ING soha nem állt egyik oldalra sem. Ugyan nem jelezte, nem emelte ki honnan idéz, de a sorokban benne van egyértelműen: Blikk. NEM az ő véleménye. Pentele képes újra többet magyarázni egy bemásolt cikkbe, mint kellene...
Valahol írtad, hogy nem politizálsz az alábbi hozzá szólásod egyértelmű felmentése a polgármesternek. Egyfajta politikai nyilatkozat, mely szerint a polgármester egy kicsit bugyuta, bárgyú de mégis csak a mi fiuk.
Nem tehet róla stílust, képvisel. Ha új igazolványt váltasz ki, akkor is eredeti iratokat kérnek. -Nem akarok személyeskedni, te írtad: "Jómagam mindig is megpróbáltam távol maradni a politikától, számomra, ahol a politika kezdődik a tisztesség ott végződik."
- Ez súlyos hiba , nem , inkább bűn a pátyi lakosokkal szemben .És mi történt eddig amiért nekünk Pátyiaknak kell a következményeket viselni. Szerintem ez akkora hiba, hogy a polgármesternek is le kellene vonni a konzekvenciát, és le kell mondania. Ez így helyes, direkt nem írok tisztességet, mert politikusról van szó. Ha neked fontos a tisztesség akkor az a véleményedben is látszana. Vagy a tisztesség ,világnézeti beállítottság kérdése?
Páty - Öt éven át két települést vert át Lukács Sándor, a falu jegyzője - közölte a Blikk-kel Páty polgármestere, Bognár András. Két fénymásolt diplomával alkalmazta őt a hivatal, ám az egyetemi titkárságokon kiderült: ilyen nevű, oklevelet szerzett hallgatójuk soha nem volt. Pénteken menesztette őt a képviselő-testület.
Bognár András, Páty polgármestere nem titkolja, úgy látszik, lóvá tette őket a jegyző úr. Amúgy Bognár úr Lukács Sándort a hivatalba lépése után “örökölte”, hisz elődei szerződtették át Tökről, ahol jegyzőként két évig “praktizált”. Arra, hogy ezt megfelelő képesítés nélkül tette, a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal október 1-jén megkezdett vizsgálata derített fényt.
A polgármester úr nem fogott gyanút, hisz, mint meséli, látta a fénymásolatot a JATE-n és az ELTE-n kiadott oklevélről. ·
Ennek ellenére az szinte már a megválasztásom pillanatában kiderült, hogy a jegyzőnk szaktudása hiányos - meséli a polgármester. - Számtalan hibát követett el, s mondtam neki többször is: “Sándor, te semmihez sem értesz!”
Végül aztán egy feljelentés után a megyei közigazgatási hivatal kezdett el vizsgálódni. A meglepetés ugyancsak nagy volt, amikor kiderült, Lukács Sándor diplomájáról sem Szegeden, sem Budapesten nem tudtak. Emiatt a hivatal közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen. A polgármester viszont összehívta a testületi ülést, és a jegyzőnek azonnali hatállyal felmondtak. Lukács Sándor a Blikknek csak annyit árult el, hogy összeesküvés és tévedés áldozata lett. ·
Több diplomám is van, s nem értem, hogy honnan veszi a közigaztási hivatal ennek ellenkezőjét. Bajaim okozója a pátyi hivatal, elsősorban pedig a polgármester - mondta az elbocsátott jegyző. Megkerestük a közigazgatási hivatalt is, ám ott jelezték: folyamatban levő rendőrségi ügyről nem nyilatkozhatnak.
Bár én nem Pátyon élek de jól ismerem az ottani helyzetet. Ritka "csöves" egy önkormányzat az biztos ahhoz képest, hogy közel van a fővároshoz. Nap mint nap látom szegény gyerekeket vonulászni föl s alá a suliból ide-oda. Örülnetek kéne, hogy egy ilyen beruházást terveznek. A zöldpárti önkorm. képviselőtől pedig én biztos megkérdezném ha ott laknék hogy hány fát ültetett Pátyon? A dumán kívül mit tett a környezetvédelemért? Egy nagy túrót. A cégnek meg valószínűleg érdeke, hogy ne égjen csak úgy le a raktára ha már egy raklap pénze benne van. Pátyiak! Rá kéne már ébredni, hogy ez a XXI-ik század. Le lehet sorompózni a falu határait, de akkor nem kell csodálkozni, hogy nincs semmire pénz. A kommunizmusnak vége. Ingyen semmi nincs. Én nem azt mondom, hogy ez így van jól, de lehet választani. Szerintem.
