Egy-egy mondatomon hajlamos vagy átugrani! Írtam,hogy egyre kevesebbet kell használni a szükség megoldásokat,mert szépen lassan kezdenek összejönni az autók! Ez azt jelenti,hogy ahogy az élet engedi,a srácok úgy szerzik az alkatrészeket. Arra következtetsz,hogy nem törekszem a gyárira,pedig ez nem teljesen igaz. Csak az van,hogy minden autóhoz úgy tudok hozzáállni ,amilyen a lehetőség. Nem kezdem el sorolni,hogy melyik kocsin mik a fejlődések,de biztos ismersz sok autót az én ismeretségemből. És ezt a srácok maguknak,a maguk örömére teszik. Pl. az egyikünk direkt az autónak épített garázst. Ez is egy szép gesztus. Mellette,most vett két első sárvédőt. Előtte nagyot költött az üa rendszerre. Nem az van,hogy ami nincs leírva ,az nem létezik. Azért csinálgatjuk mi is a dolgot! Ha figyelmesen elolvasod az első hsz.-emet,ott felsoroltam,hogy mik az alternatívák és azt mindig a tulaj dönti el,hogy mit szeretne! Kihangsúlyozva,hogy a gyári megoldás a jó,de az öreg autókon a-tól z-ig mindent át kell nézni és ami igényli,azt megvenni. Ez is oda van írva!És akkor megint 20 évig hibátlan! Ezt is írtam! nem én nem ragaszkodom a gyárihoz,hanem vannak szituáciok! Az élet tele van ilyennel! és milyen egyszerü és boldog lenne minden és mindenki,ha arra lenne mód,hogy minden a szigorú leírások útján működjön! De az élet az nem ilyen! És láthatod,hogy nem lestrapált szarokról beszélek most,mert sokukat ismered is. Mindegyikük arra törekszik,hogy jó legyen az autója. Én csak egy báb vagyok és alternatívákkal könnyítek! ennyi a szerepem! És egyszer ,ha utólérik a srácok magukat,akkor nem lesz szükség az én megoldásaimra,ezt meglátod majd! de akkor jön majd az utánad levő generáció ésezeknek az autóknak van még 15 évük ahoz,hogy az uton láthass egy-két példányt. És addigra már csak a ténylegesen jó példányok lesznek meg sok millios áron! És azok amik fenn maradtak,nem én miattam maradtak fenn ez bitos,voszont amik elhullottak,nem én miattam hullottak! Ha átolvasod figyelemmel az írásaimat,akkor láthatod,hogy bár propagálom a dolgot,de átmeneti megoldásnak szánom! és ez valóban így van! Szted mi a küldetésem,mikor 44-em van,aminek nincs köze a Kjet-hez és csak azért próbálok tenni valamit,mert tudom,hogy milyen kínlódni vele! És Te azokat a telefonokat nem hallod,amikor nem egyszer ezért a jellegzetes hibáért akarják az autót eladni! erre biztos,hogy van olyan aki azt mondaná,hogy nagyon helyes,az ilyennek nem való. De nem vagyunk egyformák! P.s.: nekem semmi bajom veled. Ma ,találtnak éreztem magam és ennyi! Jó éjt!
Nem találtalak meg értds meg. Ha más jött volna ide, annak is írtam volna. És nem húzlak le, csak szeretném, mivel sok autóval vagy kapcsolatban, az eredeti megoldást csinálnád! Miért? Mert ezek az autók nagyon rossz állapotban vannak, és megérdemelnék. Nem szaladok sehová. Neked írtam, és ahelyett, h elgondolkoznál rajta, mit is szeretnék valójában, azt hajtogat, h Téged bántalak. Szar napom van nekem is!
