Pont az a jó benne, hisz olyan színű mint a régi G1-es Constructiconok... Én most szerzem meg a daru zöld színű változatát (Wideload), nálunk csak a kék Duststorm volt kapható.
Nem csoda, hogy 2k volt, mert ez csak az Energon Constructicon Maximus torzója (középső része, na). Egyébként aranyos kis cuc, csak ne lenne takonyzöléd színűűű...
Hali én kintről rendeltem cybertronos optimust! A takarás változatot,ami egy héten belűl meg is jött.Szerintem is az egyik legjobban sikerűlt optimus!Az energonos megatron viszont jobb a cybertronosnál!Most jött meg az újabb szállítmány alternatorsból.Kettőt rendeltem(svindle),az egyik autóként,a másik robot üzemmódban van beállítva!Nagyon jók ezek az alternators figurák.Szerintem a legjobbak.A húszadik évfordulós optinyusz még ami nagyon ott van.És persze a kedvencem ami majdnem olyan jó az energonos taposóakna.Szintén két darab van ,a különböző üzemmódnak.És még ami említést érdemel,az az unikron.Ezek azért jók mert a filmekhez mozgatásilag,kinézetre,stb, ezek adják legjobban vissza.Na szép karácsonyt!
Energonos Optimus volt elég sok nálunk, még a bolhapiacon is láttam dobozban 6000Ft-ért, csak hát senkinek sem kellett. A Cybertronos meg sok embernek tetszik, így persze nincsen. Kissé irónikus.
Shaul666: Optimus Prime figurát nem kapni Magyarorstágon, tudtommal Európában sem. Amúgy egy bazi nagy tűzoltóautó. Tudtommal az Energonos Optimus sem volt kapható, bár azért nem is kár elég gyatra lett. Egyetlen lehetőség van: megrendelni külföldről.
Az a TF – Star Wars Crossover szerintem egész jó lenne! Már el is képzeltem: A Birodalom Visszavág elején kezdődne, mikor jönnek a lépegetők, a birodalmiak pedig már behatoltak a lázadók bázisára. Aztán hirtelen beomlik az egész hely, majd egy szonda pásztázza át az egész helyet. Két Millenium Falcon távozik, az egyik az eredeti, a másik Optimus Prime, aki a TIE-vadászokkal való küzdelem után a Dagobah csillagrendszerbe kerül & Yoda majd megtanítja neki, hogyan használja a Mátrixot. Eközben Starscream, Thundercracker & Skywarp szintén TIE-vadászként rátámad a birodalmiakra, akik fejvesztve menekülnek. Majd lenne egy jelenet, mikor Darth Vadert bombázza Starscream a dupla lézerével, amiket az Erő segítségével kivéd, majd mikor az Álca elég közel van, előkapja a lézerkardját & Üstökös szikrázva csapódik a földbe. Aztán persze szövetséget kötne Megatronnal, aki mondjuk AT-AT lépegető & akkor kerültek ide, mikor réges-régen, de ugyanebben a galaxisban a seregével lerohanta a védtelen Autobot vezért.. Luke Skywalker később, mint tudjuk, találkozik Yodával & így Optimusszal is, aki a Mátrixszal életre kelti Luke X-szárnyú vadászát, így lesz Jetfire. Luke bemutatja őket a lázadóknak, majd a Mátrix segítségével kisebb sereget csinálnak, végül jöhet a nagy csata, ahol Optimus először Grimlock-kal kerül szembe (aki AT-ST lépegető – a kétlábú. Ez hasonló a Beast Warshoz, ahol Megatron nagy dínó, Dinobot kicsi, itt Megatron nagy – négy lábú lépegető, Mogorva pedig kisebb, de szintén hasonló). Optimus meggyőzi Grimlockot, hogy álljon át hozzájuk, majd egy nagy küzdelem után Megatron & az Álcák feldobják a pacskert – ehhez valszeg Grimlocknak hősi halált kell halnia - & minden jó, ha a vége jó, az Autobotok elindulnak megkeresni a hazájukat, stb., csak váratlanul a Halálcsillag mellett dimenziókapu nyílik & megjelenik Unicron. Ahh, de szép is lenne egy ilyen filmen vagy legalább képregényben. Talán még meg is csinálom.
Egyébként egy másik saját szerzeményemet is ajánlom: (igaz, még csak 4 oldal van kész)
Azért regeltem és írok ide, mert a fiamnak karácsonyra szeretnék venni valami nagyobb figurát, lehetőség szerint Optimus Prime legyen persze (mi az?). Nagy rajongó és ennek örülne legjobban. Van már neki egypár, pl. Crumplezone, Jetfire, Vector, stb. de Optimust nem találtam.
Bejártam vagy 20 boltot, de nem volt ilyesmi, illetve ahol találtam nem voltak túl segítőkészek.
Ugyan, nincs itt semmi elértéktelenedés. Egyszerűen csak ha az ember sokat gyűjt, óhatatlanul is lesz egy rakás roncsa, illetve olyan robotja ami már senkinek sem kell. Sokszor 2-3 roncsból lehet összerakni egy jól működő robotot...
Nagyon úgy néz ki, lehet, hogy valami újitást kéne csinálni a TF figugban.
De lehet, hogy az árak stabilabban állnának, ha a játék kiadók a raktáraikban találnának néhány igen jóállapotban lévű (minimum ellálverezhető) TF figut....