Sziasztok! Adott egy a4 b5 AHH motorkódos, átalakított adagolós, egy gtb1756vk van rajta 60 as saválló cooler csövezéssel és nyitott rendszerrel, sdi vezérműtengely és egy a6 2.7v6 tdi cooler. Milyen csúcsot ajánlotok ehhez a kombóhoz? Az elérni kivánt teljesítmény kb 200 le. Eddig nem tudom mi volt benne, de szerintem gyári volt benne, de ez nem is igazán lényeges.
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"
Chiptuning kedvenc! Egyik leggyakoribb (régi) 1.6 CR motor EUR5 környezetvédelmi besorolással, amelyet 2007-2016 közt szereltek az Audi, Volkswagen, Seat, Skoda 38-féle modelljébe. Ezekben Siemens / Continental PCR2.1 motorvezérlő elektronika üzemel, amelyre az első években semmilyen chiptuning megoldás nem létezett, majd kb. 2009-10 körül kiszerelés és megbontás után lehetőség lett a programozására, de ma már a felszereltebb tuningműhelyek – mint a miénk is – már megbontás nélkül OBD-n keresztül tudják biztonságosan kezelni.
Ezek a motorkódok jöttek ezzel a rendszerrel: CAYB, CAYC, CCSA, CLNA, CAYA, CAYE, CAYD. Ennek az 1.6 CR motornak ... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"A Skoda Octavia 2.0 TDI chiptuning gyakori feladat nálunk a nagyon régi 1.9 TDI adagolós, majd 1.9 – 2.0 PD TDI, és napjainkban ezzel a 2.0 CR TDI 140LE 103kW -os motorral is. Sok Skodás szereti kicsit felextrázni az autóját, átülni egy erősebb, rugalmasabb gépbe. Mint bármely márka chiptuningjánál itt is fontos, hogy jó szakember, jó eszközökkel nyúljon az autóhoz, és az autó állapotát, a tulaj kérését figyelembe véve készítse az egyedi motoroptimalizálást.
Sokat kibír ez a gyárilag szoftveresen fojtott 2.0 CR TDI motor, de avatatlan kézben gyorsan időzített bombává válik, jelentős szervizköltségeket okozva. – a cikk végén elmondom miért
Ez a sárga Skoda taxi 580 ezer kilométert futott, – igaz átesett pár javításon, alkatrészcserén a motor – de érkezőteljesítménymérésnélláttuk, hogy még így is túlteljesíti ... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Bár a tapasztalatom az, hogy a kisebb gondolkodást igénylő feladatokat elutasítják. Mindenesetre látni kellene a két vezérlő címkéjének fotóját, mert szerintem sem lesznek kompatibilisek egymással.
Szóval ki kellene szedni azt ami benne van. Csak két ugyanolyan hardvert lehet klónozni.
Egyébként az említett vezérlők közül az egyik fokozatmentes váltóshoz van ha jól emlékszem. Régebben találkoztam olyan problémával, hogy manuál váltós ecu hw más volt, mint a multitronic és nem indította be. (de lehet hogy még edc16 becu volt...)
Ausztriai az autó . A márkaszervizt mindenképp elkerülöm,sajnos rossz tapasztalataim vannak . Másik fórumon olvastam hogy úgy is működhet hogy simán ki van kapcsolva az immo ,és kész . Ez a verzió tetszene több okból is. Ha jól értelmezem,akkor csak a kikapcsolt immos Ecu be,és kész is. Na ez lenne a megfelelő,mert akkor műszakira csak visszateszem az eredeti ecut,és mindenki boldog .
Valaki tud nekem egy ilyen immo kikapcsolást csinálni ?
Szerintem 1xűbb visszaírni a régi szoftvert és elkerülni a márkaszervizt. Nem éri meg beszerezni az eszközparkot a szoftvercseréhez és az immo adatok klónozásához. Ötféle gyári szoftver van a KA-hoz, a tied a 9978-as lesz. Fel kell rakni a 8454-est és kész.
Kivéve ha Németországban, Ausztriában műszakizik az autó.