A köcsög szót nem használom ! nem mindenki barátom a Porsche-sok között,de a tiszteletet kivétel nélkül Mindenkinek megadom! Neked is! Nem szemét aki nem segít!!! Nincs ez sehol leírva,hogy ez kell! De az viszont nem megfelelő hozzáállás,hogy pont Te ,aki elmondásokból(és remélem ,hogy így van!) tudod ,hogy milyen energiát fektetek ebbe a dologba és személyesítés nélkül,tehát a márka miatt,nem ezt nézed,hanem nagyon ritkán betalálsz! Szeretném ,ha mégis lehúznál és a gombon kívűl leírnád ,hogy mit gányoltam még a Kjet-en! Ez azért is lenne jó mert szeretném frissíteni a múltat,mert itt a nyár és egyre több autót kell majd meggányolnom! Szóval a lényeg! Volt itt már összetűzés,mert emberek vagyunk! és olyan vita,vagy balhé nincs,ami nem talál megoldást! ezért aztán',ha vagdalózól a szavakkal ,támaszd alá konkrét dolgokkal! Nekem nem attól lesz a nap 24 óra,hogy esetleg itt lehúzól és kettővel kevesebb autót kell meggányolnom! Azért az még mindig fura nekem,hogy ,ha vannak olyan srácok,akik a lakhelyük miatt kevesebb pénz tudnak fordítani az autójukra és talán soha sem jutnak el egy szakműhelybe,PÉNZ hiány miatt és lassan rakosgatják az autót össze,de járni is szeretnének vele,téged miért zavar egy praktikus olcsó és maradéktalanúl eltüntethető megoldás? Neked szerintem más bajod van! Én nem tudok arra véleményt,hogy nem ezt az utat választottad4 Neked jó ez! Örülj neki! Majd azért mond el,hogy megy az autód! Sok fajta ember van! van olyan ,mint Te! Az autó a garázsban,szépítgeti,pátyolgatja ,építgeti! Van türelme és tárgyilagos! Ezt én is megbecsülöm! Az egyik legjobb járható út! van egy másik,aki menet közben teszi ugyan ezt és türelmetlen és szereti használni az autóját! A világ csak abban gonosz,hogy amíg az egyik megbecsüli a másikat,addig a másik semmibe veszi az egyiket! Na ez a nagy gond! Viszont a nagy igazság az,hogy egyikünk autója sem attól lesz jó,hogy ugatjuk egymást! Ma nagyon kár volt belém kötni,mert teljesen jóindulatuan írtam,de amúgy kib.szar napom van! És semmi okod sem volt megtalálni! Miért nem mész a szabadalmi hivatalba feljelenteni,hogy meggányoltam a fél világot? :-)
Gyurma, hagyjuk. Én egyedül vagyok, itt meg Te vagy az ász. Nincs mit tenni, én vagyok a köcsög szemét aki az eredeti megoldás mellett van. Ez az egy bűnöm van, így kiegyezel velem? Téged emberileg nem bántottalak, és nem vagyok ellened.
Emlékszem mikor a 24el szenvedtél, de ott is a kjet volt a szemét? A motor tökéletes volt? Ne gyere a kfej árával légyszíves!
Ne úgy állj már hozzá, h ellened vagyok, nemvagyok ellened. A kjet javításod ellen vagyok. De csak azért mert nem próbálod meg az eredeti megoldást. Meglátnád, h nem pénztemető és nem lehetetlen.
Nem írom mit "gányolsz" mert azzal is lehúználak, ahogy mondanád, de nem ez a cél, hidd el.
ne találd ki h akkor én voltam a köcsög légyszíves. Msnen írtam vmit egy haverodnak, amiben nem volt semmi rossz. Az a dolog nem az én hibám volt, csak én kaptam érte. De ezt már megbeszéltük.
Még vmi: Hidd el én is segítenék mindenkinek, de nem tehetem meg, h suli helyett 24eket szerelek, nem tehetem meg, h mást rákényszerítsek, h költsön a kjetre sokat-keveset. És nem teszem meg, h elmegyek és ideiglenes megoldásokkal megcisnálom. Ezért nem tudok annyi embernek segíteni, mint Te. Neked autómatikusan az a köcsög aki nem egész nap azt lesi, h kinek kell segítség? Megkérlek, h ezért én ne legyen szemét, mert nem ezt teszem.
