Keresés

Részletes keresés

Abathur Creative Commons License 2017.04.23 0 0 1752

Köszi! 

Nekem nem tiltotta az orvos az orrfújást, csak annyit mondott, hogy nagyon finoman csináljam, és ha nem akar jönni, ne erőltessem. Továbbá véletlenül se szorítsak rá kézzel az orromra, de ez egyébként is egyértelmű volt.

Persze azért használom az olajat és kenőcsöt rendesen, valamit biztos ér így is. Most inkább az alvással vannak problémák, pár óra után eldugul, aztán félóránként kell felkelnem inni valamit. Pedig párásítok, de úgy tűnik, azt még fokozni kell.

Előzmény: bence52 (1751)
bence52 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 1751

Ne ess pánikba és ne legyél elkenődve. Nem tudom milyen kenőcsöt kaptál, de mindegyiknek az a dolga, hogy ne száradjon ki a nyálkahártyád. Nekem az orvos annyit mondott, hogy kérjek a patikába mentolos orrkenőcsöt. Azzal csak annyit kell csinálni, hogy egy babszemnyit teszel mindkét orrlyukadhoz és 10 percig legalább vízszintbe vagy és úgy veszed a levegőt. Nekem a patikában az Urguentum nasale orrkenőcsöt adták. Szóval nem a kenőcsöt, hanem annak páráját kell az orrodba juttatni.  Az olajszerű orrcseppel ugyanez a helyzet. Cseppents az orrodba, legyen hanyatt a fejed és a többit a fizika el fogja végezni.

Én annyira nem nézegettem, hogy mi van az orromba, csak eleinte, mint ahogy írod váladékozott és napról napra egyre jobban tudtam levegőt venni, míg éjszaka bedugult. Megmondom őszintén, hogy a tiltás ellenére egy kicsit fújogattam az orromat és utána nagyon jó lett. Persze nem úgy, mint az elefánt, hanem csak nagyon finoman. Egy hét után kellett visszamennem kontrollra, azt mondta a doki, hogy szépen gyógyul, felvetésemre az éjszakai dugulással kapcsolatban pedig azt mondta, hogy természetes és napok kérdése és megszűnik. Hát azóta meg is szűnt. Egy kicsit benyúlt az orromba, valamit kiszedett és többet nem kell mennem.

Szóval légy türelmes és nagyon finoman fújd az orrodat, mindenképp jobb lesz.  

Előzmény: Abathur (1750)
Abathur Creative Commons License 2017.04.22 0 0 1750

Pár napja nekem is volt egy orrsövény-plasztikám orrmandulával kombinálva. A műtét maga altatásban ment, így semmi emlékem róla. Utána két napig a tampon elég kellemetlen volt. Utolsó napra már annyira feszített, hogy a 3-4 óránként bevett cataflam sem nagyon tudta a fejfájást megszüntetni. Mindegy, végül kivették a sok gézt a fejemből, ami (nagyon) nem kellemes dolog, de legalább gyorsan megtörténik és utána nagy-nagy könnyebbséget jelent.

Hazafelé még csöpögött a véres lé az orromból, de egyre kevesebb, majd estére meg is szűnt. Volt némi szörcsögés, de egész tűrhetően szelelt az orrom. Fejem nem fájt, a körülményekhez képest jól voltam. Mivel nem sokat aludtam a kórházban, otthon hamar eldőltem, és reggelre a sok véres kis csomó olyan szépen beleszáradt az orromba, hogy már nem sok hely van mellette. Ez azért kellemetlen, mert kaptam kenőcsöt, meg valami olajszerű orrcseppet is, de előbbit gyakorlatilag lehetetlen és az utóbbit is csak alig-alig lehet használni, mert tele van az orrom alvadt "tankcsapdákkal", így a tubus csövét sem tudom behelyezni, az meg teljesen reménytelen, hogy a kenőcsöt magasabbra is fel tudjam juttatni az orromban. Ami kevés valami ürül az orromból annak már teljesen "normális" takony jellege van, nincs benne vérnyom sem alvadt törmelék, és a színe is olyan, mint általában. Más kérdés, hogy szinte alig valami tud átjutni az akadálypályán, miközben azért érzem, hogy volna még minek kijönnie.

