Keresés

Részletes keresés

amikertunk Creative Commons License 2003.08.10 0 0 17
Kedves Anyabanya, nagyon köszi a szép történetet, beleraktam a szívem közepébe!*

Linkajánló:
www.indigothemovie.com
www.jamestwyman.com

Szió!

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.10 0 0 16
:-)))
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.10 0 0 15
Nekem is mondta a 3 eves fiam, hogy baba van a pocakomban, pedig nem volt... Azt is mondta, kislany lesz.
Előzmény: Agallis (9)
amikertunk Creative Commons License 2003.08.09 0 0 14
Szia Agallis!
Kb. hány hetes, vagy hány napos terhes voltál, amikor a gyermeked ezt neked megmondta?
Előzmény: Agallis (9)
anyabanya Creative Commons License 2003.08.08 0 0 13
Azt én tényleg nem tudom mi az, hogy indigokék gyerek, legfeljebb felületesen. Azt viszon tudom, hogy minden gyermek egy csodát rejt magában. Ebben szentül hiszek. S e csodának a kifejtése a nevelésünk feladata. Ez nagyon szent dolog, ez küldetés. Hiszek abban, hogy minden gyermekből előcsalogatható a benne rejtőző talantum, miként mindegyikben el is nyomható. Vajon a szegény kis Mora Feri lehetet volna az, aki, ha nem szeretik a szülei olyan eszméletlen módon ( talán öt szeretve az összes korán meghalt testvére helyett is)? Petőfi lett volna az, aki, ha szülei nem oly toleránsak vele, mint amilyenek voltak? Einsteinel mi lett volna, ha a szülei nincsenek tekintettel arra, hogy ö más, mint a társai és hagyják abban a suliban, amit szinte elviselni sem bírt? Sorolhatnánk tovább…. Igazából számomra a lényeg valahol a Bibliában áll. „Neveld gyermekedet neki való módon, hogy ha felnő akkor sem felejtkezzen el rólad” Nekem ez a nevelés nagy titka és a nagy kérdése is egyben. Hisz azt megtalálni, hogy mi a neki való nem mindig könnyü. Ez a nagy kutatásunk, egy igazi felfedező út. Ha rálelünk, akkor gyermekeink is megtalálják azt az utat, melyen járni kell az életüket.
5 +1 gyermekkel én , aki szintén sok mindent elcseszek azt látom, hogy mindegyik zseniális valamilyenmódon. Van, aki szorgalmasabb az átlagnál és nagyon jól szervez és igazságos ( ő már olyan igazi pedagógus, mint, akit az Isten is annak teremtett ). Van, aki csodásan látja át a történelmet, az összefüggéseket, nagyon jó a reál tárgyakból és az idegen nyelvből, bár ő szülési sérülés miatt írásképtelen, de a hiányosságát pótolta valamely más képessége. Van olyan, aki csodásan rajzol és ügyesen dolgozik mindennel, amihez kézügyesség kell. Van a kicsi, aki még csak négy éves és a szuper egykék legboldogabb életét éli, ő olyan fantázia játékokat tud játszani, hogy öröm nézni. ( a szuperegyke a nagycsaládban a legkisebb, mert öt rettentö sokan szeretgetik, kényeztetik. A 4 nagyobb, a nagyobbak barátai, osztálytársai, a szülök, a nagyszülök. Csak sütkérezik a szeretetben, hogy már félek a napszúrástól).
Persze ettől tény marad, hogy az 5 különleges közül a negyedik a legkülönösebb, de mindegyik Isten egy kis különleges adománya, melyet csak kölcsön kaptunk, hogy megmutassuk neki azt az utat, melyen kibontakozhat a bennük rejlö isteni csoda.
A mi családunk nem egy extra valami ( csak nekünk). Az átlagnál kevesebb a pénzünk, a lakásunk sem egy nagy ász ( nagynak nagy, de nem ász, ahhoz sok pénz kellene) Sem én sem a férjem nem egy különösen okos, ügyes ember. Semmi különös. A nevelésben sem vagyunk nagyon szigorúak, csak következetesek. Örömmel vártunk minden babát, és figyeltünk rájuk, de igazán sosem szolgáltattuk ki magunkat nekik teljesen. Úgy mondanám, vannak majdnem szentnek számitó játékszabályok, melyet be kell tartani, de közte tág a mozgástér. A játékszabály pl: az egymás munkájának, személyiségének a tiszteletbe tartása, tilos a kegyetlenkedés, a durvaság, este idöben kell lefeküdni, lustaság miatt ne kapj rossz jegyet, stb. Nem különleges dolgok, igy van ez máshol is. Ha valami érdekelte a gyerekeket, akkor ahhoz minden feltételt megkaptak. Ha érdekelte a fizika, a matek, akkor kicsiként ehhez kapott sok könyvet és nem rajzoltattam, ha focizni akar, akkor labdát és teret s időt, hogy focizzon. Aki rajzolni akart az kapott sok ceruzát, papírt, szép könyveket és vittük mindenfelé, ahol gyönyörködhetett a tájba, a fákba, az állatokba, ebbe a szép világba és nem vártuk el tőle, hogy érdekelje az, ami nem érdekli pl. a matek.
És igy tovább. Nem különleges ez, de ez a titok és az, hogy mindent el lehet mondani, hogy vigyázzunk arra, hogy sokat legyünk együtt, hogy közös életre szóló emlékeink legyenek. Még a vacsorára is vigyázunk, annyira szeretnek gyertyafénynél enni még párizsis kenyeret is. Persze hülye szó ez a vigyázunk, mert nem, inkább mi is élvezzük az egészet és neveljük egymást mindannyian, hogy milyenre az más kérdés. Nem tökéletes, de egészen emberi…

