Keresés

Részletes keresés

blueye Creative Commons License 2008.02.16 0 0 327
Egy újszülöttnek minden vicc új! :o))))
Előzmény: mirkofoto (326)
mirkofoto Creative Commons License 2008.02.16 0 0 326
Skacok!

Ezt nemrég találtam:

www.argep.hu

Beütöttem, hogy 1 GB-os Sandisk Ultra II. CF-kell nekem és kidobott egy csomó üzletet összehasonlítva az árakat...

Hihetetlen, hogy van, ahol 3490-ért hozzám vágják újonnan! (Mondjuk az is meglepő volt, hogy talált olyan boltot is, ahol majdnem 15.000 Ft ugyanez... Szerinetek ki vásárol ott? A Sznobok? :-DD )
lolka02 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 325
Keresek 128MB-os SmartMedia memóriakártyá(ka)t.
para5433kukacgmail.com-ra legyetek szívesek írni. Köszönöm!
ceva_sony Creative Commons License 2007.11.14 0 0 324

Meg mindig:

Elado hasznalt CF kartyak, SanDisk Ultra II-es

-1 db 256 MB

-1 db 512 MB

-1 db 1 GB

mail publikus

ar megegyezes szerint

Előzmény: ceva_sony (323)
ceva_sony Creative Commons License 2007.11.13 0 0 323

Eladó hasznalt CF kartyak, SanDisk Ultra II-es

-1 db 256 MB

-1 db 512 MB

-1 db 1 GB

mail publikus

ar megegyezes szerint

lassze Creative Commons License 2007.07.10 0 0 322
4 GB Segate CF microdrive eladó (7500 Ft)
lassze(kukac)citromail(pont)hu
húsz/nyolcvankettő.nyolcvan.hétötvennégy
KrE Creative Commons License 2007.07.07 0 0 321
Az AData kontra más gyártó témához. Nekem több, mint egy éve van egy sima AData SD-m, amit PDA-ban meg a Kodak kompaktomban használtam és teljesen meg vagyok vele elégedve. A sebességét nem mértem, de nem voltak vele gondok. Használtam már AData pendrive-ot is, azzal sem volt bajom, ráadásul az a gumi borításának köszönhetően elég sok behatást kibírt. Az AData nem túl régi cég, de elég dinamikusan fejlődik, mert jó dolgokat csinálnak olcsón. Most vettem egy 4 gigás 120x-os AData Turbo CF kártyát, és bár objektív méréseket nem végeztem, de érzetre teljesen rendben van és nem utolsó sorban fele annyi volt, mint SanDisk! Van egy USB-s 1 gigás u2-es SanDisk SD-m is, amit főleg pendrive helyett használok. Az ára vmi horror volt, amikor vettem, de szerencsére nem én fizettem. Az USB-n, ami nagyon hasznos, kívül semmilyen többletet nem tudok róla elmondani az ADatámmal összehasonlítva.
Régen a SanDisk volt az olcsó memóriakártya, mert utángyártott volt. Mostanra a SanDisk vált az egyik legjelentősebb kártyagyártóvá és ezzel együtt az áraik is erősen a felső szegmensben vannak.
A Kingston hasonló útat járt be, mint a SanDisk. Amikor a 128-as MMC-met vettem 12000 forintért, akkor azért Kingstont válassztottam, mert az volt az olcsó. Már a SanDiskhez hasonlóan határozottan drága. Amúgy nem rossza a Kingston kártya, csak érzékeny a formázásra. PDA-ban például nem szabad FAT32-re formázni, csak 16-ra, ha számít a sebesség, és cluster méret sem mindegy.
Nekem Kingston, SanDisk, AData, Nokia és Sony kártyákkal vannak tapasztalataim. Eddig mindegyik megbízhatónak bizonyult és a sebességgel sem voltak gondjaim, bár nekem a laboratóriumi mérések helyett az érzet a fontos. Ha nem érzem lassúnak, akkor nem érdekel, hogy milyen sebesség van ráírva.
Nálam az ár/érték arányban AData, SanDisk, Kingston a sorrend, az AData a nyomott árának köszönhetően toronymagasan vezeti a listát, a Kingston meg a gondos kezelést igénylő mivolta miatt erősen lemaradva.
lassze Creative Commons License 2007.07.06 0 0 320
Sziasztok!

Keresek olcsón 2GB-os CF kártyát. Hol lelek ilyet, estelg van-e valakinek ilyen eladóban???

