Saját példa: igaz földszintes lakás, de ha az asszony süt-főz az amerikai konyhás fő tartózkodási helyen, akkor felborul a rend.
Mindegyik radiátor termoszelepes, van belőlük 5 db. Ennek az állása tapasztalati úton 2-3 fokozatban 20-25 fokos helyiség hőmérsékletet tart, ha megy a kazán.
A termosztát hordozható, rádióvezérlésű. Bármelyik helyiségbe bevihető, ekkor azt a radiátorszelepet teljesen nyitni kell, a termosztáton beállított hőfokot fogja tartani.
A többi az éppen igényelt hőfokra szabályozva, így a tűzhellyel túlfűtött helyiségben értelemszerűen 2-3 közé kell állítani a radiátorszelepet, a radiátor hideg marad.
Így pl., ha az unokák vagy egyéb "fázósok" nálunk vannak, az ő szobájukba teszem a termosztátot a hőigényük szerint, lesz nekik 25 fok, (ahol nekem már forr az agyam), én meg a saját szobámban 2 fokozatra állítom a radiátorszelepet és van 19-20 fok.
Igaz az ajtókat csukni kell, de azért nem olyan szigorúan.
Akinek van tapasztalata a Remeha gázkazánnal, kérnék tőle tanácsot, hogy érdemes venni ezt a márkát.Itt gondolok a megbízhatóságra, szervizhálozat elégedettségre, ár-érték arányra.Előre is köszönöm a tanácsokat, észrevételeket. Nekem a Boscht, viessmann és a immergast javasolták.
3 éve szereltek fel egy Bosch átfolyós kombikazánt. Úgy látom, a melegvíz oldal kifolyó teljesítménye lényegesen lecsökkent. A hálózati víz k.baszott kemény, a lehető legkeményebb a vízművek tájékoztatása szerint. Valószínű, a hőcserélő bekövesedett.
A mester valamiért Computherm Q7 termosztáttal áldotta meg a rendszert, külső hőmérséklet érzékelő nélkül.
Ha szeretnék külső hőmérséklet érzékelőt, akkor cserélnem kell a termosztátot is? (mondjuk egy amico v2-t néztem ki) vagy képes működni a rendszer a Computhermmel is?
Egy csodás Ariston Genus Premium Evo 24 kW-os kazánom van 120 L-es HMV-vel.
6 éves ez a gyöngyszem, eddig nem volt vele komolyabb baj, najó olyan nem volt vele, amit nem tudtam volna én megoldani (váltószelep csere, biztonsági szelep csere) de ma előadott egy újfajta dolgot.
Víznyomásjelző mutató ugrál, és a kazán olyan hangokat ad, mintha valaki belülről ütné kalapáccsal.
Ha tippelnem kéne, akkor a hőcserélőből jön a kopogóm ütögető hang, amely ritmusára ugrál a nyomásjelző.
Volt már valakinek hasonló hibája, amire esetleg tudja a megoldást?
Videót sajnos nem tudok ide feltölteni a mutatványról...
Ariston clas evo kombi kéményes tágulási tartályát hátul szeretném ellenőrizni/feltölteni levegővel.Ehhez a vizet naggyából nullára leengedem,majd 1bart belenyomok,aztán viz visszatölt.
Tartály tetején arra a szelepre gondolok,ami tűszelepes.
A hidegvíz kazánba bemenő oldalán van egy sarokszelep, annak a segitségével állíts be a melegvizoldal kifolyását 10-11 L/percre és a melegviz hőfokát úgy állítsd be, hogy kevés hidegvizet kelljen hozzá keverni(45-47°C)