Ha végig olvasod amit írtam,akkor világos lesz számodra,hogy ez már másfél órás történet vége,amikor már tényleg nem tudtam meggyöző érveket felhozni,hogy nekem is lehet igazam,és nem kell porig alázni még akkor sem ha esetleg az áruházi dolgozók 3-an vannak.Egyébként azért nem tudtam megszólalni,mert a sírás határán voltam! Különben másnap felhívtam a Fogy.védelmi hiv-t,és elmeséltem mi történt.Nekem adott igazat,és vissza mentem a tanácsára,és élni próbáltam a 3 napos szerződéstől visszalépéssel.Persze nem ment egyszerűen,szerintük ugyanis ezt törvényt 2007-ben eltörölték!Egy szónak is 100 a vége,ők is beszéltek a fogyasztó védelemmel,és 1 órás huza-vona után,nem szívesen,de vissza adták a pénzt.Bár azt mondták nincs igazam.Nekem elég bizonyíték az ,hogy a pénzem vissza adták!Azt érték el,hogy már megírtam a panasz levelemet FVH.Hétfőn postára is adom,a jegyzőkönyvek másolatával eggyütt.És Sajnálom,hogy nem vagyok olyan határozott fellépésű!Nem tehetek róla!Nem kívánok neked hasonló élményeket!Én mindig azt hittem mindent el lehet intézni békésen!És még ezek után is béke párti vagyok!:))
Mea culpa: Természetesen erre a magatartásra utaltam: annyit tudtam kinyögni:Én már ezt nem tudom elmondani,és köszönöm hogy kijött!(és hogy ne lássák a megalázásuk eredményét,sarkon fordultam és eljöttem!
"A bí róság ítélete ellen fellebbezésnek van helye, ha a közigazgatási pert olyan határozat bírósági felülvizsgálata iránt indították, amelyet olyan szerv hozott egyfokú eljárásban, amelynek illetékessége az egész országra kiterjed, és e határozatot a bíróság a törvény alapján megváltoztathatja. E rendelkezés nem vonatkozik a menekültügyi per tárgyában hozott bírósági döntésre."
Általában is jellemző rád az ilyen superrationalis magatartás?
Sziasztok! Végre van 1 oldal,ahol leírhatom a gondom.2009.02.05.-én vásároltam a Tescoban MP4 lejátszót.(nem járok régóta a tescoba,mert mindig becsaptak valamilyen módon.de most a gyerekemnek kerestem ajándékot).Találtam is készüléket,de már az is fura,hogy megvétel elött nem lehet kiprobálni,Na mindegy gondoltam,haza viszem,és ha nem jó,vissza is hozom.Otthon kipróbáltuk,és nem tudtunk rájönni hogy kell kezelni.A haszn.útmutató,teljesen eltért a készüléktől.Visszaviszem,a vevőszolg.-nál a hölgy,és a műsz.oszt. dolgozó úr,"felajánlották"hogy majd ők rájönnek a kezelésre.Eltelt 40-45 perc,az asztalon másik készülékek,papirok,szótárak,és mikor türelmetlen kezdtem lenni,leintettek,mondván:"Az én érdekemben kínlódnak,várjak türelmesen!"Közben a biztonsági őr azt tanácsolta sz.sz. id.:Ráérek otthon,nyomkoráljam,majd rájövök hogy kell kezelni! (és még hasonló kedvességeket mondott!)Na kezdett a türelmem elfogyni.?Mivel nem biztosítottak másik készüléket,és nem jöttek rá a kezelésére,és a pénzt se kaptam vissza,elkértem a vásárlók könyvét.Leírtam a már másfél óra eseményeit.A bizt.őr,gúnyos megjegyzése mellett!Szó szót követett,a hangom még mindig nem emeltem fel,aláírattak velem egy 3 napos jegyzőkönyvet.De addigra a sírás határán voltam,hogy egyáltalán a bizt.őr,hogy mer ilyen hangon,ilyen kijelentéseket tenni.Felhívta a figyelmem arra hogy ő itt a BIZTONSÁGIőr!,és jó lenne ha tisztában lennék az ő,és a saját joggaimmal.Na ekkor kértem az ő főnökét.Fel is hívta sz.sz.id."Itt egy nő,és nem tudja az én,ill.saját jogait,helyre kéne rakni!"Mikor a főnöke elém állt,megkönnyelbűltem,mert valahonnan ismertük egymást.A biztonsági őr folyamatosan dumált.Megkértem már többszőr is,hogy ne szóljon hozzám,de neki persze joga van lehordani a vevőt,és eltanácsolni akár a parlamentbe is.Mire a fönöke megkérdezte mi az én véleményem,csak annyit tudtam kinyögni:Én már ezt nem tudom elmondani,és köszönöm hogy kijött!(és hogy ne lássák a megalázásuk eredményét,sarkon fordultam és eljöttem!Mindezt egy pár férfi,és nő is végig nézte,és hallgatta!Hát most se, a pénzem nem kaptam meg,se a készüléket.Pedig azt gondoltam én tudatos vásárló vagyok,és mivel kereskedelmi iskolát végeztem,tisztában vagyok kereskedelmi szabályokkal.De rá kellett jönnöm,a Tesco szabályzatot más bolygón írták!Emberségből szintén megbukott! Hát ennyit e Tescoról!Továbbra sem kívánok oda járni!