E mellett van egy enyhe fejfájásom, szintén enyhe szorító érzés és hőemelkedés érzetem a fejemben, de a lázmérő semmit sem mutat.

Szerdán megyek kontrollra, az orvos említette is, hogy ki fogja tisztítani. Nyilván egy műtét vérrel jár, a vér meg alvadni szokott a levegőn. De nem tudom, mennyire problémás ez a dolog, illetve tehetek-e ellene bármit is. Kikapargatni, gondolom, nem lenne jó ötlet, viszont az sem szerencsés, ha eldugul teljesen.

jeszko Creative Commons License 2017.04.20 0 0 1749

klaytonwade! Jeszko@vipmail.hu

KlaytonWade Creative Commons License 2017.04.20 0 0 1748

Kerlek add meg te es irok en. :)

Koszi

Előzmény: jeszko (1743)
bence52 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 1747

Tudom,bárki írhat bármit, az egészséges beszarás megmarad az emberben és ez így van jól. Kell, hogy maradjon az egész procedúra végére egy lehetőség, hogy azt mondhasd, hogy ezért kár volt berezelni.

Annál is inkább ne félj semmitől, mert mint írtam, nálam nagyobb rinyálós nincs és tényleg nem fájt semmi. Igaz, nekem orrsövényt és cisztát műtöttek, de az orrkagyló is ezen a környéken van.

Hogy mennyit adtam, azt nem írom ide, nem is kérdeztem senkit, hogy mennyi a tarifa?

Mivel nekem ez volt az első kórházi befekvésem és műtétem, én azt néztem, hogy mennyire foglalkozott velem az orvos, mindent elmondott-e és a műtét alatt kommunikált-e velem, illetve másnap egyáltalán érdekelte-e az állapotom? Előre semmiképpen ne adjál. Utólag pedig annyit adsz, ahogy te értékeled.

Előzmény: Ekevas (1746)
Ekevas Creative Commons License 2017.04.19 0 0 1746

Üdv Mindenkinek!

Én pénteken megyek orrsövény és orrkagyló műtétre, amit Szegeden csinálnak majd meg. A kérdésem annyi lenne, hogy kb. mennyit illik adni az orvosnak egy ilyen műtétért, vagy Ti mennyit adtatok, ha adtatok? 

A válaszokat előre is köszönöm!

(Ui.: az írásaitok ellenére elég jól be vagyok rezelve a dologtól)

bence52 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 1745

Szia! A története az, hogy kiakadok, ha nem kapok megfelelően levegőt. A bejelentkezéskor, míg a nővér a számítógéppel volt elfoglalva, idegességemet leplezve, felvetettem neki, hogy ha az ember orrában van a tampon, akkor annak a közepére miért ne lehetne egy csövet felvezetni? Azt mondta, hogy a műtő orvosom, aki egyébként Dr. Reményi Ákos volt,  alkalmazza ezt a módszert. Szóval lemaradtam a Nobel-díjról. Ezt a dokinak is megemlítettem, aki mondta, hogy semmi akadálya neki. Ezt úgy képzeld el, mint autoszifonban egy felvezető cső, kb 10 cm-es, aminek a belső átmérője olyan 4 mm-es lehet. Persze az egész orvosi kivitelben. Az egészet onnan tudom, hogy amikor a rokikocsiba be kellett ülnöm, azt a kezembe adták. Persze le volt csomagolva, steril kivitelben. 

Azt el kell mondanom, hogy persze nem azon vettem levegőt, mert a kapacitása azért nem volt megfelelő, de arra jó volt, hogy tudtam, hogy van és nem volt az embernek, legalább is nekem pánikom, hogy most mi lesz?

Sejtem, hogy miért érdekel ez a módszer, de hidd el, hogy olyan nagy jelentősége nincs. Az agyad abban a pillanatban átáll a szájonáti levegővételhez, ahogy leáll az orrod. Ez olyan, mint amikor megvagy fázva, tele az orrod és a szádon veszed a levegőt. Mindent tudsz csinálni. Egyedül az étkezés lesz furcsa, de éhes úgysem leszel, egyébként meg kis adagokban kell enni, kímélve az orrodat is a rágás miatti mozgással.