Nekem is sok gondom volt annó a kjettel. De örülök, h mikor erre a fórumra találtam nem arra indultam el, mint amit Te most képviselsz. Ez a véleményem.
Még annyit,hogy (de ez már nem ide való) én nem agyhalott barmoztalak le,hanem azt írtam,hogy ha Te a hátam mögött üzengetsz akkor vagy te is olyan ,mint......... ..........cimborád! És olyan vagy? ha nem akkor meg mi a probléma?! Akkor jól megkevertétek mögöttem! De itt ,hogy letámadtál egyből kiderült ,hogy ki a hunyó! :-)
Ez nem igaz és akkor is a barátod keverte meg a szt! Itt is egy csomó ember van! Autódat nem bántottam,csak azt mondtam ,hogy rágódsz rajta és nem használod! A tulajok ezt választják,de nem fűzől hozzá! A vér kidobja a rosszat! Ha ez nem működne nem ezt választják! Amit a Nagy Porkésok tudnak: A 24-eket amikor megveszik,három eset van! 1.)gány ,sülyesztő! 2.) ideiglenes megoldások és lassú pénz áldozattal rendbehozatal! 3.) pénzzel rendbehozni alapra!
Én a 2. kategóriának segítek! Te viszont jelen esetben nem segítségből írtál,hanem engem húztál le! Te tudod mi az értelme!
Hogy miért ugrok azonnal? Mert majdnem a pár kapcsolatom is ráment a 24-re és az összes nyaralásunk! És költögettem a Kjetre,csak rutintalan voltam! ma már máskép csinálnám! Itthon 80%-ban benne van a gomb,de magamtól kellett rájönnöm erre is! Viszont addig 1db önindító,meg egy akku! Hát ezért ugrom! És soha egy fillért sem fogadtam el Porsche szerelésért! Tehát még ezt sem lehet rám olvasni!
De megkérlek,ha szánsz rám időt és energiát,hogy írd már le,hogy én a gombon kívűl mit "gányolok" a kjeten? Azt is írd le,hogy kb. 30perc beszerelni és 10 perc kiszerelni nyomtalanul! Valamint az idegen hozzá nemértő rutintalanoknak írd le tételesen,hogy mennyibe kerül 4db új befecskendező.1db új bemelegedés szabályzó,a szűrő,az öreg csövek ,esetleg az AC és úgy-e a legfontosabb,ha nem ért hozzá,hogy mennyi a szerelőnek az órabére,aki vállalja esetleg! Szeretném! Majd ezt az összeget elosztjuk mondjuk 12 hónapra és addig működtetjük a 200ft.os gombbal és utána kivesszük! Nekem nem tört le a kezem amikor a nem látszó áthidaló berendezést meg kellett nyomnom két másodpercig és a gúnyolódással sem törődtem! És nagyon sokan így vannak vele! de azt is tudatom veled a nyugalmad érdekében,hogy egyre több olyan van ,amiben nem használják,mert kezdünk célba érni! És erre írtam,hogy ha majd használni is fogod az autódat,nem csak engem pirítasz,akkor majd rájössz,hogy nem is olyan egyszerü az élet! :-) Amúgy nem fenyegettelek,hanem azt írtam NEM LESZ JÓ! miért? Neked jó így? Jah! Az új Kfej árát nem kértem! Pedig előfordulhat az is! :-) Mint nekem! Én mondjuk használtat vettem,mert szerencsém volt! Ugyan is abban is benne van a lutri,kérem szépen! :-)
