Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1611

És mit üzent számodra?  Volt benned béke, nyugalom, egyfajta megnyugvás? 

 

Mikor távol vagy mit érzel? Tudatosul benned, hogy távol vagy? Látsz valamit? Vagy csak az érzés formájában tudod, hogy távol vagy?

 

Milyen hosszú ez az álom?

Előzmény: Jbori (1610)
Jbori Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1610

Sziasztok!

 

Mostanában úgy ébredek mindig mintha valahonnam messziről érkeznék. A fizikai világot, - és nem csak a sajátomat - valahogy olyan babaházszerűnek érzem ahogy tudatosul bennem hogy hol vagyok. Ma reggel erre a gondolatra megszólalt a templom harangja, amit eddig ágyból még sosem hallottam. Nem vagyok igazán vallásos, tudom hogy a "légköri viszonyok" miatt hallatszott ma szép tisztán, de mégis üzenet értéke volt számomra.

 

Szép napot mindenkinek! 

Cernunnos. Creative Commons License 2011.11.22 0 0 1609

A tapasztalatom szerint nem számít a valós eseményekkel való egybeesés. Számtalan dologgal találkozunk nap mint nap de csak egy-két dolgot használ fel ezek közül a tudattalanunk az álomban. Nem is törvényszerű, hogy azzal álmodjunk amivel aznap találkoztunk.Szerintem ugyanaz a szimbólum jelentése ettől függetlenül.


Szívesen!:)

Előzmény: 2hounds (1608)
2hounds Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1608

A vizet meg betudtam az esozeses aradasnak, vegulis arrol almodtam a vizzel kapcsolatban. Azota is ezt szivjuk, es meg vagy 2 hetig, nem jarnak a vonatok. :(

Előzmény: Cernunnos. (1606)
2hounds Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1607

Köszi!

 

Igen, en is igy probaltam, hogy az ermevel kapcsolatos hangulatra, erzelemre koncentraltam, es valami gyermeki elvarazsoltsag felet ereztem, mint amikor eletedben eloszor latsz valami nagyon erdekeset, csodalatost, nem feltetlenul valami nagyon fontosat, hasznosat, csak pl. valami nagyon szepet. Egyertelmuen a varazslat, magia, trukk (nem becsapas!) jut eszembe, meg az orom, amit ereztem, mint egy kisgyerek, ha talal egy szep, furcsa csillogo kavicsot. :)

 

Remelem, azt jelenti, az eletben is hamarosan var ram valami furcsa es varazslatos! :)

Előzmény: Cernunnos. (1603)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.29 0 0 1606

Azért vannak általános szimbólumok(pl. víz), na meg ott van a kollektív tudattalan.

Előzmény: Thor (1604)
Will Smith Creative Commons License 2011.10.29 0 0 1605

Kicsit off, de érdekes lehet, utóbbi időben nem nagyon sikerült álmodnom (vagy ugye nem emlékeztem rá), némi meditáció és egy kis masszázs elégge rendbetett. Sőt, egy jó masszázs (nem kell profira gondolni) után olyat aludtam, mint évek óta nem, és az álmok is végigmentek:D Itt is írnak róla részben:

 

http://shtrend.hu/index.php/Wellness/a-masszazs-segithet-az-almatlansagban-szenvedknek.html

 

Thor Creative Commons License 2011.10.29 0 0 1604

Pont ez az én megfigyelésem is :) mindenkinek saját álomnyelve van, teljesen használhatatlan cucc az álmoskönyv. Mindenki úgy fejtheti a legjobban a saját álmait, ha egyrészt megfigyeli, mi mit szokott jelenteni nála, másrészt az érzést, ami az álomszimbólumokat kíséri.

Előzmény: Cernunnos. (1603)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.29 0 0 1603

Azért gondoltam, mert az álomban olyan volt mintha egy elveszett dolgot találnál meg. A szaggatót vonal felett leírtak inkább amolyan általános értelmezései azoknak a dolgoknak.