Azt viszont nem tudom, hogy minden orvos alkalmazza-e? Ez szerintem egyéni lehet, mint, hogy altatásban, vagy helyi érzéstelenítéssel végzik a műtétet.

Ha még van kérdésed, akkor írd meg és válaszolok. A műtéttől pedig ne félj. Az valóban úgy történt ahogy az előző hozzászólásomban leírtam.

Előzmény: WH4ZZUUP (1744)
WH4ZZUUP Creative Commons License 2017.04.14 0 0 1744

Szia, kèrdėsem lenne hozzád, az a műanyag cső mit takar, kaptál az orrodon levegőt? Minden esetben alkalmazható. Felajánlották vagy te kèrted? Köszi, vàrom válaszod.

Előzmény: bence52 (1742)
jeszko Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1743

klaytonwade!! Igen oda megyek 25-én adnál nekem emailcimet? Érdeklödnék majd hogy mit mondott.....

bence52 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1742

A kérdésre a válaszom, hogy semennyire sem fáj. Mondja ezt egy olyan ember, akinek a fájdalomküszöbe a bányászbéka bizonyos része alatt van több méterrel, aki az injekciós tűtől is fél. Április 10-én műtöttek a Honvéd Kórházban. Persze a készülődés lázában mindent elolvastam, többek között ezt a topicot is, ezért gondoltam, hogy cserébe én is megosztom a tapasztalataimat.

Összességében bal oldali arcüreg cisztám volt, ami szűkítette a légjáratot. A CT vizsgálatakor jegyezte meg a doki, hogy, ha már piszkálni fogja az orromat, hát egyúttal az orrsövény elferdülésemen is alakít valamit. Nem akartam a jókedvét elvenni így ez a két műtét várt rám.

Csak a műtét napján reggel mentem be. Jött is a doki és megmondta a műtét várható időpontját és legyek türelemmel.Pár óra múlva vitt a vizsgálóba, ahol kábítószeres vattákkal tömte tele az orromat. Annyit mondott, hogy vigyázzak, mert egy kábítószer kereső kutyával való találkozás esetén, a kutya jelezne, majd jött a nővér a szurival a fenekembe. A kocsiba már majdnem szédülten ültem bele és irány a műtő. A dokira várva jól elvicceltük az időt, de megjelenésével átment minden komolyba. Már annyira hatott minden, hogy csak másnap kérdeztem meg az orvost, hogy kaptam-e injekciót az orromba? Igen, kaptam a biztonság kedvéért - mondta, de azt már nem érezhettem.

Elsőnek az orrsövényemmel bíbelődött és annyi megjegyzése volt, hogy kemény csontom van. Őszintén mondom, hogy fájdalmat nem éreztem és semmi kellemetlen érzés sem volt.

Ezután következett a cisztának a műtése, mely szintén nem járt fájdalommal, de el kell mondanom, hogy a vége felé már kellemetlen volt. A kb. fél órás műtét végén jött az orrom dugózása. Én úgy kértem, hogy a tampon közepére egy műanyag csövet helyeztek el orrlyukanként. Mivel a műtét dél körül volt legközelebb vacsoránál ettem, bár nagy étvágyam nem volt. A parittyakötés a legrosszabb helyen van ilyenkor, de az szükséges rossz. A nővérkék gondoskodtak fájdalomcsillapítóról és nagyon kedvesek voltak. Ami egy kicsit kellemetlen volt, az a tamponok kiszedése, de tulajdonképpen pár pillanat, mert ezek a tamponok már nem tapadnak. Köszönet az orvosnak, aki úgy foglalkozott velem, hogy minden pillanatban tudtam, hogy számíthatok rá.Szerda délelőtt már el is jöhettem, azzal, hogy mentolos orrkenőcsöt kell használnom. Mindezt azért írtam le, mert szeretném megnyugtatni a műtét előtt állókat, hogy nem kell félni a műtéttől.