187 tonna x 160 = 30.000 tonna
MAGYAR NARANCS 2004. november 18. Palotai alvászavarok
…..
Este fél tíz tájban kaptam a hírt otthonról, hogy a Szántóföld utcában veszettül ég egy raktár, „apád pedig pizsamában felment a tetőre, hogy megnézze, mi van”. Fertályórán belül jött a következő jelentés: „Apádnak meg kellett mosni a fejét. Csupa korom, a pizsama meg tele van fekete pettyekkel. Nemrég volt egy hatalmas robbanás, a tűzoszlop legalább százméteres volt, a hőhullám elért a házig. Azóta is mintha gázpalackok robbannának. A levegő szúrós, keserű.” ………..
…. A tüzet éjjel fél egyre sikerült eloltani. Noha a cég leltára szerint 187 tonna hulladék égett el, a polgári védelem szakértői közölték, hogy a mért károsanyag-kibocsátás jóval alatta maradt a megengedett értéknek. Ennek dacára az égés során felszabaduló korom és sósavpára miatt azt tanácsolták a lakosoknak, hogy mossák le az autóikat, és ne egyenek mosatlan gyümölcsöt. Azok, akik nem bíztak a hírekben, levitték a gyereket a vidéki rokonokhoz. Akiket már rákötöttek a nyáron épült csatornahálózatra, még napokkal később is erős nitrószagra panaszkodtak. A szúrós szag nappalra alábbhagyott, de esténként, még egy hét múlva is érezni lehetett.
A rákospalotai tűzesetet Illés Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) kérésére a múlt szerdán napirendre tűzte az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága. Az ülésen részt vettek a cég és az érintett hatóságok képviselői is. A környezetpolitikus az ülésen a katasztrófavédelem szemére vetette, hogy a lakosságot nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta. A sósavgáz a kémia törvényei szerint ugyanis klór jelenlétét feltételezi. Márpedig a klórozott szénhidrogének égésekor ezen a hőmérsékleten dioxin keletkezik; ez az egyik legagresszívebb rákkeltő anyag. A dioxin szennyezés mértékéről a tűzeset idején nem készült mérés. A katasztrófavédelem mozgó szondái az ehhez szükséges berendezésekkel nem rendelkeznek, és csupán az egészségre kevéssé veszélyes sósav, ammónia, kénhidrogén, szénmonoxid és nitrogén mennyiségét mérték. A tűz másnapján a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség és az ÁNTSZ közösen vett levegő- és talajmintákat, melyek alapján a nehézfémtartalmakat (például cink, higany, kadmium, ólom, stb.) és a klórozott szénhidrogéneket is vizsgálták. Az eredményekről a lapzártáig a Narancs nem kapott tájékoztatást.) Illés kifogásolta, hogy az ÁNTSZ mindössze három talajmintát vett, az üzemtől távolabbra eső területekről egyáltalán nem, így nem lehet reális következtetésekre jutni. Egy kérdésre válaszolva Csaba Károly országos tiszti főorvos nem zárta ki, hogy a hulladéktűz következtében növekedhet a környéken a rákos megbetegedések száma. ………..
… A Palota Kft. Kigyulladt 2. számú raktárában a felügyeleti szervek korábban nem találtak kirívó hiányosságokat, csak néhány apróbbat az épület körül. Az 1000 négyzetméteres raktár speciálisan veszélyes hulladékok tárolására lett kialakítva. Egybefüggő kármentő betonaljzattal rendelkezik, a beton alatt további szigetelés fut, valamint egy dréncsőrendszer a szivárgás ellenőrzésére. A hatóságoknak évente egyszer, maximum kétszer van arra kapacitásuk, hogy egy telepet – általában az összes engedélyező szerv (vízügy, környezetvédelem, ÁNTSZ, tűzoltóság) együttes felvonulásával – ellenőrizzenek. Mint ahogy Erdős Antal fővárosi tűzoltóparacsnok-helyettes is utalt rá, egyetlen üzem működése sem stabil dolog. „Nem biztos, hogy ha a tárolt anyagokat ma a tűzvédelmi szempontoknak megfelelően osztják el a helyiségben, akkor az holnap is így lesz.”