A K-jetronik befecskendező rendszer miatt nem túl jó a híre a típusnak, de semmi gáz, mert javítóm ahogy kell, csak sajnos nem ritka, hogy kell is hozzá alkatrész és az megsokszorozza a javítás árát. A belső kárpitok anyaga nem, prémium karegóriát idézte már új korában sem, de a vevőkör sem fordított rá figyelmet, hogy megóvja (kevés kivétellel ) szóval ne számíts szép beltérre, de arra sem, hogy könnyen, olcsón kapsz bele szépet. Marad az átkárpitozás és azt tudjuk aki igényes munkát végez az megkéri az árát. Amennyiben rozsdásodik, akkor valszeg szakszerütlen javítást végeztek rajta, mert 78-ig övvonalig utánna pedig teljesen horganyzott a kaszni ennek eredménye képpen elkerüli a korrózió. Ezt a típust csak szerelemből vedd meg, mert az ára megy felfelé, de többe lesz ha megcsinálgatod, csináltatod, mint amennyit érni fog. Ha eldöntötted és megveszed akkor www.frontenginedporscheclub.hu ott megtalálsz. De nem csak engem, hanem a betegek egy nagyobb csoportját :-)
Mi lenne, ha tényleg megtanulnád rendesen a Kjetet javítani? Olyan nehéz lenne? Elolvasni róla egy könyvet, stb stb. Nem kell 100ezret rákölteni, csak Te szeretnéd ezt beadni mindenkinek. Meg tudnád csinálni rendesen is! Ahogy kell! Miért nem? Tényleg érdekel!
Ki fenyegetőzött? Én azt írtam,hogy NEM LESZ JÓ! Miért? Szted jó lesz,ha két hónaponként megtalálsz,csak úgy minden átmenet nélkül? Ismered azt a társaságot ,ahol én mozgok! Bántottam én valakit? Ki volt az akinek én nem segítettem bármit is? Van ilyen?
Úgy jött ide, h régóta nem olvastam a fórumot, erre beleolvasok, erre azt látom, h újabb kjet probléma, és Te már is a gombbal kezded. Mindig mindig olvasom, h Neked a gyári megoldás az első, akkor ez most hol van? Mindig lehúzod, h minden milyen drága meg minden. Meg nem elvárható, h a kjetre költeni kelljen, meg sokat méregetni. Miért nem elvárható ez?
Én is segítettem már embereknek, de tény Te többnek, de miért is? Azért mert a Te megoldásodat jobban szeretik az emberek. Erre meg nemtudok mit mondani... Különben is hol van előírva, h nekem minden rossz kjeten segítenem kell? Ha vki megkeres, annak segítek, ennyi.
Egyébként nem a gombra gondoltam. Gomb tőlem lehet.
Nézd, Gyurma, ne sértődj meg azon, h gánynak nevezem, amit csinálsz, hanem vedd tudomásul. Én is tudomásul veszem, h a Te megoldásodat választják a tulajok. Ennyi.
Az autómat meg kérhetem hagyd békén! Ezt már kértem múltkor Tőled telefonon! Amúgy meg múltkor nem azért hívtalak felt, mert megsértődtem, hanem azért, mert leagyhalottoztál csak úgy, egy fórumon.
Sehol nem írtam, h nagy ász lennék, nem is akarom bizonyítani.
Előttem meg írtál a srácnak sokmindent, azzal nincs baj, így nem írok.
Csak azzal van bajom, h vmi 24el baj van, Te rögtön itt leszel és gombozol. Ez zavar!
Amúgy még a hivatalos alapjárati fordulat után is nézhetnél! Inkább erre fordíts energiát! Engem lejáratni Te nem tudsz és a kenyér nem ettől lesz drágább,ha akár mit is csinálok a barátaim autójával,amíg hálásak a javításért és az autójuk hosszú távon hibátlanul működik! De sztem mind ketten jól járunk ha leakadsz rólam! Ezt most akárki láthatta,hogy teljesen jóindulatuan megosztottam a véleményem és erre (két hónapban egyszer) idetalálsz és megkóstolsz! NEM LESZ JÓ!!!