És bocs a hosszuságért...

iceberg Creative Commons License 2003.08.08 0 0 12
A csillaggyerekek kifejezés az ezotéria témakörébe tartozik. Azon gyerekek gyűjtőfogalma,
akik - állítólag - valamiféle küldetéstudattal érkeztek a Földre.
Az ég küldöttei ők.Üzeneteket jöttek átadni,de ezek megértése egyelőre meghaladja a képességeinket. A szülők csak azt veszik észre,hogy a gyerekük különleges és más,mint a többi,de nincs meg hozzájuk a jól bevált megoldóképlet.Magyarul: nehéz őket nevelni.
Némelyikük kezelhetetlen,fékezhetetlen,megint mások egy Buddha bölcsességével és nyugalmával szemlélik a világot,esetleg veleszületett gyógyítási képességekkel rendelkeznek.Problémáik vannak a tekintélyelvűséggel,túlérzékenyek;nem, vagy nehezen lehet őket fegyelmezni,gyakran antiszociálisak (pl.bűntudat nélkül gyilkolnak,füveznek,piálnak),
másképp mutatják ki az érzelmeiket,nem manipulálhatók,esetenként azzal döbbentik meg a környezetüket,hogy szellemeket és angyalokat látnak.Szinte mindegyikre jellemző,hogy duzzadnak az önbizalomtól,és egyáltalán...egyfajta felsőbbrendűség árad belőlük.
Több típusuk van.A humanistákból lesznek pl. a jövő orvosai,politikusai,tanárai,a lázadó-forradalmárok (gyerekkorban még csak minizsarnokok) alkotják majd meg az új vallásokat és filozófiai irányzatokat.
Satöbbi.

Érdemes elolvasni a könyvet/könyveket,aztán mindenki maga eldönti,hogy hisz-e ebben,vagy sem:)

Előzmény: AliceCsodaországban (10)
Csimpike Creative Commons License 2003.08.07 0 0 11
Sziasztok!

Nagyon érdekes dolgokról írtatok itt! Ahogy olvastam szinte beleborzongatm, de komolyan. Engem is érdekel ez a téma és szívesen olvasok mindenféle érdekességről. Hogyan lehet megállapítani egy gyerekről, hogy indigógyerek stb...

Csimpike

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.07 0 0 10
Gywerekek nagyon jó ez a topic, de nem tudná nekem valaki egyszerűbben elmondani mi az a csillaggyerek, vagy indigógyerek, és főleg HOGYAN LEHET EZT EGY PÁR HETES GYEREKRŐL MEGÁLLAPÍTANI???

Agallis Creative Commons License 2003.08.07 0 0 9
köszönöm Szille!

Az jutott eszembe, hogy mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok a 3.-al, akkor mondta a 3 éves lányom, hogy: -Anya, baba van a hasadban. Akkor elcsodálkoztam, aztán néhány nap múlva teszt is igazolta. Bár amikor ő szólt, még csak embriócsomó lehetett...arról már régebben is hallottam, hogy a gyerekek még sokmindenféle érzékkel rendelkeznek, amit mi felnőttek nem látunk, érzünk már.

