Keresés

Részletes keresés

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4066

az

Előzmény: Bumbiii (4065)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4065

Csodás. :(((((

Előzmény: Hamucipőke... (4063)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4064

Vona Gábor:

 

" Köszönet a tiszavasvári embereknek

Fülöp Erik és a Jobbik tegnap megnyerte a választásokat Tiszavasváriban, de a győzelmet az ottani magyar emberek érték el. El sem tudom mondani, hogy mennyire hálás vagyok a vasváriaknak. Legszívesebben egyenként ráznék kezet azzal a közel 2500 emberrel, aki tegnap élt a jogával és bennünket választott. Elképesztő politikai- és médianyomás nehezedett rájuk, hitegették őket, hazudtak nekik, fenyegették őket, de mindezek ellenére is bátor és határozott döntés hoztak. Megmutatták, hogy van még remény, van még erő és lesz szebb jövő! Kiállásuk minden nemzetben gondolkodó magyar embernek lelkesítő, bátorító és példamutató cselekedet volt. Tiszavasvári büszke lehet magára, mert tegnap újra történelmet írt.

Az eredmény két dolgot üzen az egész országnak:
... 1. A Jobbikkal számolni kell. 2014-ben nem csak kettő, hanem három alternatíva közül lehet majd választani. Az egyik az elmúlt 8 évért felelős Bajnai-Gyurcsány-Milla tengely, amely megszorításokra készül. A másik a jelenlegi narancsbárók, akik most szorítanak meg, hogy aztán azt szétosszák a klientúrájuk és a gazdagok között. És vagyunk mi. A Jobbik.

2. A Jobbik képes egy közösséget vezetni. A vasváriak nem ismeretlenül szavaztak ránk, hanem két év városvezetés fényében. Gondoljunk bele: ma hány város polgármestere tudná ilyen ellenszélben, mégis ilyen magabiztosan megvédeni a címét? Fülöp Erik és a Jobbik a helyiek segítségével megtette. Vagyis, ha egy közösség sorsát ránk bízzák, mi élünk, és nem visszaélünk a lehetősséggel.

A város kiállt mellettünk. Mi pedig meg fogjuk szolgálni a bizalmat, amit újra belénk helyeztek az ott élők.  "

Vasváriak! Köszönjük!

Előzmény: Hamucipőke... (4060)
Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4063


A szigorú megszorítások politikájára állt át a magyar kormány az októberben bejelentett költségvetési kiigazító csomagokkal - állapította meg a német állami befektetési és kereskedelemfejlesztési szervezet (GTAI).

A németországi külföldi befektetőket, illetve a német vállalatok nemzetközi tevékenységét támogató külgazdaság-fejlesztési szervezet az elemzésében kiemelte, hogy Magyarországon megállt az import növekedése, a bankadó viszont emelkedik tovább. A pénzügyi szférát érintő új intézkedések tovább szűkítik a hitelezést, de a közműadóval a kormány közelebb kerülhet egy céljához, a közműcégek állami ellenőrzéséhez és nonprofit irányú átszervezéséhez, mert az új teher révén "az +államosítás+ első jelöltje", a német E.ON esetében csökkenhet a társaság gázüzletágának vételára.

A hazai össztermék 2,5 százalékát kitevő intézkedésekkel "a kormány szigorú megszorító politikára állt át, holott a lakosságnak évekig ennek az ellenkezőjét hirdette" - értékelte a terveket a GTAI a héten megjelent elemzésben.

A bankadóval kapcsolatban kiemelték, hogy az a többszörösét teszi ki a más uniós tagállamokban már korábban bevezetett bankadónak. A tranzakciós adóval kapcsolatban pedig megjegyezték, hogy az nem a részvény- és más tőkepiaci ügyleteket terheli, hanem "a klasszikus banki szolgáltatásokat". A kétszeres adóteher a hitelszűke fokozódásához vezethet - írták elemzőkre hivatkozva. Hozzátették, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a bankok adóterhének csökkentését sürgeti, a terhek azonban növekednek. "Megfigyelők már korábban is abból indultak ki, hogy az Orbán-kormány nem az együttműködésre törekedik az IMF-fel" - jegyezték meg.