Okos srác vagy! És köszi a bíztatást! :-) De ez most hogy jött ide? Kötözködni szeretnél,vagy egy idegen előtt lejáratni? A srác kérdezett általánosságban,Te meg megtalálsz? Csak aztán nehogy felhívj,ha megsértődtél megint! :-) Azért nem dicsekszem,mert ugyan több embernek segítettem már,mint Tehogy ne csak utálja a 24-esét,viszont ezerszer kihangsulyoztam,hogy ez egy ideiglenes megoldás! te meg rágódsz az autódon évek óta és nem használod,meg se műszaki,meg semmi! Akkor pont Te szólsz be nekem sok hónapi halgatás után? Most mond meg ,hogy miért találtál meg és miért nem írtál inkább Te is a srácnak néhány okos gondolatot?! Ez egy kultur ember viselkedése? A langyos lovagolás meg azért van ám,mert ez egy tipus hiba és ha használnád az autódat,akkor Te is tudnád! És nem jó a megvétel után azonnal 100 ezret a Kjet-re költeni! Bár Te ez nem gányolod,hanem kiméred műszerrel és okosan! Azért azt tudatzom veled,hogy Akiknek az autóit javítottam,még soha egy rossz szóval sem illettek! Az amit Te idegenek előtt gánynak hívsz ,csak egy gomb,aminek a beszerelése fél óra és a kiszerelése tiz perc! És nem látszik! Sőt Te ,mint nagyokos nem is tudod,hogy melyikben van ilyen! Persze ahoz el kéne jönni egy olyan eseményre,ahol vannak működő 24-ek! De Te inkább engem szapulsz! Ezért aztán,most ,mivel Te kezdted,ne hívj fel,ha kérhetem! eddig semmi bajom nem volt veled! Jó lenne,ha így maradna! És majd az autóddal bizonyítsd ,hogy mekkora ász vagy! Én is azt teszem! meg a cselekedeteimmel! ennek meg utána járhatsz!
Azt felejtettem,ki,hogy ,ha előre mentél vele,állj meg,nyomd be a kuplungot és alapjáraton rakd be rükverz-be! Ha nem akarja,vagy reccsen,ez egy kis tűgörgő cseréjére utal,de ehez megint mindent ki kell szereni! Vagy a motort(az is macerás,mert akkor a futóművet is),vagy a váltót és mindent! Ez megint viszi le az árat,főleg,ha azt is ecseteled,hogy mennyi a szerelők órabére és ráadásúl nem is válalják a 24-et! :-) Mindent bele!
Lacinak teljesen igaza van! Annyit még,hogy ,ha mentél vele,akkor meleg motornál állítsd le! Majd egy 5-10 perc után indítsd be! Ha nem indúl és köszörűl ,akkor gáz van! Nem nagy,de erősen alku képes! Persze azt el kell döntened,hogy feltétlenül akarsz venni egy autót és amikor megnézed,akkor azt mondod magadban,hogy nem baj,majd ezt is,meg azt is megcsinálom! Mert ez a 24-nél nem igazán működik! Ha türelmes ember vagy ,akkor néz többet és válogass! Abból is kiindulhatsz,hogy a jó 24-et vagy nem adják el,vagy 1 milla alatt nem! Ritka az ,amikor 24-et 600-700 között árulnak és jó állapotu! Én ezeket azért mondtam el,mert én beleugrottam egybe ugyn így! Nem bántam meg,de nagyon sok pénz és munka! És az ilyen autó sosem lesz kész,mert olyan ,mint egy háló! Egy lukat beraksz,máris kér a másik!
Aztán! Ha előre mentél vele,akkor nézd meg,de főleg nagy fokozatokban,hogy,ha csak tartod a sebességet,nem búg-e a vált,a difi! Amikor motor fék van,vagy gyorsítás,akkor nem szokta csinálni,de egyébként egy kopott váltó,egy olajcserés,vagy olaj hiányos váltó búg,sír! Ugyan ez vonatkozik,arra a tengelyre,ami a hajtás láncban van! (tolócső) Ezeket a dolgokat könnyen be tudod szerezni,de macerás a cseréje! Ha szerelgetsz magad is az nagyon jó és ezek a dolgok megint csak alku alapok!