Alig egy éve vásároltam egy 106 cm es SAMSUNG tv-t.Azért erre a típusra esett a választásunk mert ebben volt Beégés Elleni Védelem.
Ennek elleénre az RTL logó mégis beégett.Hozzáteszem 1000 óra van a készülékben.Ha megy is akkor sem mindíg az RTL-t nézzük mégis az lett a "nyerő".
Mikor megpróbáltam magyarázatot kapni arra, hogy hogyan történhet ez, az ügyfélszolgálatos annyit válaszolt, hogy át kell kapcsolni 30' után és nem ég be a képernyő.ELég viccesnek tartom ezt a magyarázatot egy 240.000 ft os tv re.
Közölték, hogy a beégést nem javítják garanciális hibaként.
A használati utasításban olyan pont amely leírja, hogy csukja át 30' után a csatornáról NINCS!Meg amúgyis manapság már a reklámok közé néha filmet is tesznek a szolgáltatók.Az ügyfélszolgálat folyamatosan arra hivatkozott,hogy nem szabad két óránál hosszabb ideig állóképet megjeleníteni és nemlehet sokáig 4:3 ban nézni a tv-t.
A baj csak az, hogy én rendeltetésnek megfelelően használtam a készüléket és mégis beégett.
A szervíz közölte akkor kijavítják a beégést ha a SAMSUNG központnak írok egy faxot és ott pozitívan bírálnak el.Na most ott annyira elbíráltak, hogy az elutasítást egy LCD tvről kaptam.
Mikor már kicsit idegesen felhívtam az urat aki aláírta a levelet közölta ha ez ilyen nagy dolog akkor küld egy elutasítást a plazáról is.Jó nem?
Ja és még azt is a tudtomra adta, hogy igazából ez most még nincs ám elutasítva mert ilyenkor a szervíz mondja rá az áldást.
A szervíz kijött és közölték nekik nincs hatáskörük a döntéshozásban ők csak akkor csinálják meg ha a központ utasítja őket.
Amikor újból felhívtam az ügyfélszolgálatot eléggé összevesztem velük és kértem a főnökük telefonszámát.Erre azt a választ kaptam, hogy nem áll módjában azt megadni és letette.
Ez eléggé felháborító számomra, hogy így bánnak az emberrel!
De kitartok, mert nekem van igazam.És az ön hibámon kívül keletkezett a beégés a készüléken.
Sajnos a fogyasztóvédelem még nem reagált a levelemre.
