Keresés

Részletes keresés

menroting Creative Commons License 2009.07.18 0 0 219

"Kapcsolja be a laptopját. Mindegy hogy van-e wifi vagy nincs, hogy felfut-e az op. rendszer vagy sem. Még bekapcsolás előtt tegye a kezét pár centire a billentyűzet fölé. Majd bekapcsolás után tegye ugyanezt, pihentesse a kezét a billentyűzet fölött. Furcsa bizsergést fog érezni, ott ahol kikapcsolt állapotban korábban nem. Ha elhúzza a kezét ugyanolyan magasságban a laptoptól egy méterre, a bizsergés szűnik, ha visszahelyezi, újra erősödik.
Amit érez, az a processzorok, áramkörök cirka 1 -3 Ghz-es mikrohullámú sugárzása.
Ha valaki idáig eljut(ti. hogy a kéz bőrén, a kötőszövetében, a csontjában érzi a mikrohullámot), -még egyszer leírom, gyakorlatilag mindenki- elkezdhet gondolkozni azon: akkor ez most ártalmatlan, semleges vagy ártalmas?"

 

Ezt én is úgyanigy érzem.

Milyen modon lehet védekezni ?

Előzmény: ento (187)
ento Creative Commons License 2009.06.22 0 0 218
Feladom.
Előzmény: Axióma (217)
Axióma Creative Commons License 2009.06.22 0 0 217
Amikor azt mondtad, hogy a laptop felett mindenki erezni fogja a bizsergest.
Előzmény: ento (216)
ento Creative Commons License 2009.06.22 0 0 216
"De legy szives ne magyarazd be, hogy a) en is erzek valamit, amit nem"

Hol is tettem ezt?

Nem. Inkább gratulálok és irigyellek.
Előzmény: Axióma (214)
Axióma Creative Commons License 2009.06.20 0 0 215
(Mielott valaki belekotne: statisztikat is lehet korrektul vegezni, de amit nem en csinalok, ott nem lehetek biztos benne, hogy valoban csak a vizsgalt dolog volt a fuggetlen, szoval ezert alapbol nem hiszem el _a_kovetkezteteseket_.)
Előzmény: Axióma (214)
Axióma Creative Commons License 2009.06.20 0 0 214
Nem hiszek a tudomanyban vakon, marmint a statisztikara alapulokban. Kis hazugsag, nagy hazugsag, statisztika... [Mondjuk a matekban "hiszek", de azzal gondolom neked sincs bajod, mert nem allit semmit a hitedrol.]
Taplalkozasilag meghallgatom, aztan vagy elhiszem, vagy nem. Peldaul a tej ellenseg vagy nem? Nekem jolesik, megiszom. Es?
De legy szives ne magyarazd be, hogy a) en is erzek valamit, amit nem b) te erzed ugyan, de egy sima vakprobaban mar nem vagy benne [illetve csak sajat kornyezetedben vagy benne, amirol nem bizonyithato, hogy manipulalt-e, ahol a manipulaltsag lehet nem szandekos is, ld. irta valaki hogy alig hallhato hangot eszlelsz, nem a wifit].
Előzmény: ento (213)
ento Creative Commons License 2009.06.20 0 0 213
Fárasztó vagy és nagyon kitartó - jó horgász tulajdonságok.

Pontosan az a probléma, hogy egyrészt azonnal, jól mérhető(és ez a lényeg, ha valami nem mérhető a tudomány számára, akkor az nem is létezik) sejt vagy szerv szintű ELVÁLTOZÁS nincs, ill. ami van -lentebb leírtak- azt nem fogadják el.

Ha utálod is a hittérítőket -rám ne haragudj. Nem akarok senkit téríteni, sőt, azon kevesek, akik velem próbálkoztak(jehova, MLM, Brókernet) mind csalódottan vonultak vissza. Az én vallásom a szkepszis. Felvetek valamit, amit (nagyon)valószínűnek tartok, mindenki eldönti miben "hisz". Leginkább saját tapasztalatai alapján. viszont engem a "tudomány vallás" sem korlátoz. Lehet nem vetted észre, te is ugyanolyan hívő vagy - csak attól függ, honnan nézzük.

