Keresés

Részletes keresés

Megatron Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1751
Azon se kell meglepődni, ha ehhez hasonló képeket láttok a topikban – nem Beach Boys-tagok lesznek rajtuk

Előzmény: Megatron (1750)
Megatron Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1750
Köszöntök mindenkit az Új Beach Boys-topikban!

Dark_Mavis tegnap úgy döntött, magánéleti okok miatt (azt hiszem, potenciazavarral küzd szegény, az orvosok egy új gyógyszert próbálnak ki rajta a napokban, és a kúrát nem biztos, hogy túléli) nem ír többet az Indekcre, és a topikjait R_R-re és Énrám ruházta. Csak azért jöttem ide, hogy ezt elmondjam. Azt is tudnotok kell, hogy szándékaim szerint a Beach Boys-topik a megkezdett úton halad tovább, noha lesz némi változás, mert már kezd kifulladni ez a Beach Boys-dolog, ezért arra gondoltam, hogy a jövőben nyugodtan lehet, sőt kell itt beszélgetnünk a következő zenekarokról is: Sonic Youth, Jesus Lizard, esetleg a Beatles. Szerintem jót fog tenni a topiknak ez a kis frissítés, a színvonalbéli javulás hamarosan tapasztalható lesz. Ja, és hiányozni fogsz, Darky, hálásak vagyunk Neked, amiért megnyitottad a topikot!

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.04 0 0 1749
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Törölt nick (1748)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.04 0 0 1748
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
MIKE LOVE FOR PRESIDENT!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 1746
Jacko és Ozzy között BW végzett a második helyen a legbogarasabb popsztárok versenyén:

"A Beach Boy tagja, Brian Wilson végzett a második helyen, köszönhetően furcsa szokásainak. Ő az, aki képes volt homokzátonyt építeni házához, és egy alkalommal egy zenekar tagjait arra is rávette, hogy tűzoltósapkát vegyenek fel egy koncerthez - írja a WENN."

Ez a tűzoltósapka miért olyan nagy dolog? A homokzátony is teljesen érthető.

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.28 0 0 1745
Gyászol a nyugati civilizáció, meghalt Jan Berry, a legendás Jan & Dean duó egyik fele.

'Dead Man's Curve' singer Jan Berry dies
Mar 27, 2:37 PM (ET)
By ROBERT JABLON

LOS ANGELES (AP) - Jan Berry, a member of the duo Jan & Dean that had the 1960s surf-music hits "Dead Man's Curve" and "Little Old Lady from Pasadena," has died. He was 62.
Berry had a seizure and stopped breathing Friday at his home. He was pronounced dead that evening at a hospital, said his wife, Gertie Berry.
He had been in poor health recently from the lingering effects of brain damage from a 1966 car crash.
Jan & Dean had a string of hits and 10 gold records in the 1960s with their tales of Southern California. Among them were 1964's "The Little Old Lady from Pasadena," about a hot rod racing grandma, and "Surf City," with its lines about taking the station wagon to a place where there are "two girls for every boy."
With Brian Wilson of the Beach Boys, Jan Berry co-wrote the lyrics for "Surf City" and "Dead Man's Curve," which featured the driving guitar licks and falsetto crooning of the wildly popular surf music.
Berry's hit-making career with high school friend Dean Torrence was cut short in 1966 when Berry's speeding Corvette hit a parked truck and he suffered severe brain damage that left him partially paralyzed and unable to talk.
His recovery was slow, but eventually he was able to resume singing and writing songs.
In addition to his wife, Berry is survived by his parents, William and Clara Berry of Camarillo; three brothers and three sisters.

