Nekem a Closanasol kezdi megadni magát. A 4. tubussal kenem. Ahol nagyon durva volt a sömör, ott elhalványult, cserébe mellette, máshol olyan szinten lángol felfelé, hogy csak na. Leállok vele. A legerősebb szteroid, mégis ideig-óráig jó.
A Glutabalance cseppeket szedem most. Jó drága, egyelőre ennyit érzek... :)
Úgy hozta a sors, hogy indulok most egy bőrgyógy magánrendelésre. 2012-ben volt utoljára. Kíváncsi vagyok mit mond a szakidoki.
Teljesen világos, hogy nem hatástalan, mert semmi máson (táplálkozás, napozás, stressz stb.) nem változtattam. Amit tapasztalok: több helyen megszűntek a pikkelyek, persze a bőr még piros, de selymesebb és puhább lett.
Az első használat előtt lefotózgattam néhány helyen a sömörjeimet, egy-két hét múlva újra megcsinálom és ha valakit érdekel, akkor megosztom. Nem kentem mindenhol, elég egyértelmű, hogy ahol nem kenem, ott nincs változás.
Remélem nem fogsz benne csalódni. El nem tudom mondani hogy mennyivel könnyebb az életem. Sokszor napok telnek el hogy nem kell bekennem. Tudom meg nem gyógyul sosem, de ha már igy marad életem végéig az nekem már bőven elég.
Tulajdonképpen semmit sem várok tőle, szóval csalódás nem fog érni :)
Nekem a füleim mögött (és a fülemben) lévők zavarnak a legjobban, ezen kívül az egyik könyökömön van ez a szar, kb. 2 db 10 forintos érme méretben, illetve az egyik térdemen fele akkora. Ezek nem izgatnak.
Aztán előjönnek itt-ott a karomon, hasamon max. fél cm átmérőjű körökben, amik egy-két hét alatt eltűnnek. A nagyobbakat sima testápólóval szoktam kenni, a kicsiket semmivel.
Kérdeztem korábban az oltásokról: a Pfizer Pénteken beálltam a sorba, a sömöröm rá se rántott, semmi változást nem látok.
Én megtanultam együtt élni vele, és ki is alakult egy amolyan felfüggesztett hadiállapot. Van pár foltom itt-ott, de alapjában ritkán kezelem, mert ha elkezdem kenni, akkor egy idő múlva erősebben és nagyobb felületen jön vissza. Nekem csak a napozás segít tartósabban. A vádlim például tavaly ilyenkor dugig volt, a nyáron eltűntek, és szinte alig jött vissza valami és az is csak a tél végére! A könyökömmel is ez a helyzet, és az összes nagyobb foltommal. Szteroidos krémet csak akkor használok, ha valamelyik érzékenyebb területen jön elő valami, pl.: combtő, vagy hónalj, és akkor is csak addig amíg el nem múlik. (egy két alkalom) és így egyre ritkábban jön elő ott is. Szóval pár foltot eltűrök itt-ott, és nem küzdök vele, cserébe a sömör is békén hagy, vagy ritkán lobban be. ...persze lehet, hogy szerencsés vagyok, de szerintem ha valaki el tudja fogadni az állapotát, akkor az így létrejövő "stresszmentes" állapot is segíthet.
Nem mondom, hogy ócó, és csak akkor fogta vissza, ha napi háromszor sikerült kennem (egy nap elfelejtettem elvinni a munkahelyemre, aztán már jött is vissza)
Valóban nagyon erős szteroid. A bokámnál lévő tenyérnyi folt már vérzett és nem is plakkos, hanem egy merő puffadt, gyulladt rész volt, most normális bőröm van enyhe rózsaszín körvonallal. El sem hiszem! 3 hét alatt.
Azonban amikor próbából 2 napig nem kenem ott vagy máshol, szinte azonnal megpattan és máris jön elő. Félek és tudom is, hogy igaz a dolog, miszerint a mesés javulásoknak szomorú vége lesz.
Majd 2 év után most mindkét könyököm teljesen tiszta, eltűntek rólam az apró pöttyök onnan is, ahol nem is kentem, szóval a szteroid valóban felszívódik és hat. Közben befutott a Psoriasin is Kanadából. Büdös, mint a fene, TSZ-ben a gépszerelőknek nem volt ilyen szaguk... Jól hidratál, de egyelőre ennyi.