 

Az egész álom stílusa valahogy olyan mint amikor aktívan fejtegettem az álmaim, tehát intenzív "párbeszéd" zajlott a tudattalanom és a tudatom között. Ezért nem gondoltam, hogy valaki a semmiből egyszer csak egy ilyent álmodik, anélkül, hogy előtte foglalkozott volna magával.

 

A tűkőr önmagunkat jelentheti szerintem, vagy, hogy nézzünk szembe magunkkal, esetleg egyszerűen azt jelenti, hogy foglalkoztat a saját személyiségünk. Azt látjuk benne amilyenek vagyunk, ha az érme azonos a tűkőrrel akkor azaz érme Te vagy! Vagyis a személyiséged, belsőd mutatja szimbolikusan. Nekem is volt többször is olyan álmom amikor pénztárcát de leggyakrabban pénzt találtam, nem ritkán kaptam fizetség gyanánt. A tapasztalatom, hogy ez a belső lelki értékeket jelenti, igazából nehéz meghatározni pontosan, belső magnak is mondhatnám. Úgy értelmeztem és ÉREZTEM mint az önmagamon végzet munka fizetségét. Pozitív álmok voltak általában. A "varázslatos" jelző is erre a pozitív belső érzésből adódhat.

Ha érteni akarod mit jelent az érme egyszerűen gondolj rá és figyeld meg mit érzel közben vele kapcsolatban, mire asszociálsz. Nem muszáj egy álomra(szimbolumra) minden áron racionális magyarázatot keresni, segít a megértésében ha hagyjuk, hogy éljen bennünk, megfigyeljük milyen érzéseket, képzetek társítunk hozzá.

 

Csak a saját tapasztalatimat írom le, nem tudom, hogy segít-e neked az álom megértésében, azért sok sikert!:)

Előzmény: 2hounds (1602)
2hounds Creative Commons License 2011.10.28 0 0 1602

Köszi!!

 

Közben lehet, hogy jós lettem, a vasút tényleg tönkrement! Ugyan nem az álmodott állomásnál, hanem néhánnyal előrébb, de ma reggelre lezárták a vonalat, ahogy írtad, a víz megakadályozta majdnem a célom elérését, 1 órát késtem ma reggel. :)

Érdekesek az értelmezések, köszi, én csak a klasszikus álomkönyvet találtam, az teljesen másokat írt, minden mindig negatív benne és nekem kicsit elavult értelmezésű is, de persze nem értek hozzá, csak kíváncsi voltam.

 

A magyarság nagyon fontos nekem, mindig is az volt, nem először vagyok külföldön. Sokan kérdezték, el tudnám-e képzelni, hogy ne magyarnak érezzem magam egy idő után, nem, hogyan is, magyarnak születtem. Ez olyan, mintha azt kérdeznék, el tudom-e képzelni, hogy majd valaha férfi leszek. Valóban munka miatt jöttem ki, de letelepedtem, itt élek, itt is maradok. A gyerekemet viszont ugyanúgy magyarnak nevelem, mint írnek is (ill. írnek nem én nevelem, azt tegye az apukája), és szombatonként mások magyar gyerekeit is arra nevelem, hogy hol vannak a gyökereik, legyenek büszkék arra, hogy magyarok, és tanulják meg a kultúránk, irodalmunk, nyelvtanunk, nyevünk alapjait. :))

Épp emiatt érezhettem azt a fura gyermeki örömet, mintha valaki valami kis kincset talál, pláne magyart, messze külföldön.

 

Valóban furcsán részletes volt az álom, azért is kérdeztem, filmszerűen megmaradt bennem. Szerencsére jó élményként, volt már, hogy rémisztő vagy szomorú álmot éltem meg így.

 

Köszi még egyszer a fejtegetést, majd még töprengek rajta!

 

Ha esetleg még valami eszedbe jut a furcsa varázslatos elektronikus tükörről, akkor írd meg légyszi, az volt a legjobb, legérdekesebb része az álomnak.

Előzmény: Cernunnos. (1601)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.28 0 0 1601

Szia.