lentebb látható Fegyver Zoli irásához lenne hozzá fűzni valóm:
üdvözlök mindenkit
Nos a moltim bau trade kft-t érő támadáshoz én csak annyit szólnék hozzá hogy nem értem az úrat . Én is vásároltam már tőlük több alkalommal is festéket és hőszigetelőt is . Semmilyen problémét nem észleltem és rendben ment minden . A cég évek óta foglalkozik a kereskedéssel és nem hiszem hogy talpon tudtak volna maradni ha átvágják az embereket hiszen az ilyen hirek futó tűzként terjednek és hamar elpártolnak tőlük a vevők (főleg ha a szín egy hónap mulva kifakul , szerintem sorban állnának náluk a panaszosok ) . A bátyám festő , vállalkozó és ő maga is ezt a festéket használja és ahogy ő fogalmazot attól függetlenül hogy egy márkátlan ismeretlen festék egyenlőre hazánkban : nagyon jóóó , könnyű vele dolgozni:clap2: Valószínűleg vmilyen félreértés történhetet. Én csak ajánlani tudom a céget . A panaszos irásához még hozzá fűzném hogy nem ők az egyetlen cég aki hibázik . Ilyen előfordulhat bármikor bárkivel. Nem értek azzal egyet hogy azonnal lejárató hadjáratot kellene inditani ( de ha tényleg minden ugy történt akkor jogos ) talán meg kellene konkrétan a céggel beszélnie .Szerintem eredményesebb lenne mint irkálni és megprobálni tönkre tenni őket
Üdvözlök mindenkit. mindenkit óva intek a MOLTIM BAU TRADE Kft-töl Dühös Havalaki tud segitsen!!! leirom az ügyemet:Konstrumán találkoztam velük ami megdöbentő ijen cég-is bekerulhet!!! Tehát megrendeltem tőlük a hőszigetelő rendszeremet papira vetve mit tartalmaz és menyi lesz az ára házhoz szálítva mien szinü nemesvakolatal.szerdán igéret:szombaton ot az árú:mondom oké,ja sajnos 95000ft-ot előlegként átvetek(soha nemadok előleget senkinek!!!)ez a kulcsa mindenek hogy megértsék miért így döntötem kb két hét mulva fel hivtak hogy fizesek még 25000ft-mert ez a szin drága,gondol kodtam rajta de ha elálok az uzletől oda a 95000ft-om igy bele mentem kb két hónap mulva fel hiv hogy holnap it az áru csak a fuhar töb mint gondolta 20000ft hejet 65000ft nem mentem bele de az áru 2-napra rá itvolt meg döbentő de a rendelt tétel -9.db bol 1,stimelt leraktuk de én mondom nem veszem át igy hiányosan vagy visza adja a 95000ft-ot vagy leszálít mindent hiány talanul :veszekedés utána rendőrség ezis megdöbentő rendőr mondja vagy küldjem visza az egészet vagy csak azt fizesem ki amit hozot . szerintem ha viszaküldöm bucsuzhatok a pénzemtől hiányosan nemérek vele semit mert darabokban lényegesen drágáb akor mondom az előleg árával megfelelő árut hagyon it a töbit viheti nem ment bele igy kénytelen voltam hiányosan átveni és drágán pótolni. ui:A szín nem-ojan szinü amiet választotunk és már egy hónap mulva foltosan kifakult A termo ragasztó hejett csemperagasztót kaptam utolag jötem rá. A:polisztilollap 10cm hejett 2db 5cm est kaptam es jelöletlen hiányzot a minőségi tanusítvány roluk. még lene mit irjak de szerintem enyi elég hogy mesze elkerüljék az ien cégeket meg vanak a bizonyítékok is kérem SEGITSENEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pár hete vettünk egy zanussi tűzhelyet. A jótállási jegyen az állt, hogy a jótállás csak abban az esetben érvényesíthető, ha a bekötést hivatalos szervíz végzi (persze jó pénzért). Persze bekötöttük mi, egy hétig működött is, aztán az egyik gázrózsa úgy döntött, hogy nem akar tövább működni (a többivel semmi baj).
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a forgalmazó-gyártó-eladó-vagykianyavaja kiköthet ilyen feltételt a jótállási jegyen?
Mert azt megértem, hogy ha nem szakszerű bekötésből származik a hiba, akkor enyém a felelősség, de így a készülék alapvető hibájára is megszűnik a jótállás.
Tudom, hogy van lehetőség a szavatosság érvényesítésére, de ugye ott már nekem kell bizonyítanom a vétlenségemet a fogyivédelem bevonásával...
nem baj, azért csak menj el sok ügyvédhez, és kérdezd meg, hogy mennyiért vállal egy ilyet, meg hogy nem lehetne-e az ügy lezárulta után fizetned, meg ilyenek. hátha van olyan, aki elvállalja, tekintettel arra, hogy elég könnyen nyerhetőnek tűnik a dolog. ha úgy van, ahogy leírtad, akkor biztos, hogy jogsértően járt el a cég.
