Keresés

Részletes keresés

Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 405
Hát gondolom már senkinek nincs meg a gyermeki ártatlansága. főleg ha már elmult mondjuk kb 10 éves. De nem tudom hogy ti miket csináltatok vagy csoináltok. Ti azért beletudtatok pillantani abba amit én müveltem és müvelek néha.
Előzmény: Biovadász (404)
Biovadász Creative Commons License 2003.04.11 0 0 404
Miért? Nekem még megvan a gyermeki ártatlanságom. :)
Előzmény: Borsó_ (402)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 403
Ez csak egy körülbelüli 400. ik írásmert elszámoltan egy kicsit :))
Előzmény: Borsó_ (401)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 402
Igen tényleg én is márt csak azért sem akartam folytatni mert nagyon hosszú lett és nem akartal beneteket nagyon lefárasztani de azért igy is sikerült.
A gyermeki ártatlanságom meg hol van már :))

Előzmény: zeuszka (396)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 401

400.

Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 400
399
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 399
398 Ez még egyszer :))
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 398
398
Dévér Creative Commons License 2003.04.11 0 0 397
:)))
Előzmény: zeuszka (396)
zeuszka Creative Commons License 2003.04.11 0 0 396
na, ezekért szeretünk, borsó. hosszadalmas volt kicsit, amíg végigolvastam, de megérte. én burokban nőttem fel a gellérthegyen, úgyhogy erre nem tudok mást mondani, mint hogy el sem tudom képzelni, hogy ilyen házban felnőve hogyan őrizheti meg valaki ezt a jó értelemben vett gyermeki ártatlanságot, amivel nézed a dolgokat.
Előzmény: Borsó_ (393)
Dévér Creative Commons License 2003.04.11 0 0 395
szerintem már valaki felhívta előtted.... na mindegy... amúgy a balesetet okozó személynek kéne felhívnia..nem lehet, hogy ő tette meg?
Előzmény: Dean Moriarty (394)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.09 0 0 393
Hát ennek az írásomnak adtam egy jó kis nevet. Miért is szar a társasház és a lakói?? -Ha bárki ugyanilyen helyzetben van az nyugottan osza meg velünk!-

Szóval: A legtöbb társas ház azért társas ház mert kurva sokan laknak egy házban. Hát ez itt is igy van. Három emeleten van 17 - 17 - 17 lakás és még a földszinten aszem 5 és van a háznak egy olyan szárnya amiben van emeletenként úgy 2 - 5 lakás. Tehát ez kb. 70 lakás. Ebben a sok sok négyzetméteren gondoljatok bele menyi hülye ember tud összejönni. Ja még fontos megemlíteni, hogy a házban van egy kocsma ami az utcára nyilik és este 10 kor egy csomó részeget dobálnak ki onan (köztük pár lakót is).
Én már 17 vagy 18 éve lakom itt tehát modhatom azt hogy az eddigi életem 99% itt laktam le így elég jól sikerült megismernem a lakók nagy részét. Bár nagyon sokan meghaltak (az öregek közül) és sok uj albérlő van de azért van így is miről írni. Hajaj de még menyit.

Kezdem talán azzal, hogy volt egy emberke úgy 30-35 éves lehetett szerintem nem több és a harmadikon lakott (már rosz) az anyával és elég sokat láttam meg minden még köszöntem is neki ö is vissza köszönt de enyi volt és úgy 3 éve talán soha többet nem láttam se öt se az anyát. Kiváncsi is lettem hogy miért de senki nem nagyon akarta megmondani hogy mi történt, de a fokúszban benne volt. Ott mondták be hogy egy budapesti ember kegyetelnűl megőlte az anyát, és még akkor mondták hogy orvosi kezelés alatt ált a fazon de már nem emlékszem pontosan, hogy mi baja is volt de aki ilyet tesz azal problémák vannak.