Agallis

Előzmény: szille (8)
szille Creative Commons License 2003.08.07 0 0 8
Bocs Agallis, az előzőből kimaradt: ezeket nagyjából minden könyvesboltban lehet kapni. Én interneten rendeltem a libritől. Nekik van zöld számuk is ahol megmondják, hogy mit hol lehet megvásárolni. Üdv, szille
Előzmény: Agallis (5)
szille Creative Commons License 2003.08.07 0 0 7
Sziasztok!

Rákerestem nektek és ezeket találtam:

Indigó Gyerekek. Az Új Gyermekek Már Köztünk Vannak
Carroll, Lee; Tober, Jan ~ Mandala Véda Kiadó , 2000 ~ 1690 Ft

Indigó gyerekek 2. Mirõl üzennek, hogyan látnak az indigó gyerekek
Carroll, Lee; Tober, Jan ~ Mandala Véda Kiadó , 2002 ~ 1990 Ft

Indigó Gyerekek Nevelése
Virtue, Doreen ~ Mandala Véda Kiadó , 2003 ~ 1990 Ft

Az indigó jelenség. Egy új kor gyermekei. Az indigó gyerekek ajándéka
Hehenkamp, Carolina ~ Bioenergetic Kft. , 2003 ~ 1400 Ft

Csillaggyerekek. Gyerekek, akik különleges feladatok elé állítanak minket
Kühlewind, Georg ~ Kláris Kiadó és Mûvészeti Mûhely Kft. , 2002 ~ 1680 Ft

Ez utóbbi kettőt még nem olvastam, de az első három nagyon érdekes, csak ajánlani tudom.

Anyabanya, csodálatos ember a fiad (mint gondolom a többi gyermeked is és az összes gyermek). Én is szívesen olvasnék részletesen azokról a dolgokról amikre emlékezett gyermekkorában. Mégiscsak más első kézből hallani ezeket a dolgokat!

Diddl, megkérdezhetem, hogy hogyan/hol sikerült a kicsiről megállapítani az aura színét? Én is szeretném tudni, hogy Flóra (16 hónapos) milyen színű. A fenti könyvek szerint ma már a gyerekek nagy része ugyanis indigó. Az infó jöhet az itteni emilemre is, ha nem akarod nyilvánosan. Előre is köszi.

Üdv,

szille

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.07 0 0 6
Én a Herbaházban láttam a Nagyvárad térnél.:)
Előzmény: Agallis (5)
Agallis Creative Commons License 2003.08.07 0 0 5
számomra nagyon izgalmas amiről írtok!!! Mi a könyv címe pontosan? kiadó? Bp-en merre kapható, ha tudtok konkrét boltot?

Agallis

Diddl Creative Commons License 2003.08.07 0 0 4
Sziasztok,

A temak kozott keresgelve talaltam meg ezt a topicot, kicsit meg is lepodtem, mert szerintem az emberek tobbsegenek meg nem mond sokat az hogy indigo gyerek. De nagyon orulok hogy jo uton haladunk es beszelhetunk errol.
En most olvasom az indigo gyerekek cimu konyvet, az en kis palantam igaz meg csak 10 hetes, kislany, de o is indigo. Anyukam nagyon otthon van ebben a temaban es persze izgatta hogy indigo-e, es rogton utana is jart. Szuksegem van minden infora ezzel kapcsolatban ugyanis oket maskent kell kezelni. Nagyon sok szulo ha termeszetfolotti dolgokrol beszel a gyereke leszurja szegenyt azzal hogy ne beszelj mar ilyen hujeseget. Innentol kesz a bizalom. Ok nagyon erzekeny gyerekek.
Szoval szeretnem ot ennek megfelolen nevelni.

Meglatjatok, 1 ev mulva nem csak harman fogjuk ezt a forumot olvasni.