Van egy kis tapasztalatom a saját álmaimmal. Szoktál foglalkozni az álmaiddal? Az álom olyan hosszú és részletes...azokra az álmaimra emlékeztet amiket akkoriban szoktam álmodni amikor fejtettem őket. Nem tűnik egy átlagos álomnak, nyilván azért is írtad be.
Egy álmot mindig csak személyesre szabottan lehet értelmezni, azaz ismernem kéne téged, tudnom mi foglalkoztat, stb...Néhány általánosságot leírnák ami beugrik első olvasásra.


Utazni munkába jelentheti ahogy haladunk egy cél felé, személyiségfejlődés(munka=önmagunkon végzet munka), karrier, magánélet, életed általában, stb.


A víz az érzelmi világot jeleníti meg. Az álomban mintha valamilyen érzelmi tényező akadályozná meg, hogy tovább "utaz" vagyis haladj.


A pénz érme = érték, akár lelki érték is lehet, vagy eredmény amit az eddigi utad során elértél, vagy egy érték amit újra megtaláltál


2-es szám(többször visszatér az álomban) = kettősség, amikor két dolog harcol bennünk, meghasonlottság, diszharmónia önmagunkkal, ilyesmi. a "barátságtalanok" is valamilyen belső diszharmóniára utal, mintha egyik részed bűnősnek tartaná a másikat.


...és a magyar névnek -hogy magyar- úgy tűnik van jelentősége.

 

---------------------------

 

Nem ismerlek de megkísérlek egy értelmezést.

 

Kiutaztál talán munka miatt. Mintha elakarnád feledni, hogy magyar vagy -ehhez társuló képzetek, vélemények- Talán ez az álom figyelmeztet: Ne feled(!) -ne tagad meg- ki vagy, és honnan jöttél! Talán tudatósan elakartad nyomni, feledni valamilyen racionális vélekedés mentén, de tudatalatt a lelkiismereted fellázadt.( Megtaláltad a magyar tálcát ami egyben értékes, lásd.pénz érme!)Lehet, hogy badarság mert nem ismerlek!:) Majd megmondod. 



Előzmény: 2hounds (1600)
2hounds Creative Commons License 2011.10.27 0 0 1600

Sziasztok!

 

Tegnap erdekeset almodtam, tudna valaki segiteni, mit jelenthetett?

 

Munkaba utaztam a vonattal, mint mindig, le kellett szallni, mondvan, az allomast elontotte a viz. (Ez a resz tiszta, Dublinban lakok, a hetvegen tenyleg elontotte a viz. :)) Kifele menet a lepcson talaltam egy furcsa ermet, eloszor penznek tunt, 204 volt rairva, es valahogy tudtam, ez egy fem 200 ft-os, pedig egyaltalan nem ugy nezett ki, joval nagyobb is volt, ugy 5 cm atmeroju. Mikor felvettem, lattam, hogy egy tukor, rajta meg mindig a digitalis 204 felirattal (ami ezutan valtozott, ha megmozgattam, megraztam, akkor mas szamot irt ki), ezustos csillogo, magam is lattam benne, olyasmi volt, mint egy elektronikus szerkezet. Nagyon tetszett, es boldog voltam, hogy megtalaltam. Valahogy az a szo, vagy inkabb erzes kotodott hozza, hogy varazslat. Aztan eszrevettem, hogy egy sotetbarna bor penztarca is ott van, magyar penzek voltak kigurulva belole, foleg 2 ft-osok. A virag motivumra kulon emlekszem, nem is a 2-est lattam, hanem a viragot. Felvettem a tarcat, megneztem, egy ferfi iratai voltak benne, meg penz is. A nevre nem emlekszem, magyar nev volt, de forditva voltak a nevek, elol a szemelynev.  Gondoltam, leadom valahol, hogy megtalaltam. Hosszan kellett keresni valami alkalmazottat, az allomas ekkor mar egy bevasarlo kozpontra emlekeztetett legjobban. Mikor vegre talaltam valakit, eleg baratsagtalanok voltak velem, mintha loptam volna a tarcat, pedig szoltam, hogy szeretnem visszaadni, es hogy hol talaltam. Mondtak, hogy varnom kell, amig jon egy rendor, hogy felvegye az adataim, meg a jegyzokonyvet, stb. Meg arra emlekszem, berzenkedtem, hogy el fogok kesni igy a munkabol, meg hogy neztem le az epuletbol, hogyan is fogok eljutni a kov. vaganyig, ahonnan kellett tovabbutaznom, mert oriasi mocsaras pocsolyas saron kellett odaig atkelnem. A helyszin viszonylag olyan volt, mint amilyen valojaban, kiveve a bevasarlo kozpont kinezetet.