Aztán itt van mindjárt egy másik elégé zürös család a második emeleten. Pontosan a II/12 ben (nem tölem tudjátok :) ). Na ők azok akiknél az alkoholizmus valami családi ártalom lehet mert volt egy nagypapa aki álandóan bebaszva mászott haza a kocsmából és van az apuka aki szintén és az ő feleségét is láttam már nem egyszer elégé érdekes állaptban. Néha az öregebi anyira bepiált, hogy összevissza nyomogatta a kaputelefon gombjait és csöngetett mindenkihez csak oda nem ahova kellett volna. Még ugya ehez a családhoz megkell említeni azt, hogy van egy lányuk aki 16 vagy 17 éves (nem tudom pontosan de fiatalabb nálam) és néha hallom hogy ordibálnak vele de nagyon. Általában ugy este felé kezdik el a legjobban. Ebben csak az a vicces, hogy ilyenek előfordulnak másokknál is de talán anyira mint itt. Mert itt úgy van, hogy ők ugye a másodikon laknak mi meg az elsőn, közös falunk még nincs is még a plafon se az és úgy is lehet hallani sőt még értem is hogy mit ordibálnak néha (bár ez ritka). Azért ez nem semmi azt hiszem. De a rendőrséget egyszer nem láttam még hogy kijöttek volna. Az is lehet, hogy a kiscsajt már megis eröszakolta a vadálat apja kitudja. Amugy mindig láttom, hogy a cajszi nem meri haza vinni a barátait hanem inkább a lépcsőházban beszélgettnek akár órákat de nem viszi öket haza (sejtem miért). Aszem ez a család enyi.

Volt egy család az elsőn akiknek a lakásuk szoba konyha volt 23 négyzetméteren. Ez végülis nem olyan rosz mondjuk egy fiatal párnak vagy ilyesmi de nekik akik ott laktak azoknak elég nyomor volt. Ott lakott három fiú testvér (egy 19 éves; egy 11 éves; egy 7 éves (ez akkor volt amikor elköltöztek de ök is évek ota laktak ott)) egy anyuka; természetesen; egy apuka egy macska és egy nagymama a spájzban (!). Tavaly elött költöztek le egy Budapestől nem mesze lévő városba mert ott kaptak egy nagyobb lakást. Na ez a család se volt hétkőznapi család. Nem olyan mint amit mondenki elképzel jövöjeként. Ez már kiderült az elején. Az apuka valamiért vácon ült egy pár évet addig anyuci bedolgozásokat csinált otthon 50 fillér/db - ért. Több ezret megcsinált de alig kaptak belöle pénzt. A srácok egyértelmű, hogy mivel tengették a fölösleges idejüket. Ölték egymást mint minden rendes családban ez lenni szokott de ez csak azért nem volt jó mert a legkisebb gyerek szerintem elöbb mondta ki a száján azt, hogy kurva anyád mint azt, hogy Anyu. De ez az állítás a másik két srácra is áll. Ja igen a nagymama. Elég beteges állandóan az uokáit védő kis hölgy volt. Vele nem volt gond. Azért megemlíteném azt még, hogy az anyuka nagyon finomakat főzőtt és sütött, és nagyon szerettem hozzájuk járni már csak azért is mert tudtam kivel legozni. Mondjuk ők voltak azok a házban akiket ott segítettük ahol tudtuk. A régi kinőt ruhákat megkapták meg a játékokat is. Emlékszem volt egy-két ruha ami a bátyámé volt és az lett a vége, hogy volt a bátyámé aztán az enyém aztán a legnagyobb srácé majd a középsőé és legvégül a legkisebbé, tehát azok a ruhadarabok elég sokat birtak. legálbb 15 évet. Szóval ök elég furcsák de nagyon hálásak és rendesek is voltak.

Van a házban egy rakás öreg ember akik között van egy csomo nagyon normális egy csomo nagyon idióta és egy pár akit soha nem láttam csak egy név a postaládán. Nem tudom a jókról írjak?? Vagy az nem izgat itt senkit?? Na csak egy pár szó erejéig. Szeritem mindre ugyazt ellehet mondani, hogy nagyon kedvesek és mivel elég rég ismernek mindig elbeszélgetnek velem (bár ne tennék, nem mintha nem örülnék de mindig roszkor jönnek).