Azzal, hogy hirdetés címen kitöröltette a címet, igazolja ,hogy fájdalmasan érinti. A vegyi anyag raktár helyszínének eladásáról szóló hirdetést mindenkinek küldöm akit érdekel.
Ha ennyi nem elég akkor a gyengébbek kedvéért össze foglalhatom több ténnyel , világosabban. Lehet, hogy még fájdalmasabb lesz.
Jól szórakozom, de a célom ,hogy ne épüljön ilyen raktár ,nekem nincsenek olyan problémáim
, hogy mások életminőségének csökkentésével javítsam a sajátomat . Ha már a telket el akarják adni a vegyi raktárhoz akkor csöndbe kellet volna maradni és nem erkölcsről, bátorságról polemizálni. (emlékszik, milyen bátor volt a pincenapokon .)
Most biztos velem van a gond! Nem értem pentelét. Egy nicknév nem olyan dolog, mint pl. a márkanév, ami levédett esetben csak és kizárólag egy dolgot jelent! Miért elképzelhetetlen, hogy találkoztam már valahol egy névvel, és mivel a sajátommal nem engedett be, a sokadik próbálkozás után ez jutott eszembe (így utólag azt kell modnanom, ez a név sajnos nem volt foglalt)??? Ha a kép engem ábrázol, miért nem vetettem le azonnal a moderátorral??? Miért nem azonnal jelentkezett Omray és írta meg, őhozzá tartozik a képen szereplő személy??? Veszélyes dolog alapok nélkül vádaskodni, és esetleg ártani valakinek, miközben nem lehet biztos a kijelentésében....
Csak hogy egy pozitív példát is bemutassak a községünkben működő összefogásra.
A hétvégén a zsámbéki kanyar közepén elhelyezkedő térre a falu lakói saját pénzből vásárolt mintegy 50!!db fát ültettek el.
A terület önkormányzati tulajdonban áll és az elmúlt években az önkormányzat semmit nem szánt a terület rendben tartására. Eddig a vonatkozó törvényi előírások ellenére a tulajdonos (önkormányzat) parlagfüvet "termesztett" a területen.
Magam is a raktár ellenzői közé tartozom, habár talpi2-höz hasonlóan még nem lakom a faluban, csak a telek (körtés) van meg, így nem szavazhattam. Szomorú, hogy eredmémytelen lett a népszavazás.
Lodommi, dez1, ING, talpi2: Többnyire egyetértek veletek.
Penzele2: Szerintem gyakran túl lősz a célon, habár a szándékot értem. Vagy a cél szentesíti az eszközt?
talpi2 Informatikával foglalkozol? Magam is. Hol dolgozol?
"Javítson ki, ha tévedek, de nem ide járnak a gyerekei sem oviba (aminek a fél udvarát elcsúfította a gyerekek elől elzárt terület, nehogy rájuk dőljön a fal!; aminek a falai penészesednek; amit ekkora gyereksereg régen kinőtt), sem iskolába"
Valóban nem oda járnak, több okból is: a kisebbik még csak 2 éves :-)) de a nagyobb sem jár oviba, amíg anyuka otthon tud velük lenni. Egyébként meg miért járatnám oda, ha nem lakom ott? Szerintem fel sem vennék őket, amennyire hallottam, az ön által is felsorolt állapotok ellenére meglehetősen nagy a zsúfoltság.
Szóval jelenleg praktikus okai vannak elősorban, hogy nem oda járnak a gyerkőcök. De elismerem, ha ilyen állapotok uralkodnak, akkor valószínűleg nem is fognak, ha odaköltözünk, akkor sem.
"Nem lesz pénz, nem lesz fejlődés, csupán azért, mert akik megunták a főváros zaját, meg akarják állítani az időt itt."
