Keresés

Részletes keresés

t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.10 0 0 832
Én úgy emlékszem, az alap csokis praliné/trüffelmassza egy rész tejszín, két rész jóféle étcsoki. De megnéztem, és a már ajánlott petits fours könyvemben a következő arányok szerepelnek:

29. Grillázs

HOZZÁVALÓK 125 grammhoz:

60 g pirított, darabolt mandula vagy törökmogyoró
90 g kristálycukor
60 ml víz

30. Mandulagrillázsos trüffel

HOZZÁVALÓK 60 golyócskához:

90 g vaj
125 ml tejszín
315 g tejcsokoládé
2 tojássárgája
125 g mandulagrillázs (29. recept)

A HEMPERGETÉSHEZ:
cukrozatlan kakaópor

31. Mogyorógrillázsos trüffel

HOZZÁVALÓK 60 golyócskához:

60 g vaj
250 g étcsokoládé
125 g tejszín
1 evőkanál rum
125 g mogyorógrillázs (29. recept)

A MÁRTOGATÁSHOZ:
45 g étcsokoládé
45 g tejcsokoládé


Ez egy turbó jó könyv, ezeket pont nem csináltam még, de minden, amit próbáltam, úgy jó, ahogy le van benne írva. Ha mást nem, ezek alapján kiszámolhatod az arányokat a te receptedhez (látszik pl., hogy szerinte 60+90+30-ból lesz 125 végtermék).

Előzmény: chilii (826)
chilii Creative Commons License 2006.11.10 0 0 831
itt van! :o)
Előzmény: chilii (828)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 830
Én már próbáltam!!!! Isteni! Képet is tettem fel! Megpuhul a husi, és a citrom nagyon jó ízt ad neki! Próbáld ki!!!!
Előzmény: trofimov (829)
trofimov Creative Commons License 2006.11.10 0 0 829

sziasztok!

 

az egyik Dzsémi könyvben van egy sültcsirke recept, a lényeg, hogy a csirekbe a fűszernövényeken kívül egy fél citromot is rak.

 

a kérdésem az, hogy valaki ezt próbálta-e már? nem rontja el a citrom a csirkát?

 

ja igen. és nem önt alá fehérbort, vagy hús alaplevet. ez nem gond? biztos hogy jól megpuhul a hús?

 

(én öntök alá ekkis borot, vagy hús alaplevet, és lefedett öntöttvas fazékban párolom, aztán fedő nélkül....., így nagyon omlós és szaftos az összes hús...)

 

előre is köszönöm.

chilii Creative Commons License 2006.11.09 0 0 828
most kaptam levelet Alexandrától, jön a futárom!!!!
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 827
:D
Előzmény: varadit (823)
chilii Creative Commons License 2006.11.08 0 0 826
komolyra fordítva a szót, van egy dvd-m amiben recept melléklet is van.

Csokoládés grillázsos trüffel:
15 dkg 80%-os étcsoki, 2,5 dl tejszín
a grillázshoz: 40 dkg cukor. 8-9 ek víz és 20dkg mogyoró kell.

Kérdésem a következő: 40+20= 60 dkg grillázshoz nem kevés a 15 dkg étcsokiból készült trüffel massza??? a filmen is 15 dkg-ot mond a szinkron, és a mellékletbe is ennyi van gépelve. viszont a filmen látszik, hogy egy óriási táblából tör le 3 csíkot, ami ránézésre is jóval többenk tűnik!

azért érdekelne, mert ugye jönnek az ünnepek, és csinálnék ilyen finomságot.
nemisbéka Creative Commons License 2006.11.08 0 0 825
:)) A családjának meg majd elmagyarázod, mitől kapott infarktust? :))
Előzmény: varadit (823)
chilii Creative Commons License 2006.11.08 0 0 824
naaaaaaaaaa! az nem lehetséges, mert Rita a kiadótól rendelte!!!!!!!! :o)
Előzmény: varadit (823)
varadit Creative Commons License 2006.11.08 0 0 823

 

 Most hívtam őket, azt mondták karácsonyig már nem lesz több. Ma vitték ki az utolsót valamilyen Ritának. De már folyik az utánnyomás. Hat hét múlva újra kapható lesz. :-)

Előzmény: chilii (822)
chilii Creative Commons License 2006.11.08 0 0 822
na most akkor felhívom Alexandrát, hogy hol a könyvem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! irgum-burgum!!!!
Előzmény: Rita79 (802)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2006.11.08 0 0 821
Csakis Szicíliában!

... Persze tudom, hogy sokan, főleg az idősebb generációból soha nem "rontanák el" ily módon a halat. Mondjuk, valamennyire meg tudom érteni egy olyan hal esetében, amit pár perce vagy órája fogtak ki a tengerből.

 

En sem, mint NEM idosebb generaciobol sziciliai, rontom el a halat ily modon :-))

Előzmény: varadit (814)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2006.11.08 0 0 820

lasagne alla cacciatora

 

Nem tudom onnan szedte ezt a recepted, nem Olaszorszagban szerintem.

 

A kerdesem az:

mitol lenne "alla cacciatora" ez a lasagne???

