Egyébként meg szerintem itt ő az személyesen aki itt is bekérdezett. :))) Lásd adatlapját:
"AdatlapAdatlapNick:VízalattiEmail:nem publikusWeboldal:Bemutatkozás:2012 - Új világok? Új földrészek? Költözésre várva... kutatok és hasonló motivációjú embereket keresek.Hozzászólások (18)"
Bocsánat de ez az Avatara egy áltudományos kókler, aki ráadásul elmebeteg... nekem legalábbis ez a véleményem. Még akkor sem mennék el egy előadsására vagy néznék egyet végig (volt szerencsétlenségem belenézni néhányba), ha milliókat fizetne érte ő nekem.... sajnos mindig van kell mennyiségű, naiv, buta és hasonló mentális deffektekkel küzdő fogékony közönsége az ilyen önjelölt sarlatánoknak... méghogy bizonyíték.... Jézusmária... X)
Nincs ebben semmi csoda. Az lenne az, ha nem születnének rendre 50, vagy 100 évenként a vízszint fölé is kiemelkedő új vulkáni szigetek valamelyik részén az atlanti hátságnak.
a minap belinkelték valahová egy youtubos elődásának linkjét. Ez iszonyú .... mármint az, hogy 10 mondata után még volt egyáltalán közönsége aki hallgatta.
Buta mint a segg, fogalmazás és értelmezésképtelen. Fél órát bírtam hallgatni az egyébként 2 órás videójából, és csak annyit tudtam megállapítani belőle, hogy semmi máshoz nem ért, mint ahhoz, hogy saját magát eladja .... talán félhülyéknek.
Azelőtt soha nem hallottam felőle, és máris iszonyodom tőle. Mindehhez elég voltak a fentiek, valamint az, hogy most írásban is olvastam a bemutatkozását. ahol ez a 7000 ft.-os ajánlata is szerepel.
Akkor őt van alkalmad kifaggatni, de el is mondja magától mindig hogy honnan tudja,amit tud. Amit kimond állításként, az már hosszú nyomozásának eredménye, amiről megbizonyosodott.
Feltúrta és eredetiben elolvasta az összes olyan ókori iratot, amiből előadástémát választott.
És a Hihetetlen magazinban is megírja őket rendszeresen.
Látom, tisztában vagy a háttérhatalom működésével, akkor nem értem, miért keresed a mainstream médiában az emberiség ébredését, mágiájának visszaszerzését segítő fejleményekről szóló híreket.... Szándékosan nincsenek benne.
Amiről accarnék...de valaggigg s kiggazok...ne neee...mert mi mindent tudunk, na most mi van...ha mi aszonduk? itt a hátsooo...
Coval...hogy honnan trudom...na A FÖLD??? - NEM CSAK ERRE A VASSZARGOLLÓBISRA VONYATKOZNA...na ezt még gyerkkoromba hallottam a 6tronyos kicfalimba kici házak...hogy ezek a bolgók = éden -edénykertes bogók HUNákba =100 kötegegbe vannak...na most...ez??? -ide bacapódott 1 zuhhatag hullatag??? --ami öccezuzzta volna...na most vicca...ha te akarsz egy ÖNTÖZÉSES GAZDÁLGODÁSOS KERTET -KERTÉSZEKKEEE...s most stalán...itt van hogy...az A A A...előbb az alapuuu...
Értitek, sokkal csodálatosabb... a A A A...mint dodolni... na azok akik PÉNZISTENSEGGEK...na mig 1 garazs se...ugganés gané és és és...sarban ganyé...ami már majdnem nem nem nem...
hogy magyarok valának, azt megőrizte a Tisza Duna Drava Szava stbb...ami feltétlen Isteni tervezet...sőt maga a Körpatko medencénk, TISZA vize...de széles...his a köccpont... hol az a 4 fofolyooo...EhVilla Eldorodooo...ami később...nincsak, hogg hogg az egész föld follója neve...sőttt...helliségek...