delfinvibrator Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1744
az isten valagát, hogy eddig nem bírtam helyesbíteni az index miatt.
annyira belemerültem a (hang)szinekbe, hogy sziNfóniának irtam a sziMfóniát. bocsesz mozart, mahler és a többiek.
Előzmény: delfinvibrator (1742)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1743
Szia Kemping Vibrátor! Tudod, Én nem vagyok nagyon eleresztve anyagilag, kevés Albumot tudok vásárolni, de ha tényleg úgy van, ahogy Részeg Gyémántbánya mondja, és szép summát kapok a használtcédés üzletben az általam kevésbé kedvelt, középszerű alkotásnak tartott Daydream Nationért, akkor lehet hogy teszek egy kísérletet a Joshua Lizard 'Evol' című lemezével. Ezeket a zaj-rock lemezeket a lemezboltban a leértékelt Albumok között találom, igaz?
Ez a gitár-szifónia elég jól hangzik, Én kedvelem a szifonikus hangzásokat, ezeket Brian is gyakran alkalmazta Muzsikájában.
Előzmény: delfinvibrator (1742)
delfinvibrator Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1742
dark civis, én inkább az evolt javasolnám a sonic youth zenekartól, mert szerintem ez az ők pet soundsa. ott a gitárokból egész sokszínű hangokat és hangzásokat csiholnak ki. persze glenn branca gitárszinfóniáiban még elszálltabb nem konvencionális gitársoundokban is részt vállalt thurston és lee. főleg a második szinfóniában vannak kedvenc részeim...
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1741
Szia, Shark_Havis! Tudod, Én úgy gondolom, hogy a Sonic Youth tagjainak az a művészi koncepciójuk, hogy szándékosan keltik azt a benyomást, mintha nem tudnának zenélni, de közben mesterien kezelik az instrumentumailkat, gondoljunk csak a már említett I Know There's An Answer földolgozására vagy a Superstar (The Carpenters) cover-verziójára, ezekben a dalokban nagyszerűen megmutatkozik Thurstonék tehetsége, hangszeres tudása, de még a saját dalok hallgatása közben is elismerően csettint néha az ember, hogy hát igen, ezek aztán értenek a zenéhez, csak éppen új szemléletmódot hoznak be a popzenébe, mert úgy gondolják, hogy frissítésre szorul a könnyűzene sablonossá vált világa. Emellett azonban perfekt popdalokat is írnak, hallgasd csak meg a Goo vagy a Dirty albumokat, Brain Wilsson is megnyalná a tíz ujját, ha ilyet tudna csinálni. Szerintem nyugodtan vidd el a Daydream Nation-t a használtcédé-boltba, anyagi gondjaid megoldódnak egy időre, azt garantálom, és talán a lemez is egy zeneértő, igényes Hallgató kezébe kerül majd.
Előzmény: Törölt nick (1738)
delfinvibrator Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1740
ezek lennének a take on me elnevezésü morten harkett portrérajzverseny győztes alkotásai?
ez a brian wilson tényleg egész ügyes. lehet belőle valami.
Előzmény: Törölt nick (1739)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1739
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1738
Szia Műszak Fájrontja! Tudod, Én tisztában vagyok azzal, amit írtál, a Daydream Nation első néhány másodperce alapján is meg tudtam állapítani, hogy a Lyizard tagjai alapból más hozzáállással közelítenek a Popmuzsikához, mint Brian, amit persze meg is értek, korlátozott hangszeres tudásuk nem teszi lehetővé, hogy a gitárokon és a dobon kívül bármilyen egyéb instrumentátumot megszólaltassanak. De, tudod, tévedsz, ha így leegyszerűsíted Brian Muzsikáját, példaként hadd hozzam fel az 1967-es Smiley Smile c. Lemezt, amelyen a kísértetiesen búgó orgonát leszámítva semmilyen egyéb Hangszer nem hallható kvázi. Látod, még a Struttonék által képviselt, minimalistább Pop Zene megteremtése, alapjainak letétele is Brian nevéhez fűződik, Ő nélküle a Moses Lysard sem létezhetne, vagy ha létezne is, másféle Zenét játszanának, progrockot vagy szimfonikus operettmetált. Nem baj, tudod, Én hajlamos vagyok a nézeteimet felülvizsgálni, a közeljövőben sort kerítek a Daydream Nation újbóli meghallgatására, még éppen időben szóltál, hétfőn akartam elvinni egy használt CD-s szaküzletbe, hátha kapok Érte pár száz Forintot.