Lacy
bartha gábor 2 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 319

Mem.kártyán mit jelent az hogy 3,3V/5V. ??

kecsii Creative Commons License 2007.06.29 0 0 318
Sziasztok.

Nekem Canon powershotA510es digim van és szeretnék venni bele SD memóriakártyát.
Sajnos a leírásában nem találom ,hogy mekkorát támogat maximum.
1GB-os SD-re gondoltam csak nem bizti,hogy kezeli.Ha valaki esetleg tudja a max.támogatást írjon.Köszi
bartha gábor 2 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 317

SD-CF 1-et keresek. ( SD-CF CARD ADAPTER )

Butt Creative Commons License 2007.06.20 0 0 316
Nekem egy 1 gigás Adata Turbo SD 150x kártyám van kb. 1 éve, teljesen meg vagyok vele elégedve. Nemrég hirdetett a teszkó 3490-ért (szintén 1 gigás) Adata kártyát, abból is vettem egyet. Azon csak Speedy felirat van. Ezt még csak épphogy kipróbáltam, hosszútávú tapasztalatom nincs vele, de a képek megmaradtak rajta, és le is tudtam menteni őket. :)
Előzmény: vlevi (313)
bartha gábor 2 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 315

Aziránt érdeklődöm, hogy a Konicaminolta A200 max. mekkora kártyát bir el.

vlevi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 314
Én a Kingston Elite Pro kontra kékpiros normál Sandisk kártyával jártam ugyanígy. A normál Sandisk kártya gyorsabb, mint az ElitePro Kingston. Most nem tudom, hogy a sima Sandisk alapból gyorsabb-e, vagy csak valami hamisított Kingstont vettem annakidején.
Ezért vagyok most gondban, mert vennék memóriakártyát, és minél gyorsabbat akarnék venni, mert 4gigánál már igenis számít a kártyaolvasóval elérhető sebesség.
Előzmény: Benbe 3.0 (310)
vlevi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 313
266x A-Data -t nézem én is nagyon. Csak nekem is az a bajom, hogy nem hallottam még az A-Dataról, sőt még azt sem tudom, mennyire hamisítják. Mert pl. a honlapjukon lévő képen az A-Data felirat alá van írva, hogy 266x, pirossal. Ahol meg láttam, ott egészen máshova van írva, feketével. Így csak a 80x átviteli sebességű CF kártyái vannak jelölve az A-Data honlapon, viszont azok zöldek. Mostakkor ez valami kínai gagyi? Mert nemhinném, hogy a 266x sebességű 4,8,16 Gigás CF olyan régi lenne, hogy megváltozott közben a dizájn.
És sajnos mifelénk nemigen lehet kapni csak úgy készletről CF kártyát, majd rendelésre hozzák.
B*****

jgtlrh Creative Commons License 2007.06.14 0 0 312

Na 1 kis tapasztalat, az olcsó húsnak híg a leve kategóriából:

Most voltunk Horvátországban, és betelt a fénykgépbe az 1GB-os SD kártya (Kingston Elite Pro), gondoltam Zadarban nézünk vmi olcsót, csak nem lehet olyan szar.

Hát az lett. Sikerült kb. 3000 ft-ért egyet venni, és azt vettem észre, hogy eltűnnek róla a gépek. 10 perce meg volt, aztán meg nincs, úgy tűnik, az intenzív használatot/meleget nem bírta, mert volt, ami azért megmaradt, de volt, amit csak nem bírt olvasni. K*rvára ideges voltam, mert éppen igen jó képek voltak.

Pedig a bolt 1 helyi plazaban igen kulturált volt, meg az eladó is.

Le is írom a nevét a shit-nek: Super Talent.

Összehasonlításképp a Kingston kártyaval nem volt semmi baj, azóta se, és persze a sebességkülönbségről ne is beszéljünk, sorozatképnél is igen kijött.

Statív Creative Commons License 2007.06.07 0 0 311

Tanácsot szeretnék kérni, CF kártyát vennék 2 de inkább 4 GB-osat, Bp-en.

Az ár mellett szempont lenne az expo utáni gyors kártyára való letöltés.
A gépre való feltöltési sebesség kevébé érdekes nekem.
(mennyire függ össze a le- és feltölési sebesség?)

Elsősorban új kártya érdekelne, számlára.
Agfát láttam viszonylag kedvező áron, de nehéz lehet garanciát érvényesíteni egy olyan termék esetében, ahol az anyagyár megszünt.

Tehát hol, mit, melyiket, mennyiért?

Előre is köszi!

St.
Benbe 3.0 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 310
Üdv!