Említettem vannak az ídíóták. Na de azok olyan szinten hülyék hogy azt nem lehet felfogni lehet hogy agyukra ment már a sok otthon ülés meg a nyugdijas évek vagy csak nagyon bekávéztak de iszonyatos amit azok a vén picsák művelni tudnak. De csak, hogy pár példát mondjak:

1.: Közösgyűlés ahol össz jön a ház aprja nagya és erről arról szavaznak. Ilyenek pl., hogy a közös költség legyen nagyobb mert majd milyen jó lesz több pénzből gazdálkodni. Oké ezt még aláis írom hogy tényleg de amikor arra kerül a sor rá egy évre hogy mire költsük el a pénzt akkor meg elkezdik mondani, hogy legyen új ajto!! Egy másik öreg picsa meg azt hogy legyen folyoso felujítás egy harmadik meg födém felujítás ,eg minden kb 1 millából. Ezek hülyék miért nem tudnak megálapodni egy mellet?? Igy végülis pénz maradt de nem költöttünk semmire, az ajtó szar maradt a tetöről hullanak a cserepek és a folyos kitudja még meddig bírja.

2.: Van egy vén picsa az elsőn aki a férjével lakik már X éve és mindig kitszi a virágjait a folyosóra, az ablkába meg mindtudom én még hova de ő volt az aki felszolalt a közösgyűlésen, hogy a folyosóból nem kéne dzsungelt csinálni mert mi meg vagy még két ember kiteszi a virágjait. Ezek után nem is volt kérdés kilopta el a virágokat, de ez más sztori.

3.: (kis gondolkozás után) Van egy iszonyatosan dagat nő aki aszem a harmadikon lakik és mindig lejön, hogy az első emeleten tracsoljon a barátnőjivel. És amikor ott jön megy elöttünk mindig két probléma akad. Az első az amikor mondjuk nyáron kint vannak anyám gyönyörű virágai mindig neki megy és leszakadnak a levelei vagy teljesen letőrnek az ágai, és ha anyám kiment még neki ált fentebb, hogy mi miért teszünk ki virágokat meg igy meg ugy. Erre anyám azt mondta, hogy "legközelebb eltöröm a lábad te dagadt picsa, ha még egyszer meglátlak itt és letöröd a virágaimat......" Egy darabig inkább a másik lépcsőházat használta.

Van még egy elég fura család. 3 an laktak egy normál 45 négyzetméteres lakásban. Egy ertelmileg és testileg is fogyatékos gyerekel. Nincs semmi bajom a mozgáskorlátozottakal de ennek a srácnak jobb szerintem most a helyete egy ilyen intézetben mint a szüleinél. Ismerek egy srácot meg a szüleit ök tényleg nagyon jól gondoskodnak a srácról pedig nekik se egyszerű. De ez a család aki itt lakik hát..... hát.... nem taálok szavakat. Az apja már volt olyan hogy korán reggel 6-7 órakor bevolt rugva. A feleségével is sok vitájuk volt. Szóval szar volt nagyon. Az anya anyira foglakozott a gyerekel hogy kitolta a folyosóra majd ebéd, vissza a folyosora és este be (persze nyáron). Azt meg hogy az apja mit tett érte azt nem láttam de szerintem nem sokat.

Lassan rövidebre fogom mert már kezdem túlzásba vinni.
Na mind1.

Az egyik szomsyédunk egy egyetemista lány volt (tegyük hozzá jól nézett ki). Amikor ide költözött átjött bemutatkozott dumáltunk meg minden de egy kis idő elteltével csak azt hallottuk hogy dühkitöréseit mindenféle tárgyakon vezeti le meg a lakó társaival veszekszik. Ő amugy vidékről jött Pestre. Lehet hogy nem bírta. Hehe ő mit tudna most ide írni :))

