Igazán magas labda a Sláger Rádióról kritikát írni, jó ideig igyekeztem is kerülni a témát. Korábban már említettem, hogy még a nyáron megrendítő élményben volt részem: órákon át kellett hallgatnom a fent említett csatornát egy amúgy jól sikerült garden partyn, illetve bizonyos szórakozóhelyeken szintén kikerülhetetlen ez a fajta szórakoztatóipari tévedés. Egy rakás csehóban, boltban, benzinkútnál ez szól, úgyhogy személyes tapasztalataim is alátámasztják azt az állítást, hogy a Bumeráng az ország leghallgatottabb reggeli rádióműsora. Néha nem lehet rendesen zsemlét kérni, mert az eladó annyira figyeli az adást.
A Bumeráng definíciója zenés-vicces-beszélgetős műsor volna, hogy az álmos dolgozókat valami felébressze. Megfigyeltem, hogy két magatartás-típus létezik korán reggel: a kataton bambuló (mint pl. én), aki minél nagyobb csendet és nyugalmat akar arra a fél órára: a maximális zajforrás a kávéskanál csörömpölése lehet, ha rádióról van szó, legföljebb halk barokk muzsika, hírek semmiképp. A többség ellenben jó adag adrenalint akar már a szemhéj felnyitása után: zajt, zsivajt, viccet, élményt. Nekik szólna ez az izé.
Ez az izé abból áll, hogy a Boros-Bochkor páros fuldokolva röhög valami poénon, melynek eredete kideríthetetlen; olyan ez, mint egy eredetlegenda, egy teremtéstörténet: mondá az Úr, hogy "fiaim, legyetek viccesek", az ige testet öltött, és a srácok azóta is úgy maradtak. Nevetnek, gurguláznak, nem jutnak szóhoz a röhögéstől, csak éppen nem tudni, mi volt a poén. Általában nincs is. Vagyis a magyar nép azt a műsort kedveli, amiben nevetnek helyette. A következő gondolatom mindig ez: de jó lehet ennek a Boros-Bochkor párosnak, igaz, korán kell kelni, de nincs semmi dolguk, csak röhögni élő adásban, és kész, dől a lé. Ráadásul a nevetés jót tesz az egészségnek.
Amit itt leírtam, az természetesen erős túlzás: a nagy hangzavarból kihallani néhány szárnyaszegett próbálkozást: poéncsírát, vicckezdeményt - nézzük is meg gyorsan, min nevet a magyar! Legelőször is a buzizáson - elnézést kérek a szóért, de jelen esetben ez a legtalálóbb. A műsor koncepciója, hogy a Heti heteshez hasonlóan vicces vagy megdöbbentő híreket olvasnak be, aztán ezt kommentálják. A hír a következő volt: még Clinton elnöksége alatt az amerikai hadsereg olyan bomba kifejlesztésén dolgozott, amely az ellenfelet iszonyúan kanossá teszi, ezért aztán fegyvert eldobva mindenki szexelni kezd, korra, nemre való tekintet nélkül. Létezik egyébként egy ilyen kábítószer, csak azt kell leszórni, s máris meg van oldva a probléma. Ki lehet találni, milyen poénok jutottak a vicces páros eszébe (mellesleg nem is párost alkottak, Voga is ott vihogott velük): a bomba csak pukkan, rózsaszín uniformis, a Bajor Imre által meghonosított nőimitátor-hang, fekve tölts, és hasonlók. Negyed órán keresztül vinnyogtak a röhögéstől a saját poénjaikon. Eleve az is kérdéses, hogy illik-e ezzel viccelődni; nekem amúgy minden belefér, csak nevessek, mások viszont ennél érzékenyebbek, rájuk jobban tekintettel kell lenni. Na de hogy egy általános iskolai öltözőben szellemesebb beszólásokat hallanék, az már biztos. Itt nem volt semmi extra ötlet, semmi csavar, csak az ezerszer bevillantott közhelyek. Én azt várnám egy vicces műsor vezéreitől, hogy legyen valamivel jobb humorérzékük, mint az átlagnak. Úgy látszik, nem ez a helyes felfogás: legyen az ő humoruk gyengébb, mint az átlag. Amúgy ez a buzizós rész annyira meg is tetszett nekik, hogy egy órával később megismételték - fele annyit kellett dolgozni, kész haszon.