Ma vásároltam egy Sandisk ULTRA II 4 GB CF kártyát, és az otthoni próbánál meglepve tapasztaltam, hogy jóval lassabb, mint a gépemhez (Oly E-500) adott gyári, Sandisk 1 GB CF kártya. Kétfajta összehasonlítást végeztem: SQ sorozatfelvétel kifulladásig darabszám-mérés illetve 4 RAW-fájl kiírásának időmérése.
Az eredmények: az 1 gigás kártya 13, az új kártya 7 SQ kép után áll le (betelik a buffer).
A 4 RAW-fájl kiírási idejének mérése alapján az egy gigás kártya 4,15 MB/s, az új Ultra II kártya 2,98 MB/s írási sebességet ért el. Az üzletben kicseréltettem a kártyát, ami ezúttal jobb, 3,97 MB/s írási sebességet ért el - látható, hogy a csereként kapott Ultra II kártya sebessége is alatta maradt a jelzés nélküli kártyáénak. Mivel a Hálózaton találtam összehasonlító méréseket, legalább 6 MB/s sebességet szeretnék (sejtem, hogy a specifikált 9 MB/s egy kedves kis átverés).
Mit gondoltok, van rá esélyem?

B
Sandrusz Creative Commons License 2007.04.11 0 0 309
Igen - tessék megnézni az A-data oldalán hogy pl. a Speedy SD-ről semmilyen sebesség adatot nem közölnek :)
Előzmény: nikonboy (306)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.10 0 0 308
207i Creative Commons License 2007.04.03 0 0 307
Sziasztok!

Sikerült egy kompakt Sony (P-73) gépet vennem nagyon jó áron (15 e.). Annyi a problémám, hogy nincs benne rendes memóriakártya, tehát vennem kell egyet. Egyszer valakitől azt hallottam, hogy nem kell a Sonyba eredeti memóriakártyát venni, jó az utángyártott is, ráadásul a felébe kerül. Kersetem, kerestem, de nem találtam csak SanDisk márkájút, viszont az meg kb. 15-20%-kal olcsóbb csak az eredetinél, ami még mindig rettentő drága. Nincs valami ötletetek, hol lehetne utánanézni?

207i
nikonboy Creative Commons License 2007.04.03 0 0 306
őőő tesék megnézni a-data oldalán melyik kártya milyen adatátvitelt tud... nekem a-data 2GBos SD-m van 150xes 20Mb irás/olvasás... és semmi bajom vele és ez is ojcó volt...:)

Előzmény: tündérlala (298)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.03 0 0 305
4Gb kingston elite pro 17000ft

bontatlan, garral

canon.eos@freemail.hu
GLASZLO Creative Commons License 2007.03.27 0 0 304
Köszönöm. Annyit megér. :)

Laci
Előzmény: y3k (303)
y3k Creative Commons License 2007.03.26 0 0 303
Egy üveg sör.
Előzmény: GLASZLO (302)
GLASZLO Creative Commons License 2007.03.26 0 0 302

Sziasztok!

Szerintetek mennyi lehet a reális ára egy 64MB-os és egy 32MB-os SmartMedia kártyának? Sem az esetleges eladó, sem én nem tudom, mennyit ér. Újonnan már biztos nem lehet kapni.

Laci
Sandrusz Creative Commons License 2007.03.15 0 0 301

Vincu!

Honnan vetted hogy a speedy 3 mb/s -el ír? Én sajnos tegnap vettem egyet és a 12 mb-os raw-ot  8 másodperc alatt írja. Kártyaolvasóval is 10 mb kb. 7 másodperc!

Va n egy zold-sárga Lexar kártyám, arra a raw-ot 5 másodperc alatt másolja be a Pentax.

Sajnálom hogy megvettem.

Előzmény: vinczu (299)
symbolic Creative Commons License 2007.03.14 0 0 300
Hi, az SD kártyájuk remélem nem lassú, mert szinte a legnagyobb adatátviteli sebessséget ők biztosítják (papíron).
vinczu Creative Commons License 2007.03.14 0 0 299
az akkor nem USB 1.0 vagy 1.1?
vagy a pc nem tud 2.0-t?

nekem egy sandisk adta meg magat, az A-data jol muxik
tündérlala Creative Commons License 2007.03.13 0 0 298

Sajnos én a minap vettem egy A-Data USB memória sticket, valami katasztrófálisan lassú.

Valóban feleannyi volt mint egy Kingston, stb. - viszont a használhatósága tizede.

Előzmény: symbolic (296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!