Jó, de engem nem érdekelnek a piramisok, hanem az, hogy hogyan, kitől tudhatnám meg, vagy hol figyelhetném, hoyg hol tart az Észak-Atlanti Hátság mozgása....
Az tisztán geológiai kérdés, nem archeológiai.. nem tudom hogy itt az INdexen vizsgálja-e bárki szakszerűen.
Jó, de engem ismét csak nem érdekelnek az erről szóló teóriák, hanem csak az, hogy AMENNYIBEN az ÉA-Hátság Atlantisz, hol figyelhetem az emelkedését.
Rendben van, de itt a kulcskérdés, ahogy magad is nagyon jól látod, az "amennyiben", s egyelőre erről senkit sem fogsz találni, aki kétséget kizáróan megyőző volna..
TALÁN az volt Atlantisz talán nem.. ilyen gyenge "támpontokkal" kár volna nagyobb energiát és időt fecölni a kérdésbe nem gondolod..? ;)
Úgy értettem, akik most az Azopri-szigeteken élnek, tudnak-e arról, hogy ők Atlantiszon élnek.
Eddigi adekvát olvasmányaim alapján számomra az jött le, hogy akár valóban Atlatnisz "csúcsa" az Azori-szigetvilág (amit ugyebár nem tudunk), akár nem, az ottlakóknak halovány segédfoalmuk sincs erről... az első újkori portugál telepesek bár találtak ott fura ősi építményeket; vagy elbontották és beépítették azokat vagy megvetették ill. nem vettek tudomást a "pogány eretnek" építményekről, vagy akár tudatosan - ld inkvizíció - pusztították és titkolták, vagy akár észre sem vették... ergo szerintem semmi ilyen jellegű helyi mítosz se mendemonda sincs ott erre vonatkozóan... de mivel laikus érdeklődő vagyok csupán, tévedés jogát fenntartom...
Havonta emelkedik több métert, tavaly több százat emelkedett.
Azért nem ártana, ha eme állításod valamivel alátámáasztanád... Ha az Azori szigetvilágban csak egy 1 nm-es szikladarab is évi több 100 métert emelkedett volna, nemhogy a felfedezés időszakában minden létező tudományos szaklap címoldalán lett volna, de még az általános hírügynökségek, sőt még a bulvár is lehozta volna, hiszen azt úgy nevezik: szen-zá-ci-ó... ;)
Tavaly óta kataklizma van ott, EZÉRT érdekel az egész. Merthogy ezért van MIT figyelemmel kísérni, nem a kisujjamból szoptam.
Hanem honnan? X)
Erre is csak azt írhatom: nagy érdeklődéssel várom az alátámasztást; az igazolását, bizonyítását az állításaidnak, hivatkozásokat, forrásokat.. előre is köszi... (csak találsz hébe-hóba valamit a neten erről a kis aprócska piti bagatell mellékes érdektelen hírről nemde...? ;) )
Nézd, ha úgy állnak a dolgok, ahogyan én tudom, akkor néhény hét múlva már LAKNI fogok a kijött Atlantiszon, nem olvasgatni róla!:D:D Egy éve elhatároztam, hogy oda emigrálok, és szeptember óta össze vagyok csomagolva már, bármikor _azonnal_ gondolkodás nélkül VÉGLEG elmegyek innen.
Hát hajrá sok sikert hozzá! Bár veled tarthatnék! Magam is imádom azt a szigetvilágot!
De valójában erre csak annyit írhatok, hogy szerintem igencsak naív ember vagy, ha azt képzeled, hogy az emberiség teljes ismert történelmének egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb, szenzációs felfedezésének, nevezetesen Atlantisznak a kutatási zónájába majd te besétálsz (hacsak nem Obama, vagy Rockefeller vagy valami hasonló globális nagyhal rokona, pártfogoltja vagy) odaköltözhetsz mert épp úgy szottyant kedved..??!!