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.12 0 0 1741

Szia!

Bocsánat, csak most láttam a választ. Szegeden műtött Dr. Vass Gábor, és csak jót tudok mondani róla :)

Nekem főleg orrkagyló kisebbítés volt, és nem tudom miért csak 1 napra nyertem meg a tamponokat. Pénteken műtöttek, szombaton este már kidugult orral otthon aludtam :) Ami viszont fura, hogy így egy hónap elteltével is ott van a varrat az orromban, ami nem esett ki, nem szívódott fel, pedig a doki mondta hogy magától eltűnik majd... körülötte a seb lassan teljesen begyógyul, úgyhogy kezd idegesíteni hogy ott van, kisit csikizi is az orromat belülről :D Valaki tapasztalt ilyet?

Előzmény: WH4ZZUUP (1732)
KlaytonWade Creative Commons License 2017.04.12 0 0 1740

Szia!

Róbert Károly Magánkórházba mész ugye?

Nem műtött engem még, de hozzá tervezek menni jövő héten vizsgálatra, hogy műteni kell-e engem vagy sem orrsövényferdülés miatt. Itt a fórumon talán 2-en 3-an elég jó tapasztalattal vannak róla.

Radiofrekvenciás műtétet vállal, ami minimális szöveti károsodással jár. (Itt a fórumon van egy 2009-es videó, ahol óva int Dr. Helfferich Frigyes ettől a technikától, de olvastam külföldi lapokat is, ez az ajánlottabb több helyen is, szóval ki tudja, azóta 8 év eltelt, lehet már nála is ez az ajánlott :) )

Én 2 nagyon jó orvosról hallottam (biztos van sokkal több is) és ők radiofrekvenciás technológiával dolgoznak. Egyik Dr. Jósa Valéria (Budapest), a másik Dr. Járai Tamás (Pécs).

Úgy látom mindkét helyen 240000 ft körül van a műtét, de lehet én is ezt választom, ha műteni kell, mert itt a fórumon is jó tapasztalatok vannak velük meg a technológiával.

Előzmény: jeszko (1739)
jeszko Creative Commons License 2017.04.09 0 0 1739

Sziasztok! Dr JosA valéria mütött valakit?

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.27 0 0 1738

Sziasztok. Új vagyok itt gondoltam leírom én is a sztorim :)  Nekem 4 éve kezdődött az orrdugulás , előtte semmi . Orrspray 3 óránként pár hónapig ez ment. Utána elmentem dokihoz magánrendelés , mer az ugye milyenjó fizetel tuti jól megcsinálják. Na persze , megvolt az orrsövény műtét kicsit jobb lett de eldugult ugyanugy csak nem 3 , hanem 10 oránként kb. Visszamentem milliószor hogy doki ez nem jó mer dugul kiiírta az összes allergia sprayt , allergia teszt negativ (haha) . Azt mondta fújjam a orrspray-t ő nem lát semmit nem tud mit tenni. Már a végén felsem vette a telefont. (hogy rohadna meg 100 ezret meg eltett a semmiért. Na mindegy elis ment a kedvem az egésztől iszonyuan . Elvoltam napi 1-2 fúlyással néha ejszaka felkelés nél +1 de ennyi. Zavart meg fáradt voltam kialvatlan allandoan fajt a homlok orr stb. Nemrég ajánlottak egy nagyon jó orvost , hogy próbáljam meg. Vonakodva de elmentem. Megnézte mit ad isten? Alsó Orrkagyló túltengés. De hát mondom 3 éve műtöttt a kollegája orrsövénnyel ( olyan jól megcsinalta hogy enyhe orrsövényferdülésem maradt, de attól elvileg nem dugulhat el ) Mindegy műtét akkor műtét. Pénteken megcsinálta a doki , tegnap jöttem haza holnap kontroll , de már érzem hogy jó lesz 1 nagyon kicsit dugul be neha az eggyik neha a masik oldal , de elvileg a pörkösödés ha megszunik jolesz. És pénzt sem kért a doki , azért viszek neki valami ajándékot nagyon megérdemli , rohadt empatikus jófej volt  többször bejött műtét előtt után megnyugtatott mindig elmondta milesz 1 kicsit sem féltem. Akinek meg fizettem orrsövénynél akkor láttam mikor a pénzért jött illetve kontrollon már megsem ismert :D Kérdezte hogy mi a panaszom.. mondom egy hete műtöttél . Szivesen leirnám a nevét de nem akarok belekeveredni semmibe. Pedig a főorvos is kérdezte miért mentem át  másik dokihoz . Mert a két orvos egy kórházban  dolgozik. Remélem mostmár elhagyhatom az orrsprayt , tiszta áramlás lesz és jó kedvem nyugodt éjszakák stb 4 évet elpocsékoltam fél kapacitáson éltem.  Illetve az új dokim azt is mondta a orrsövénnyel együtt kelett volna műteni. Szerintetek megéri kapálózni vagy valami az első doki ellen? Mivel fizettem neki hogy szűntesse meg az orddugulásom és lof*szt nem tett érte , egy teljesen unszimpatikus fellengzős f*sz. Nagyon bánom hogy hozzá kerültem elsőnek , de nem ismertem senkit..

