napon belül bejelentkezettek névsorát adta át az EJEB-nek, de az EJEB listáján csak azok szerepelnek, akik megbízást adtak az Ügyvédi Irodának. Ez azért sántít, mert akik nem kötöttek szerződést Barbalics Úrral, azok érdekében az Ügyvéd Úrnak nem volt joga eljárni! Tehát, ha többször 2000 eurót kapott az Ügyvéd Úr mint ahány hitelező hitelesen szerződött vele, akkor ez nagyon súlyos bűncselekmény! Csalás!

Itt egy kommentelő azt írta, hogy az ügyvédi szerződésben az is benne van, hogy az Iroda a felszámolásból is részesedik. Ez egy hatalmas baromság! A sérelemdíjak kifizetésének folyamata lezárult, az Ügyvéd Úrnak semmilyen jogalapja sincs, hogy a felszámolás lezárása után a részleges kielégítésünkből is részesedjen! Nem akarom elvenni a kedvét azoknak, akik nem részesedhettek a sérelemdíjból, de ez a "hajó" már végérvényesen elment. Ők már csak a felszámolásból részesedhetnek, ha a Felszámolási Zárómérleg és Jelentés dokumentumában a 40 napon belül bejelentkezettek listájában név szerint szerepelnek. Itt is érvényes az, hogy csak akkor szerepelnek a listában, ha 2004. április 06 utáni 40 napon belül bejelentkeztek a felszámolásba. Ezt azért írom, mert vannak néhányan akik anno legyintettek, nem bíztak már semmiben, és elfelejtették az egész BAUMAG ügyet, nem hittek a felszámolás eredményességében sem, ezért nem is jelentkeztek be.       

Előzmény: Márton Lipcsik (10347)
Pepi az újonc Creative Commons License 2024.10.23 0 0 10348

Kedves álom5!

Eszedbe ne jusson a Barbalicsot megbízni az üggyel, mert a pénztárcád fogja bánni, de nagyon. Ugyanis Barbalics nem csak a strasbourgi eljárásból kér jutalékot, hanem a felszámolási eljárásból is, méghozzá 50 %-ot. Figyelmesen olvasd el a szerződését, 6-8 oldal legalább, és megtalálod benne ezt is, tudod az ördög mindig az apró betűs részben rejlik. Ha Lipcsiknek ez megfelelt, legyen az ő dolga. 

Ajánlom inkább dr. Kodela Viktor irodáját, aki sokkal korrektebb az ügyben. A megbízási szerződése mindösszesen 1 oldal, és eszébe sem jut a felszámolási eljárásból jutalékot kérni. Sok károsultnak segített már sikerrel ez ügyben.

Kodela Viktor: +36 30 343 3248; kodela.viktor@kodela.hu

Előzmény: álom5 (10342)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.10.23 0 0 10347

Kedves BAUmagnélküli!

A legutóbbi tájékoztatásodat -azok lényegi tartalma érintetlenül hagyásával- annyiban módosítanám, hogy a Barbalics ügyvédi irodától pl. én (sem) nem kaptam felhívást, hogy lépjek be egy pertársaságba. Az Állammal kialkudott peren kívüli megállapodás eredménye ennek ellenére valóban kiterjedt valamennyi 40 napon belül bejelentkező károsultra, így rám is. Tehát nem csupán azok részesülhetnek a felszámolási eljárás elhúzódása miatt az Állam részéről a 2000 eurónyi kártalanításban, akik az Általad nyilvánosságra hozott névsorban szerepelnek, hanem mindazok, akik a BAUMAG SSzF. "f.a" 2016. július 31-én kelt, 40 napon belül bejelentkezett hitelezői listán (2 számú melléklet), valamint az immár több mint egy éve postázás alatt álló FELSZÁMOLÁSI ÉS ZÁRÓMÉRLEG-ben szerepelnek. A két listán szereplő személyek (jogutódaik) nevei vélhetően megegyeznek. Ennek megfelelően az Állam annyiszor 2000 eurót utalt át a Barbaliocs Irodának, ahányan 40 napon belül bejelentkeztek.

Tudni kell még, hogy a jelentős érintettre tekintettel a Barbalics Iroda a kifizetési lehetőségek intézését tovább adta más ügyvédi irodáknak is (S őt sejtésem szerint még ezek is tovább adták!), így lesz olyan károsult, aki több iroda által is "igényelt" ügyvédi költségek levonását lesz kénytelen tudomásul venni.

Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz a 40 napon túl bejelentkezettk által befizett "részvételi dijakkal"?

Egyébként emlékezetem szerint Te magad tettél közre egy KÉZBESÍTÉSI VÉLELMEZÉSRE utaló gyakorlatra vonatkozó alkalmazást, megkönnyítendő, hogy az átvételt ne lehessen időhúzás, vagy más hátrányt eredményező okból, célból megtagadni, vagy csak bojkottálni. Pl. én is tértivevény nélkül kaptam meg a dokumentumot, tehát tőlem semmilyen visszajelzés nem ment a Törvényszékhez az átvételről, de azt ennek ellenére kézbesítettnek kell tekinteni! 

A postázást valóban nehezíti a bírtóságoknál közismert adminisztratív munkaerő hiány is!!!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.23 0 0 10346

A Felszámolási Zárómérleg és Jelentés készítőjéhez (és a felszámoló cég jelenlegi Felszámoló Biztosához) avval a kérdéssel fordultam, hogy elfogadta-e a Törvényszék a dokumentumot, vagy ha nem, akkor ez feltételezhetően mikorra várható?

A Válasz: 

"A Törvényszék nem fogadhatta el, hisz még nem kapta meg mindenki a záró mérleget és jelentést....Múlt héten is érkezett adatközlő e-mail, miszerint valaki még csak akkor kapta kézhez.
"A kifizetések csak azután történnek meg, ha mindenki megkapta a zárómérleget, majd a Törvényszék meghozza a záró végzést ami jogerőre emelkedik, ezután kezdődhetnek az utalások. Sajnos nincs konkrét időpont, valószínű a jövő év, nagyban függ a Törvényszéktől."

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Tisztelettel: MÁTRAHOLDING-REORG Kft."

Kénytelen vagyok cinikusnak lenni: amíg a halottak sem veszik át (és a ma még élő hitelezők sem halnak meg) addig a Törvényszék nem fogja jóváhagyni a 2023. év szeptember hónap 29. napján véglegesített 451 oldal terjedelmű FELSZÁMOLÁSI ZÁRÓMÉRLEGET ÉS JELENTÉST.

Tehát a 2003 október 09 napján fizetésképtelenné vált BAUMAG, illetve a 2004. április 06. napján elrendelt felszámolási eljárásának folyamata még időtlen-időkig (az utolsó még életben lévő hitelező haláláig) tartani fog...

BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.22 0 0 10345
Előzmény: álom5 (10342)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.22 0 0 10344

Ez nem visszafizetés volt, hanem a felszámolás elhúzódása miatti sérelemdíj. 2000 EUR volt, ügyvédi sikerdíj és költségek levonása után kaptunk bankszámlánkra 495 ezer forintot. Minden 40 napon belül bejelentkezett hitelező kapott, aki a körlevél alapján felvette a kapcsolatot Barbalics István ügyvéd úrral, válaszolt az ügyvéd úr levelére. 

Előzmény: álom5 (10340)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.10.22 0 0 10343

Sok sikert Álom05!

álom5 Creative Commons License 2024.10.21 0 0 10342

Köszönöm szépen a gyors választ.  Írni fogok a Barbalics ügyvédi Irodának.....

Előzmény: Márton Lipcsik (10341)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.10.21 0 0 10341

Kedves Álom5!

Nem kívánom "baumagnélküli" feladatát elvonni, de a 10297 sorszámú írásra utalva feltett kérdésedre a választ megtalálhatod a 10298 sorszámon olvasható részletes ügyvédi beszámolóban! Ha Te is 40 napon belül jelentkeztél be a felszámolási eljárásba, úgy Neked is jár a 2000 euró sérelemdíj ügyvédi költségek levonása utáni összege. Ezt a 10298 sorszámon megtalálható adatok, címek figyelembe vételével Neked kell kezdeményezned!

Sok sikert!

Lipcsik Márton

álom5 Creative Commons License 2024.10.20 0 0 10340

Szeretném kérdezni, hogy amit írtál, hogy 495 E Ft-ot kaptatok 2023 decemberében, ez mi volt?????  Nem mindenkinek fizettek? Én is károsult vagyok, de csak most találtam rá erre a fórumra, ahol olvastam, hogy történt visszafizetés.

Én a felszámolótól kaptam egy hosszú levelet, amelyben írták, hogy majd valamennyi pénzt utalni fognak, küldjem el a bankszámlaszámomat......