Ember! Ha kiderülne, bebizonyosodna, hogy ott az kvázi valódi "Atlantisz zóna", akkor úgykábé fényévre sem tudná azt megközelíteni egyszeri hétköznapi "átlag halandó"... nyilvánvalóan kutatási terület lesz és le lesz zárva hermetikusan... se ki-se be...
Ha emigrálni akarsz az Azori-szigetek valamelyikére, az jó ötlet, mert a világ egyik - szerintem - legjobb helye, csodás atmoszféra, tájak, hangulat, éghajlat és hát a portugál fíling ugyebár elragadó... de akkor még szerintem azelőtt tedd ezt meg, mielőtt netán tényleg atlantiszi kutatási területként korlátozni fogják ott a mozgást... már ha ebben valóban hiszel... hiszen tartok tőle ebben csak hinni lehet... sajnos a szomorú valóság az, hogy bizonyíték: nuku... 8I
"Először is szerintem ha valóban érdekel a kérdés és belevágsz a dologba, akkor rá kell szánj pár hetet, hogy elejétől elolvasod"
Nézd, ha úgy állnak a dolgok, ahogyan én tudom, akkor néhény hét múlva már LAKNI fogok a kijött Atlantiszon, nem olvasgatni róla!:D:D Egy éve elhatároztam, hogy oda emigrálok, és szeptember óta össze vagyok csomagolva már, bármikor _azonnal_ gondolkodás nélkül VÉGLEG elmegyek innen.
"Először is szerintem ha valóban érdekel a kérdés és belevágsz a dologba, akkor rá kell szánj pár hetet, hogy elejétől elolvasod illetve beleolvasol. Több ezer beírás van... ;)"
Jó, de engem nem érdekelnek a piramisok, hanem az, hogy hogyan, kitől tudhatnám meg, vagy hol figyelhetném, hoyg hol tart az Észak-Atlanti Hátság mozgása....
"mi köze a piramisoknak Atlantiszhoz?
Egyes kutatók szerint a piramist ugyanazok építették illetve azok tanítványai, akik Atlantiszon is éltek és vagy az atlantisziakat is tanították/alapították, mások szerint maguk az atlantisziak építették... szóval tudtommal csak teóriák vannak. A tudomány szerint bár van még néhány tisztázatlan kérdés tisztán ókori egyiptomi kreációk. Azonban a tudomány pl még nem vizsgálta meg azt, hogy esetleg valamilyen ismeretlen tanítómestereik vagy rejtélyes őseik lehettek-e vagy sem.. ez sem cáfolva, sem bizonyítva nincs... szerintem plauzibilis, kutatható teória... de ez laikus magánvélemény, sok tudós nem így gondolja.."
Jó, de engem ismét csak nem érdekel az eredet...:)
"Atlantisz az Észak-Atlanti Hátság?
Akkor a vízből kilátszó része az Azori-szigetek.
Vannak akik szerint az is az atlantisz-világbirodalom része volt illetve esetleg ott volt a főváros egy kisebb kontinensen vagy nagyobb szigeten (de ez kb ilyen ÚJ-zéland méret szóval nem apró szigetecske), mások szerint meg nem volt ott semmiféle sziget sem kontinens, nem süllyedt el semmi sem.. ha az ajánlott topikot olvasgatot, megláthatod, hogy oda írnak olyan kutatók akik szerint ott volt valóban egy prehisztorikus civlilzáció, mielőtt víz alá került és valóban többek közt az Azori szigetek "lógnak már csak ki" a vízből.. de ezek mind teóriák, nincsenek bizonyítva, bár cáfolva sem... ha jól tévedek"
Jó, de engem ismét csak nem érdekelnek az erről szóló teóriák, hanem csak az, hogy AMENNYIBEN az ÉA-Hátság Atlantisz, hol figyelhetem az emelkedését.
"Milyen legendák vannak ott?
Ha az ajánlott topikot olvasgatod, meglátod, hogy ott egy elég komoly és alapos kutató írogat, aki szerint ok Odüsszeusz valóban megtörtént regéje leginkább arrafelé zajlott le valójában..."