Hitomi055 Creative Commons License 2017.03.27 0 0 1737

Halihó! 

Megint én, lassan 3 hete volt a műtétem és én egy picit csalódott vagyok . . .eddig a bal oldalam volt szűk és a jobb pedig nagyobb most a műtét után ez megfordult . . ugyanúgy kattog eldugul . . csak most a jobb oldalam a szűkebb és azzal van a több gond . . orrsprayt nem használhatok még pedig nagyon unom már hogy bedugulgat. . . . azt nem mondom hogy teljesen felesleges volt a műtét mert egy picit több ideig kapok mindkettőn levegőt egyszerre, de nagyon nem vagyok elégedett és szomorú is vagyok, hogy bele kell törődnöm abba hogy ez most már így lesz. A varratkiszedéstől meg annyit hogy 2x voltam és végül magamnak kellett kiszednem azt ami bent maradt. . . (mert annyira figyelmesek)

Remélem nektek jobban sikerült a műtét, jobb is lett az orrotok és úgy is marad! :)

Egyébként Orsiborsi05 a teljes gyógyulási idő a 6.héten várható, de majd a dokid megmondja mikor mehetsz dolgozni. Mivel kérdezted de nem kaptál még rá választ. :) 

Esetleg akit 9.-én műtöttek leírná a tapasztalatait, hogy ő hogy gyógyul, kap e rendesen levegőt? :) 

Köszönöm!

Üdv,

22/L

Bulsara1 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 1736

Mitől lilulna? Bőrfelszín alatt semmit sem csinálnak. Szájpadlás felett van a munka java, az nem okoz külsőleg látható nyomokat.

Előzmény: Orsiborsi05 (1734)
Hitomi055 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 1735

Szia!

Nekem nem lilult, de másnál se láttam. Szerintem nem jellemző. :) 

Orsiborsi05 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 1734

Sziasztok! 

Nagyon sok jó és hasznos dolgot olvastam itt. Köszönöm.

Engem márc. 30-án műtenek. Engem az érdekelne, hogy meddig kell otthon maradni műtét után, mikor mehetek dolgozni ?

És belilul az orrom körül ? 😊

Hitomi055 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 1733

Halihó!

Engem is március 9.-én műtöttek. 