Udv,
Diddl

anyabanya Creative Commons License 2003.08.07 0 0 3
A titkunk nyitja talán annyi, hogy mind a ketten a férjemmel igen érzékeny emberek vagyunk. Nem sértödösek, csak érzékenyek. Szoktam mondani, hogy amikor az észt osztogatták én véletlen átáltam az empátia sorba, férjem is ezt tette, de ő a sikerorientáltságról mondott le. Két ilyen ember össze kerül, tuti bizot tök szegények maradnak, sok-sok gyerekkel és igazán kellemesen érezve magukat, sok sok szeretetre éhes emberrel körbe véve. Szerintem nekünk könnyebb az élet igy. Nem vagyunk okosak, ügyesek sem, pénzesek sem, szépek sem, én még túlsulyos is vagyok ( nem vészesen, de..)de baromi jól el vagyunk és van egy álmunk, hogy még legyen néhány ajándékunk, pl ikerlányok.
Erről már álmodtam is. Álmomban láttam a méhemet. Szív alakú volt, melyből szív alakot ábrázolva ágazot ki a két petevezeték. A méhemben éget két kis golyocska. Olyan fehérek és fényesek voltak, hogy szinte vakitottak. Ők voltak a kislánykák... Hát, hogy lesz vagy sem én nem tudom, de jó volna....
anyabanya Creative Commons License 2003.08.07 0 0 2
Amugy nem olyan különleges, mert mindegyik az ( mármint az összes gyerek). 4400gr-al született. Ö a negyedik a bandában és mint ilyen jó ideig a szuperegykék életét élte. Az az mindenki öt kényesztette. A 3 nagyobb és azok kis barátai,, a nagyik, a papa. A papa nagyon, mert azt hitte, hogy sérült baba, amire meg volt az oka, isz négy és félévesen kezdett beszélni. Beszélt is, no de mit. Az elején a bolygokon lévő életekről, hogy van jó emberek és jó állatok bolygoja, és van, ahol gonoszság volt. S egy csomo ilyesmit. Sokáig volt beszédhibás és kissé ügyetlen is, rettenetesen hisz abban, hogy célja van az életének, amit teljesitenie kell, miként szerinte mindenki valami ok folytán születik erre a világra. Eképpen hisz Istenben és abban, hogy vigyáznunk kell magunkra és a környezetünkre. Nem egy auto barát. Az öccsének minig mesél, aki most 4 éves, gyakorta történelemről, vagy valami olyasmiről, amit szerintem az öcsi nem is ért, de rettentöen szeret hallgatni. Nagyon jo és jóságos gyerek, de amugy nem olyan extrém a dolog, bár mi aztán hozzá szokzunk. Néha körülményes. A dokitól nem szabadúl könnyen, mert rákérdez minden eshetöségre, szövödményre és feltüöen fél a tesokhoz viszonyitva a fájdalomtól. Az indigo dologhoz én nem értek. Minden gyermek ajándék, a férjem szavaival élve kölcsön kaptuk azért, hogy segítsünk nekik megtalálni az élhető és értelmes és emberséges élethez valo utat, mindegyiknek a sajátját. S ha tudos lesz az jó, ha müvész- büvész, az is jó, ha kukás kocsis vagy segéd munkás az se baj, csak jók legyenek, csak emberségesek A mi kis kölcsön ajándékaink ők, és aként is bánunk velük, de azt hiszem ezt sokan, a többség igy teszi.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1
Anyabanya, ez fantasztikus... mesélj még a kisfiadról ritkán hall az ember ilyen gyerekekről.
Előzmény: anyabanya (0)
anyabanya Creative Commons License 2003.08.07 0 0 0
Igazából én nem tudom mi ez.
az én 8 évesemre mondja a tanitonénije, hogy indigkék. A tanitónéni egyébiránt tényleg nagyon szuper és a fiam is nagyon szereti. A fiacska most 8 éves. 4.5 évesen kezdett beszélni. Mondatokban rögvest.Kissé érdekes dolgokról Sokáig mesélt arról, hogy ő azért született közénk, mert látta ( még lélel korában), hogy mi jó emberek vagyunk. Arról is sokat beszélt, hogy az ember azért születik a földre, mert dolga van s az az első igazi munka, hogy felfedezze azt, hogy mi a feladata, mert ha nem akkor nehéz lesz az élete. Pici korától orvos szeretne lenni, tudos is, de azokban csalodott, mert sokat ártottak az emberiségnek, a környezetnek, s ennél fogva mindenkinek kellenne fákat is telepitenie. 5 évesen az volt a mániája, hogy a rák ellenszerét meg kell találnia. Szerinte a titok a csontvelöben és bizonyos növényekben van. Azaz azt a növényt kell megtalálnia, amely a csontvelöben lévö nem tudom minek a képzödését oly modon gyorsitja föl, hogy az a rákos sejteket a lehetöleghamarabb felismerje, és kiirtsa. Volt, hogy éjjel felriadt, mert mi van ha kitör ujra a spanyolnátha és az orvosok nem készültek fel rá. Furi mano, de csudi jó és okos. Most a történelem a hepje és abban is nagyon tájékozott valamint az országok érdeklik nagyon. 