Ja a közgyűlésekhez vissza térve. Ugye említettem a kocsmát. Ami szerintetek menyi vizet használ el havonta???? Ők azt mondják, hogy 2-3 köbmétert. Nevetséges. De persze a háznak több százezres tarozása van a vizművekhez de senki nem akar fizetni mert mindenki tudja azt hogy a kocsma csnálta de mivel nincs vízórűjuk ezért nem lehet öket arra kötelezni hogy fizesenke. Igy egy megoldás maradt. Mindenki elkezdett felszerelni vizórákat és igy egyre csökent a vizórát nem használo emberek száma de nekik nagyon megugrott a vizdíjuk. Ha jól sejtem még mindig nem fizették ki a számlát. Még a kocsmához tarotzik hogy szarnak arra a törvényre, hogy 18 éven aluli személyt nem lehet kiszolgálni szeszesitalal, ők nekem simán odaadták azt a pár üveg sört amit néha vettem. Sőt még ki is nyitották nekem. Itt van még a sok része probléma is. Mert mindig az van hogy az utca össze vissza van hányva mert a sok részeg fasz nem birja ki. Néha tartanak rendőrök raziát de sok értelmét nem láttom.

Ugy bár alap az hogy mindenhol van légó pince hátha bombáznak vagy mi? És akkor tudunk oda menekülni de nálunk elég vicces dolog van. Azt a pincét kiadták egy varodának. És minig ott varnak. TEhát ha most háboru lenne és utána vége lenne mitudom én pár év múlva az én általam vart ruhákban rohangálhatnátok. Mást ugyse lehtne csinálni csak varrni varrni varrni. Amikor lementem oda még wct se láttam. Szerintem nem is atom biztos. Bár 80 éve még nem gondoltál azt hogy atombomba is lesz.

.......................... Ja igen megvan. Amit még elégé furcsálok az az hogy néha jövök megyek a lépcsőházban és mindig kivannak ragasztva a falra ilyen ujság kivágások. Pl, hogy H.Géza betört ide meg oda meg most is kint van egy amerikai katona képe, meg ilynek. Ezt is biztos valami öreg csinálhatta bizots nekik van csak nekik van ilyenre idejük.

Na egy utolso dolgot igy zárás képen:

Lopnak a házban az emberek. Ellopták már anyám fél virágos kertjét úgy hogy kitette reggel és már este nem volt ott. Aztán lenyulták a szomszéd rosz lábtörlőét a mi rhua szárítonkat. De mind közül a legérdekesebb az az volt amikor anyám egyik nagy tujáját levitte a lépcsőház ablakába télen és egyikna eltünt és szöltunk a házmesternek hogy valaki elvitte. Erre ő azt mondta hogy az I.9 ben lakó azt mondta hogy az az ővé és elviszi. Mi megkérdeztük és csak azt mondta hogy az az ŐVÉ, és mi menjünk a francba. Azóta sem láttuk azt a növényt.

Ááá eszembe jutott még egy: (tényleg az ucsó)

Egyszer este kijött a gáz müvek azzal aszövegel hogy megakarja nézni az gázórát. Mondtuk hogy persze jöjenek be nézék meg ott van a konyhában. Bementek blombát cseréltek meg minden éppen indultak volna amikor kitört belölünk a kiváncsiság és megkérdeztük hogy erre mi szükség volt?? Nem fogjátok elhinni!! Azért jöttek ki mert feljelentettek benünket azzal hogy mi lojuk a gázt! Ilyet nem láttam még sehol. Hogy kapnák be vagy kapná be aki csinálta. De megszopta mert nem lopjuk a gázt.

Szeretném még hozzá tenni hogy én nem akarom szét baszni a topicot de ez enyi lett nem tudtam rövidebre. De lehet hogy hoszabat is tudtam volna írni.
Ja és a helyesírási hibákért bocs!

Borsó_ Creative Commons License 2003.04.09 0 0 392
Nekem is volt egy ilyen élményem de sajna én szenvedő fele voltam a doognak.
Engem baszott el az auto vagyis nem is auto hanem egy olyan malév kisbusz.

itt is megvolt a nagykörbe állás de vagy tiíen hívták a mentőket kb 2 perc alatt.

De volt valaki aki mindjárt azt mondta hogy áljak fel tudok e sétálni.

Utolag derült ki hogy eltort három lábujközépcsontom meg a csuklom 2 helyen de azért hogy lehet valaki ilyen hülye??