Aztan itt vege szakadt az alomnak, mert felebresztett a fiam. :)

 

Ha esetleg tudotk valami ertelmezest, nagyon erdekelne!

Koszi!

Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1599

lélektan

Előzmény: IGAZ456 (1594)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1598

Több féle képpen lehet nézni mindent de az összefüggés egyértelműen létezik, ahogy te is írod. Ebből logikussan következik, hogy egy álomból lehet következtetni az egyén személyiségére-lelkivilágára, stb. 

Előzmény: IGAZ456 (1593)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1597

1572-re válaszoltam mert úgy éreztem, hogy nyilván valóan hamis állítás, amit nem akartam szó nélkül hagyni, már csak azért se, hogy ne vezes félre másokat vele.

Előzmény: IGAZ456 (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1596

Kedves IDAZ456!  Tudom, hogy hívő vagy.  Csak azt vettem észre, hogy nagyon hiányosak az ismereteid a szellemi dolgokról.  A szellemvilág része egy ember életének. Akár tud róla, akár nem.  Csak hit által válik láthatóvá azoknak akik hisznek.

 

Nagyon sokszor az a baj, hogy a szellemi dolgokat, az emberivel akarjuk megoldani.

 

 

A 1591-ben pl. ezt írod.

 

>A "jósnők", "jósok" jóslatai (szerintem) véletlenül "jönnek be", illetve olyan "ügyes" szövegek, amiről feltételezhető, hogy előbb- utóbb valami igazságtartalma csak lesz egyeseknél.<

 

A jósok kapcsolatban vannak a szellemvilággal. Mégpedig annak is a rossz oldalával, a démonokkal. Mikor valaki jósol, akkor a démon, aki ismeri a pácients és annak minden baját és rokonságát, súg a jósnőnek, hogy mit mondjon, hogy az igaz is legyen.  Nem csak úgy vaktában jósolgat valamit, hogy majd csak bejön valami.

Persze így magához, vagyis a démonhoz kötözi az illetőt. Szellemi kötelékkel. Az a  szerencsétlen, pedig nem győz járkálni hozzá a továbbiakban, mert vonzza, rángatja a démon. És így egyre jobban hozzákötöződik. Aztán meg csodálkozik, hogy miért is van ilyen rosz helyzete. Miért is depressziós vagy örökké beteg.

Előzmény: IGAZ456 (1590)
Barátocska :) Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1595

Csak közbevetőleg: te sem a topik kérdésével foglalkozol :) (Álmodtál ma valamit? És érted-e?) 

Előzmény: IGAZ456 (1592)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1594

Erre nem válaszoltál.

Előzmény: IGAZ456 (1584)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1593

"......van összefüggés az álmodó személyisége és az álom szimbolikája közt."

 

Az álom "szimbolikáját"az "álomfejtők" találják ki - mindig az adott esethez igazodva. Az agyműködés és az álmodó személyisége között pedig természetes, hogy van öszefüggés, ez egy adott személy "álomstruktúrája" és az agyműködés közti szoros korreláció - nem több.

Előzmény: Cernunnos. (1585)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1592

Nem tudom jobban - csak felhívnám a figyelmedet, hogy ők nem a topik kérdésével foglalkoztak.

