Nos, tegnap kipróbáltam a bónusz Imperial Griffin-eket. Mit is mondhatnék? Az ellenfélnek esélye sem volt. A felmentő sereg helyett is én nyomtam le az utolsó pillanatban fölbukkanó démon csapatot. Ennek ellenére, Nyikoláj mégis belehalt... :)
kezdek baratkozni a jatekkal. meg ugyan kicsit kevesbe latom at a rendszereket es a szabalyokat, de az osszhatas az hatarozottan tetszik. a csata jo porgos, a grafika (foleg a terep, ezen belul pedig kulonosen a fold alatti tetszik) igen szep. jo lesz ez, most hatarozottan igy latom! :)
Én meg beletúrtam a .pak file-ba és tápoltam magamnak 255db imperial griffin-t a kezdetben választható 4db bonus helyett :)
Nem ezt kerestem, csak nézelődtem, de ha már rátaláltam, gondoltam kipróbálom... sikerült :) Még nem randalíroztam velük, csak megnéztem, hogy valóban annyian lesznek-e.
Nem csak te, nekem sem sikerült heroic fokozaton (más fokozaton meg még nem próbáltam). bár jópár támadást visszavertem és úgy tűnt kezdek megerősödni, már angyalokat is tudtam a seregbe venni amikor jött egy 22-es szintű hero (Isabelle 17) és ledarált. Egyébként az lenne a kulcsa a pályának hogy megtalálod azt a tárgyat amivel építhetsz olyan épületet ami a váradat felturbózza, pl sokkal több egység termelődik egy hét alatt.
Háát igen, de az volt az első próbálkozásom... Pár lépéssel korábbi mentésből már a várban próbáltam megütközni vele. Kicsit tovább bírtam, de a tornyot - amire nagyon számítottam, mint plusz tűzerő - az első lépésben lerombolta. Utána a falakat és a győzelem reményét is...
Tudom, hogy többször kell neki futni, míg meglelem a helyes taktikát, meg ugye én az elején minden útbaeső lénnyel harcoltam, így meglehetősen gyenge csapat ért a várhoz...
Én vagyok csak ilyen szerencsétlen, vagy télleg nem egyszerű az első demopálya? Az első támadást még vissza is vertem, bár nem Isabellel, ami gondolom nehezített a dolgon, de utána én képtelen vagyok akkora sereget összehozni, amivel el tudom verni őket megint.
Én is letöltöttem a demót, és nem rossz játék! A Heroes 3 volt nálam a nagy kedvenc, igazából a 4-et is csak demon láttam, de az is tetszett. A zenéje az 5-nek is nagyon jó, úgy látszik ez már egy jó vonása marad a sorozatnak. Sokat változott a grafika, meg a csata is, a várak is stb. Még csak úgymond belekostoltam az 5-be, de ami fogadott az elnyerte a tetszésemet :-)
Igaz, hogy az nem az első pálya, mármint, majdan a teljes játékban, sz'al én még csak rácsodálkoztam a dolgokra, ismerkedtem a kezeléssel, de tudatosan haladtam a vár és a szabadítás felé... A börtönből kihoztam a csajt, majd ezután eltelt kb. 2-3 nap, mikor délről, egy daliás démon-hős a csapatával, leradírozott a pályáról... :O
feltettem en is a demot es baratkozom vele. :) viszont valamiert az elso het vegen ki lep "you lose" uzenettel. a varfoglalason kivul kene meg valami mast is csinalni az elso het vegeig? mert en csak azt lattam eddig.
Én 6600GT-t vennék ill. fogok venni, ha szükségem lesz erősebb VGA-ra. A gyártó nem lényeg szerintem, az Inno3D-n is ugyanaz a chip van. A ventijük viszont hangos lehet, ezt érdemes lehet lecserélni egy Zalman cooler-re.
Előre is elnézést. hogy továbbra sem a forumhoz szorosan kapcsolódó témában irok.
Időközben találtam egy oldalt ahol tesztelhetem a gépem, hogy fut-e rajta a játék. (http://www.gamespot.com/pc/strategy/heroesofmightandmagicv/index.html?q=heroes%205) E szerint a legnagyobb baj, hogy a kártya nem támogatja a játék által igényelt vertex/pixel shadereket, vagy miket. (lásd:kép) A videokártyáknak utánanéztem a legtöbb tesztbe a 6600GT simán veri a 9800 Pro-t. De megemlítették az Ati X700at is. Erről van vkinek vmilyen tapasztalata? Az mindegy, hogy melyik gyártó adja a nevét a kártyahoz (ASUS, Club3D...)?
