ezmegenvagyok nyugodt szívvel beszerezheted a Rachid Taha cd-t,egyedül a Tékitoi című dal francia (egyébként Christian Olivier -Les Tetes Raides énekese- írta és vele is adja elő), a többi arab.Az album boritóban az dalszövegek francia és angol fordítása is megvan.A Rock el Casbah-ban Brian Eno is vokálozik.De a rachidtaha@universalmusic.fr oldalon belelehet hallgatni a dalokba,ajánlom a Safi című szerzeményt,király az egész lemez!
Milyen az új Khaled-lemez ("Ya-Rayi")? Amúgy az új Rachid Taha-CD-t ("Tékitoi") mindenkinek ajánlom, szerintem ez az eddigi legjobb albuma, nincs benne annyi tucc-tucc mint a "Made in Medina"-ban.
Akkor ez az oldal nem jó neked,ha nem tudsz arabúl! Mert regizni is kéne,csak úgy tölthetsz le.
Ajánlom akkor a www.mazika.com -ot,ill. a www.mazikana.com-ot, utóbbiról regizés nélkül is töltögethetsz,a mazikánál pedig angolul is lehet regisztrálni. Sok sikert!
Nem akartam én senki nyálát csorgatni, de egy kis száraz vörös után mindig rámjön a nosztalgiázhatnék... :| Nem tudom, van-e valami spéci neve, egyszerűen popzene szerintem. A mazika.com-ról letölthető a legtöbb, ki kell próbálni. Ha nem jön be, hát lesz más, ami tetszik. :) Nekem most pl. Sherine - "Ah law". Gyorsan írom is cd-re, hogy legyen mit hallgatni hazafelé az autóban. :)
Arról nem is beszélve, milyen feelingje van 120km/h-nál Nagwa Karam-tól a "Benob"-ot a végtelen, nyílegyenes úton a katari sivatagban egyedül hallgatni!
Éjszakában Damaszkuszon át taxizni, Samira Said-ot és Cheb Mami-t hallgatni, "Yoam Wara Yoam"-ot dúdolni, 30 éves Buick-okat fényképezni, kendős lányok szemeit nézegetni, téli éjszakán záporban pálmafa alatt elázni, falafelesre minden délben jóbarátként rámosolyogni, reggelente Mezzeh felé csacsikat kerülgetni, téli hajnalon Le Meridien erkélyén magányosan berúgni, februári éjszakán Budapest-Damaszkuszon szírrel beszélgetni, Abu Dhabiban a Melody TV-n Nancy Ajram-mal szerelembe esni. Utólag MMM...ilyen gyönyörû is volt ez! Alig várom, hogy Bejrútba akciózzon a Malév!