Egy csomo ember összegyűlt már de azért nem volt anyira gáz a helyzet mint ahogy te leírtad

Előzmény: Dean Moriarty (389)
Dévér Creative Commons License 2003.04.09 0 0 391
Jó kérdés...
De lehet, hogy nem is Te hívtad, hanem előtted már valaki... de mindegy... ha meg a zelejétől voltál ott, akkor miért vártál annyit? Lehet, hogy a többiek is a másikre vártak....
Előzmény: Biovadász (390)
Biovadász Creative Commons License 2003.04.09 0 0 390
Végül te?
Miért nem egyből te telefonáltál?
Miért kellett megvárni, amíg kiderül, hogy rajtad kívül senki más? Miért nem kaptad te elő reflexből a telefonodat?
Előzmény: Dean Moriarty (389)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 388
aha értem.

Csak azért kérdeztem mert nálunk kb 3 év leforgása alatt volt 5 közös képviselö ugyaattól a cégtől és most nem rég volt cég váltás. De nagyon nevetséges ez az egész

Előzmény: szopiszuri (387)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.08 0 0 387
nem a legpuccosabb hely az tuti, de annyira nem gáz szerintem.
a közös képviseletről fogalmam sincs, mert csak bérlem a lakást.
Előzmény: Borsó_ (386)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 386
Hát igy hirtelen el kellet gondolkodnom hogy mit is mondtam de szembe jutott.

A véleményem az ami. Igaz csak egyszer voltam ott de elég is volt.
De persze ettöl nincs kizárva hogy jo hely lehet. Bizots rosz felé indultam nem??
Bár nem tetszet a környék

Ott milyen a közözképviselet??

Előzmény: szopiszuri (385)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.08 0 0 385
persze, ráadásul az általad említett újpest-városkapunál.
Előzmény: Borsó_ (384)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 384
Te is társas házban laksz??
Előzmény: szopiszuri (383)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.08 0 0 383
helyes, már nagyon várom!
Előzmény: Borsó_ (382)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 382
Tényleg most hogy mondod....

Mondtam hogy meglesz ne agodjatok kb csütörtökön vagy pénteken.

lesz vagy 2 - 3 oldal (A4 es)

Előzmény: szopiszuri (381)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.08 0 0 381
igen, a te topicod igazából!
Előzmény: Borsó_ (380)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 380
Na de enyire???
Előzmény: szopiszuri (379)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.08 0 0 379
várjuk, hogy írjad a sztoridat!
Előzmény: Borsó_ (378)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.08 0 0 378
Na mi van sehol senki??

Semmi uj gond amiről lehetne vitázni???

ÍRJATOK!!!

Borsó_ Creative Commons License 2003.04.06 0 0 377
Hát tudod az a baj, hogy ha belekezdek mesélni az azt eredményezné hogy egy elég hosszú írás jelene meg a forumon aminek már multkor sem volt nagyon jó vizhangja mert mindjárt mondták hogy "ki a fasz fogja ezt végig olvasni". Bár lehet hogy leszarom az ilyen véleményeket és lezrom a lakók elég normálatlan viselkesését.
De ha nem gond erre egy kicsit még várnod kell vagy várnotok mert most nincs időm de holnap vagy holnap után leírom. Érdekes lesz. (szerintem).

Ja így elöre elnézést kérek mindenkitöl hogyha túl sok helyesírási hiba lesz benne. (kicsit diszleksziás vagyok) De azért megeröltettem magam vagy elindítok valami helyesírás ellenőrző programot.

Előzmény: szopiszuri (376)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.06 0 0 376
ja, többek között a lakókra. mesélj!
Előzmény: Borsó_ (375)
Borsó_ Creative Commons License 2003.04.05 0 0 375
Ezt, hogy érted hogy "súlyos"?? Mire gondolsz?? A lakókra vagy mi?? Mert mesélheek egy két furcsa dolgot amit ott müvelnek a lakók. De persze lehet hogy ezeke a dolgok is csupa átlagos dolgok.
Előzmény: szopiszuri (374)
szopiszuri Creative Commons License 2003.04.04 0 0 374
elég súlyos az a ház, nem?
Előzmény: Borsó_ (373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!