Korántsem biztos, hogy mindenki, aki oda költözik, a fővárosból jött. Sokan jönnek vidékről is a fővárosi munkahelyek miatt, pl. mi is. A fiatalok még szívesen beköltöznek a nagyvárosba, a nyüzsibe, de szerintem a családosok már előnyben részesítik a nyugalmat, a csendet, a tiszta levegőt.
Egyébként én eredetileg még egy Pátynál is kisebb alföldi faluból származom. Érdekes, hogy ott mindenféle komoly ipar nélkül egész szépen meg tudják oldani a falu finanszírozását. Gyakorlatilag csak mezőgazdaság, állattenyésztés van, amiről azért ugye tudjuk, hogy nem igazán jövedelmező, meg némi kisipar, mint pl. cipőfelsőrészkészítés. Ennek ellenére az összes út aszfaltos, mindenütt van gáz, villany, víz (én teljesen megdöbbentem, amikor a főváros környékén megtapasztaltam, hogy sok területen még vezetékes víz sincs, ez nekem teljesen természetes volt születésem óta, pedig annak már van 40 esztendeje is... ) Most csinálják a kábeltévét, remélhetőleg jövőre elkezdik a csatornázást is. Az utcák, házak rendezettek, tiszták. A 100 éves iskola és óvoda épületét is rendben tudják tartani. Csak hát nincs munkahely még a környéken sem, maximum a mezőgazdaságban, ami egyébként sem egy életbiztosítás, meg mit csináljak, ha egyszer az informatika, távközlés érdekel és ahhoz van - remélhetőleg - tehetségem...
Lényeg, hogy Páty szerintem sokkal jobb kiindulási helyzetben van: komoly bevételeket érhetett el a területek parcellázásából és értékesítéséből, az odaköltözők alapvetően a viszonylag jobb fizetéssel/jövedelemmel rendelkezők közül kerülnek ki, vagyis nagyobb szja-t fizetnek, amiből nagyobb az önkormányzat része is. Egyszerűen nem értem, hogy miért vannak itt mégis ilyen állapotok...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a valóban értékes ipari területeket nem kellene kihasználni, csak ugye kérdés, hogy milyen ipart engedünk be oda. Az előzményeket - hogy milyen lehetőségeket utasított már el a falu és miért/hogyan - én nem ismerhetem, csak a mostani raktárral kapcsolatban tudok kialakítani álláspontot.
"Szóval, az az egyetlen ok, ami miatt nem egy oldalon állunk az, hogy Ön még nem él itt. De ez változni fog, ahogy olvasom a hozzászólásait. Kiváncsi lennék mondjuk 5 év múlva hogyan vélekedik minderről..."
Nem hinném, hogy ilyen téren változna a preferenciám, a családom biztonságát, az egészséges környezetet valószínűleg továbbra is az első helyre fogom tenni, és ha valami szerintem azt veszélyeztetheti, az ellen akkor is küzdeni fogok.
"Azért nagyon érdekelne, hogy akik a legjobban tiltakoznak, azok egy napuk során hány órát töltenek Pátyon... "
Szerintem nem szempont, hogy ki mennyit tölt el Pátyon naponta. Ha valaki csak alvásra használja a házát, annak is ugyanolyan joga van véleményt nyilvánítani, ugyanolyan joga van nyugodtan aludni, mert balesetek ugye nem csak nappal történhetnek. Ha valamilyen káros anyag kerül ki, az éjszaka is káros...
Egyébként a fotót nem én küldtem. Most kellene azt írnom, nem is rólam készült, de ezt aki akarja elhiszi, aki nem, nem. Ha azt írom, én vagyok a képen, talán ártok valakinek vele...
Szóval, ha azt jelenti a csúsztatás, hogy nem hagyom szó nélkül pl. lodommi mondjuk 586, 557, 529, 489, vagy akár a 468 számmal jelölt hozászólásást, akkor valóban csúsztatok! Ha az "értelmes" vita itt azt jelenti, mint pl. a kiragadott hozzászólások, akkor én nagyon eltájoltam magam! Vitáról pedig csak akkor beszélhetünk, ha van valaki, aki a mi álláspontunkkal ellentétes véleményen van. Nem? Amikor egy paragrafussal takarózik valaki, aki nem írja le, tulajdonképpen honnan szedte azt, hadd legyen jogom kérdezni vagy leírni utána, hogy veszélyes anyag (ami szerinte MIND tárolásra kerül majd itt) éppúgy lehet egy oxigénpalack, mint az autógumi, a gázolaj, a földgáz vagy pl. az acetilén!