Közben rájöttem hogy nincs probléma az egységek pakolgatásával, csak amikor megragadsz egyet, akkor úgy kell tekinteni hogy a bal felső sarka a négyzetnek az az egér nyila
Nálam a "W" lenyomására csinál valami wait-et az adott csapat, de nekem sem tűnt úgy, hogy ezzel túlzottan lehetne taktikázni. Annyira biztosan nem, mint a 3-ban.
Biztosan VGA probléma? Ha igen, akkor 20ezerért én GeForce 6600 GT-t vennék. Az ATI 9800 Pro is kellemes lehet. A legegyszerűbb, ha az eladó kártya tulajának elmondod, hogy neked emiatt a játék miatt kell új karesz, tehát a megvétel előtt egy tesztet szeretnél vele csinálni.
Köszi a válaszokat. 64mb? Ez a min. igény fele, durva. Ezek szerint nem biztos, hogy a vidokártya a baj, bár a többi igény bőven megvan, PIV 2.8Ghz, 1280Mb, szép nagy monitor:-). Most már nem tudom biztosan érdemes-e kiadni kb. 20E egy új kártyára, ha pl. azzal se megy. Igy egyenlőre megmarad nekem,hogy bár fájdalmas szívvel, de szorgalmasan olvasom a forumot és próbálkozok hátha...
Akinek van tutitippje, hogy melyik kártya lenne jó kb. 20E-ig az légyszives irja le.
Az egységek pakolgatásával nekem is gondom volt, ott valami nincs rendben. Ezért is nem sikerült elsőre shifttel felosztani a csapatomat. Gyors klikkelgetéssel megy a dolog, remélem végleges verzióban ez már nem lesz gond. Taktikázni is lehet sőt heroic fokozaton kell is.
Játszottatok multiban? A druidás csapat sztem túl erős, a druid elder meg a master hunter egy lövéssel szedi le a legtöbb egységet.
Ja és még egy kérdés: van külnbség az egy várotípuson belüli herok kozott - spec és értékek - úgy, mint a 3ban volt, vagy megint egykaptafa? az infernos pályán ugyanis még nem építhettem tavernt.
ok megpróbálom, de régen volt hozzá egy kis ikon is... tetszik, hogy megint át lehet látni a csatateret, viszont a wait opció nagyon hiányzik a stratégiához. Annyit elmondhatok, hogy engem a négyben is az zavart, hogy elvették a 3 sakkszerűen letisztult csatáit és most sem a pergő 3d képet vártam, hanem taktika, lélegző világ és hangulat tokéletes egyvelegét amit a három megadott. Ehhez még dolgozni kell egy kicsit. Ja és még valami: nektek is nehezen rakja át az egységeket az egyik négyzetből a másikba?
Ja és hogy véleményt is mondjak: A játék fantasztikus jó. A 3. rész után végre ismét a régi fényében tündököl a játék. Nekem tetszett a négyes epizód is (főleg a zenéje), de rengeteg butaság volt benne és a mai napig nem játszottam végig a kampányokat, csak 2-3-at közülük.
Több ram-ot a gépedbe...768 MB-al nálam kb kb 5 sec alatt betölt. Csapatot én sem tudtam felosztani, összepaszírozni már igen, gondolom végleges verzióban nem lesz gond. Grafikájával semmi bajom, gazdag és szép, talán a beállításoknál próbálkozz. Egyébként 1024x768 very high-on is simán fut még olyan elvault masinán is mint az enyém -athlon 1800, ati radeon 9200- csak az anti-ali-t kellett kikapcsolnom. Sztem ez a játék jól sikerült. Regisztráljatok az ubi.com-on és multi-ban nyomhatjátok a quick battle-t.
Bozalmazasan lassú a mentés/betltés, 2perc kábé. Nem lehet bontani az egységeket, legalábbis én találtam. Kicsit szerintem még dolgozni kéne a világ grafikáján is, hogy színesebb, lélegzőbb legyen. Hiányoznak belőle ugyanis a kis repkedő pillangok, madarak, fust, stb...