2 éves korától könyvvel alszik, de csak iskolában tanult meg olvasni. A fiacska egyébiránt bárkivel könnyen kapcsolatba lép, de nem igazán az a vadulos tipus. Az öccsét mindig féltö gonddal örzi, szinte ráteleszik, annyira vigyázz rá. Iszonyú gyorsan fog az agya, gyorsan vág az esze és nagyon ad arra, hogy megelégedjenek vele a felnöttek. Félévkor nem kaphatott dícséretet olvasásból, mert az igazgató azt mondta, hogy beszédhibásnak nem lehet, ezért arra kért, hogy vetessem ki az orrmanduláját, hátha akkor tisztább lesz a beszéde... Sajátos Istenképe van. A halál sosem aggasztja, pedig haltak meg közeli családtagok is. Azt állitja, hogy az ember lelke ilyenkor visszaköltözik az Istenhez és angyallá válik. A dolga az lesz, hogy örizze valaki életét. Ha elrontja a munkát és nem sikerül az örzött személy élete, akkor bizony ujra kell születni. Amugy nem kivételezünkk vele,4 +1 testvére van és azt hiszem tényleg nagyon élménydús, szerető család a miénk. A tesoival együtt minden gyermekünk nagyon érzékeny, nem lehet őket durván leszidni, mert könnyen elsirják magukat. A férjem szerint csak azért, mert emberből vannak, lelkük van... Ami még nagyon jellemző rá, hogy betegség esetén nagyon aggodalmaskodó, mert mi van ha a fülgyulladásnál eléri a baj a csigacsonocskákat és elvesziti az egyensúlyérzékét, vagy ha vérzik, akkor mi van, ha csontvelöben nem termelödik elég akármi, ami miatt a véralvadás lelasúl,stb. Ovatosan étkezik, a zsíros kenyeret plusz kenyérrel eszi, mert a zsír felszivodása miatt szerinte ez szükséges. Néha bizony kicsit körülménys és vannak dolgok amik már az én tudásomat meghaladják, de azt hiszem mindenki szereti a környezetében. A kortárscsoportban van kisseb gondja, mert nekik kicsit tudálékos.
A legborzasztobb dolog az volt, amikor tavaly azt mondta a testvéremnek, hogy ne dohányozz, az persze azt, mondta, hogy oké de most még inkább dohányzom. A gyerek ujra mondta, ne dohányozz, mert meg fogsz halni. Erre a bátyám,, igen de nem most. A fiam pedig azt mondta, de most, most fogsz meghalni és a bátyám két nap múlva halott volt. Fogalmam sincs miből érezhette meg, hogy miért volt ez igy, de néha kirázz ettöl a hideg...
amikertunk Creative Commons License 2003.08.06 0 0 topiknyitó
Így kesergett Albert Einstein minden idők egyik legnagyobb tudósa: "Az embernek az agyába kellett gyűrnie az összes tananyagot, attól függetlenül, hogy érdekelte-e vagy sem. Ennek a kényszernek olyan káros hatásai voltak, hogy az államvizsga után egy éven keresztül minden tudományos feladatot undorítónak találtam. Tulajdonképpen csoda, hogy a modern módszerek nem ölték ki teljesen a kutatás szent szellemét. Az érzékeny kis palántának, az ingerben gazdag környezet mellett, főleg szabadságra van szüksége. E nélkül kétségtelenül elhervad. Nagyon nagy hiba azt gondolni, hogy a kutatás és a felfedezés örömeit a kényszer és kötelességtudat eszközeivel növelni lehet. "

Hogyan reagál a különleges képességű, belső céllal és küldetéssel érkező indigó gyerek a képmutató vagy lélektelen nevelésre? A már említett amerikai kutatók a következő megállapításokat tették. Sajnálatos módon a nevelés lélektelensége ezeknél az átlagon felül tehetséges gyermekeknél hiperaktivitást, krónikus és érthetetlen fáradtságot, depressziót, idegességet, izomfájdalmakat, gyermekkori rákot stb. okozhat. A belső idegi feszültség fokozódása miatt az immunrendszer annyira legyengül, hogy a gyermek egyre több betegség áldozatává válhat. Az egészségi tüneteken túl a pszichikai sérülések - amik rendkívüli érzékenységükkel vannak kapcsolatban - társadalmi devianciákban, minden határon és ésszerű viselkedési korláton túli agresszivitásban vagy számtalan esetben önpusztításban (túlzott szexualitás, alkoholizmus, kábítószer függőség stb. ) és az öngyilkossági kísérletekben nyilvánulnak meg.

Indításnak talán ennyit.:) Bevallom, engem nagyon megfogott ez a téma! Írjatok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!