Ui.: Azért nagyon érdekelne, hogy akik a legjobban tiltakoznak, azok egy napuk során hány órát töltenek Pátyon... Vagy a gyerekeik mondjuk. Feltételezem, bizonyos okok miatt sem az itteni óvodát, sem az iskolát nem ismerik. Ja! Orvoshoz talán nem ide járnak, hanem a környék más településére... Reggel elmennek itthonról, aztán valamikor este hazakeverednek. Közben azzal riogatnak mindenkit, hogy a polgármester majd a tévéből nézi végig a falu pusztulását. Miközben ő pl. pont az az ember, aki munkaidő előtt, alatt és utána is megtalálható a faluban... Érdekes.
Talpi2! (másnak nem kell elolvasnia!)
Azt gondolom, egyetlen oka van annak, hogy nem egy oldalon állunk! Javítson ki, ha tévedek, de nem ide járnak a gyerekei sem oviba (aminek a fél udvarát elcsúfította a gyerekek elől elzárt terület, nehogy rájuk dőljön a fal!; aminek a falai penészesednek; amit ekkora gyereksereg régen kinőtt), sem iskolába (aminek a falai, kéményei szintén omladoznak; az alsósok külön, száz éves épületekben tanulnak; az egyik épület kerítése kidőlt, és csak a szerencsének(?) köszönhető, hogy nem gyerekekre; a tanárok naponta próbálják ennek ellenére nevelni, oktatni a gyerekeket). Nincs könyvtár, Zieglerék sem jöhettek, a magánkórház sem, Aquapark sem, vasút sem, reptér sem... Sorolhatnám talán. Fejlődés kell, és egy olyan raktár, mint a biaiak, vagy a herceghalmi, valamilyen szinten végre ezt indítaná el. Meg lehet akadályozni a felépülését, de őszintén? Én nem szeretném. Látom a híreket én is, látom a baleseteket. Tudom, hogy a raktárral együtt azt is át kell gondolnom, mi történik, ha mégsem megy minden simán. Csak tudja, az a HA azt is jelenti számomra: HA nem történik baleset, akkor továbbra is így kell élnünk, ezt kell látnunk, hogy SEMMI SEM történik... Nem lesz pénz, nem lesz fejlődés, csupán azért, mert akik megunták a főváros zaját, meg akarják állítani az időt itt. Ez viszont lehetetlen! Sőt, a fejlődés ellen harcolni kész öngyilkosság... Szidják a járhatatlan utakat, miközben nem engedik be a nagyobb vállalkozásokat, az olyan beruházókat, akik a környék településeit előrébb viszik. Ha már itt él x ideje, és mindig ugyanazt látja, belelát majd olyan kérdésekbe is, amik egyelőre csak közvetve jutnak el Önhöz, talán változik a véleménye, és a fejlődést választja.
Szóval, az az egyetlen ok, ami miatt nem egy oldalon állunk az, hogy Ön még nem él itt. De ez változni fog, ahogy olvasom a hozzászólásait. Kiváncsi lennék mondjuk 5 év múlva hogyan vélekedik minderről...
Szép napot mindenkinek!
Bocsánat, de még egy észrevétel! A kidőlt/dőlő félben lévő iskolakerítés nem zavarta azt a képviselőt, aki pl. egy, azaz egy reklámtábláért igazi hadjáratot vezetett le, mert szerinte balesetveszélyes az út mellett, miközben az országot járva ezek már szinte részei az utaknak... Van erre szó? Tudnék rá írni, de nem teszem!
Nem tudom elfogadni az Azsinkával kapcsolatos állásfoglalását.
Azsinka az egyik főbűnös (tettestársa Pentele) abban, hogy nem tudott értelmes vita kialakulni az életünket ilyen jelentősen, szerintem negatívan, meghatározó kérdésben, mint egy 30.000 tonna veszélyesanyag-tároló létesítésnek kérdése.
Azsinka valamennyi fórumra rátelepedett.
Folyamatosan csúsztatott.