Köszönöm a segítséget, sikerült elintézni a cserét. SŐT ! Nagyon segítőkészek, és korrektek voltak, semmi kötözködés. Mivel ez pozitív ügy lett, leírhatom: A soroksári "elektromos világ" - ban történt az eset.
Vettem 2007.09.21-én egy Whirlpool 6-ik érzékes mosógépet 99.999 Ft ért.
6 hónap után bejelentettem a következő problémával: hangos és zörög centrizésközben . ( cserélgettek benne üstszájgumit, csapágyat is de nem szünt meg)
7 hónapon keresztül többször is be lett jelentve ez a probléma ! A szervíz nem tudta megjavítna, mivel a hiba a mai napig is fennál.
Legutolsó alkalommal a szervíz azt mondta ismét mikor bejelentettem, hogy ha ugyanez a problémája ami eddíg, akkor csak akkor jön ki, hogyha kifizetem a kiszállási díjat meg az 1 óra munkadíjat,miközben 3 év garancia van a gépre, és ők nem tudják javítani !
Mellesleg mikor ezelőtt utoljára kintvolt, elismerte szóban, hogy tényleg van benn ez a hang és ha tudná, hogy mi ez és mi okozza ezt , akkor már rég nem lenne benne !
Mindeközben volt egy zajszint mérés, ami ( ÁLLÍTÓLAG )a normális értékeket mutatta. Nem egy hitelesített géppel lett bemérve, a szennyes tartóra téve mérte be a zajszintet !
Többször voltam bent a szervízben is, négyszemközt mindíg elismerte a hibát, de írásban nem hajlandó elismerni amit mondott !
Beszéltem a szervíz főnökkel, mondván hogy ő mennyire segítő kész, hogy nekem ezt a forgalmazóval kell lebonyolítsam, és a paragrafusokat fírtatta, hogy nézzek utána !
A munkalapok másolatán kívül semmilyen papírokat nem hajlandók kiadni, és ők az üggyel tovább nem hajlandók foglalkozni !
Közben elmentem a fogyasztóvédelemhez, ott azt tanácsolták, hogy írjak egy levelet cserekérelem iránt az üzletnek ahol vásároltam, és azzal eltudok indulni a békéltető kisbíróságnál.Tanácsként mondta még a fogyasztóvédelmis,hogy a szerződésben 2 pontot is megszegtek ! 1: a jótállási jegy nincs rendesen vezetve/kitöltve 2: Nem teljesítették a készülék kijavítását több mint 7 hónapja ! Eztuán kaptam egy telefont az üzlet egyik alkalmazottjától, hogy csak úgy tudok elindulni, hogyha független szakvéleményt kérek ! Felkerestem egy független mosógép szerelőt, meghallgatta és kipróbálta a gépet, azt mondta, hogy ettől a géptől ez nem természetes hang, amit egy szakvéleményben meg is fogalmazott írásban.
Eztuán bementem a forgalmazóhoz a boltba, ezzel a szakvéleménnyel, ott aztmondták, hogy ez nem jó, olyan embertől kell szakvélemény, akik rajta vannak egy bizonyos listán . A listán szereplő emberek szakvélemyéért nekem kellene fizetnem, de ha beigazolódna visszafizetnék, mivle nincs pénzem erre jelenleg, de ha lenne sem fizetnék ezért, mikor 3 év garancia van rá, és az ő dolguk lenne elintézni ezeket !
Amit tettek az üzletben: írtak egy jegyzőkönyvet hogy átvették ezt a szakvéleményt, és a Whirlpool szerint nem hibás a gép !
Most folytatódik a kálváriám ! Nem tudom mi tévő legyek !
Mindenki nagyon "SEGÍTŐKÉSZ"nek mondja magát, mondván, hogy el is zavarhatna . Mindenki mutogat a másikra, és nem hajlandó senkise tenni semmit !
Hogy tudnám elérni, hogy cseréljék i, vagy adják vissza az árát ?
Ügyvédre sincs pénzem !