A tudományba vetett vakhit is vallás. Három évtizeden keresztül volt például első számú közellenség a szalonna, vaj, tojás(szerencsétlen koleszterin). Mindenhonnan a margarin folyt. Most meg mit olvashatsz a NÉPSZABADSÁG jún. 12.-ei számában(nem a blikkben): " Állítólag nem kedvező táplálkozás-élettani hatása miatt a reformkonyha tudorai a sertészsírt egyszerűen kitiltották még a serpenyők környékéről is."

Ez csak egyetlen példa a "szent tudomány" vallást követők egyházi előírásaiból.(amikkel azért bánj csínyján, bármikor változhatnak...)


Káros élettani hatás szinte azonnal jelentkezik. Fülzúgás, fejfájás, krónikus fáradtság, alvászavar, koncentráció-zavar, diszkomfort-érzet, továbbá a legkülönfélébb -egyedre specifikus- problémák(emésztés, keringés...)
Egyéb közép és hosszútávú hatásai pedig ugyanúgy fognak jelentkezni, a civilizációs betegségek töretlen növekedésében, mint a környezetünkben lévő szintetikus vegyi anyagoknak.



Előzmény: Axióma (212)
Axióma Creative Commons License 2009.06.19 0 0 212
A kutatoorvosod mibol is allapitja meg, hogy karos a szint, ha statisztikai adatai objektive nem birnak hozza lenni? Te magad ismerted el, hogy csak fel eve erzed erosnek az elektroszmogot (placebo hatasrol is hallottal biztos, amivel szerintem magyarazhato, illetve hat a forditottjaval), a prof. meg mar jo ideje nem kap megbizast. Raadasul elettani hatas rovidtavon lathatoan nincs (na akkor tuti kihaltunk volna), a hosszutavuhoz meg nem telt el eleg ido a szmog felbukkanasa ota.
Szoval olyan logikai bukfenc van benne, ami miatt csak egy megoldas van a sztorira: a prof is hivo. Mert ez ha nem is formailag, de tartalmilag vallas. En viszont utalom a hitteritoket, akkor is ha mast teritenek meg, nem engem vagy a kornyezetem. Egyetlen szerencse, hogy egyelore szektasodas jelei nincsenek...
Előzmény: ento (209)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 211
Kis hamis! Na ne tedd magad. Túl komolyan veszed a fórumot.
elfogódik: Láthatóan megilletődés vesz erőt rajta. (MAGYAR ÉRTELMEZŐ KÉZISZÓTÁR)
Nem érzed a nüansznyi különbségeket?

"Tehát ha erről is ilyen sületlenségeket írsz akkor mi lehet a többi hsz-eddel?"
Hát ez az!
Előzmény: r0226 (210)
r0226 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 210
Nekem nem jött le mi köze az "elfogódott" azaz valakit "elfogtak" az elfogulthoz azt meg nem tudom honnan vetted ,hogy meg vagyok illetődve, ezek után mindenki tisztában van a szellemi képességeddel és ,hogy miért vagy ilyen. Tehát ha erről is ilyen sületlenségeket írsz akkor mi lehet a többi hsz-eddel?
Előzmény: ento (206)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 209
Ma délután beszéltem Dr. Kellényi Lóránddal(thx. csavarhúzós a tippért). A Bristoli egyetem professzora, MTA kutatóorvos(nyugalmazott).

Mivel emailcímét nem találtam felhívtam telefonon, pécsi cím, szám a telefonkönyvben.

Joviális, lassú beszédű, beszélgettünk egy fél órát.