Szándékosan elterelte a figyelmet a lényeges kérdésekről.
A végén még „etyepetyélni” is elkezdett pentelével.
Magyarán tudatosan szabotálta a fórumot.
Nem tudom, hogy csak unatkozó háziasszonyként, vagy pedig valóban személyes érdekeltségből, mint ahogy az, az egyik fórumon elhangzott.
Ha valóban megvalósul ez a borzalom, akkor Azsinkának ebben vitathatatlan érdeme van.
Pentele! Habár a raktárról alkotott véleményünk kapcsán Önnel egy oldalon állunk, de Azsinka hozzászólásaiban én nem érzek rosszindulatot... Van egy véleménye, ami mellett kitart - ez mindenkinek szíve joga. Mégha nem is értek vele egyet...
Sokkal inkább az Ön hozzászólásai nélkülözik a kultúrált vitastílust, és Ön az, aki folyamatosan személyeskedésbe csap át :-(
Mellesleg - jelenleg még nem helybenlakó lévén - halvány fogalmam sincs, hogy a képen látható hölgy kicsoda, és hogy valóban Azsinka-e. De egyébként meg kit érdekel? Felőlem lehet akár a polgármester lánya is... A vitának értelmes érvekről kellene szólnia, nem erről.
Egyetlen hatóság sem tudja, kerültek-e rákkeltő anyagok a levegőbe két héttel ezelőtt, amikor kigyulladt egy veszélyes hulladékok tárolására használt raktár a 15. kerületben. Ezt ugyanis eddig nem vizsgálták. A környezetvédelmi felügyelőség ugyanakkor elismeri, hogy valóban képződhetett a telepen dioxin, ami rákkeltő.
...
„Olyan rákkeltő anyagok szabadultak ki az égés során, amelyeket ezidáig egyáltalán nem mértek. Ezek az anyagok nem bomlottak le. A levegőn keresztül, illetve kiülepedve a talajra mindenütt ott találhatók és veszélyeztetik az emberek egészségét” –hangoztatta Illés Zoltán, fideszes képviselő.
Ezt az egyik parlamenti bizottság előtt a fővárosi tisztifőorvos sem cáfolta.
„A kérdés arra vonatkozott, van-e esélye annak, hogy a rosszindulatú daganatok ezen a területen növekedni fognak. Erre azt válaszoltam, hogy ezt egyértelműen és biztosan kizárni nem lehet” – nyilatkozta Csaba Károly, fővárosi tisztifőorvos.
Érdeklődve várom a kifejtését! :o) Mert ugye, ha ez a kép valóban rólam készült, annak is van következménye, ha pedig nem, annak is. Ezt is felmérte, mielőtt felrakta ezt a képet, kedves? Egyébként ez valóban bizonyíték arra, hogy komoly gondokkal küzd, mivel ennyire egyőnknek sem tölti ki a napjait, hogy kiderítse, kit rejt a másik nickneve...
Az magánút, és a tulaj (ingatlanfejlesztő) építetti, remélem nem a község pénzén?
Szerintem inkább azzal kéne foglalkozni, hogy mi történik (szeretne történni) a Sasfészek-tó mellett.
Most hogy 300 m2-en akkorát durrant valami, remélem az urak a községházán elgondolkoznak azon mekkorát szólna 43- szor akkora területen felhalmozott harmincezer tonna "háztartási vegyianyag".
Az eredeti rendezési terveken úgy szerepelt, hogy a Vihar utca el megy egészen a Fazekas Mihály utcáig.
Tudomásom szerint az erre fenntartott önkormányzati telke(ke)t eladták.
Ennek következtében a leburkolt Vihar utca bevezet egy újonnan kialakított telekre, melyen már épül a ház.
Lehet, hogy egy ennyire fontos tulajdonosról van szó?
Korábban már írtam róla, a régi pátyi honlap fórumán, azzal a címmel, hogy "Már az utcát is eladják?". Nem reagált rá senki, és azóta radírozták az egész fórumot.
Had javasoljak egy másik helyszínt a mega csúcsszuper raktáruknak. Nagytétényt. Ott a metallokémia gyár már úgyis elcseszte a környezetet, az infrastruktúra pedig hasonlóan jó, mint itt.