Akkor fizikailag sérült, hibás flash-t tartalmaz. Egyszerűen elfelejti az adatokat. Ha ez a filerendszer leíróiban következik be, nyilván szétesik a filerendszer. Ha az MBR-ben, akkor a partíciós tábla lesz hülyeség.
Ugye szabályosan távolítottad el, nem csak kihúztad az USB csatlakozóból?
Ha igen, akkor rossz. Dobd ki. Mindent megpróbáltál, ne áldozz rá több időt.
A pendrive-on egy filerendszer van, amely tárolja a file-okat, nem játszik az le semmit. Azt érdemes tudni, hogy FAT esetén a maximális fileméret majdnem 4 GB lehet. Tehát ha a file nagyobb, akkor már a másolás sem lesz sikeres.
Megformázhatod ntfs-re, a Te dolgod. A lényeget érted már.
1. Feltöltöd konstans 0-kkal az elejét, ideértve az MBR-t. Erre volt a dd parancs megfelelően paraméterezve. Ez azért kell, hogy a zagyvaság ne irritálja például a partícionáló programot. Mert nyilván értelmezni próbálja a tömény hülyeséget.
2. Létrehozod a partíciót, a típust a kívántra írod. FAT-nél ez 0c, ntfs-nél pedig 7 a típus.
3. Formázod a pendrive-od. Ezt teheted akár Windows alatt is, ha úgy jobban esik.
Az a helyzet , eddig 1400Kb-al , most már 3000Kb-al lehet rá írni. Az mp3 zenéket tökéletesen lejátsza , az .avi filmeket valamiért nem akarja játszani. Nem tudom mi lehet az oka. de az tuti , hogy lényegesen gyorsabban lehet rá másolni. Nem lenne jobb NTFS?
Készen vagy, használd! :) Reméljük, jó lesz. Állítsd le a Linuxot, indítsd el a Windows-t, s nézd meg, látszik-e a pendrive. Ha nem, akkor tényleg rossz. Másolj rá file-okat, stb. De kihúzás előtt mindig szabályosan távolítsd el - safely remove. Írd meg, működik-e!
A Linuxot is szabályosan állítsd le, ne reset-tel.
Welcome - Parted Magic (Linux 2.6.32.2-pmagic) Most of the filesystem tools and partition programs featured by Parted Magic include man pages. To read a manual page, simply type man and the name of the tool. (Examples: 'man ntfsprogs' or 'man fdisk')
root@PartedMagic:~# fdisk /dev/sdb
The number of cylinders for this disk is set to 16000. There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024, and could in certain setups cause problems with: 1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO) 2) booting and partitioning software from other OSs (e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
Command (m for help): n Command action e extended p primary partition (1-4) p Partition number (1-4): 1 First cylinder (1-16000, default 1): Using default value 1 Last cylinder, +cylinders or +size{K,M,G} (1-16000, default 16000): Using default value 16000
Command (m for help): t Selected partition 1 Hex code (type L to list codes): Oc Hex code (type L to list codes): 0c Changed system type of partition 1 to c (W95 FAT32 (LBA))
Command (m for help): p
Disk /dev/sdb: 16.8 GB, 16777216000 bytes 64 heads, 32 sectors/track, 16000 cylinders Units = cylinders of 2048 * 512 = 1048576 bytes Disk identifier: 0xf52f06a9
Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 1 16000 16383984 c W95 FAT32 (LBA)
Command (m for help): w The partition table has been altered!
Calling ioctl() to re-read partition table.