Köszönöm, ha válaszolsz

Előzmény: BAUmagnélküli (10297)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.10.09 0 0 10339

Ma éppen 21 éve 2003. október 09. napján jelentett fizetésképtelenséget a BAUMAG. 2004. április 06. napján rendelte el a bíróság a felszámolást. A felszámolási zárómérleg és jelentés 2023. szeptember hónap 29. napján készült el 451 oldal terjedelemben, hivatalos példányai a felszámolásba 40 napon belül bejelentkezettek részére postázásra kerültek. Az irat törvényszéki jóváhagyásra vár. Jóváhagyás után a károsultak 2003.10.09. előtt befizetett tőkéjük ~20%-ának kifizetésére számíthatnak.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.10.01 0 0 10338

Tisztelt "bravohotelalfa"!

Megkérdezem, szüksége van-e a segítségemre, tájékoztatásomra, vagy sem?

Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.09.29 0 0 10337

Add meg nekem privátban a nevedet, estleg a befektetett pénzed összegét, és megnézem, szerepelsz-e a felszámolási eljárásban. Ezt követően tudlak tájékoztatni a jogaidról, lehetőségeidről. lipcsikmarci@gmail.com

bravohotelalfa Creative Commons License 2024.09.28 0 0 10336

Üdvözlet! Szintén károsult vagyok, de lemaradtam a történésekről pár éve.                                                              Szeretnék infót kérni, hogy hol, kinél lehet jelentkeznem, hogy én is baumagos voltam és pórul jártam.

Előre is köszönöm a segítséget!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.09.24 0 0 10335

Kedves kibuktatás! 

Legelőször is sokak nevében megköszönöm, hogy most már nem hivatkozik az 1997-ben elkövetett súlyos bírósági mulasztásokra, és nem is kér a károsultaktól jogszabályi magyarázatokat a miértekre!

Amit fentebb közölt, az biszont a magyar törvényhozás kiemelkedő, sőt egyedül álló intézkedése lenne....  Azt a Nagy Ítélet is kimondta, hogy a BAUMAG jogtalanul és különösen törvénytelenül működött, és nem is volt joga pénzforgalom lebonyolítására sem. Magára vessen -fogja mondani az országgyülés, ha egyáltalán talál valakit a képviselők közül, aki megfogalmazza és előterjeszti a maga által elképzelt, teljes körű kártalanításra irányuló javaslatot- ha valaki mégis egy törvénytelenül működő szervezettel kötött pénzügyi aktust. (Azt nem fogja elismerni, hogy az időbeli szervek mulasztásáért a magyar Állam felelős lenne!) Már többször levezettem önnek, hogy a kártérítési igény öt év után egyébként is elévül! A BAUMAG ügyben egyetlen jogi megoldásként -Balázsék elítélésén túl- kizárólag a felszámolási eljárás maradt, amely az ismert módon zajlott le.

Ezzel együtt kíváncsivá tett, miként tudja majd a jelenlegi megszorításoktól függetlenül is érvényesíteni azt a képtelenséget, hogy az Állam vállaljon felelősséget magánszemélyek ügyletei révén elállt kockázatokból fakadó hátrányért. 

Ha ezzel kapcsolatban újabb közölni valója lenne majd, abban az írásában a teljes kártalanításra vonatkozó törvényjavaslat előterjesztője nevét közölje elsőként, de továbbra se hivatkozzon ezen a fórumon olyan jogsértésekre, amelyek miatt magának, mint a jogsértések tudójának és amiatt kárt szenvedőnek időben az illetékes hatóságok előtt be(fel)jelentéssel kellett volna élnie! A be-vagy feljelentés időbeli mulasztása szintén jogveszéssel jár! Ezért az időbeli joggyakorlás elmulasztásáért ön törvényileg nem vonható felelősségre, de a károsult társai rosszallását még kiválthatja.

Csak azért ne írjon, hogy butaságokkal tovább hitegesse azokat, akik megtört lélekkel szeretnék végre elfelejteni a méltatlanul elszennvedett kisemmizettségüket!

kibuktatás Creative Commons License 2024.09.24 0 0 10334

Nem csak ezért harcolni, hanem a "TELJES KÁRTALANÍTÁSOKÉRT" is! A parlament elé fog kerülni a BAUMAG akta, amiben ki fog bukni az LB, a Pest-megyei bíróság csalásban betöltött bűnrészessége! Ez igen drámai lesz a nagy magyar (i)...gazságszolgáltatásnak!   