Úgy értettem, akik most az Azopri-szigeteken élnek, tudnak-e arról, hogy ők Atlantiszon élnek.
"Valamint a Google Erth-ön figyelemmel kísérni az emelkedést. Milyen gyakran frissítik a képeket benne?
Ki van otthon a program használatában?
Szerintem ez marhaság... nem fogsz ott látni semmit... emberi időléptékben és nagyságrendben nem szemmel látható"
Tényleg?
Havonta emelkedik több métert, tavaly több százat emelkedett.
" hacsak kataklizma nem lesz"
Tavaly óta kataklizma van ott, EZÉRT érdekel az egész. Merthogy ezért van MIT figyelemmel kísérni, nem a kisujjamból szoptam.
Először is szerintem ha valóban érdekel a kérdés és belevágsz a dologba, akkor rá kell szánj pár hetet, hogy elejétől elolvasod illetve beleolvasol. Több ezer beírás van... ;)
A kérdéseidre én, miből gondolod hogy tudom a választ? Bár tudnám... laikus érdeklődő vagyok csupán...
mi köze a piramisoknak Atlantiszhoz?
Egyes kutatók szerint a piramist ugyanazok építették illetve azok tanítványai, akik Atlantiszon is éltek és vagy az atlantisziakat is tanították/alapították, mások szerint maguk az atlantisziak építették... szóval tudtommal csak teóriák vannak. A tudomány szerint bár van még néhány tisztázatlan kérdés tisztán ókori egyiptomi kreációk. Azonban a tudomány pl még nem vizsgálta meg azt, hogy esetleg valamilyen ismeretlen tanítómestereik vagy rejtélyes őseik lehettek-e vagy sem.. ez sem cáfolva, sem bizonyítva nincs... szerintem plauzibilis, kutatható teória... de ez laikus magánvélemény, sok tudós nem így gondolja..
Atlantisz az Észak-Atlanti Hátság?
Akkor a vízből kilátszó része az Azori-szigetek.
Vannak akik szerint az is az atlantisz-világbirodalom része volt illetve esetleg ott volt a főváros egy kisebb kontinensen vagy nagyobb szigeten (de ez kb ilyen ÚJ-zéland méret szóval nem apró szigetecske), mások szerint meg nem volt ott semmiféle sziget sem kontinens, nem süllyedt el semmi sem.. ha az ajánlott topikot olvasgatot, megláthatod, hogy oda írnak olyan kutatók akik szerint ott volt valóban egy prehisztorikus civlilzáció, mielőtt víz alá került és valóban többek közt az Azori szigetek "lógnak már csak ki" a vízből.. de ezek mind teóriák, nincsenek bizonyítva, bár cáfolva sem... ha jól tévedek
Milyen legendák vannak ott?
Ha az ajánlott topikot olvasgatod, meglátod, hogy ott egy elég komoly és alapos kutató írogat, aki szerint ok Odüsszeusz valóban megtörtént regéje leginkább arrafelé zajlott le valójában...
Érdemes lenne kideríteni.
Az ajánlott topikban többek közt ezen dolgoznak komoly, lelkes, lelkiismeretes emberek..
Valamint a Google Erth-ön figyelemmel kísérni az emelkedést. Milyen gyakran frissítik a képeket benne?
Ki van otthon a program használatában?
Szerintem ez marhaság... nem fogsz ott látni semmit... emberi időléptékben és nagyságrendben nem szemmel látható, pláne nem így... esetleg geológigai helyi mérési jegyőzkönyveket beszerzel, akkor lehet hogy láthatsz benne x évente, x miliméter változást... hacsak kataklizma nem lesz ott aligha lesz belátható időn belül érdemi változás... ez a véleményem...
Na...a A A A...maga Atlantis meg minden ami A A A...piramisokkal keccke...előccör is Vizgazdálkodás...zerintem a viz a legértékesebb valami...ami ha tiszta viz...10? -ha nem tiszta vidd vicca...ott a szamár megicca...