A háztartások reáljövedelme az idén "rég nem tapasztalt mértékben csökken", aminek egyik következményként az import reálértékben nem növekedik. Továbbá a recesszió mélyebb lehet, mint a térség bármely másik országában, és egyes gazdaságkutatók 2013-ra is GDP-csökkenést jósolnak - áll a német állami befektetési és kereskedelemfejlesztési szervezet elemzésében. 

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4062

Tiszavasváriban csaláson érték a kormányoldalt? Az MSZP tiszavasvári tagjai több jogsértésre utaló jelet is észleltek a városban tartott időközi polgármester- és képviselő-választáson - közölte a párt vasárnap este. Hasonló gyanút fogalmazott meg a Jobbik is.

 

http://nol.hu/belfold/tiszavasvariban_csalason_ertek_a_kormanyoldalt_

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4061

A választáson 743 szavazó jelent meg, ami 23,65 százalékos részvételt jelent, mindenki érvényes szavazatot adott le - mondta Gyenes Gabriella.

 

http://nol.hu/belfold/a_fidesz_jeloltje_nyerte_bajan_a_kepviselovalasztast

 

...na itt úgy nyertek hogy cirka 11% szavazattal. Ez elég lájtos dicsőség.

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4060

Kicsit sem szeretem a Jobbikot-de ha Fidesz ellenében nyer akkor felfüggesztem az utálatomat. :)

Előzmény: Bumbiii (4059)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4059

http://www.origo.hu/itthon/20121028-riport-a-nyerogepek-betiltasa-utan-a-szlovak-hatar-menten.html

 

Egy újabb "sikertörténet" a kreténektől.

 

Vállalkozások és munkahelyek szűnnek meg. Az adóbevétel csökken. A problémát ( szenvedéllybetegek ), meg egyszerűen nem oldja meg a baromságuk, hogy kinyírtak egy iparágat, valamint egy csomó vendéglátó helyet.

 

Mindenesetre remélem, lassan jön a Szebb Jövő, úgy ahogy Tiszavasváriban, minden hazugság, csalás és mesterkedés ellenére, ma folytatódott. ( Fülöp Erik Jobbik 57 %, fideszék 29 %,..... )

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4058

A szigorú megszorítások politikájára állt át a magyar kormány az októberben bejelentett költségvetési kiigazító csomagokkal - állapította meg a német állami befektetési és kereskedelemfejlesztési szervezet (GTAI).

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_nemetek_szerint_megszorito_politikara_allt_at_a_magyar_kormany.535341.html

Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4057
Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4056

:)

Előzmény: givons2 (4055)
givons2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4055

"Nem kell, hogy valami igaz legyen csak elég sokszor kell mondani..."

Előzmény: Hamucipőke... (4054)
Hamucipőke... Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4054

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/imf-nem-tamasztottunk-meghatarozott-felteteleket-389796



"Nem engedünk az IMF-nek!" - ezzel az üzenettel indított IMF-ellenes médiakampányt a kormány. Napilapokban, plakátokon olvashatjuk a hirdetést, miszerint a kormány nem hajlandó csökkenteni a csalási támogatásokat és nem vezet be ingatlanadót. A kormány szerint az EU és az IMF kért ilyen, és ehhez hasonló lépeseket, amit nem hajlandóak megtenni.

Az IMF magyarországi irodavezetője a Levegő Munkacsoport egy levelére válaszolva azt írta: "az IMF és az Európai Bizottság júliusi küldöttsége nem támasztott meghatározott feltételeket".