Előzmény: Észak Gyémántja (1737)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1737
Szia, Dark_Raver! Tudod, Én anélkül soha nem ítélek meg egy zenét, hogy ne hallgattam volna meg, illetőleg csak nagyon kivételes esetben, pl. ha progrock bandáról van szó, vagy ha a zenekar neve eleve elborzaszt. Szóval neked is azt javaslom, hogy ülj le egyszer, hallgasd végig azt a korszakos jelentőségű, a Pet Sounds-t is maga mögé utasító albumot, és lásd be, hogy tévedtél. Látod, mégis van valami közös Brain és Thurstonék zenéjében, ugyanaz a céljuk, csak ellenkező irányból közelítik meg, Brain az elavult, a hatvanas években kihalt módszerek híve, a túlzásba vitt hangszerhasználatban gondolkodik, szereti fölhalmozni a hangszereket, instrumentumokat, zeneszerszámokat a stúdióban, míg a Sonic Youth zenéje az űrkorszakot idézi meg a Hallgatónak, mégpedig úgy, hogy jóval egyszerűbb eszközökkel van létrehozva, frappánsabban, punkosan szellemes egyszerűséggel. Szóval ebben a szellemben hallgasd meg a Daydream Nationt, és utána mondd el a Véleményed.
Előzmény: Törölt nick (1736)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1736
Szia Gyémántbányász! Tudod, Nekem megvan a Yezus Lyzardtól a Daydream Nation című lemez, és már többször nekiültem, hogy na most végighallgatom, de néhány másodperc után ijedten ugrottam fel, arra gondolva, hogy szerelőt kell hívnom a Hi-fi Berendezésemhez, elromlott. Aztán mindig rájövök, hogy nem is, ezek a túlvezérelt zörejek Thestosteron Moré együttese "zenéjének" részét képezik, és ilyenkor el is párolog egyből a nagy nekibuzdulás. Így eddig sajnos nem volt alkalmam felfedezni az általad említett éteri harmóniumokat, nem volt még lelkierőm végigmenni a melódikus dallamokhoz vezető, rettenetes zörejekkel telezsúfolt úton. Érdekes ez amúgy, mert Brian zenéje éppen ellenkezőleg működik: az andalító hangzásokat időnként, 20-25 percenként disszonáns fordulatok szakítják meg, visszatérítve a hallgatót az álmok földjéről a nyers Valóságba (pl. Wind Chimes, Cabin Essence). Ez így sokkal menőbb szerintem. Az erről alkotott Véleményeink radikálisan különböznek egymástól úgy látszik, ez egy fontos különbség Kettőnk között.
Előzmény: Észak Gyémántja (1735)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1735
Szia, Fart_Levis! Tudod, Én meggyőzhető vagyok, de úgy tűnik Nekem, Te még nem hallottál egyetlenegy Sonic Youth-lemezt sem, mert különben nem beszélnél ilyen csacskaságokat. Senki a világon nem mondta, hogy a Sonic Youth Muzsikája kizárólag zajból áll (persze annak is meglenne a varázsa), időnként éteri dallamok, melodikus harmóniák törik át a túlvilági gitárzörejek vastag függönyét, katarktikus állapotba hozva az igényes zenehallgatót. És szerintem nagyon is illene az igényesebb rádiók műsorába a Sonic Youth zenéje, csak a műsorszerkesztőknek kéne bátrabbaknak, nyitottabbaknak lenniük. Pedig mennyivel boldogabbak, kiegyensúlyozotabbak lennének az emberek, ha mindennap a Kill Yr. Idols-ra ébrednének!
Természetesen láttam, hogy az egyik kép fotográfia, csak nem akartam még azzal is növelni a hozzászólásom terjedelmét, hogy pontosan meghatározom a képalkotási eljárás módját. Sőt arra is azonnal rájöttem, hogy a fotográfián nem is Brain látható, hanem Delhusa Gjonny, szóval egyáltalán nem sikerült beugratnod.
Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1734
Szia Fingszag Gyémántja! Tudod, Én elismerem, hogy ha a minőségi zene fokmérője a másodpercenként előállított, emberi fül számára elviselhetetlen zörejek száma lenne, akkor Rushstron és zenekara (a Yezsu Wizard) vinnék el a pálmát toronymagasan. Viszont figyelj: most próbálj meg elképzelni egy Liszard-dalt a Sláger rádióban! Ugye, nem megy? Na látod, a Beach Boys 'Kokomó' című dalát vizont napi rendszerességgel hallhatod! Belátod már, hogy nincs igazad?