Csütörtökön 7 órára kellett bemenni, átöltözés, egy kis nyugtató. Begurítottak a műtőbe altatás utána a szobámba ébredtem már. Nem éreztem nagyobb fájdalmat, csak később mikor már ment ki a fájdalomcsillapító volt kellemetlen, de azt lehetett kérni. A nagyobb probléma a torkommal volt mert eléggé sebes lett és fájt is nagyon . . . ez valószínűleg a műtét során keletkezett. Ez volt csütörtökön, pénteki napon már eléggé fájt a torkom és megkértem az ügyeletes nővért hogy nézze meg hogy nem e a manduláim dagadtak meg, mert úgy éreztem mintha gombóc lenne a torkomba. Megnézte és közölte hogy lecsúszott a tampon. . és hívja a doktor urat, na igen itt volt a legkellemetlenebb mert sajnos az én torkom ilyen téren érinthetetlen nagyon nehezen viselem ha benyúlkálnak . . . 3. próbálkozásra sikerült kiszedni eléggé kellemetlen volt és vérzett is picit, 2-2 tampont az orromból is kivettek. Egy picit már jobban éreztem magam, de azért fájdalomcsillapítóra még szükség volt. Szombaton is vettek ki 2-2 őt az orromból, viszont ekkor meg már annyira elkezdett váladékolni az orrom, hogy folyt minden irányba . . át a tamponon, és a torkomra is. Néztem magamnak mindig hogy nem e csúszik le a tampon, nem is nagyon mertem lefeküdni aludni. Végül éjfélkor lefeküdtem mert már nem bírtam tovább, 6 óra körül viszont már nagyon rossz volt így megkértem a nővért hogy szedje ki. Sikeresen kiszedett 2-1 et.-Nyomott bele vazelint.- Ezzel mind kikerült vasárnap már elvileg nagyon vidámnak kellett volna lennem, hogy a nyomás megszűnt de én nem igazán éreztem nyomást eddig se nekem csak a tamponok csúszkálása volt a gond és a torkom felsértése. Levegőt még nem kaptam rajta és nem mertem még fújni. Reggeli visiten megakarták nézni de ugye nem láttak a váladéktól a kezembe nyomtak egy zsepit hogy fújjam ki .. megpróbáltam de nem sikerült ez után egy hosszú fémszerű cuccal felnyúltak bele ami eléggé kellemetlen volt. (Persze engem le kellett fogni minden ilyennél) Megnézte és azt mondta jó lesz járni fog a levegő. Délutánra már picit jobb kedvem lett időnként kaptam egy kis levegőt. Hétfőn mehettem haza a doki aki műtött megvizsgált kitakarította az orrom egy ilyen szívókával. Azt mondta nagyon szép lett, remélem hogy valóban jó is lesz, jelenleg még csak körülbelül 60% -án kapok levegőt és van benne varrat is vagy ilyen kis fém cucc amit majd csütörtökön fog kivenni ez néha húzódik. Próbálom fújni nekem senki nem mondta, hogy ne fújjam. . sőt . .na de mindegy vazelinnel kell kenegetnem napi 3-4x félóráig benne hagyni majd kifújni. Ma kedd van este nagyjából tudtam aludni, de még mind 2 orrlyukamon egyszerre nem kaptam levegőt, szájon át lélegzem. Nekem sajnos nem volt olyan pozitív élmény 4 kilót fogytam, mert nagyon étvágyam se volt. A nővérek kedvesek és segítőkészek voltak, az orvosok is. Remélem, hogy majd nekem is lassan jobb állapotban lesz az orrom mint ahogy az előttem lévőknek is akiket 9.-én műtöttek. Összességében ha elmúlnak a panaszok akkor megérte az összes szenvedést. 

Egy picit jobbra számítottam, mivel itt olvasgattam előtte a ti történeteteket és ti jobban is viseltétek, azért írtam le az enyém, hogy aki még előtte áll is számítson arra hogy nem mindig lesz olyan élmény mint ahogy az másnál olvasta . . nem vagyunk egyformák. Én benéztem a tamponnal de lehet hogy nekem sose lesz vele gondod :D 

Mindent jót! 

Üdv, Hitomi 22/L

WH4ZZUUP Creative Commons License 2017.03.14 0 0 1732

Szia,

Megkèrdezhetnèm hol műtőttek? Ki műtött? Volt orrkagyló kisebbìtès? Rettegek a 2 nap tampontól, nálad hogy hogy csak 1 volt? Köszike válaszod.

Előzmény: Törölt nick (1729)
Tökölinó Creative Commons License 2017.03.13 0 0 1731

Szia whana!

Engem marc 9-én műtöttek, hasonló cipőben járunk.

Én orrkenőcsöt használok nagyon jó szeintem, borsónyit az orrjáratba beteszel majd elfekszel vízszintesen és szépen beszipókázod, vagy lassan feloldódik és lefolyik a megfelelő helyre.

