Keresés

Részletes keresés

anonweb Creative Commons License 2003.05.07 0 0 108
nos, en kb 2 hete hasznalom ezt a szolgaltatast, es eddig nem nagyon vagyok tole elragadtatva, mert a szolgaltato egy erre a celra alkalmatlan eszkozzel probalkozott nalam eddig. hivatalosan teszt uzemben megy most a dolog, azaz ingyen netezem 2 hete, de mar igertek hogy jovo hetre normalis lesz a dolog.
nos, SaGa-val egyetertek abban, hogy ezt a technologiat valoban nem igazan arra talaltak ki, hogy vki sok embernek netet szolgaltasson vele egy nagyobb teruleten, az hogy erre van lehetoseg, az csupan annak a sok sok embernek jo (mint pl en is), akinek a lakhelyen nincs mas lehetoseg normalis net hasznalatra. es NEM videken lakom, hanem "nagy" budapest egyik olyan keruletenek olyan reszen, ahol a kedves matav es mas kabelszolgaltato jovoltabol se adsl, se kabelnet, se semmi, csak a telefon.
matav nem is tervez ide (pedig en legvonalban 2 km-re vagyok az egyik legmodernebb kozpontjuktol), a kabelszolgaltatok meg olyan faszan felosztottak a keruletunket maguk kozott, hogy az utca masik oldalan van kabelnet (igaz, hogy olyan, hogy egy tronkre vagy mire amire elvileg 50 gepet lehet felkotni fel van vagy 200), itt nalunk meg jo kis zajos kabeltv, no net, semmi.
ezek utan marad az egyetlen lehetoseg, hogy az ember draga penzert felszereltet egy ilyen wifis cuccot, szenved a kis szolgaltato ceggel mig kibirnak hozni egy mukodo ap-t, es fizeti az adsl-s havidijat, de meg igy is megeri, mert a telefonra ramegy a gatyam is.
es akkor jon ez a fasza kormany fasza informatikai minisztere, aki az utolso lehetoseget is elveszi, es nem csak a videkiektol, hanem a budapesti netezok egy jo reszetol is. hat elkeserit egy kicsit ez... hova fog igy magyarorszag fejlodni? az usaban a helyi telefonhivas ingyenes, asszem hollandiaban is. itt fizetheted a "kedvezmenyes" tarifakat azert a netert, amit egy normalis europai orszagban ingyen biztositanak a szegenyeknek, akik nem tudjak kifizetni azt a havi par eurot a szelessavert...
csinaljak nalunk a videken ezeket a fasza infopont hazakat vagy minek nevezik, komolyan mondom ez kb olyan mint regen a falusi kulturhazmozgalom. kinek kellenek ezek? hulyesegekre koltik a penzt, de ez nem is lenne baj (mexoktuk), hanem kozben meg masoktol elveszik a lehetoseget a normalis szolgaltatas igenybevetelere. miert? a matav, gts, oantel stb vedelmeben? ennek az ugynek a jelentosege tulmutat egyebkent a tavkozlesi piacon, az egesz orszagban sajnos ez a jellemzo.
abba is hagyom a kesergest, tele van a tokom ezzel az orszaggal.
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 107
Kicsit tartok tőle, hogy a freki 2xese a műhold-TV sávba esik. :(
Előzmény: GS-T (104)
hp850user Creative Commons License 2003.05.07 0 0 106
"A matáv monopólium ellen és a net penetráció bővítéséért nem úgy kell harcolni, hogy arra alkalmatlan eszközökkel terítjük a netelérést"

Nem akarlak gyanusitgatni, de nem vagy veletlenul IHM-es?! Csak hogy tudd: Amerikaban januarban allapodtak meg a Vedelmi Miniszterium es a Wi-Fi eszkozgyartok-szolgaltatok egymas nem zavarasarol.

Aztan. Amerikaban IS hasznaljak a Wi-Fit a gyeren lakott telepulesek Internettel valo ellatasara. Ott, erdekes modon, ez senkit nem zavar. Itt miert? Csak nem azert, mert a MATAV meg tobbet akar kaszalni???

Amerikaban miert nincs a Wi-Fibol gond, miert tudtak megallapodni egymassal a cegek es a hadsereg, nalunk meg miert van az egesz betiltva?!

Előzmény: SaGa (102)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 105
Erre talán már időben kidolgozzák a hivatali stratégiát is...
Előzmény: GS-T (104)
GS-T Creative Commons License 2003.05.07 0 0 104
Valami hasonlo lesz az 5.8-al is de itt mar azert mas a helyzet.