Na azért...mert igenyós vizz szipapnyuizással is kapicsapolásos ...főleg az eggip tumis A A A...piramis hellenségek...sőt allattuk viztárolooo...na ezért zráttak ki...kik??? -kiggazooo...a a a...mama mama mama...cacca ccc...
az Ur Sehonba tronooo...
vagy a őszsidók épityették csak elfelette te te te...
Lehet, egyébként két oka van, hogy mindent ki szoktam gyűjteni, auz egyik pont ez, hogy sokaknak nem felel meg egy bulvárlap, egyébként majd még figyelem a témát, a másik, hogy nem mindenki ir le minden fontos részletet...
"A scientist says he may have found remains of the lost city of Atlantis.
Satellite photos of southern Spain reveal features on the ground appearing to match descriptions made by Greek scholar Plato of the fabled utopia.
Dr Rainer Kuehne thinks the "island" of Atlantis simply referred to a region of the southern Spanish coast destroyed by a flood between 800 BC and 500 BC"
"Lehetséges, hogy Nagy-Britannia az atlantiszi birodalom szellemi örökösének tekinti magát.
Ez egy érdekes felvetés részedről.
Elég sok mindenre fényt deríthet, ha továbbgondoljuk..."
Ezt már William Blake200 éve 'tovább gondolta', az America a Prophecy c. művében. (a továbbiakban egy off elemzésből idézek, dőlttel Blake szövege):
"Fiery the Angels rose, & as they rose deep thunder roll'd Around their shores: indignant burning with the fires of Orc"
"Ama széles s árnyas dombokon, Albion s Amerika partja közt; Az Atlanti tenger rejti most: mit Atlanti dombságnak neveznek; Mert fényes ormaikról juthatsz az Arany világba Egy ősi palota, hatalmas Birodalmak archetípusa, Halhatatlan csúcsait mereszti az égnek, Isten erdejébe építette Ariston, a szépség királya, rablott hitvesének.
Feldúltan ült itt mágikus trónján a tizenhárom Angyal Mert atlanti felleg lebegett a fennséges hegytető felett.
Tüzesen felkéltek az Angyalok, s felkelésük nyomán mély mennydörgés dördült Partjaik körül: haragvón lángolva Orc tüzével És Boston Angyala hangosan kiáltott, miközben röpültek át a sötét éjszakán ..."
Szakrális-okkult geográfia fonódik itt össze a történelem menetével: az első szakasz minden bizonnyal az aranykori Atlantiszról emlékezik meg. Az elsüllyedt birodalom helyén uralkodó tizenhárom bosszúszomjas Angyal az amerikai brit gyarmat tizenhárom államának szellemei lesznek, akiket Orc forradalmi s lázadó tüze fűt, és harcra kelnek Albion Angyalával. Amerika történelmének genezise ez: a hatóerők, melyek létrejöttét s fennállását táplálták és alakítják, s ezeknek történelmi víziója és missziója: egy Új Atlantisz aranykora. Azonban szépnek látszó eszmék és erők gyakran csúfsággá változnak át, megmutatva ezzel valódi arcukat.
Ez hát Amerika történelmének betetőzése, a szép reményekért folytatott küzdelem eredménye. Blake Angyalainak felemelkedése, az alapítóatyák utópiája, az ötven angyal bukott antiutópiájává változik. Blake verse a kezdete, és Roy verse a vége egyazon folyamatnak. Kelettől Nyugatig, az Atlanti partok nagy (de férges) heszperiszi aranyalmájától, a nyugati part bukott angyali hádészáig feszül ki az amerikai történelem fakuló szivárványíve kelet és nyugat oszlopának talapzatán.