Elmeséltem milyen vacakul érezzük magunkat. több család. Azt mondta, nem én vagyok az egyetlen aki megkerestem ezzel a problémával, de nem tud mit mondani. Pontosabban tud, de az nem szívderítő. 30 éve foglalkozik a sugárzás élettani hatásával, hiába mutatnak ki bármilyen káros hatást, hiába publikálnak, azok kézen-közön elvesznek, a hozzá hasonló kutatókat agyonhallgatják. Megrendeltek nála több tanulmányt, kísérlet-sorozatot, de mikor kiderült hogy nem "kompatibilis" az "elvárt" eredménnyel(az új mikrohullámú rendszerek bevezetését gátolta volna) több megrendelést nem kapott.

A döntéshozók nem hajlandók még a probléma létét sem elismerni, a határértékekre hivatkoznak(óh, szentséges határérték, leborulunk előtted, segíts meg minket - ha pedig már nincs rád szükségünk, mert tarthatatlan vagy, hát akkor módosítunk...). A tubesi radar ügy az LB elé került, azt se tudják eszik-e vagy isszák.(azt mondta, volt már e miatt hazaáruló, rémhírterjesztő - ez utóbbi én is voltam már itt, megtisztelő)

Szóval a Szovjetunióban -anno- behatóan foglalkoztak a mikrohullám élettani -káros- hatásaival, akkor határértékként a mostani, nálunk is érvényes EU-s értéknél egy ill. két nagyságrenddel kisebb értéket adtak meg(a mostaninak tized ill. század részét!), mint élettanilag nem veszélyes intenzitást. Mivel ez most semmire nem lenne elég a digitális internet-TV technológiában, nem meglepő módon az EU és az USA a most érvényes 10-100-szoros határértékeket használja.

Szintén tőle tőle származó információ, hogy vannak biofizikusok(Új-Zéland), akik a biztonságos sugárzás-intenzitást a mostani -jellemző- határértékek egy-hatvanezred részében látják(három nagyságrenddel kisebben!).

A végén a részvétéről biztosított...megköszöntem.



ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 208
"Nekem bizsereg az ujjam. A házam felett dönget el egy 2rendszerű 120kV-os távvezeték. A padláson akkora a villamos térerősség, hogy bármilyen fémtárgyon az ujjam végighúzod, akkor "remeg" a mozgás, illetve felhúzott EPH vezetékre minden szikrázik. Ennek ellenére semmiféle káros hatással nincs az egészségre."

Kedves egészségedre!
Erre szoktam mást is mondani, de nem akarlak megsérteni.
Liberális vagyok. Mindenki úgy teszi tönkre az életét ahogy úri kedve diktálja-magánélet, egészség, munka.

Csak azt nem csípem mikor mások próbálkoznak az én életemmel...
Előzmény: CiluHS (203)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 207
"A topic képzeletvilágban élő örökös hozzászólójával (ento) nem érdemes vitatkozni. Ha csak 0.001%-a igaz lenne annak, amit állít, akkor már rég kihalt volna az emberiség."

Az első mondattal egyetértek, mélyen igazad van.

A második mondattal kapcsolatban azonban felhívom a figyelmed arra a tényre, hogy én is -és a közeli-távoli környezetemben, ismerősi körömben lévők közül is sokan- csak egy fél éve élünk képzeletvilágban(pontosabban érezzük elviselhetetlenül gyötrőnek a elektroszmogot). Míg -ezzel szemben- az emberiség milyen idős is? Na milyen idős?
Előzmény: CiluHS (203)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 206
"Én ezt tapasztaltam amikor követtem az utasításokat."
Rendben van. Tudomásul vettem. Akikkel én beszéltem, 90%-ban érezték. Ennyi.


"Szellemek jelenlétét sem éreztem soha, ufót sem láttam"
Olvastál itt valahol szellemekről vagy marslakókról?


"igaz nem szoktam alkoholt inni ."
Egyszer próbáld ki. Nagy élmény.