Milgamma N-et szedem, Gallmet-M kb. nem ér semmit sem és pár Aliexpress-es kis tégelyes psorivarázskrém is landolt. Ezek jobbára jó illatúak, viszont vélhetően körömvirág van bennük, jól hidratálnak, stb. Ha valakit érdekel a link tudok adni, most még májusban lehet kintről rendelni adó nélkül, 1 tubus 10-15g és másfél dollár.
Korábban javasoltam a Skin Cap spray-t illetve a fokhagymás, glicerines kenőcsöt. Sajnos csak kb 1 hónapig hatottak, utána még rosszabb lett a helyzet mint előtte. Valószínűleg ennyi idő kellett, hogy hozzászokjon a szervezetem. A glicerin és testápolóból készített krémet viszont továbbra is tudom ajánlani, mert nagyon jó kiszáradás ellen illetve a sömört is elhalványítja pár órára.
Itteni ajánlásra kipróbáltam a Closanasol krémet, ami 2 nap alatt jelentős javulást hozott. Leírás szerint 2 hétig lehet egy huzamban használni, majd beszámolok, hogy mi lett az eredménye.
Hja és ha már olyan tarthatatlan a helyzet, semmi sem segít, már idegileg ki van az ember, már egy vagyont költött rá akkor már nem számít, hogy mennyibe kerül. Én úgy voltam veszteni valóm már igazán nincs, ettől csak jobb lehet.
Biztos hogy nem. Nekem szerencsém van, mert a városban van egy drogéria ahol árulják és nem kell szállítási költséget fizetnem. De hidd el megéri. Én nem vagyok érdekelt a bizniszben, én csak egy sokat kínlódó pikkelysömörös vagyok és mióta használom nincs vakarózás, nincs plakk, nincs tele minden körülöttem fehér plakkal. Tudok fekete felsőt hordani, és még sorolhatnám. Rengeteget költöttem mindenféle hajmosóra, kencére. Nem túlzok, de napok alatt változott a helyzet. A viszketés szinte azonnal megszűnt ahogy elkezdtem használni. Próbáld ki. Igaz, hogy kicsi maga a kenőcs de vékonyan kell kenni és sokáig elég.
az az igazság, hogy még meg sem vettem.....szóval még nem próbáltam...nem tudom, mire várok.....fura ez, mert elért egy szintet, aztán se nem jobb, se nem rosszabb...
de azért még nem tettem le róla, hogy kipróbáljam..
Sajnos nemrég jelentkezett nálam a pikkelysömör betegség pustuláris formája. Próbálta az orvos gyógyszerrel kezelni, de semmit nem segített. Nagyon el vagyok keseredve. Kiolvastam már minden létező írást a témában. Itt írnak egy fényterápiás pikkelysömör kezelésről. Azt szeretném kérdezni, hogy próbált e már valaki hasonlót és van e pozitív tapasztalata ?
Erre nekem egy bőrgyógyász hölgy annyit mondott, hogy a sima, nem adalékos, nem illatozó testápoló krém is jó, ha a cél a szárazság csökkentése.
Erre a sima fehér vazelin is elég nagyon vékonyan kenve (ez az alapja nagyon sok szárazság elleni krémnek, kenőcsnek), illetve a gyógyszertárban kikevert testápoló, amit cukorbetegeknek is szoktam adni.
A Bepanthen, a Neogranormon, stb. pikkelysömörre felesleges. Semmit nem csinál, úgy értem nem tesz tünetmentessé.
Nagyon megértelek én 30 éve szenvedek ezzel az átok betegséggél! Már akkor is azzal biztattak h nemsokára gyógyítható lesz, hát eddig még nem sikerült. Rajtam azért enyhébb tünetek vannak, de mindig van valahol. Most a fejbőröm és a törzsem, de legalább nem látszik!
Korábban írtam, hogy megkaptam a Pfizer vakcinát. Jelentem semmi negatív hatását nem tapasztaltam a sömörre nézve sem. Kis émelygés, 1-2 nap kótyagosság, fáradtság, ennyi.
---
Ajánlok figyelmetekbe egy új terméket. Én is sokféle kenőcsöt, oldatot mifenéket kipróbáltam már a 2 évtizedes nyavaja alatt sajnos. Jelenleg a Closanasol nagyon látványosan tünteti el rólam a foltokat, azonban 2-3 nap kihagyás után elkezd visszapirosodni, plakkosodni.