Az orrod ne fújd, maximum ha van otthon baby orrszívó akkor azzal óvatosan kiszívathatod a váladékot, nekem bejött.

Szagokat meg ízeket nem érzek de ez 1-2 hét után változik.

Parittya már nem javasolt ilyenkor, had tisztuljon az orrjárat.

Valami kis puha zsepivel törölgessed szépen és pikk-pakk jobban leszel.

Az erő legyen velünk!

Valami kérdésed van akkor a pocsmadar@gmail.com emailre küld, és én válaszolok ha tudok.

Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (1729)
vetter Creative Commons License 2017.03.12 0 0 1730

Köszi,de úgy néz ki a dolog megoldom itt kint Németországban,ha már egyszer egy vagyont fizetek biztosításra havonta.Otthon ezért is lettem volna kénytelen magánklinikán,mert nincs TB-m.Találtam nem messze tőlünk (80km)magyar orvosnőt aki megcsinálja nekem,megjegyzem ő is magánklinika itt,de van egy másik rendelője is ahol a biztosított betegek mehetnek,de a műtét a magánklinikán lesz majd.Megnéztem a honlapját,szimpatikus nagyon úgy ahogy van az egész.Dr Zenker Nórának hívják,két hét múlva megyek majd hozzá,de majd a műtétet ősszel csináltatom meg,mert ahol dolgozom ezer a munka és dojcsék nem kultiválják,ha beteg ilyenkor az ember.:)

Majd beszámolok,milyen itt kint a civilizált világban minden. :)

Eddig jók a tapasztalataim nagyon az egészségüggyel,ég és föld minden,mint otthon(pedig vacak párszáz km van a két országhatár közt).A két kisfiam is itt született arról is regényt tudnék írni mennyivel másabb itt,mint nálunk.

Előzmény: lépcsőházi travolta (1725)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.12 0 1 1729

Sziasztok! Két napja csak guglizok, de nem találom a válaszokat...hátha az itt jelen lévő műtötteknek a dokija mondott a kérdéseimmel kapcsolatban valamit. Mert ugye hétvégén sehol nem veszik fel a telefont, hogy megkérdezhessem a szakembereket...

Nagyon problémamentesen zajlott az orrsövény műtétem, még aznap már ehettem is, mert annyira jól voltam. Pénteken műtöttek, szombaton kiszedték a tampont (bláh!), estére kidugult a bal orrlukam, vasárnap reggelre a jobb is. Így egyébként sokkal zavaróbb hogy csordogál a véres cucc, mert tüsszentek néha tőle, ahogy csikizi az orromat... Egyáltalán nem fáj semmim (ja de, a torkom meg a bölcsességfogam), de így túl virgonc is vagyok, és félek, hogy elrontok valamit rajta...tehát:

1. Egyelőre feltámasztva oldalt aludtam, de van-e jelentősége annak, hogy hogy alszom? Hason pl. szabad aludni? Ilyenkor szépen kifele tudna csorogni a cucc (bár éjszaka nem igazán csorog), de akkor lehet hogy kicsit megnyomódik az orrom. Az vajon baj? El tud ettől deformálódni a szépen elrendezett orrsövényem meg az orrkagylók?

2. Mivel nagyon gyorsan kidugult az orrom, már nem rakok fel parittyakötést. Viszont mivel folyik, folyamatosan törölgetem ki az orrom, meg ahogy légzek ki, úgyis jön ki egy kicsi. Ugye ennyi "fújás" (igazából természetesen nem fújom) meg törölgetés ugye nem árt neki? 

3. Az orrkenőcsöt szerintetek meddig kell feltolni az orrba? Inkább használom az orrolajat szívesen, mert attól nem dugul el megint órákra az orrom, de azt mondta a doki, hogy használjam el amit adott. De nekem csak a egészen a végébe megy fel, ott meg nincs is seb meg semmi nem is vérzik.

Köszi a válaszokat előre is, aki meg fél a műtéttől, annak azt tudom mondani, hogy nem kell. Az élmény egy masszív náthához hasonlít, de akit ezzel műtenek, az úgyis túlvan már pár orrduguláson meg torokszárazságon.