"Nem elfogódott hanem elfogult ."
Mivel a alább idézett hozzászólásod inkább érzelmi-gunyoros töltetű volt(ami sokszor hatásos egy vitában-sokszor pedig nem) és kevésbé nevezhető racionális, építő jellegű megállapításnak, így az emocionális kicsengésű "elfogódott" jelzőt használtam, ami ebben a szövegkörnyezetben valahol a megilletődött és az elfogult között van. Elnézést ha nem ment át.
Előzmény: r0226 (200)
CiluHS Creative Commons License 2009.06.17 0 0 205
ujjam végighúzom... a toldalékok kicsit elkeveredtek :-)
Előzmény: CiluHS (203)
CiluHS Creative Commons License 2009.06.17 0 0 204
Na, oda pont jó helyre mennek, ott még élnek kannibálok. Hújj, de fognak örülni, kajaszállítmány érkezik... :-))))
Előzmény: ento (194)
CiluHS Creative Commons License 2009.06.17 0 0 203
Nekem bizsereg az ujjam. A házam felett dönget el egy 2rendszerű 120kV-os távvezeték. A padláson akkora a villamos térerősség, hogy bármilyen fémtárgyon az ujjam végighúzod, akkor "remeg" a mozgás, illetve felhúzott EPH vezetékre minden szikrázik. Ennek ellenére semmiféle káros hatással nincs az egészségre.

A topic képzeletvilágban élő örökös hozzászólójával (ento) nem érdemes vitatkozni. Ha csak 0.001%-a igaz lenne annak, amit állít, akkor már rég kihalt volna az emberiség.
Előzmény: Axióma (196)
CiluHS Creative Commons License 2009.06.17 0 0 202
Szerintem Hárshegyen etessétek az orvosokat a meséitekkel :-) bár már onnan is elmenekültek. Lehet, hogy már próbáltátok? :-))
Előzmény: ento (188)
CiluHS Creative Commons License 2009.06.17 0 0 201
A földből jövő sugárzás MESE. A többivel akkor kezdj el foglalkozni, ha már kéken világít a fejed. Egyébként pedig pánikra semmi ok. Attól csak betegebb lennél... :-)
Előzmény: MGX1 (179)
r0226 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 200
Most téged idézlek: "hogy a véleményük, amit leírnak, valós, tényszerű."

Én ezt tapasztaltam amikor követtem az utasításokat.
Szellemek jelenlétét sem éreztem soha, ufót sem láttam, igaz nem szoktam alkoholt inni .:-)))
Vannak érzékenyebb emberek ez belátom de szerintem ott az "agyban" az elektromos impulzusokkal lehet a gond.

Nem elfogódott hanem elfogult .
Előzmény: ento (199)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 199
"Nekem sem bizsereg."

Mások alatt a vitába új belépőket értettem. Mivel korábban ezt írtad egy hozzászólásomra reagálva: "Szerintem meg aki ilyeneket ír mint te annak nem lehet agydaganata csak fejdaganata.", egy kissé elfogódottnak tűnsz. És nem túl objektívnek.
Előzmény: r0226 (197)
ento Creative Commons License 2009.06.17 0 0 198
"A velemenyedet persze leirhatod, de akkor ne TENYNEK allitsd be!"

A fórum lényege, hogy a résztvevők, ha állítanak valamit, meg vannak győződve(valószínűnek tartják) hogy a véleményük, amit leírnak, valós, tényszerű.

Te is, én is, mások is.

Azért köszönöm az engedélyt.

Előzmény: Axióma (196)
r0226 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 197
Nekem sem bizsereg.
Előzmény: Axióma (196)
Axióma Creative Commons License 2009.06.16 0 0 196
Mit ertesz azon, hogy nem vagyok erintve mobil internet vonalon? A lakasban ADSL, de elsugaroz idaig a wifi is (elofizetheto), meg wifizik a routerunk. A mobillal nagy ritkan, elutazaskor internetezunk (evi 1-2 het).
A velemenyedet persze leirhatod, de akkor ne TENYNEK allitsd be! Az a remhir. Lasd: bizsereg a kezem vagy sem. Tenykent irtad, hogy nekem is fog, nekem pedig nem.
Előzmény: ento (193)
ento Creative Commons License 2009.06.16 0 0 195
Jó a mikród.

