Odafelé úgy gondoltam éjfél tájban elérjük a görög határt, aztán pár óra alvás a kocsiban és megyünk tovább (az odaút valahogy minden nyaralásnál könnyebb). Hazafele viszont délután gondoltam indulni, így késö estére talán Skopjéba lehetne érni, ahonnan viszont egy normális alvás után indulnánk csak haza reggel.
Tavaly már neten le is foglaltam Skopje-ban a tranzit szállást, csak valaki írta hogy ott sok látnivaló nincsen mert valamikor talán a 60-as években egy földrengés teljesen elpusztította. Ezért tényleg csak aludni érdemes ott, de ha'már választani kell, akkor már inkább menjetek át a görög oldalra, mert ha Skopjé-ban szálltok meg akkor reggeli után délelőtt a csúcsban éritek el a görög határt. Ez mondjuk főidényben nem kellemes!
Úgy néz ki, hogy idén már csak ketten megyünk (gyerekek nem jönnek), autóval Görögországba. Ezért felmerült bennünk, hogy egyrészt a költségek csökkentése, másrészt az unalom elűzése miatt utitársakat keresünk.
Az utiterv:
2014.07.22-től 2014 07.29-ig Lefkada (Nidri), majd átmegyünk 2014 07.29-től 2014.08.05-ig Parga-ra (A szállást magunknak már lefoglaltam!)
Az autóban van még 3 hely, bár kényelmesen ketten férnének el hátul. Nyíregyházáról indulunk, de természetesen az ésszerű határok között teszünk kerülőt.
Az autó amivel utazunk egy - fiatal - Mazda CX-5 diesel.
Ha valakit érdekel akkor az alábbi honlapra látogasson el:
Sziasztok! Augusztus utolsó hetében szeretnénk görögbe menni. Görögországban még nem voltunk, így elég tanácstalanok vagyunk hová is induljunk. Apollónnal foglalunk és autóval megyünk (valószínűleg), apartmanba, 2 pár 20-as évei végén, azaz a szórakozási lehetőség sem hátrány. Nyilván, ha nyaralásra kerül a sor nem akarja az ember fogához verni a garast, ám mégis szeretnék a lehető legjobban kijönni az útból, és ebből az egy hétből. Sehol nem találok az üdülőhelyekre vonatkozóan árszínvonalbeli összehasonlítást! Elsősorban ezt szeretném kérni tőletek! A szállások áraiban kategórián belül nem látok nagy különbségeket, inkább a vendéglátóegységek árai, tavernák, bárok, "discok", hajókirándulás, bérlések(autó, esetleg kerékpár?), bolti árak érdekelnek és minden, ami eszetekbe jut! Nagyon sokat olvasgattam már, javarészt Lefkadáról (és szerelmes lettem), de csak félszavakban írtak róla, hogy drágábbak az árak, mint pl. Sartin (szállás persze nem). De mennyivel? Jelentősek a különbségek? Túl sok üdülőhely van... nem csak pár hegy vagy a Balaton. Nagyon köszönök minden segítséget! Szép napot nektek!
Üdv! Mi szeptemberben szeretnénk menni Lefkadára az Apollonnal. Érdeklődni szeretnék, hogy Nidrin az autón kívül lehetséges e más járművet pl quadot vagy robogót bérelni?
Sziasztok! júni 2-án megyünk a párommal lefkadára a felujitott filio apartmanba! érdeklődnék hogy esetleg tud e valaki valami infót mondani a helyről. pl motor bérlés hogy müködik meg hát stb. elöre is köszönöm!
1. van élet a városban estéként nagyon szeretünk bolyongni hosszú akár több km sétáló utcára gondolok itt, teli éttermekkel, árusokkal stb
2. pár km köreztben találhatóak eldugott öblök, olyanokra godnolok mint pl Sartin, vagy Lefkadán de neekm azt modnták ezekena helyeken (Sarti,Lefkada) nem jelelmzőek a nagy belvárosi sétáló utcák
nem bánnám ha valaki megcáfolna lefkadára vonatkozó részt :)
hát nem tudom. egy kétfős vacsora nekunk 20-25-ből megáll, gyros meg ugye uszkve 2.50, tehát a 20 eur-hoz meg kellni pár darabot.
én is spórolós vagyok, de a pénzt inkább az utazási ktg-en fogom meg. nekem 730 eur volt két főre, végig autóbérléssel, repülővel, üzemanyaggal, reggelit boltban véve, ebédet szintén (nincs nagy igényünk ilyenkor erre az étkezésre, csak vmi könnyűt, pl. gyümolcsöket fogyasztunk), esti főétkezést pedig hol tavernában, hol gyrososnál abszolválva. na és napi egy frappé biztosan. :)
de természetesen mindenki tegye ahogy számára a legkomfortosabb, eszenben nem volt minősíteni ezt a kajavivős módit-simán csak számomra idegen, hiszen a konyha az egyik
legkézenfekcőbb módja az idegen kultúra megismerésének. :)