Tekintsünk most Orc-ra, akinek ereje a Tizenhárom Angyalé:
"Mennydörgéssel elcsitult a hang. Albion Angyala az Éjszaka Kövénél dühödten égett; és mint az éhségben s háborűban üvöltő Örök Oroszlánok, úgy felelt. Nem te vagy-é Orc, a kígyó-forma, ki Enitharmon kapujánál állsz, gyermekit felfalandó; Káromló Démon, Antikrisztus, Méltóságok gyűlölője;
Vad zendülés imádója, tiprója Isten Törvényének; Angyalok szeme elé miért került, kinek formája ily rettenet?
És a rettenet válaszolt: Én vagyok Orc, ki az elátkozott fa körül tekergett; Az idők bevégeztettek; árnyak csusszanak ki a reggel béklyójából, hogy előtörjenek; A tüzes élvezet, mely Urizen által tíz törvénnyé ferdíttetett, És mely éjszakát az égi seregektől e széles vadonra ő szétoszlatott: E megkövült törvényt én porrá zúzom: és e vallást, mint tépett könyvet, széjjeloszlatom a négy égtáj szelébe, és melynek lapjait senki össze nem gyűjtheti; Hanem a sivatag homokjában rothadnak el, s elnyeli őket a feneketlen mélység; Hogy felvirágoztassa a sivatagot, s a mélység feltörjön szökőkútként, És a tüzes kéj erőre kapjon, hogy szétzúzza szikla börtönét. Ama sápatag ájtatos bujaság, mely Szüzességre vágy, Majd egy szajhában s bárdolatlan erényben találja meg Szeplőtlen, ámbár bölcsőjében éjjel s nappal gyalázott: Mert minden, mi él, szent, s az élet az életnek örvend; Mert az gyönyör édes lelke meg soha nem ronthatik. Tűz öleli körbe e földgolyót, de az embert el nem emészti; Kéjvággyal telt tüzek közepette gázol ő: talpa akár a bronz, Térde és combja mint ezüst, és keble s fője aranyból.
Harsogni! harsogni! hangos harci-kürtjeim, verjétek fel Tizenhárom Angyalom! Hangosan üvölt az örök Farkas! az örök Oroszlán farka ostorként dörög! Amerika elsötétült; és bosszuálló Démonim rémülten Barlangjaik mélyén lapulnak, s üvöltenek, mint szélben száradó bőrök ..."
Úgy vélem, valóban számos jel utal arra, hogy egy őskori fejlett globális civilizáció elitje titkos hagyományt (és tán vérvonalat, géneket is) hagyott maga után, melyet a mai napig ápolnak, folytatnak titkos társaságok. Az atlantiszi örökséget, sok jel utal arra hogy szinte minden kontinensen nagyobb ókori civilizáció örökölt meg. Afrikában az egyiptomi, Erurópában a Sumér, Amerikában az Olmék-Azték, és talán Ázsiában is, az indusvölgyi ill a prehindu civilizációk, ill perzsák. (eme felsorolást csupán a teljesség igénye nélkül mint laikus, hobbi-érdeklődő írom, messze nem mint szakértő-kutató)
Mindezen kultúrák rendelkeztek ezoterikus hagyománnyal és adekvát misztikus iskolákkal, többé vagy kevésbé titkos elit testvériségekkel, s ami a lényeg, egymással kvázi kompatibilis alapelvekkel, mítikával, hagyománnyal. (pl teremtéstörténet, özönvíz mítosz)
Ami szerintem leginkább szemünk előtt van és hozzáférhető, kutatható az értelmszerűen a nyugati irányzat, azaz az egyiptomi alapú azoteria, ezt pedig a Heliupoliszi Testvériség hordozta ill a hermetika. E misztikus irányzat, aztán sok egyéb tanrendszer, társaság fundamentuma lett, lehetett. Pl. a kabbalisztikus iskolák, Melkisedek rendje, a görög Pithagoreusok, a Templomosok titkos rendje, majd az ezt továbbvivő egyéb ezoterikus mozgalmak, (Rózsakeresztség, Teozófia, Antropozófia, Szabadkűmüveség misztikus irányzatai).
