Minél előbb el kellene helyezni, hogy még "kicsinek" megszokja az új gazdát. Valszeg nagy trauma lesz majd neki az új hely, új emberek, de minél idősebb, annál inkább. Az állatkert nem akarja megtartani? Akkor foglalkozhatnál vele Te.
Már lassan egy hónapja nem írtam ide (igaz, más sem:P). A nyest még mindig nálam ill. külső kenelben (nem lakásban). Megtanult már vadászni, ügyesebb és egyre szebb. :) Folyamatosan érdeklődöm az elhelyezésével kapcsolatban. Épp tegnap telefonált az egyik kollegám ezügyben vhová, de ott sem jártunk sikerrel. :( Már nem is az elengedésén gondolkodom, hanem egy szép, nagy kifutóban...
Tegnap éjjel kiszabadult Báró a saját keneljéből (kinyitotta az ajtót), és átköltözött egy görényhez... :) Mire mentem ma etetni, ott lebzselt a göri keneljében... :)
Velem szelíd, de az idegeneket nem szereti. Voltunk sétálni a hétvégén, rakok fel képeket mindjárt (régebbről is).
Igen, így nem lesz elengedve - szerintem. Most a munkahelyemen van pár napja, mert itt már megtanulta hogyan lehet felugrani a konyhapultra, onnan az ablakhoz... (csoda, hogy azon az éjjelen nem esett ki...)
Sokan azt mondták, hogy nem sok esélye lenne... egeret nem tud fogni, kipróbáltam... de az egér megharapta... :) Meg egyébkéntis fiatal még...
Most kertes házat keresünk, hogy megtarthassuk... addigis jó helyen van, sokat sétáltatom.
A NOÉ-ban van egy nyest, de állítólag eléggé szomorú egyedül - ha te sem tudod elhelyezni, oda vihetnéd... örülnének neki... Voltál már ott? Mekkora helyen tartják őket? Megnézhetnénk egyszer, ha ráérsz...
Pedig jó lenne, ha legalább 1 tojást fel tudnának törni. :)) Nem lenne hátrány, a természetben majd... :)) Itt éjszaka Báró úr megint kicsit lakberendezett. :)) Tapétát mindjárt visszaragasztom. :P Vmint az egereket kihozta a ketrecből... Persze, akkor mikor már megrágta, így véresen végighúzta az előszobán meg a konyhán... meg beleragadt egy kis bél darab a szőnyegbe... Az előszoba káosz, de még nem volt erőm feltakarítani... :D Na majd most... nehogy lebukjunk... :))) Mindig én kelek fel előbb, így másnak fogalma sincs arról, hogy itt mi van reggel... :DDD
Még mindig nem sikerült a telszámhoz jutnom. :| De tegnap este Gergő felhívott, beszéltünk majdnem fél órát... :) Kérdezte van-e valami fejlemény - mondtam, semmi. :|
Ma reggelre újabb tapéta darab volt a padlón... de ha nagyot tép le, akkor azt még vissza tudom ragasztani! :DDD
Aztán reggel beadtam neki egy csirkecombot, pár perc kellett neki ehhez és már csak a lerágott csont hevert a ketrecben. :DDD
Szóval így élünk mi mostanság... :))
Ha van vmi fejlemény nálad, írd meg lécci. Ha nem ide, akkor mailben: feketegabi@hdsnet.hu
Már nálam sem nyugis, nagyon tetszik neki a nagyobb ketrec, ugrál benne, mint egy bakkecske,de mivel én nem igazán szelidítem, így nem is nagyon engedem ki, bár tegnap kiengedtem egy kicsit, de mire visszatereltem....
Anno Rikinek is egyre magasabb barikádot kellett emelni, amikor ezt már nem lehetett fokozni, akkor költözött a szobába. A 2 m-es szekrény tetejére simán, helyből felugrott felnőttként. Kiolvasott pár könyvet, farsangi bulit rendezett a lampionokból, kitúrta a plüsskutyát is a szekrény tetején lévő helyéről, szóval előbb utóbb minden bekerült a szekrény belsejébe:)
Tima! Nálad még mindig nyugis a kis nyest? Itt egyre ügyesebb és ugrálósabb. :) Este pattog a ketrecben, hogy engedjem már ki... a ketrec majd szétesik (de tényleg: nem rázza, hanem pattog benne: tetejére, oldalára, alján...). Egész éjszaka kint van, de ott is ugrál... szombat éjszaka alig tudtunk tőle aludni, mert annyira zörgött odakint, többször neki ugrott az ajtónak is, onnan dobbantott tovább... Már próbálgatja a függönyt és a virágokat visszavágta ill. -rágta. :)) Az imént bent volt a nagyszobában, kergettük és alig bírtuk megfogni. :)) Én akaratlanul is a görényekkel hasonlítgatom össze, de ég és föld. Nyest sokkal ügyesebb: fel az ágyra-le az ágyról, virágra, asztalra, majdnem járt már a tv tetején is. :)) Az előszobában-konyhában, ahol kint van éjszakára, nyitva van az ablak (bukóra), de már kezdek félni, hogy a konyhapulton keresztül oda is felugrik nemsokára. Szóval már nagyon is aktuális lenne a költözése (annak ellenére, hogy megszerettük). Elvileg tegnap ért haza a srác s a héten már többször zaklattam a telefonszám miatt (kezdetben úgy volt, hogy majd pénteken... de csak tegnap ért haza)... remélem holnap már megkapom a számot. :)
az én kocsimba szerencsére nem jár nyest, a múltkor viszont összeszedtem egy egeret. Menet közben ott kukucskált be az ablakon a szellőzőrács és az ablaktörlők között:)
Remélem nem bírta a kanyargós utat, a vezetési stílusomat, és kiköltözött a kocsimból, de ha nem? Egeret hogy lehet kiűzni a kocsiból?
Megtudtam, hogy a nyest rágcsálóként van nyilvántartva autós körökben:)
"
Kedves Autódoki!
Olyan gondom van hogy valami rágcsáló beköltözött a motortérbe eddig az ablakmosócsövét rágta szét meg a motorháztetö belsején levö bukolatot kezdete el szétrágni!Mit tudok ezzel kezdeni van valami ötlete?
Köszönöm:
Lala
Kedves Lala!
Ez sajnos elég gyakori, bizonyos rágcsálók (nyest, menyét) az autó egyes műanyag és gumi alkatrészeit, ezek kipárolgását nagyon szeretik.
Az egyetlen megoldás, hogy bizonyos autóriasztó-gyártó cégek kínálnak olyan ..."
Azt is írta, hogy megfelelő "visszavadító" program (semmi kapcsolat tartás, csak élő táplálék, környezethez szoktatás...) nélkül nem fog tudni helytállni a természetben...