A 2.4 -es sokkal egyszerubb az 5.8-asnal; egy 83.5 Mhz seles sav amiben barmilyen keszulek mukodhet, mindossze annyi, hogy spread spectrum technologiat kell alkalmazni. (ISM rules)

Az 5.8-as igazabol 4 elkulonitett savbol all ami 5.1-tol indul es 5.8-ig tart. Azert hivjak 5.8-asnak, mert abban a tartomanyban van az a sav (5.7-5.8) amire ugyanazok a szabalyok ervenyesek mint a 2.4-re ISM spread spectrum.

Alatta van hrom sav amit UNII savnak hivnak. Ezekben a savokban nem hasznalhato a spread spectrum technologia, es csak kommunikacios eszkozok mukodhetnek itt. (Alt. az uj generacios OFDM keszulekek)

A felso 5.8-as savnak valoszinu ugyanaz lesz a sorsa mint a 2.4-nek, hogy mindenki jobbra balra radiokat allit majd fel. A helyzet meg jobb, mert az 5.8-as meg egy kicsit dragabb, nem annyire alterjedt es tobbnyire nem otthoni felhasznalasra szant keszulekek ezek.

Az UNII savban egyetlen szbvany letezik (asszem) : 802.11a ez a kitejesztett szabvany nem broadband internet-re kifejlesztve, hanem WLAN azaz Wireless LAN. Ezek az eszkozok dragabbak es Bela nem fog ilyet venni maganak csak azert, hogy otthon a laptopjaval jatszon. Masreszt tobbnyire point-to-point alkalmazasok.


ISM 2.4-2.4835 1 watt max kulso es belso
UNII 5.15-5.25 50mW kizarolag belso
UNII 5.25-5.35 250mW kulso belso
UNII 5.725-7.825 1 watt max Kulso belso
ISM 5.725-5.850 1 watt Kulso belso

Z.

Előzmény: kábelbúvár (83)
reFLEX Creative Commons License 2003.05.07 0 0 103
Hi!

Ha manapság nagyon sokan megszegnék a 90 km/h-s sebességkorlátozást, akkor az lenne a megoldás, hogy leviszik a határt 15 km/h-ra? Mindenki bebukná a kocsiját, mert nem tudná használni!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez működik!!!

reFLEX

Előzmény: SaGa (102)
SaGa Creative Commons License 2003.05.07 0 0 102
Csak két megjegyzés:

1: Érzésem szerint az IHM-nél nem KK, hanem Csepeli az "erős ember". A jelenlegi IHM egy gittegylet, akiknek fogalmuk ninsc arról, hogy miért is tart ott a magyar nethasználat ahol...

2: A WiFi alapvetően kis távolságú, kábelnélküli LAN szolgáltatásra van kihegyezve, nem ISP-knek. Nem biztos, hogy a szabályzás rossz, esetleg az erre alapozó szolgáltatók gondolkodtak hibásan. Máris ott tartanak, hogy zavarják egymást és egyre nagyobb teljesítméyű berendezéseket használnak, amivel már pl a polgári légiközlekedést is zavarják. A 2.4 GHz-s tartományban üzemelnek pl radarok is. Jó lenne, ha az eszközöket arra használnák, amire valók...

A matáv monopólium ellen és a net penetráció bővítéséért nem úgy kell harcolni, hogy arra alkalmatlan eszközökkel terítjük a netelérést...

SaGa

geszthi Creative Commons License 2003.05.07 0 0 101
Tudom. Vagyis logikus, hogy egy ekkora ceg minden partnal probalkozik. Am azok utan, hogy a matav vezer megzsarolta a kormanyt, azok utan, hogy epp az SZDSZ lenne az a part amely ezt a teruletet mindig is eloterbe ohajtotta helyezni ez a Wi-Fis megoldas amit most nyujtottak sajnos szegyen.

Nekik kellene a leghangosabban eroltetniuk az elterjedeset (ha mar a matavos vonalakkal es a matavval nem lehet mit csinalni).

Ha csak azt elernek amit leirtam, mar nem leteztek hiaba, plane majd evek, evtizedek mulva visszatekintve (legyek ilyen patetikus en is egyszer mar :-)))) az informacios tarsadalombol.