WARNING: If you have created or modified any DOS 6.x partitions, please see the fdisk manual page for additional information. Syncing disks. root@PartedMagic:~# fdisk -l /dev/sdb
Disk /dev/sdb: 16.8 GB, 16777216000 bytes 64 heads, 32 sectors/track, 16000 cylinders Units = cylinders of 2048 * 512 = 1048576 bytes Disk identifier: 0xf52f06a9
Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 1 16000 16383984 c W95 FAT32 (LBA) root@PartedMagic:~#
Ezen belül n, enter, megkérdezi, hogy primary vagy extended. Prymary, tehát p, és így tovább. Lehet, hogy előbb kérdezi, hogy melyik partíció bejegyzés, erre nem emlékszem. 1, mert az első. Ha megvan, a típust cseréled, ez a t parancs. Az 1 bejegyzés típusát, s 0c-re. Ellenőrzöd p-vel, ami kiírja a partíciós táblát a képernyőre, de ez még csak RAM-ban van. Utána kilépsz w-vel, ez kiírja a pendrive-ra is. Most visszatértél a shell prompt-hoz, aminek a vége a #, utána villog a kurzor, várja a parancsot. Ez legyen mondjuk:
Basszus erre nem godnoltam :S A sebesség meg tényleg egy nehéz ügy. Mert tudom hogy ahány gép annyi sebesség, de konkrétan főleg azzal van a gondom, hogy tényleg míg elkezdi a műveletet az a több idő, bár a 2 gigás pendrivem a régi datatraveller az valahogy pörgősebb volt. Ezt a biztonsági particiót meg egyáltalán a cuccot hogy tudom letesztelni? Bár már fomráztam a win xp-be a pendrivet, vagy van jobb módszer?
Te, most akkor engem ne szivassál már! Az lett volna a kérdés, hogy az mit mond, aminek törölted az első 256 kB-ját, benne az MBR-rel, aztán partícionáltad. Akkor még az is lehet, hogy jó!
Egy pendrive-ot csinálj végig előbb! Most úgy erős fél órán át nem leszek gép előtt, szerintem tudod, mit kell tenned, utána várom az eredményeket, kíváncsi vagyok.
A PartedMagic CD-t meg rakd el vészterhes időkre. Jól jöhet, ha valamiért nem lehet boot-olni a Windows-t, s mondjuk adatot kell menteni másik HDD-re. Tudja kezelni az ntfs-t, fat-et, ext2-t, ext3-at, ext4-et. Lehet, hogy mást is, de ezeket biztos.
Amúgy az is "jó", hogy most kétszer akkorának látszik. Az előbb 16.8 GB volt, most meg 33.6 GB. Ez úgy sz.r, ahogy van. Ebből nem lesz pendrive sohasem.
Ugyanazt a szemetet olvasta vissza. Akkor tényleg beteg a pendrive, olyan, mint amiben az MBR-t nem lehet felülírni.
A dd paranccsal az első 256 kB-ot konstans 0-kkal írtuk felül. Most megint azzal jön, hogy 925 GB-os az sdb1, tehát hülyeség van az MBR-ben, ami a legelső, azaz a 0-ás LBA című szektor. Dobd ki, taposd meg, s vegyél egy valódi pendrive-ot! :(
Disk /dev/sdb: 33.6 GB, 33554432000 bytes 64 heads, 32 sectors/track, 32000 cylinders Units = cylinders of 2048 * 512 = 1048576 bytes Disk identifier: 0x2c6b7369
This doesn't look like a partition table Probably you selected the wrong device.
Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 ? 945327 1849555 925929529+ 68 Unknown Partition 1 does not end on cylinder boundary. /dev/sdb2 ? 649505 912677 269488144 79 Unknown Partition 2 does not end on cylinder boundary. /dev/sdb3 ? 263179 945973 699181456 53 OnTrack DM6 Aux3 Partition 3 does not end on cylinder boundary. /dev/sdb4 ? 680971 680981 10668+ 49 Unknown Partition 4 does not end on cylinder boundary.
Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s) fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks fdisk -v Give fdisk version Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda and PARTITION is something like /dev/hda7 -u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units -b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors root@PartedMagic:~# fdisk -l/dev/sdb fdisk: invalid option -- '/'
Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s) fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks fdisk -v Give fdisk version Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda and PARTITION is something like /dev/hda7 -u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units -b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors
Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s) fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks fdisk -v Give fdisk version Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda and PARTITION is something like /dev/hda7 -u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units -b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors
Device Boot Start End Blocks Id System
Command (m for help): w The partition table has been altered!
Calling ioctl() to re-read partition table.
WARNING: If you have created or modified any DOS 6.x partitions, please see the fdisk manual page for additional information. Syncing disks. root@PartedMagic:~#