Előzmény: BAUmagnélküli (10333)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.09.10 0 0 10333

"akkor is csak a befektetett összeg 20 %-a kerül kifizetésre"

Előzmény: Trimar (10332)
Trimar Creative Commons License 2024.09.10 0 0 10332

Sziasztok!

MI örökösként szintén megkaptuk ezt a könyvnyi felszámolási zárójelentést. Jól értelmezem, hogy amennyiben lesz belőle kifizetés, akkor is csak a befektetett összeg 20 %-a kerül kifizetésre?

BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.09.10 0 0 10331

Amint jóváhagyja a Törvényszék a "papírhalmazt" a kifizetések azonnal megindulnak. Erre nekünk földi halandóknak nincs ráhatásunk. Nekik nem sürgős, de nekünk 21 év után már igen (2003.10.09. a fizetésképtelenség hivatalos bejelentése, 2004.04.06. a felszámolás megindítása!!). Folyamatosak a hitelezők elhalálozásai, ezért nem mindegy, hogy élőként ér-e el minket a kifizetés dátuma. Kérdezd Koren Krisztina felszámolóbiztost a Mátraholding-reorg kft.-nél.

Előzmény: Mocskos Fidesz! (10330)
Mocskos Fidesz! Creative Commons License 2024.09.09 -1 1 10330

Sziasztok!

Más is kapott ma egy 226 oldalas Felszámolási zárómérleg és jelentés feliratú papírhalmazt a Főv. Törvényszéktől?

Jól értem,hogy amit ebben szétosztásra (kártalanításra) szánnak,annak nagyon nagy része (2.9milliárd) még nincs is a felszámoló birtokában?

Csak mert a 23. oldalon mintha erre céloznának és csak a készpénzben lévő félmiliárd lenne a már meglévő.

A kiadványból az sem derül ki nekem,hogy mikor óhajtják utalni ezt az igen komoly összeget.

Fel tudna valaki homályosítani?

Márton Lipcsik Creative Commons License 2024.09.05 0 0 10329

Engem hívott valaki telefonon, hogy lesz ilyesmi, de éppen a lábprotézisemert próbáltuk, így nem volt lehetőségem alaposabban kérdezősködni, meg egyébként is amputáltan nem vállalkozom nagyobb "kiruccanásokra"

BAUmagnélküli Creative Commons License 2024.09.05 0 0 10328

Én nem tudok róla, de feltételezem már nem sokan vagyunk életben, egy tömeges demonstrációhoz megfelelő egészségi állapotban. Most már az a cél, hogy a felszámolási zárómérleg mielőbb jogerőssé váljon, hogy a több mint 20 évvel ezelőtt visszaigazolt tőkénk mérleg szerinti ~20%-át mielőbb megkaphassuk. Nem érdemes kekeckedni a zárómérleg adatait boncolgatva, mert akkor belátható időn belül még ehhez a ma már "aprópénzzé" zsugorodott megtakarításainkhoz sem fogunk hozzájutni. Az állam már kifizette a felszámolás elhúzódása miatti sérelem díjunkat, értelmetlen további pénzeket követelni az Államtól, mert tuti az elutasítás. Remélem a nyári szünet után összekapja magát a Törvényszék, és a tervezet másfél évi kibocsátása után, mielőbb jóváhagyja a zárómérleget, megindítva evvel a kifizetéseket, az ügy végleges lezárását. Én úgy prognosztizálom, év vége előtt ez meg fog történni. Akiknek sikerült kézbesíteni a felszámoló igen terjedelmes anyagát (örökösöket is beleértve) azokat mielőbb ki kell fizetni, és mivel a kifizetés nem évülhet el, meg kell hagyni a bármely okból kimaradt jogosultak (örökösök, meghatalmazottak) részére a mindenkori kifizetést, ne maradjon az Államnál. (Példa: a Holokausztot túlélők örökösei, ha igazolni tudják, hogy elődeiknél maradt vagyon pl. a svájci banknál, még ma is megkaphatják örökségüket).

Előzmény: Márton Lipcsik (10326)
Passzív befektető Creative Commons License 2024.09.04 0 0 10327

A Quaestor csőd 9 éve történt, 2015 elején, az még nem 13 év!

Előzmény: Márton Lipcsik (10323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!