Sajnos előre gyártott vicceket is felhasználnak a Bumerángban, erre nyilván van valami stáb, akik talán még a frontembereknél is gyengébbek: állatok elleni küzdőtechnikákat javasoltak, körülbelül így: "osonjunk a tigris mögé és törjük el a gerincét, ha-ha-ha", ezen a szinten már az oviban sem lehet érvényesülni. Aztán jött a macsóskodás, mármint hogy kolléganőjük ezentúl meztelenül járjon be - ő már nyilván megszokta ezt a dumát, úgyhogy együtt elvihorászott a kanos gavallérokkal. Ezután sikerült még mélyebbre ereszkedni, egy Györgyi nevű hallgatót kínoztak, akinek megdöglött a Punci nevű nyula, ha jól értettem a tréfát. Na, milyen poénok következtek? Répa, szőrös-é az a nyuszi stb. Közben a hallgató (lehet, hogy tizenéves kislány) csak szomorkodott a vonal túloldalán, és még azt sem vette észre, hogy kiröhögik, hülyére veszik - úgy kell neki, minek telefonált. Valahogy ez a tanulsága az egésznek: úgy kell nektek, hallgassátok.
az is éppolyan mint a Bummeráng, van egy sablon, egyetlen egy feladaton nem bírnának változtatni vagy kihagyni azt, akár milyen uncsi vagy rossz. És semmi újdonságot nem bírnának kitalálni. 8-éve élnek a háj-brájenből vagy a kezitcsókolomMártanéniből. Nem bírnák elhagyni a reggeli interaktív közlekedési blokk baromságukat, vagy a Csao Darwinból a bunyózást, persze ők jót röhögnek, hogy egy 20 centivel és 30 kilóval magasabb ember laposra veri vagy kiüti a másikat.
kérdés volt itt korábban a "miért hallgatja vki, ha nem bírja őket": sokfelé az országban sajnos nincs választék, ha nem pikkapakka-tucc-tucc rajongó az illető autóban pedig célszerű ha szól vmi útközben
Van egy nagyszerű új találmány, úgy hívják hogy kazetta. A májerek CD-t is tudnak hallgatni a kocsiban, a leghype-osabb menő figurák meg már mp3-CD-t is.
jópár éve, még a Danubiusban egy valahol (tán Kubában) focizó gyerekekre zuhant repülőgépen viccelődtek vhogy úgy, h "a kapus legalább nem kapott gólt"
azóta azonnal elkapcsolok ha vhol föltűnnek
kérdés volt itt korábban a "miért hallgatja vki, ha nem bírja őket": sokfelé az országban sajnos nincs választék, ha nem pikkapakka-tucc-tucc rajongó az illető
autóban pedig célszerű ha szól vmi útközben
de nem ezek a .....
bochkor most a Fradi szurkolóknak tett keresztbe, lebundázta a Csaó Darwint statisztákkal, kíváncsi leszek szombaton, hogy süllyedhet a TV2 az RTL szintjére.
"Ezen a két hülyén legalább röhögni lehet reggelente egy KV mellett, " boros utoljára a Voga-Turnovszky-lemezen volt mulatságos. Egyébként ZuschLager tréfái óta valahogy kezdem elveszteni az ún. morbid humor iránti érzékemet. Vannak dolgok, amikkel úriember nem viccel, a többieknek meg tilos, ahogy a Zindex mondaná. Tűnjenek a vérbe. A lemezük se kellett senkinek, a TV-műsoruk se, a rádiót azért tarthatták meg, hogy legyen nekik valami. Ha a Pannont izélgették, izélgessék ezeket is.
"a pedofília mellett talán nem kellene ennyivel elintézni, hogy ne hallgassuk!"