Bumbiii Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4044

A TAO-s pénzek...
"A 7,9 milliárdos, sportszövetségek közt kiosztott támogatásból 6 milliárd forint a Magyar Labdarúgó Szövetségnél landolt(ebből 2,8 milliárd Felcsút). A szakadék óriási: a kosarasok mindössze 690 millió forinthoz jutottak, a kézilabda szövetség 490 millió forintot kapott. A Magyar Jégkorong Szövetség 388 millió forinttal gazdagodott, a vízilabdázók támogatása már a 200 millió forintot sem éri el."

Bumbiii Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4042

Miért ?

 

Mit vártál narancséktól, akik közismertek az igazmondásukról és hangyúlyozottan támogatják a hazaiu kis és közép vállalkozásokat ?

 

 

 

Előzmény: kiskun968 (4041)
kiskun968 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4041

Dübörög a gazdaság:

 

Ezrével számolják fel a cégeket

Csaknem 18 ezer céget számoltak fel szeptember végéig, azaz havonta átlagosan kétezerre került pecsét Magyarországon. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint ez 22 százalékkal haladja meg a tavalyi év első három negyedévének adatát.

A jelentős emelkedés hátterében az Opten szerint az áll, hogy ebben az időszakban fordultak át felszámolásba azok a kényszer-végelszámolások, amelyeket tavaly év végén és idén év elején indítottak nagy számban a cégbíróságok.

Az első félévben regisztrált több mint 12 ezer felszámolási eljárásból csaknem 7500 eredetileg kényszer-végelszámolásnak indult, csak azután ment át felszámolásba.

Az Opten szakértői arra számítanak, hogy a negyedik negyedévben, de legkésőbb a jövő év elején a felszámolási mutató csökkenésnek indul. Ez azonban nem jelenti majd a gazdaság fellendülését, a megszűnések száma ugyanis továbbra is magas marad, csak formájuk változik meg.

A közlemény szerint tavaly egész évben 24 348 cég szűnt meg hatósági intézkedéssel vagy felszámolási, végelszámolási eljárás végeredményeként. Idén a szám várhatóan meghaladja a 27 ezret.

Bumbiii Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4040

"Az infláció a közgazdaságtanban az árszínvonal tartós emelkedése, a pénz vásárlóerejének romlása mellett. Jele általában a π (pi)."

 

Az életszínvonal emelkedésnek mi a jele ?

 

Én ilyen jeleket szeretnék nézegetni !

 

És akkor megjött a szebb jövő.

Előzmény: givons2 (4039)
givons2 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4039

Nemá !

:)

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation

In economics, inflation is a rise in the general level of prices of goods and services in an economy over a period of time.[1] When the general price level rises, each unit of currency buys fewer goods and services. Consequently, inflation also reflects an erosion in the purchasing power of money – a loss of real value in the internal medium of exchange and unit of account in the economy.[2][3] A chief measure of price inflation is the inflation rate, the annualized percentage change in a general price index (normally the Consumer Price Index) over time.[4]

 

 

http://www.investopedia.com/university/inflation/inflation1.asp#axzz29LEWlWuW

Inflation is defined as a sustained increase in the general level of prices for goods and services. It is measured as an annual percentage increase. As inflation rises, every dollar you own buys a smaller percentage of a good or service.
Read more: http://www.investopedia.com/university/inflation/inflation1.asp#ixzz29LEaMo00

 

http://economics.about.com/od/helpforeconomicsstudents/f/inflation.htm

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Infl%C3%A1ci%C3%B3

 

Az infláció a közgazdaságtanban az árszínvonal tartós emelkedése, a pénz vásárlóerejének romlása mellett. Jele általában a π (pi).

 

Az infláció TISZTÁN az árak emelkedését jelenti, a bérekkel ilyen értelemben egyáltalán nem foglalkozik.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (4038)
givons2 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 4037

Megint tanultunk valami újat:

 

Járai:

Járai Zsigmond kifejtette: Magyarországon ma nem infláció, hanem áremelkedés van.

 

http://www.vg.hu/penzugy/jarai-2013-ra-ot-szazalek-lehet-az-alapkamat-388839

 

asztakurva...