Előzmény: kábelbúvár (66)
Girland Creative Commons License 2003.05.07 0 0 100
En meg az atviteli sebessegrol irtam es nem a frekvenciarol!!!!-))) Nalunk jelenleg az Axelero 712 Kbit/sec sebesseget garantal maximum es azt is 9800 HUF/hoert vagy ha nem uj elofizeto vagy,akkor 13000 HUF/Ho-ert!-)) Osszehasonlitva a szatelites 4000 Kbit/sec sebesseggel es a havi 40 EURO-val az egesz BDR teruleten,azert ez nem semmi "lemaradas"-)))
Előzmény: netizen (99)
netizen Creative Commons License 2003.05.07 0 0 99
Az 5 GHz-es rencerrel az a problema, hogy utkozik a NATO bizonyos katonai tavkozlesi cuccaival.

off:
2 dolog)
1) orulok hogy beindult a topic
2) vegre nem fikazzuk 1mast, hanem erdemben beszelgetunk a temarol. Ritka szep jelenseg ez itten.. :D

Előzmény: Girland (84)
MaDFoX Creative Commons License 2003.05.07 0 0 98
Daewoo... ...szoval nem hiszem...
De az antenna nem sima botantenna hanem a mar emlitett iranyitott... ;)
Előzmény: hp850user (97)
hp850user Creative Commons License 2003.05.07 0 0 97
"mert az antennatol kb 3m-re a vevoegysegtol 2m-re rendszeresen hasznalok mikrosutot, es eleg soxor, kozben egy pillanatra sem csokken a savszel... ...az elejen pedig meg direkt teszteltem is a dolgot, mert bennem is dolgozott a gondolat... ...szoval nem zavarja a mikro (sem)..."

Ezzel vitaznek. Tobb tesztet vegeztem Wi-Fi cuccosokkal, es cordles telefonok, illetve mikrosutok sokszor erosen noveltek a zajszintet (=csokkentettek az atviteli sebesseget).

Lehet, hogy kulonosen jol sikerult mikrosutod van...

Előzmény: MaDFoX (92)
_WarYou_ Creative Commons License 2003.05.07 0 0 96
egyenesen elképesztő miket meg lehet csinálni ebben az országban. Én már lassan kezdek olyan paranojáááás lenni, hogy azt hiszem, a magyarokat genetikailag klónozták ki az ufók, aztán röhögnek odafent hogy mekkora marhák vagyunk :)))

Egyik nap Marihuánás gyilkosok transzparens, másik nap szüntessük be a mw-et mer az nekünk szar.

ÁÁÁÁRGH.

exlexman Creative Commons License 2003.05.07 0 0 95
Egy hete már, hogy ez a topic megnyilt az EuroAstra-n. Itt szakmailag le van irva minden.

Ha valakit érdekel:
http://euroastra.hu/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=FSLVODHTYOLOIEJQ&id=3034

kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 94
Nagyon nem is zavar6ja, ha jó.

De ez többek között a szórt spektrumnak is köszönhető.

Viszont 1 sütő közelében 1 eléggé eccerű térerőmérő is jelez. :(

Előzmény: MaDFoX (92)
ex_lx Creative Commons License 2003.05.07 0 0 93
Nem bántsátok már KK-t. Valaki informálta, hogy a mw náci. Mit tehet ilyenkor egy szabadon gondolkodó párt szabadon gondolkodó minisztere?
Előzmény: El Condor (82)
MaDFoX Creative Commons License 2003.05.07 0 0 92
Ahogy a 200-as ping ugy ez sem fedi tokeletesen a valosagot, mert az antennatol kb 3m-re a vevoegysegtol 2m-re rendszeresen hasznalok mikrosutot, es eleg soxor, kozben egy pillanatra sem csokken a savszel... ...az elejen pedig meg direkt teszteltem is a dolgot, mert bennem is dolgozott a gondolat... ...szoval nem zavarja a mikro (sem)...
Előzmény: kábelbúvár (83)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 91
2ségkívül az 1üttélés zavartalan biztosítása a legnehezebb kérdés SZVSZ.

Szal én még emléxem arra, amikor a CB fénykorában hova küldték a nekik nem teccő rádióst valamellik csatornáról...