Előzmény: Rita79 (808)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2006.11.08 0 0 819

"Az olaszok frászt kapnának tőle? :)"

 

En biztos igen :-))

Előzmény: H_G (807)
varadit Creative Commons License 2006.11.08 0 0 818

 

 No problem, hamarost nekem is meglesz, ahogy a másik négy is. Még azokból is rengeteg van, ami kipróbálásra vár...

Előzmény: Rita79 (816)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 817
Szerintem ha lemented a gépedre, paintben fel tudod nagyítan!
Előzmény: Rita79 (816)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 816
Jól van na, nem tudtam jobban..... (most elpirultam) :D
Előzmény: varadit (815)
varadit Creative Commons License 2006.11.08 0 0 815

 

 Na várjál, letöltök egy nagyítót is. :-)

Előzmény: Rita79 (812)
varadit Creative Commons License 2006.11.08 0 0 814

 

 Csakis Szicíliában!

  Ennek oka pedig csakis az lehetett szvsz, hogy féltek, hogy a vevőik elpártolnak tőlük, s rájönnek, hogy milyen jó is tud lenni a hal fűszeresen is.

 Persze tudom, hogy sokan, főleg az idősebb generációból soha nem "rontanák el" ily módon a halat. Mondjuk, valamennyire meg tudom érteni egy olyan hal esetében, amit pár perce vagy órája fogtak ki a tengerből.

Előzmény: H_G (811)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 813
Egyébként én imádom a könyveit, tetszik a stílusa!!! Az összes kaját meg úgysem próbálom ki!
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 812

Azért itt van:

 

 

Előzmény: wodwo (810)
H_G Creative Commons License 2006.11.08 0 0 811
Emlékszem olyanokra is (különösen Szicíliában) akik végig elégedetlenek maradtak, ingyenkóstoló után is, és csak azt hajtogatták, hogy ez így nem ilik össze!
Előzmény: varadit (809)
wodwo Creative Commons License 2006.11.08 0 0 810

Köszi Rita!

 

Nem, az elkészítéssel már elboldogulok :)

 

a fimet sajna nem láttam...

Előzmény: Rita79 (808)
varadit Creative Commons License 2006.11.08 0 0 809

 

 Az olaszok tényleg volt, h. nem voltak hajlandók megenni, amit J. nekik főzött.

 

 Részben igaz. Pénzt nem adtak érte egyesek, de ingyen nagyon szívesen kóstolgatták a zöldfűszeres halat. Aztán sorra jöttek rá, hogy nem is olyan rossz az...

 A szerzetesek pedig új erőre kaptak az ételeitől.


Előzmény: H_G (807)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 808

124. oldal:

 

lasagne alla cacciatora

 

600g hús, 455g tojásos tésztamassza, reszelt parmezán, 2*150g-os darabokra tépett mozzarella, 1 marék zsálya, olivaolaj

 

a pariszószhoz: olivaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 rozmaringág, 3 babérlevél, 3*400g lucullus paradicsomkonzerv

 

a fehérmártáshoz: 1 l tej, 1 szál petrezselyem, 1 csipet szerecsendió, 1/2 fej vöröshagyma, 6 szem feketebors, 80g vaj, 65 g liszt, 150 g reszelt parmezán, só, bors

 

Az elkészítése is kell? Mert akkor azt megpróbálom beszkennelni....

Előzmény: wodwo (806)
H_G Creative Commons License 2006.11.08 0 0 807
"Az olaszok frászt kapnának tőle? :)"

Nem láttad a filmet, hogy mosolyogsz? Az olaszok tényleg volt, h. nem voltak hajlandók megenni, amit J. nekik főzött.
Előzmény: wodwo (806)
wodwo Creative Commons License 2006.11.08 0 0 806

Úgy látom, elég vegyesek a vélemények. Én hezitálok, megvegyem-e?

A zagyvalék alatt mit értesz? Az olaszok frászt kapnának tőle? :)

Megosztanád a könyvvel még nem rendelkezőkkel, hogy mi van a vadászok lasagnéjában?

 

Előzmény: mara2 (803)
Rita79 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 805
Nálunk nem lehet még könyvesboltban kapni.... Ezért rendeltem neten..  De az a lényeg hogy megvan és az ENYÉM!!!!!!! :D
Előzmény: papri (804)
papri Creative Commons License 2006.11.08 0 0 804

én pont egy hete vettem meg. személyesen könyvesboltba :))

jó könyv.

 

Előzmény: Rita79 (802)
mara2 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 803
Remélem azért tudsz majd ma aludni :-) Nem akarok ünneprontónak tűnni, de sajna egyet kell értsek nemisbékával, szerintem se nagy durranás a könyv. Valahogy mást vártam tőle, némelyik recept nagyon erőltetett, némelyik meg egyenesen zagyvalék. Pedig én is szeretem az olasz kajákat. Nekem már egy éve van meg és még mindig "új" szaga van. De mondhatnám büdösnek is :-)) Nem tudom mi teszi. Hogy jót is mondjak, a ropogós tésztában sütött hal nagy kedvencem lett (csak gondolom, hogy vmi ilyesmi néven fut a magyar változatban) és a vadászok lasagneja és isteni!
Előzmény: Rita79 (802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!