:)

Rob__ Creative Commons License 2012.10.09 0 0 4035

Ezek szerint ez még csak az I. volt.

 

Előzmény: Törölt nick (4027)
givons2 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 4034

Csak a KMDC !

Előzmény: lepete (4031)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.08 0 0 4033

Ja !

 

Hogy ez már volt. :((((

 

Akkor egy másik :

 

Előzmény: Bumbiii (4032)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.08 0 0 4032

lepete Creative Commons License 2012.10.08 0 0 4031
Ne bassz! A KMDC?
Előzmény: Törölt nick (4030)
givons2 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4026

Egy kis lecke az euro-szkeptikusoknak:

 

Ahogy az közismert, az Európai Unió 2007-2013 között mintegy harminc milliárd euró – mai árfolyamon kb. 8500 milliárd forint – vissza nem térítendő támogatást nyújt hazánknak. Ebből 6500 milliárdot az EU felzárkóztatási politikája keretében kapunk, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) – vagy, ahogy mostanság emlegetik, az Új Széchenyi Terv (ÚSzT) – keretében. Ehhez hazánknak saját forrásként legalább további 1150 milliárd forintot kell hozzátennie. A mai bejelentés ezt az utóbbi összeget érinti, melynek egy részét – ahogy a kormány ígéri – ezen túl uniós forrásból fedezik majd.

 

Remélem nem okoz majd problémát nekik az évi 1417 milliárd pótlása, ha már azt javasolják, hogy lépjünk ki ebből a gyarmattartó közösségből.

 

 

http://hazaeshaladas.blog.hu/2012/10/06/megszoritas_hitelre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_06&utm_campaign=index

givons2 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 4023

http://karacsonygergely.blog.hu/2012/10/05/kosa_meg_hagyjan_de_szajer?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_05&utm_campaign=index

 

Idézetek:

 

"A beszélgetés így bohózattá fajult, Kósának problémát okozott az is, hogy összeszámolja, hány szabad választás volt eddig Magyarországon, nem beszélve arról, hogy nem tudta, hogy a parlament által tavaly év végén elfogadott választási törvény eltörölte az úgynevezett érvényességi küszöböt, magyarán a választás eredménye érvényes akkor is, ha a választók fele sem ment el szavazni"

 

"A tegnapi Magyar Nemzetben ő is beszállt a védhetetlent védeni akarók kórusába. Frappánsnak szánt felvetéssel kezdett. Elmesélte, hogy a belgiumi címére megérkezett a választási regisztrációra szóló felhívás, sőt megkérdezte a szomszéd asszonyt is, aki szintén kapott ilyen levelet. Lám, lám, Belgiumban is van előzetes regisztráció, mégsem tiltakozik az ellenzék, stb. Jó lett volna, ha Szájer nem a szomszédasszonyát kérdezi meg, hanem mondjuk megnézi a törvényt. A belga állampolgároknak ugyanis nem kell regisztrálniuk, csupán a külföldieknek. Egyébként már nemcsak az EU-s állampolgárok, hanem az azon kívüliek is regisztrálhatnak, ha 5 éve belga lakóhelyük van (az EU-soknak csak a regisztráció időpontjában kell belga lakóhellyel rendelkezniük). Ráadásul még a külföldieknek is csak egyszeri regisztráció van, tehát ha már egyszer megtették, akkor nem kell mindig újra. Nemcsak kampányidőszakban, hanem bármikor lehet regisztrálni, és természetesen postán is megtehetik."

 

A fijugg nagyon képben vannak...

:)))

givons2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4017

Azért őt szerintem nem ették meg.

Szeretem, ha ilyen helyzetekben valakinek önálló véleménye van.

 

"...mert vétkesek közt cinkos aki néma..."

Előzmény: Bumbiii (4016)
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4016

Sajnos van az a mondás, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. :((((

Előzmény: givons2 (4015)
givons2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4015
Bumbiii Creative Commons License 2012.10.01 0 0 4013

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!