Egyébként volt itt egy kis becsapás, a három festmény közül az egyik nem is az, hanem fénykép (angolul fotó). Gondoltam, próbára teszlek, hogy észreveszed-e, de a jelek szerint nem vetted észre, ez is bizonyítja, hogy Sutrson zörejei már a látásodat is befolyásolják. Ezzel mielőbb fordulj orvoshoz szerintem, s ezzel egyidőben kezdjél el a minőségi zenékre összpontosítani is szerintem.
Előzmény: Észak Gyémántja (1732)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1733
Sowhat, várjál! Itt is mondom, linkeld már be a Jesus Lizard-videóidat a Jesus Lizard-topikba (a Nexus.hu-t javaslom tárhelynek, csak azt kell kivárni, amíg ismét működik az oldal, és lehet föltölteni a fergeteges koncertfölvételeket)
Előzmény: SOWHAT (1731)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1732
Szia, Bart_Bavis! Tudod, Én egy ideig szívesen néztem a Beach Boys-videoklipeket a Viván, mert valóban színvonalas, jól megcsinált zene, és azok a szörfölős klipek is ötletesek, de amikor már a csapból is az folyik, az ember elkezd kutakodni, hátha a múlt zenéjében talál valami igazán EGYEDIT, értékeset. A Sonic Youth szerintem ilyen zenekar, jól mondod, olyan zajokat hoznak létre, hogy egészen elandalodik tőle az ember, érzéstelenítésre is használható pl. fogászati kezelés előtt, bár Én még nem próbáltam ki. Figyu, megpróbálom Neked elmagyarázni a Beach Boys és a Sonic Youth közötti különbséget: tehát, amíg Brain Wilsson mondjuk 25-féle hangot tud megszólaltatni a gitárjával, addig Thurston 100-at, vagyis négyszer annyit. Persze ezeket az adatokat csak illusztrációként írtam, de azt hiszem, jól érzékelteti a minőségbeli különbséget.
Szépek a festmények, tényleg nagy hatással lehetett Brain a Gay Art alkotóira.
Előzmény: Törölt nick (1726)
SOWHAT Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1731
EuroParkos Media Marktba 999ftos akciós DVD turkálóba van Beach Boys is.
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1730
Szia Síri Harag! Tudod, igazán eldönthetnéd már, hogy ki kicsoda, a múltkor még Engem gyanúsítgattál azzal, hogy Én vagyok Kínos Sister, most pedig Metronómot, most már igazán igazságot szolgáltathatnál.
Előzmény: Törölt nick (1728)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1729
Szia Bagoly Orsi! Tudod, a feltételezést is sértőnek találom, hogy Én az Önmagam által kitalált álnickekkel beszélgetnék, nem hittem volna, hogy ilyen gyerekes magatartást képes vagy feltételezni Rólam. Északi Gyémánttolvaj személyében amúgy sem akadtam emberemre, mert ő a hozzászólásai alapján inkább a 15-20 éve elavult gitár-zörejeket kedveli, míg Én viszonylag képben vagyok, lépést tartok a popzene alakulásával, ezért is kedvelem Brian Wilson napjainkban reneszánszát élő muzsikáját.
Előzmény: bagiorsi (1727)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1728
Megatron megsokszorozódott, mióta kimoderálták, sajnos. Hiba volt a moderátorok részéről, dehát ki tudta előre...
Jack pepsi, Észak gyémántja és retisonic (cinositer) is ő szerintem.
Előzmény: bagiorsi (1727)
bagiorsi Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1727
Szörfi, te magaddal társalogsz, vagy tényleg emberedre akadtál!?
Előzmény: Törölt nick (1726)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1726
Szia Félszeg Gyémánt! Tudod, Én nem nagyon figyelem a könnyűzenei médiákat, ezért is lepett meg, amit írtál, hogy Brian és egykori zenekara körül ilyen nagy a háip, ezt nem is tudtam, de ha így van, akkor ezután gyakrabban hallgatom majd a Vivát. Látod, ez soha nem történhetne meg pl. Thrutsonnal és zenekarával, a Jesszuz Lizzarddal, hiszen ők sosem alkottak olyan időtlen melódiákat, mint Brian (bár a fülsüketítő zörejek előállításában elért eredményeiket Én elismerem, torelálom).
Békát Én is kedvelem, lehet hogy meg is veszem az albumát, szerintem ő volt a legtehetségesebb a második Való Világ gárdájából, attól tartok, a mostani csapat egyetlen ilyen talentált fiatalt sem tud majd felmutatni.