Viszont az étrend gyakran szóba kerül és valójában én is vallom, hogy a probléma belülről fakad. A lélekből és a testből.
Ajánlottak a helyi patikában egy terméket, úgy látszik már el is érhető:
Most jelent meg. Alapvetően egy új eljárás cseppek és kapszula formájában. Én egészen biztosan rendelek belőle, engem az erre szánt pénz már "nem érdekel".
Túl vagyok egy máj és bélrendszer tisztító kúrán is. Igaz, hogy egy 2 hónapos, több ponton drasztikus diétával támogattam meg, illetve kardio mozgással, de be kell látni, hogy ha a lélek nem áll helyre, akkor az ép testben ép lélek nálunk sajnos csak egy álom marad már.
Picit (nagyon) csalódott vagyok. 2 évtizede szenvedek ezzel a betegséggel, ezzel fekszek, ezzel kelek. Ebben volt 1 év tünetmentesség, még valamikor az elején. Azóta semmi.
Tudom, hogy vannak rosszabb betegségek is, de nem értem, hogy hogy nem sikerült még erre valamit kitalálni az orvostudománynak? Ráadásul sem közgyógy, sem semmilyen támogatás nincs, vagy legalábbis a mértéke elenyésző ezeknek a termékeknek az áraihoz képest.
Gusztustalan egy rablás amit el mernek kérni 15grammos krémekért és oldatokért. Szteroidos tartalmú orvosságok, melyek egyáltalán nem veszélytelenek és az elkeseredett betegek szó szerint fürdenek ezekben a maszlagokban!
Fényfürdő, meg sófürdő, meg terápiák utazgatással, stb. Hát őszintén, valljuk be, ideig óráig biztosan jó lesz, de ez egy gyógyíthatatlan betegség, aminek az okát, elnézést, hogy ezt mondom, de én nem hiszem el, hogy nem ismerik vagy nem találják!
Mi az, hogy azt mondják, hogy a családban valakinek biztosan volt korábban? Nálunk pl. senkinek nem volt. Még a rokonságban sincs!
Aztán itt van az a tény is, hogy én egy 30.000-es alföldi városban lakok és még egyetlen embert nem láttam itt aki úgy nézne ki, mint én! Csak én vagyok az a hülye, aki évek óta hosszú hacukákban járkál nyáron a 40 fok melegben is... Értem én, vegyem le és ne törődjek semmivel.
Hát de sokszor úgy nézek ki, mint akit lóval húztak végig a macskakövön!
Elnézést a kirohanásért, de belefáradtam már ebbe. Rettentően sok pénzben van ez már. Tudom, hogy értitek miről van szó.
Keletről és nyugatról rendelünk mindenféle krémeket és teszteljük magunkon, hátha. Ez borzalmas!
Nem tudom más mit tapasztal még magán, de én pl. az évek alatt elvesztettem a türelmemet és a nyugalmamat is. Már attól rossz a hangulatom ha érzem, hogy melegszik az idő.
Értelmes és rendes hobbijaim vannak, próbálom magam lekötni, mégsem látom, hogy a lelki oldaláról is javulna ez a valami.
Azt meg egyenesen nem értem, hogy más, aki cigizik, netalántán iszik és megeszik mindent (disznóhús, fehérkenyér, cukor) annál milyen jellegűek a tünetek, stb.
---
A fenti terméket megrendelem és ha valamit tapasztalok (gondolom kell hozzá 1 hónap...) jelzek! Jobbulást Mindenkinek!
Köszönöm szépen a válaszod, akkor megpróbálkozom vele én is....rengeteg kenőcsöt írt már fel a bőrgyógyász, egyik sem használt, ha összeadom, bőven több mint ennek a kenőcsnek az ára....szóval amennyiben kicsit is mérsékli, már megérte az árát.
Szia! Igen, én használom, csak ajánlani tudom. Korábban már írtam róla itt a fórumban. Első hallásra tényleg nagyon drága, de nem kell vastagon kenni vele és 2-3 használat után lényeges javulást lehet elérni vele. Nekem a fejbőrömön van a pikkelysömör semmi nem használt rá, vastag plakkokban szinte fájt, meg rettenetesen viszketett. Elmulasztotta, csak a pirosodás van meg, de már az is sokkal jobb. Most már nem is kenem mindennap hanem csak akkor és ott ahol látom hogy kezd előjönni megint. Én azt mondom ne sajnáld a pénzt rá.