Lineáris örökség, legalábbis az eszmei valahol részben vagy egészben ezek közt van, (s talán genetikai is valamimód, nem tudható).
Egyes radikális, erősen misztifikált konteók szerint, a következő történt vázlatosan. A Földre érkezett valamikor sok tízezer éve egy fejlett civilizáció. Génmódosította az ősembert (talán hogy igába hajtsa, talán hogy génfrissítésre tegyen szert vagy egyéb okból), civilizációt alapított, ami idővel (ami persze évezredeket is jelenthet) vagy elpusztult vagy elhagyták és lerombolták), utánuk örökösként maradt egy hibrid nép (egy felsőbrendű, kvázi árja génállományú, és egy kvázi alsóbrendű, sokan ezt népet az azóta kihalt kabírokként nevezik meg), ez lenne Atlantisz népe. Majd ez is elpusztult vagy katasztrófák és vagy háborúk és részben tán elkorcsosulás miatt jobbára kihaltak. Elitjük ekkoriban rakta le az alapjait annak a titkos örökségnek, amit mi most éppen vizsgálni igyekszünk.
Hogy eme titokzatos igazságokhoz közelebb kerüljünk, tán a legeredményesebb esélyeket azzal kapjuk, ha a Heliupoliszi Testvériség történetét kutatjuk. Erről a témáról ill róluk sok minden olvasható ebben a topikban néhány kiváló kutató interpretációjában:
Ez nagyon érdekes gondolat. !! Teljesen beleillik a képbe.
Úgy gondolom, az ezoterikus nyelvezetben Atlantisz és Babilon pontosan ugyanazt jelenti (a fennmaradt és vízözönt túlélt különleges tudással és képességekkel bíró (?) háttéruralmi elitet)...
A díszletek változnak, az elit marad... A konkurrenciákat mindíg egymás ellen kell hangolni.
Ha létezik az Atlantiszt túlélt elit, azt hiszem, nekik semmi sem drága (ami a mi életünk).
Létezik, hogy Nagy-Britannia a régi és egyre inkább elkorcsosult, majd szakaszokban elsüllyedt Atlantisz földrész utolsó maradványa (északi ezoterikus központtal) ?
Érdekes, hogy az USA-dominanciájú politikában és gazdaságban mennyire imádják az "Atlanti"-szót használni komolyabb elnevezésekben...
Nekem pl. nagyon nem tetszik az EU és Észak-Amerika uniós egybekapcsolásának gondolata. Iszonyúan gonosz szándékot látok emögött.
A múlt halálraítélt erői, szellemiségei az élethordozókból igyekeznek táplálkozni, erőiket felfalni...
Azt gondolom, az atlantiszkutatás régesrég nem egy szigettel számol. Ez csak a mítoszban van így, melyet meglehet nem is az adekvát prehisztorikus civilizáció ihletett, hanem pl a mínoszi, lokális sziget-civilizáció vagy egyéb kisebb, a késő őskoriban nem ritka gazdag, önálló szigetállam.
Hanem egy atlanti szigetvilággal, ill jelentős szigetvilággal bíró kontinenssel. Következésképp értelmetlenség az, hogy csak maga Nagy-Britannia önmagában lenne Atlantisz ill az a civilizáció, melyet így nevezünk meg Platón miatt... (hiszen erősen vélelmezhető, hogy nem így nevezte magát, már ha létezett valóban egyáltalán)
A brit sziget (világ) aspektusában legfeljebb arról beszélhetünk szerintem, hogy az atlantiszi civilizáció érdemi része, esetleg talán központja vagy főbb tartománya volt-e vagy sem. Ez viszont igencsak adekvát kérdés és szerintem amennyiben elfogadjuk a kutatások és teóriák jelen állását, (a teória keretein belül maradva) valószínűsíthető, erősen feltételezhető, legalábbis hogy jelentős tartománya volt Atlantisznak Nagy-Britannia...