Szia! Sajnos nem érdemben nem tudok neked segíteni, mert én a midik lejátszására leginkább a legegyszerűbb midilejátszót a vkaraoke-et használom. Remélem, már sikerült hangot is varázsolni a midikhez. íén is próbálkoztam már többféle midilejátszóval, de mindegyiknek van előnye és hátránya is. Attól függ, az ember mire szeretné használni.
Segítséget kérnék. Az a problémám, hogy letöltöttem a vanBasc'os karaokee origramot midikkel együtt. A szöveget tökéletesen megjeleníti, de hang nincs egyiknél sem? Mit kéne tennem h hang is legyen??????? A KaraFun-nál is ez a helyzet hang semmi szöveg az jó. Lécci segítsen vki!!!Nagyon szeretném már kiprobálni.
Köszi az imfót, de én ilyen behatóan nem ismerem a cakewalkot. Csak a midifile-ok átnevezését tudom használni, meg ha dallam van, amit lehallkítottak, azt talán olykor-olykor föl tudom hangosítani. Erre is csak azért van szükségem, mert ha hangszerbe bedobáljuk a midiket, akkor könnyebben előhívható legyen. Egyébként engem maga a karaokizás érdekel, vagyis az, hogy ráénekelhessek az alapra. Az e-mail címem a következő: hamvasszirom@freemail.hu
Időnként tartunk itthon karaokis házibulit, amihez gyűjtögetem a midiket. Ha nem találom a neten, ami érdekel, akkor megvásárolom, leginkább a greg midi bt-től, mert az övé a legszuperebb.
Ha a 4-es csatornán van dallam írva akkor az alá, ha nincs akkor fiktív hangjegyek beírásával lehet írni. Ha máshol van a szövegdallam, át lehet számozni 4-re.
Ha van Cakewalkod az e-mail címen szívesen részletezem az egyéb lehetőségeket is.
Én azért nem jöttem rá, hogy ez az egyszerű megoldás működik, mert egyszer már találomra ugyan kipróbáltam, de a program látszólag lefagyott. Most a biztatásodra újra próbálgatva kiderült, hogy nem lefagyott, hanem valami elképesztően lassan, közel egy perc alatt nyitja meg az így átnevezve "készült" kar fájlokat. A helyzet tehát az, hogy a programhoz letölthető kar fájlok megnyitása pillanatszerű, az én midieim átkeresztelésével kapottak megnyitása 30-60 mp. Valami különbség még kell h legyen a formátumokban, mert több dalon is azonos módon tapasztaltam. Lenne erre is valami megoldási ötleted?
Van egy symbianos nokia telefonokra írt kedves (free) program, a Karaoke Gum. Ez -nevének megfelelően- karaoke fájlok lejátszására hivatott. Működik is szépen: a mellékelt .kar kiterjesztésű fájlokkal. Ugyanezeket a .kar fájlokat egyébként gond nélkül lejátsza a KaraFun vagy a vanBasco's Karaoke Player is.
Ha azonban a korábban vanBascohoz netről letöltött .mid fájlokat szeretném lejátszani vele, akkor kiakad. Illetve addig jutottam el, hogy a Notation Musician (free) alkalmas a .mid-ek .kar-á konvertálására, ezután már lejátsza a telefon is, de "Lyric not found" hibaüzenettel, csak szöveg megjelenítése nélkül.
Kipróbáltam: a vanBasco és a karafun látja a konvertálás után is a szöveget, tehát valami más hiba lehet. Vajon mi?
Köszönöm, ha valaki megpróbál segíteni! Igazán jó játék lehetne hosszú unalmas autóutakon a családnak. :-)
Több fajta szöveg formátum létezik. Meg kell nézni az adott hangszer kézikönyvében, hogy melyiket kezeli, és olyan szerkesztő programot kell keresni, amelyik azt támogatja.
Jó ez a program ( MidiNotate) de mégsem csinálja azt amit én akarok. az a baj, hogy számítógépen kijelzi, de a szintetizátoron nem.. és nekem oda kéne.
Tudja valaki, hogy kell MIDI file-hoz dalszöveget írni? Vannak MIDI-m amiknél van dalszöveg, és van aminél nincs. Azokhoz szeretnék írni.. de nem tudok..
Keresek a neten karaoke hozzáférhetőségeket, illetve olcsón hozzájutható magyar 60-70-es évekből való alapokat. Retro kórus vagyunk, 10-12 lányból állunk. Jópár van már, de van néhány lehangoló alap. A Szücs Judit Zorbája kéne, Zalatnay dalok, Máté Péter nóták. Segítsetek! Minden hozzászólás érdekel.
Szerintem igen-de legegyszerűbb, ha emész egy helyre, és megkérdezed az ottani technikust:) (mármint karaoke-helyre----van egy "karaoke-helyek" c. topic, és annak az elején fel van sorolva millió és ezer társaság, onnan tudsz válogatni is:) )
Segítséget szeretnék kérni! Karácsonyi ajándékként szeretnék valami karaoke cuccot venni. Jelenleg a számítógépen a KaraokeKantát használjuk. Dvd lemezeim vannak karaoke számokkal. A kérdés az, hogy ha egy karaoke funkciós dvd lejátszót veszek azzal illetve a hozzá kapcsolt erősítővel már tudunk karaokizni? Persze mikrofon és tévé is kell hozzá ezt tudom.
Igen, de azok nagy része midi, vagy pusztán zenei alap-szöveg nélkül:) De ha kívülről fújod mindegyiket:))) akkor használhatóak:) a midik nagy része viszont borzasztó:( sajnos