Egyébként a mobiltelefon tornyok sugárzását soha nem éreztem(pontosabban nem zavart). A telefonok egy másik kérdés, a 2000-es évek elején már beszélgettünk róla hogy érezhetően -és kellemetlenül- melegíti a fület és az agyat.

A gond a mostani mobil internet és -valószínűleg- a digitális Tv-vel van. Utóbbiban azért nem vagyok biztos, mert még nem országos. Mindenesetre nálunk(Borsod megye) úgy egy hete még erősebb(kínzóbb) lett a sugárzás.
Előzmény: zordonC3 (190)
ento Creative Commons License 2009.06.16 0 0 194
A nagy információ-sűrűségű (nem mobiltelefon) mikrohullámú szolgáltatás(mobil internet, most pedig ráadásként digitális TV) múlt év végétől terjed nálunk viharos gyorsasággal(mobiltornyok pár nap alatt történő felhúzása -valószínűleg EU-s pályázati pénzből). Nem csak "vidéken". Eddig pontból pontba(toronyból vevőantennára) sugároztak, annak kisebb volt az ereje, mostanság kiülsz a kertbe és csatlakozol. Ennek feltétele hogy 5-10 km-es körben a sugárzásnak mindenen át kell hatolnia.
Ismerős házaspár tavaly év végén ment ki Vietnamba, onnan írták hogy nagyon erős az elektroszmog(városban). Amikor ez év márciusában visszajöttek, szembesültek vele hogy egyik pillanatról a másikra a lakóhelyükön(elit Bp. környéki település) is megjelent ugyanaz a kellemetlen érzés -a fizikailag is gyötrő mikrohullám. Körbenéztek vidéken, ott is ugyanaz volt a helyzet.

Legutóbbi értekezésünk szerint árulják a házat, mennek Új-Zélandra. A férj nem sokat gatyázik. Ők megtehetik.
Előzmény: viktor a takarító (191)
ento Creative Commons License 2009.06.16 0 0 193
Túl sok hozzáfűznivalóm nincs, majd akik olvasnak minket döntenek.

Nyilván nem vagytok érdekelve mobil internet vonalon.

"Akkor viszont kerlek szepen hagyd abba itt a remhirterjesztest."

Tetszik vagy sem, a véleményem leírom. Egyébként az azbesztről több évtizedig terjesztették a rémhírt, míg az ipar reagált nagy nehezen.

"En peldaul SEHOL nem erzem a kotelezo bizsergest a kezemben, ugyhogy bizsergeto hatas marpedig nincs."

Előbb várjuk meg, a többi fórumozó hogyan nyilatkozik...



Előzmény: Axióma (189)
viktor a takarító Creative Commons License 2009.06.16 0 0 192
:-))

szép is lenne, ha bent mérnél térerőt, hiszen akkor a konyhaasztalon is melegíthetnéd a kávéd :-)))
Előzmény: zordonC3 (190)
viktor a takarító Creative Commons License 2009.06.16 0 0 191
két kérdésem van:
A műsorszórás nem mikrohullámú sugárzással terjed?
Ha igen, akkor milyen teljesítményű egy-egy adótorony konkrétan, és összevetve bármilyen mobil adótoronnyal, wifivel?

+1
Mindez mióta van a környezetünkben?
zordonC3 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 190
stop!

hegytetőn lakom, hegytetőn közel mobiladó antenna, térerő 5-ös (max). Betettem a 120e ft-os ikeás (reklám helye) mikróba a drága nem gagyi telefonomat, térerő nullára esett, a mobil nem hívható. Az ajtó legkisebb kinyitásakor is azonnal maxra ugrik a térerő.

Akkó most mi van?!? :P Nem aszontátok lehet majd hívni? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!