A cf kártyáknak elvileg nincs korlátja még a 300D-ben sem. 4-8 gigásat használtam benne próbaképp, - a keresztfiamnak vettem egyet -, úgyhogy kell menjen.
Sziasztok ! Valahol olvastam ,de nem találom ,hogy a 300 D-be némely memória kártyák talán nem működnek rendesen ? Egy kis infót szívesen fogadnék a témával kapcsolatban . Esetleg ha van valakinek fölösleg 2-4 GB Cf kártyája ,nem arany áron :-) , érdekelne.
Köszönöm! Mondjuk itt a mi kis isztánunkban az egész gazdaság az első mondatodban foglaltakra épül :) Kb. egyszerre írtunk, akkor ha jól veszem le a külső vakut eldurrantja, azt meg tudom állítani elég finoman, így egyre gondolunk. Ennek a fólia dolognak utánaolvasok...
tudod, gyermekkoromban azt mondták, hogy szarból nem lehet várat építeni :))
kicsit civilizáltabban kifejezve: amit szeretnél, azt az automata programmódok valamelyest tudják, de szerintem jobban jársz, ha veszel egy bármilyen, manuálisan állítható erejű vakut, pl sigma 500 dg supert, aztán azzal fotózgatsz, a normál fényt és a vaku fényét egyaránt manuálisan adagolva.
ja, és a vaku elé nem árt néha egy CTO fóliát, vagy valamilyen más színkorrekciós fóliát betenni, amivel a vaku fényét az adott fényhez szelidíted.
Illetve a meglévő külső vakumat még nem próbáltam fényben...most örülök, mert szépen megy vele itt a szobában, Promaster FTD 5600, GN110, forgó, dönthető, zoomos, diffúzoros, iker, saját fénymérős...ennyivel már beljebb vagyok, kár lett volna új vakut venni, bár a gyári biztos jobb - árarányosan :)
Sokat már nem akarok kérdezni, lassan átáll az agyam a fícsörökre :) Utolsó kérdés: derítő vakuzás, vagyis forced flash elérhető a beépített vakuval? Lekompenzálva szép szemet / bőrt csinál, főleg némi ellenfényben...úgy tűnik a wasia (még nincs rajta) tudja a flash beállítását, de hogy hétágú napon is lőjön arra nem jöttem rá.
Nincs, talán egy hivatalos frissítés volt. Ezen kívül van az UD és a Wassia féle változat (vagy ez ugyanaz volt?), amivel egy két funkciót elő lehet csalogatni, de sajnos a lényegi dolgok. Pl. követő fókusz a kreatív módban sose oldódott meg....
Köszönöm a tanácsokat. Mivel makacs jószág vagyok, este még tovább zizegtem ezen és vmi fülöp-szigeti oldalról is kaptam egy linket amivel felment egy régi alap Zoombrowser EX önnön magában, majd erre a frissítést már rá tudtam húzni a Canon oldalról. Remélem ez a fő driver a képek kiolvasásához.
Viszont a gépet csatlakoztatva most már közli hogy látja, Canon Hardware, majd nem tudja megnyitni, még hiányol vmit. Ezt a normál/PTP dolgot kipróbálom, most PTP van állítva. Illetve beszereztem egy CF olvasót. A firmware 1.1.1 verzió, ezt érdemes frissíteni vagy módosítani (feltéve ha végre kommunikál a PCével, ami 32 és XP) ?
A küldött linkeket is próbálom majd, de azt csak otthon tudom.
Ez a WIA driver, CSAK (!) 32bitre mászik fel, illetve feltelepül 64bit alá is, de nem fogja a drivert utána az usb-vel csatlakozáskor telepíteni hozzá.
A másik lehetőség, hogy a menüben a connection type (valami hasonló) átállítod és akkor a Win közvetlen látja a kártya tartalmát. (egyik a 'normal' másik a 'PTP' ha jól emléxem 300D-nél, de nem tudom melyik ez a mód, egyszerűen képtelen voltam megjegyezni :D )
Nálam a gép, tényleg gyakorlatilag új, dobozban, minden papírral és csömbörlékkel. Karc nélküli, öröm kézbevenni. Két kérdés: kell-e vmi zár olajozás, karbantartás az eltelt idő okán? Illetve ki tudná megmondani honnan tudok USB Drivert szerezni, mert nem tudom a gépet illeszteni a számítógépemhez (XP 32)? Mindenhol csak az update jön le, már 2 órát elgugliztam és töltögettem :(
Ui: illetve a 18-55 obi gumi zoom gyűrű eléggé kifakult bár nem kopott, mivel lehetne a gumirészt kissé frissíteni? Szilikon spré gondolom obi közelébe nem való...
Tényleg köszönöm a hasznos tanácsokat, a gép Vaterás, de remélem eléggé rá tudok készülni a kapott infók alapján. Amúgy meg tényleg az adott állapot számít, volt 8 éve Olympus IS 3DLX amit úgy rántott le a gyerkőc a polcról hogy kiszakadt az obi, de azt is javítani tudták (pinceműhely Pesten), utána 2 évvel a Fujival jöttem le arcon a jeges töltésről (viszont szép fotó lett, ma is fent van a Fotozz.hun) ott is kitörött vmi a mozgató mechanikában, kisiparos javította, azóta eltelt 6 év és az is tökéletes - eddig ez a gép maradt, nem a géptípus a lényeg, ha egyébként nem korlátoz. A 300D-t meg a hibáival együtt kell szeretni :) úgy látom itt jó kis közösség jött össze akik még életben tartják a típust.