Üdv Tomy! Nekem igaz nincs alkatrész, vagyis van 1 pót karbi de nem adom el, de engem is érdekelne ha tud valaki esetleg bontott 80 MX et, Borsod megyében.
Még az érdekelne engem, hogy neked mennyi lamella van a kuplung kosárba ha ezt megírnád nekem mert nekem csak 2 lamellás.
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy 80as mx léghűtéses dt-m amelyet elkezdtem felújítani de van pár problémám! :)
Amiben szeretném a segítségeteket kérni.
Szeretnék bontott alkatrészt szerezni méghozzá ezeket: komplett karburátor hörgőmembránnal együtt, berugókar valamint az olaj tartály felőli oldalról az idom amit szeretnék beszerezni! :)
Amennyiben valakinek van ezek az alkatrészek közül valamelyik és megvállna tőlle vagy tud nekem segíteni abban, hogy találjak bontott alkatrészeket annak szeretném a segítségét igénybe venni! :)
Nem tudok pontos adatokat, sose mértem. Érzésre nem fogyaszt lényegesen többet a TK16-osnál (kb fél literes többletre saccolok). De még be kell állítani rendesen mert sok anyagot kap. Vagy falsot szív valahol, vagy az alapjárati fúvóka túl nagy, mert a keverékállító csavarra nem nagyon reagál és retkes a gyertya.
Felömlő? Passz. Egyszer kaptam le két éve a hengert festeni de nem nagyon figyeltem. Mintha kettőre emlékeznék.
Van egy Yamaha RD 80 MX-em, igencsak megtépázott állapotban. Tank berozsdásodott, villanyosságilag is inkább madárfészeknek való csak, a blokk is szép olajsaras, szóval kihívásokkal küzd. Kicsi pénzért megválnék tőle, bővebben telefonon/e-mailben. Most Nagytarcsán található. Gábor: telenor-kettő52-nyolvan-98
Udvozletem: van egy yamaha dt 80 motorom , amit jelenleg ujitgatok , dde felmerult egy problema miszerint a membrannal az egyik olyan kis lapocska nem zar rendesen , de csak annyira hogy szabad szemmel szinte nem is lathato , nagyon max 0.5-1 mm-t. Ez lehet problema , vagy semmi gond nincsen vele? , ha igen akkor hogy egyenesitsem ki a kis lapocskakat. Elnezest a helyesirasert de telorol vagyok , a vlaszokat elore is koszonom :)
Bekerült a PHBG19-es. RD 80 MX-en egyelőre szépen muzsikál. Ajánlom hozzá (bár hosszútávú tapasztalat majd később).
Utángyártottba sikerült újat venni 12e-ért, baráti ár nagyon. Kicsi barkács kellhet hozzá (a bovden feszesség állítóval) de nem vészes.
Már csak a bovdenes szívatót kell beszereznem mert a motor alá nyúlkálni és húzogatni azt a kicsi műanyag pöcköt nem túl kellemes, még a Teikei szívatókarja is jobb volt.
Úgy látom kicsit eltűntek a hozzáértők, lapos lett a fórum.
Most akarom lecserélni a gyári TK16-os karbimat az RD80MX-emen. A Dellorto PHBG sorozatot néztem ki, a bilincses változatot. Ez passzol a géphez és van hozzá alkatrész (tömítés, direktszűrő, fúvókák, súber, stb), ráadásul át lehet alakítani bovdenes szívatóra (télen utálom kesztyűben keresgélni a szívatókart odalent).
Boltban annyit mondtak, hogy a 17,5-ös kevés lenne a motoromnak. Ezt kicsit kétlem mert a gyári 16-ossal szépen megy.
De biztos ami biztos alapon lehet hogy inkább egy 19-est célzok meg. Bár lehet hogy az meg túl sok lesz neki mert a szívócsonkot nem tudom bővíteni és az is kb 16-os belülről.
Amit még sikerült utánaolvasni az annyi, hogy a fő és alapjárati fúvókákat növelni kell a nagyobb karbihoz. Nekem a gyári 102-es főfuvi helyett 100-as, 36-os alapjárati helyett 38-as van benne. Így vettem a mocit. Ezeket valószínűleg (a gyárit figyelembe véve) 17,5-esnél 104/38-ra, 19-esnél 106/40 - re kell cserélni. Aztán próbálgatás.
Sziasztok tegnap vettem egy 1990 es yamaha DT 125.st motoroztam vele kb 2 órát és észre vettem hogy néha nem nyitna a pover kb kétszer éreztem menet közben aztán jó volt mamentem vele megint és nem nyitot egyszer sem mi lehet az oka?? a motor szépen jár elöre is köszi
Halo mindenki! Mindjárt itt az igazán jóidő és én még mindig a műhelyben rohadok :S Segítsetek kérlek!
Yamaha dt 80-asom van. És a karburátor hiányos.(tűszelep nincs benne) Valakinek eladó tűszelepe,komplett karbija? Vagy esetleg egy típus amivel helyettesíthetem?
Van egy Yamaha Dt50 MX-em, és az a problémám lenne vele, hogy üresben felpörög a motor, a karburátort nem lehet beállítani, ez a gond egyik napról a másikra jött elő és nem tudom mi okozhatja. A karburátort már kipucoltam kifújtam még mindig ugyan ezt csinálja. Aki tudja mi lehet kérem írjon.
Volna egy olyan kérdésem hogy nem tud e valaki abban segítteni hogy az alváz szám alapján ki lehet e derítteni a vasról hogy mikori , hova gyártották, STB?? Előre is kösz a segítséget!!
Dt 80 lc 2. A rezonátor könyökcsöve szétrohadt. Hogy az eredeti volt-e nem tudom. Most szereztem egy másikat, állítólag erről a tipusról bontották.Felraktam és azóta nem akar pörögni a motor, fullad. Hogy tudom ellenőrizni, hogy a rezo rá való? Milyen átmárőjü a kipufogó felöli vége? Mit javasoltok, hogy orvosolhatom a problémát?
üdv! sztetek Yamaha Dt50 vagy RD 50 a jobb megbízhatóbb? mert lehet h átgondolom a simson helyett vagyis mellé valaki írja már le mert érdekelne hoGy mondjuk amin egy simson nem megy el ott elmegy e azaz erős e gyors e :D szépnek nem a legszebb de nekem bejön de ne gyertek ilyen 125-össel :D mert az gondolom h jobb a simsonnál ha valakinek van írja már le mit tud meg mittom én h pl mennyi az alkatrész hozzá meg fizethető e meg egy két képet is rakhatna rolla :) előre is kőszii :)) :D