Előzmény: Cernunnos. (1586)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1591

Aki erre kíváncsi, az csinálja végig - ha utána sem ért egyet velem, akkor tudok az illetővel partnerként vitatkozni. Úgy egyébként nem szoktam lenéző megjegyzéseket tenni még azokra az állításokra sem, amelyek szerintem tudatlanságból erednek.

 

A "jósnők", "jósok" jóslatai (szerintem) véletlenül "jönnek be", illetve olyan "ügyes" szövegek, amiről feltételezhető, hogy előbb- utóbb valami igazságtartalma csak lesz egyeseknél. Ja, hogy a többinél nem jön be.......hát Istenem, ilyen is van.......:))

Az álommal ugyanez a helyzet.

Előzmény: Thor (1587)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1590

Kedves rozálka1 ! Én is hívő vagyok, a válaszodat értem. Úgy vagyok a talányos kérdésekkel, hogy először megpróbálom az emberi ismeretek alapján megtalálni a választ. A Hit-hez akkor fordulok, ha természetes magyarázatot nem találok.

Előzmény: Törölt nick (1588)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1589

Kérd a Szentlelket mutassa meg mire kaptad ezt az álmot. Fedje fel előtted az értelmét.

 

Neked kifogja nyilatkoztatni mert azért adta, hogy megmutasson valamit általa. 

 

Gondold végig azt is, hogy mit tettél, vagy mi foglalkoztatott mostanában.

 

 

 

Nekem is volt már olyan, hogy tettem valamit, amire éjszaka álomban magyarázatot kaptam. De az álmot pár nap múlva értettem meg.

 

 

Különben a nagy tudósok, feltalálók is, Istentől, álomban kapják a megfejtést. :))

Előzmény: cucucu (1567)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1588

Részben igazad van. De vannak Istentől jövő álmok is. Amikor Isten rá akar vezetni bennünket a problémáink megoldására, vagy éppen választ kapunk olyan dolgokra amik foglalkoztatnak bennünket.  Az álmok is a prófécia kategóriájába tartoznak.

 

Isten álmokban látomásokban és próféciákban szól hozzánk.

 

Ami Istentől jön azt az ember nem felejti el. Szinte beleég a fejébe. Emlékszik minden mozzanatra, és egy belső késztetést érez arra, hogy megfejtse ennek az álomnak az értelmét.  Ha az ember megkérdezi Istent az értelméről, Ő meg is mondja.

 

És vannak még a gonosztól jövő álmok. Amik félelmet és zavarodottságot keltenek.

Ezek általában megismétlődnek.

 

Előzmény: IGAZ456 (1572)
Thor Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1587

Ezek szerint ennyit ér a szigorlat mindezekből :)

Előzmény: IGAZ456 (1579)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1586

Gondolom jobban tudod mind Freud vagy Jung.

Előzmény: IGAZ456 (1584)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1585

Összefüggő történeteket szoktam álmodni ls tudom, hogy az álomnak van jelentése, van összefüggés az álmodó személyisége és az álom szimbolikája közt. Ez tény. Az nem tudja aki tudatlan.

Előzmény: IGAZ456 (1583)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1584

Ha nem az ezotéria körébe sorolod az "álomfejtést", akkor hova ?

Előzmény: Cernunnos. (1582)
IGAZ456 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1583

Próbáld felfogni, hogy az álom az agy "phenő" állapotában keletkező élmény. Kétségtelenül nagyon érdekes, hogy hozza össze az agy, de magának az álomnak a valósághoz, vagy az elkövetkezendő valósághoz semmi köze. Gondolom te sem összefüggő történetet álmodsz általában és azt sem tagadhatod, hogy ha azt álmodod, hogy repülsz, mint a madár, akkor annak valamiféle jelzésértéke van

Előzmény: Cernunnos. (1582)
Cernunnos. Creative Commons License 2011.10.12 0 0 1582

Akkor szerinted az álmok még se kivehetetlen zagyvaságok?

Mert az kétségtelen, hogy nem az ezo tv-és baromságok sorába tartozik az álomfejtés, csak azért mert nem érted az álmaid.

Előzmény: IGAZ456 (1579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!