A szándékos zavarókról már nem is szólnék, mer 5leteket adnék a pszichopatáknak. :(

Előzmény: GiK (87)
GiK Creative Commons License 2003.05.07 0 0 90
Még egy vélemény egymás zavarásáról. Ezeken a rendszereken szolgáltatók saját érdekükben kb 2-5 fok "látószögű" vevőantennákat telepitenek, és ez biztositja, hogy a szomszédom - még azonos frekin sem - okozhat komoly zavart. A többi valóban megegyezés és sávfelosztás kérdése.
Izzó Króm Creative Commons License 2003.05.07 0 0 89
jaaaa, értem, de nem is neked szólt a "szmájli".

ilyet szól a faszi itt, hogy az EU szabályainak kell megfelelnünk.

marha. jó pár kültéri wifit csináltam az EU-ban, akkor illegálisan cuccokon dolgoztam? gyerekek ebben az infomin-ban vkik nagyon nincsenek képben.
(vagy éppen ellenkezőleg: nagyon is tudják mit csinálnak. pénzt keresnek a lobbytól)

Előzmény: kábelbúvár (85)
hp850user Creative Commons License 2003.05.07 0 0 88
"mert az FCC kimondja, hogy a termek nem bocsajthat ki karos, mas keszulek mukodeset befojasolo sugarzast, (frekvencia?), illeteve a keszulek elnyeli es nem zavarja a mukodeset mas keszulek altal sugarzott dolog."

Nem olvastam ugyan vegig a topicot, de azert valamit megjegyeznek: FCC e3ngedelyt sokkal konnyebb megszerezni, mint HIF-est (ami egyebkent egy abszurdum). Akinek mond valamit az, hogy telefonmodem, es emlekszik az esetleg a 6-10 evvel ezelotti idokre, az erti, mire celzok...

Bar persze lehet, hogy azota a HIF valtoztatott a magatartasan es a hozzaallasan...

Előzmény: GS-T (76)
GiK Creative Commons License 2003.05.07 0 0 87
Kedves Kábelbúvár! Igazad lehet a biztonsági résekkel kapcsolatban, de én nem arra gondoltam, hogy VÉLETLENÜL van jelszava. És az is magánüyg, ha én a szomszédaimmal alakitok ki drótnélküli PC hálózatot, és esetleg azon internetes információk is mozognak.
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.07 0 0 86

Az államtitkár Csepeli György (szociológus!!!!) az sem semmi. Nagyoooon ért ám az internethez.:-)

Ezt tanúsíthatom, mint az SZDSZ Netpárt egykori alapítótagja, majd a szemétségek miatt otthagyója.

Előzmény: El Condor (82)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 85
Én a mentalitás EU-konformjára utaltam...

Magyarországon még kicsit vadkeletiek ilyenkor a viszonyok. :(

Előzmény: Izzó Króm (80)
Girland Creative Commons License 2003.05.07 0 0 84
Igen, az egesz orszag teruleten!-) Barhol 4000 Kbit/sec!!!!!! 40 EURO/Ho!!!!!
Előzmény: kábelbúvár (39)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 83
Ja, és nem vár6ó, hogy előbb-utóbb ugyanez lesz 5,8-on?

1ébként 2,4-es rendszernél lehetőleg ritkán kell használni a mikrósütőt, mer az is a sávban műxik. :(

Előzmény: GS-T (76)
El Condor Creative Commons License 2003.05.07 0 0 82
Nem hiszem el, hogy az SZDSZ nem tudna egy normalisabb minisztert jelolni ehelyett a torpeagyu mitugralsz helyett :(((
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.07 0 0 81
"Egyúttal szeretnék gratulálni az SZDSZ-nek ahhoz, hogy a 4 cikluson keresztül, egészen 2006-ig parlamenti párt tudtak maradni."

:-)

Hát az én és ismerőseim szavazatára sem számíthatnak egy jó darabig.

Előzmény: Solt (31)
Izzó Króm Creative Commons License 2003.05.07 0 0 80
nonemán aszongyák, hogy az EU-ban nincs kültéri wifi, mert hídba megyek! marhák!!! >:-|
Előzmény: kábelbúvár (78)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.07 0 0 79
"Ki fogja megmondani a 2,4 GHz-nek, hogy maradjon házfalakon belül? Mi van akkor, ha a szembe szomszéd mégis eléri a jelet és van is belépési jelszava. Büntesség meg azt a hülye hullámot, hogy nem jó irányba közlekedett!!!"

Rámutattál a módszer másik gyengéjére, a biztonsági oldalára...

Szal ha a vállalati LAN-ra eccerűen rá lehet csatlakozni az uccáról, ott elég nagy a glaznoszty. :)

Előzmény: GiK (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!