Amúgy figyi, milyen király festményeket találtam: (ez is bizonyítja, hogy Brian muzsikája sok művészt megihlet)

Előzmény: Észak Gyémántja (1725)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1725
Szia, Spark_Davis! Tudod, Én éppen azért nem hallgatok mostanában Beach Boyst, mert látom, hogy körülöttem mindenki azt hallgatja éjjel-nappal, nagy a hajp körülötte (hajp = egy angol szó), Brain számait nyomatja a Viva TV, a Danubius, szóval Nekem már csömöröm van tőle, és ezért inkább olyan zenét hallgatok, amitől mindenki látja, hogy EGYEDI a zenei ízlésem. És Thurston Moore zenekara, a Sonic Youth ilyen. Egyébként az igényes zene kedvelőinek figyelmét fölhívnám egy új zenei produkcióra, most láttam a tv-ben, hogy a Való világ 2 sztárja, Béka szólólemezt adott ki Villa-mulatós címen, föltételezem, hogy a legjobb magyar mualtósslágereket élvezhetjük a Békától a villában megszokott szenvedélyes és egyben humoros előadásmódban. Vegyétek meg a lemezt, Én Magam is azt fogom tenni! És már várom a Solya-Mónika duó bemutatkozását is.
Előzmény: Törölt nick (1723)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1724
gitárorigákkal = gitárorgiákkal, elnézést az elírásért
Előzmény: Törölt nick (1723)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1723
Szia Éjszaka! Tudod, Én nem akarom bántani Rusthront, végülis nagyot alkotott a Jezuz Lisarddal a 80-as években, ezt elismerem, arról pedig nem tehet, hogy az általa képviselt gitárorigákkal átszőtt ún. zaj-rock kb. a 90-es évek közepére végképp lefutott, idejétmúlttá vált, szemben Brian Wilson muzsikájával, ami éppen napjainkban éli másodvirágzását, rengeteg fiatal Művészt ihletve meg képzeletgazdag és szövevényes arranzsmantjával (arranzsmant = hangszerelés, angolul). Mondjuk Én is hallgatok néha zaj-rockot, végülis érdekel Engem, hogy milyen zenét hallgatott a kiöregedett, negyvenes éveiben járó nemzedék két évtizeddel ezelőtt.
Előzmény: Észak Gyémántja (1722)
Észak Gyémántja Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1722
Szia, Mark_Travis! Tudod, Én elismerem ennek a Van Dyke Partsnak is a tehetségét, de azért a Thurston, az egy másik kategória, most nézzél már meg egy poplexikont, hogy melyiknek említik a nevét. Mert a Van Dyk-ét nem, az biztos, mondjuk Thurstonét se, de ha említenék valamelyiket, akkor Thurston lenne az. Na, képzelem, milyen zaj lehetett az, ál-zaj, mű-zaj, nem olyan természetes, szívmelengető zaj, amilyen a Sonic Youth-diszkeken hallható. Egyébként Magam is kedvelem az igényes melódiákat, nem arról van szó, ezért is kedvelem a Beach Boys vagy a Nox lemezeit. A Zene számomra olyan, mint egy varázsszőnyeg, amely az általad is említett varázsos, messzi tájakra röpíthet Engem.
Előzmény: Törölt nick (1720)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1721
Nekem van Gidófalvytól autogramom!
Előzmény: themanwho (1707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!