WH4ZZUUP Creative Commons License 2017.03.12 0 0 1728

Szia Mogyi04!

Lègy a segìtsègemre nagyon kèrlek. Vedd fel velem a kapcsolatot lètszi.

xelairut@hotmail.com

Köszönöm.

Előzmény: Mogyi04 (1692)
Tökölinó Creative Commons License 2017.03.11 0 0 1727

Sziasztok!

Márc 9. altatásban megcsinàlták a műtétet(septum+mucotomia), volt egy kis gond a tonogénnel ami az érösszehúzódásért felel, 202 re felvitte a vérnyomásom, a pulzudom meg 32-re lezuhant.

Ezt este tudtam meg az anesztes hölgytől, kiakadtam rendesen.

2 nap eltelt , reggel kiszedték a csöveket meg a tampont, nem kellemes!!

50%-ot javultam egyből.:)

Mostmár sinen vagyok.....

Az erő legyen veletek!

Kitartást és jobbulást mindenkinek!

Tökölinó Creative Commons License 2017.02.28 0 0 1726

Sziasztok!

Tanácsokat szeretnék kérni tőletek, ha valakinek van ötlete kérem írjon.

2017.02.24-én lokális érzéstelenítéssel műtétre befeküdtem a szekesfehervari korhazba.

Betoltak a műtőbe , előkészítettek, érzéstelenítő tamponálást az operáló orvos megcsinálta.

Majd jött a rémálom, beadta az első lokalis injekciót amitől kb. 1 percen belül olyan iszonyatos tarkótáji fejfájásom lett hogy le kellett állni a műtéttel.

Megmérték a vérnyomásom ami 209/140 volt, ezért bekötöttek egy infúziót majd visszatoltak a kórterembe.

Előre jeleztem hogy Glaucomas ( szembetegség) vagyok , és hogy még nem kaptam soha ilyen Tonogénes érzéstelenítőt!

Sőt a kartonomon is fel volt tüntetve, amit nem igazán értek hogy még műtét elött 1 percel telefonon egyeztetett az orvos valakivel , hogy adhat-e ilyen vagy olyan szereket.

Következő időpont marc.9 , altatásban lesz de nem vagyok teljesen nyugodt, mivel azóta is faj a tarkóm, főleg reggeli órában és ha vizszintesen fekszem.

Vényomásommal soha nem volt problémám, persze most arra gyanakodnak hogy magas.

Naplót vezetek azóta, 120/80, 125/80 max a vérnyomásom.

Ez teljesen rendben van, akkor mi okozhatja a panaszokat?

Ha valakinek van ötlete kérem írja meg nekem, megköszönöm!

akár emailben: hoki74@gmail.com , vagy itt a fórumon.

Szép napot mindenkinek!

lépcsőházi travolta Creative Commons License 2017.02.19 0 0 1725

Keress rá a gugliba. Nem lesz olcsó. Először én is ebben gondolkodtam, mert féltem a magyar kórházi állapotoktól. (szerencsére kellemesen csalódtam, igaz csak fél napot voltam a Szent Imrébe, de kulturált, tiszta hely, a kaja szar, de nem volt baj, mert úgysem éreztem nagyon az ízeket))

Előzmény: vetter (1715)
lépcsőházi travolta Creative Commons License 2017.02.19 0 0 1724

Nagyon jó, hogy nem olvastam a topikot műtét előtt. Mindenki a tamponálástól fél és erre nem is gondoltam. Ha tudom, hogy ilyen vacak érzés, akkor lehet nem vállalom. :)

Vagy cataflamot nyomtam volna magamba.

lépcsőházi travolta Creative Commons License 2017.02.19 0 0 1723

Az első héten milyen tapasztalataid voltak? Én úgy érzem, mintha náthás lennék és levegővételnél olyan, mintha "süvítene" az orrom :) Nem alszom valami jó, mert úgy érzem, el van dugulva.

Milyen sprayt használsz?

Előzmény: AttilaF188 (1720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!