A motor ,ha meleg és az alapjárata 900 felett van,akkor egy elindulásnál kuplungot ereszd fel,de alapjáraton,és a fordulat menjen le kb 800-ig! Ha felvillan az olajnyomás visszajelző,akkor azért van 1000-en a fordulat! Ez már lehet csapágy,vagy nem megfelelő olaj! Az olajakat le tudod cserélni,de persze az is pénz és nem olcsó,ha a sok kis ráfordítást összeadod! Általában ,amit megvesznek 300-350 között,az olyan,hogy biztos,hogy valamelyik olyan Porsche megszállottnál kött ki ,aki segít megjavítani,hogy legalább üzem biztos legyen! Ez az üzemanyag rendszerre fokozottan érvényes! Utána fényezés,kárpitozás ,stb! És mire a végére érsz kb. az a 800,vagy több! Viszont az alkatrészt könnyü beszerezni hozzá! Sok sikert és nagy szerencsét!
koszonom. termeszetesen nem veszem meg anelkul, hogy ne indulna be a motor es ne vezetnem.:) inkabb tipushibakra gondoltam, amelyek vagy komoly bajra utalnak vagy csak horror draga a javitasuk.:)
általánosan az összkép ami sokat elárul, nézd meg a nyulványokat, hogy nem volt-e agyon törve nézz bele az ívekbe a hézagokba próbáld meg alulról is megnézni milyen folyások vannak a motoron a váltón az hogy nem tudják beindítani elég rossz ómen mert anélkül nem nagyon lehet megitélni a motor állapotát, az ac egyébként nem vészes olyan 30e körül van ha jól emlékszem viszont ha nem tudod beindítani próba kört se tudsz vele menni tehát a futómű, tolócső stb. állapota is kérdéses maradhat. a belseje mennyire van lelakva......... az hogy repedt a műszerfal ne ijesszen el mert nem nagyon találni olyan 24-et amelyiknek ne lenne repedt a műszerfala, de ez javítható végülis összeségében minden javítható csak nem mindegy miből indulsz ki!!! Egy tipikus fostalicskából csak rengeteg energia árán lesz jó kocsi de egy jó alapból könnyebb jó kocsit csinálni!! Egy a lényeg a végösszeg kb mindíg ugyan annyi!!!!!!!!!
remélem érthető volt!
Üdv L!
u.i.: www.frontenginedporscheclub.hu csak azért írom ide mert ide költözött a társaság!
ne haragudjanak, hogy csak igy berontok, de holnap meg kell neznem egy 1983as 924est es jol jonne nemi jotanacs a tekintetben, hogy melyek azok a dolgok, amikre feltetlen es nagyon oda kell figyelnem. nagyon keveset/semmit sem tudok errol az autorol jelenleg csak annyit, hogy nem mukodik a benzinpumpa es fenyezesre szorul. szoval visszakerdezhettek, de jelenleg osszesen ennyi infonak vagyok birtokaban:) minden valaszt elore koszonok es remelem, hogy buszke tulajdonoskent jelentkezhetek legkozelebb.
Előre megjegyzem,hogy vannak nálam sokkal jobban hozzáértők! Illetve olyan srácok,akik inkább a drágább,de hosszú távra megfelelő gyári megoldást választják! Én ismerem azt a felét is a 24 szerelésnek,meg egy másik utat(ők is) és kérésre csinálok olcsóbb és működő megoldásokat is! (erre nem vagyok büszke!) Ha átjössz a poros szerelgetők topic-ra,akkor leírom,hogy mivel mit lehet csinálni és mennyire biztonságos,illetve mit nem szabad megtenni! És azt is ,hogy mi a gyárilagos megoldás és az mennyibe kerül! Utána eldöntöd,Te melyiket választod,de azt tudnod kell,hogy ami nem gyári,az nem növeli az értékét az autódnak! Viszont minden általam említett dolog visszaalakítható gyárira! Tehát várlak a topic-on!