Nem hiszem el, h ebben az országban mindent el kell magyarázni mindenkinek. Mintha bölcsödében volnánk.
Mond valamit az a szó neked, h humor?
Lehet, h neked nem tetszik, lehet, h elvetik néha a... izé... bumerángot, de tudtommal nem erőszakoltak meg kislányokat élő adásban, nem mutogattak fiatalkorúakat meztelenül (rádióban amúgy is körülményes dolog).
Amúgy meg amig itthon a politika maga is egy vicc, úgy ahogy van, ne lepődjünk már meg, h valaki trágárul viccelődik valami ismert emberkén...
Menjél tiltakozni, vagy égesd el tüntetően a rádiódat, jobban fogod érezni magad.
Az egyszeri állampolgár maximum azt teheti, hogy bejelenti az ORTT-nek, hogy szerinte bizonyos jogokat sértett az aktuális műsor. Szerintem ez a járható út.
Ha a BB párosnak írsz, akkor ők úgyis megmagyarázzák, hogy nem úgy gondolták.
Amúgy az is megoldás, ha nam hallgatod, mert ha éppen téged kérdeznek meg a közvéleménykutatók, akkor mínusz 1 hallgató. Ha sokan nem hallgatják, akkor romlik a statisztikájuk, és ez már a Sláger Rádió tulajdonosainak a zsebére megy. Ebben az esetben ők fognak lépni. (Ez a legvalószínűtlenebb.) :o/
"Örülök, hogy szellemi igényeidet kielégíti az említett páros által produkált műsor."
Na ez az.
Nem mindíg elégíti ki. Van, amikor erőltetettnek találom, ilyenkor átkapcsolok. Van, amikor abszolút nem értek egyet velük, ilyenkor lehülyézem őket, és nem kell reggel kávét innom. :o)
Van, amikor meg humorosnak találom, sőt, egyet is értek velük. Ilyenkor hallgatom.
Ha egy műsorban azt hallja az ember, hogy a közt.elnök nemiszervével foglalkoznak, arról a műsorról nem lehet árnyaltan fogalmazni. Nem szeretek senkit megbántani, de gyalázat, amit művelnek.
Az, hogy te mit hallgatsz, mire van igényed, az a te dolgod, engem nem érdekel.
Örülök, hogy szellemi igényeidet kielégíti az említett páros által produkált műsor.
Ha nem tetszik, ne hallgasd. Ennyi. Nem tudom, minek így felkapni a vizet.
Ezen a két hülyén legalább röhögni lehet reggelente egy KV mellett, vannak sokkal, de sokkal idegesítőbb, és ostobább médiasztárok kicsiny országunkban...
Ja, és amíg neked nem kell nyilvános helyen (presszóban, plázában, benzinkúti shopban stb. helyeken) Bayert és Bencsiket hallgatni, nekem sajnos nem ritkán muszály ilyen helyeken ezeket a köcsögöket hallgatnom, mert ezt szólatják, mondván: Hadd örüljön a közönség.
Biztos bekarmolnék annak, aki velem durván viccel?dik, vagy nyilvánosan kigúnyol, de azért jókat röhögök néha a más kárán. Ciki, de azt hiszem, ez az emberi természet.
Inkább emberi taplóságnak nevezném. Csak nehogy valaki neked is bekarmoljon.
Jó. De vonatkozzon már ugyanez a Sajtóklubra, Bayerre, a VAÚ-ra, meg egyebekre is. Fehér Karácsonyra se kötelező elmenni, Fejbőrt, Magicserit és egyebeket se kötelező hallgatni, a Vér és Becsület rendezvényein se kötelező részt venni etc.
Mert kurva unalmas a ballibsiktől az ezek elleni rinyálást hallgatni folyton és folyvást.
ezt nem csodálom miután mindkét úr egy-egy f.....sz (középen "a" gyk)
csak az a kár hogy a nyakukon hordják
mert adekvát helyen lenyűgöző lehetne a méret miatt