Ezek szerint csak akkor vagyok ügyfél/vevő amíg fizetek ? Amikor vállalni kell a szerződésben foglaltakat akkor már nem vagyok ügyfél ?
Akinek van hasonló esete, és tapasztalata és ment valamire( vagy esetleg nyert ügye van) az kérem ossza meg velem !
Visszaolvasgattam a topikban, de nem találtam hasonló problémát, ezért szeretnék kérdezni Tőletek!
Májusban vettem egy L.G. 107cm-es plazma t.v.-t, két hónap elteltével "beégett" a kijelző. A szerelő kijött, babrált, megpróbálta javítani (megjegyzem nagyon korrekt volt), aztán felvette a j.könyvet. Nem javítható. Kijelző nincs. Csere nem megoldható, mert már ez a típus nem kapható. A vásárlás helyén "visszaveszik", de le kell vásárolni a vételárat. Ez sem lenne baj, sőt még meg is toldanám kicsit, DE! Nagyon szegényes a választék, és a most kapható készülékek a tudásukhoz képest nagyon drágák. Van-e lehetőségem visszakérni a készülék árát, és máshol venni másikat? Ha nincs, akkor mennyi időm van a "levásárlásra"??? Kicsit várnék, hátha jönnek újabb típusok.
Sziasztok! Joatyamek masfel eve vasaroltak egy ulogarniturat 300e ft koruli ertekben (szerintem nem rendes bor, de a szamlan bor van /lenyeg, hogy nem mubor/), amit ket kb 70 kilos 60 ev koruli ember olyan szinten el tudott koptatni, hogy helyenkent felrepedt az uloresze. Az eladokat ertesitettek a dologrol, a reszukrol az volt a reakcio, hogy mivel lejart az egy ev garo keszitettessenek szakertoi velemenyt arrol, hogy ezt normal hasznalat mellett ertek el. Hol, es ki (milyen elerhetoseggel) tud ilyen szakertoi velemenyt kiadni? Helyileg ok Zala megyeben vannak. Kosz! Toth
üdv! azt hiszem itt a vége a mesének... ma hívott vissza egy úr a fogy.véd.-től, a lényeg az, hogy én vagyok a hibás, mert az első szervizelés után, amikor még volt rá garancia, nem fordultam az fvf-hez (szerintem az emberek többsége ilyenkor még nem szokott egyből fvf-hez fordulni, ezután fogok!!), és hogy nem másik szervizbe vittem független bevizsgálást kérni, hogy bebizonyítsam, hogy hibázott az eredeti szerviz. Megköszönve a semmit, befejeztem a dolgot... viszont azt nem tudom kiért is létezik a FOGYASZTÓvédelem, mert az tuti hogy nem a fogyasztókért vannak! szép napot! L
Heló. Elnézést a sok hibáért !!! nem vagyok nagy helyes író bocsi! most találtam az oldalt és csak futtában írtam . 1.válasz:igen csak a határ időről nincs de már nem lényeg mert már azóta fent van a falon. 2.azt tudom de ha nem kérnek előleget már az első telefon után elállok az üzlettől . de így féltem hogy nem kapom vissza a pénzem meg sok más tényező miatt de ezt hosszú leírni . 3.ezt nagyon jól tudtam.de 95000ft-ról lévén szó úgy gondolom mire vissza perelem egy másik 95000ft-ot rá költök {idő;útiköltség;ügyvéd;stb} 4.ezen már túl-vagyunk !!! már felhasználtam és a hiányzót pótoltam persze drágábban ! 5.rendőr jól-mondta" hm". ha vissza küldöm se-pénz-se-árú.ez tuti ui:ja a rendőr azt-mondta őt is csaptákmárbe !!!szerintem már el úszót minden
először is köszönöm mindenki segítségét, hozzászólását! én is napokig bújtam a különböző jogszabályokat, ugye a gyártónál is megfordultam, de ott sajnos csak az Ő jogukat tartalmazó tv-eket tudták nagyon pontosan.. az enyémeket pedig elég érdekesen értelmezték... most a fogyasztóvédelemnek írok, illetve hétfőn be is fáradok, személyesen jobb ilyet intézni.. az igaz, hogy a garancia ideje megáll,amíg a gép szervizben van, de itt már olyan mértékű időről van szó, hogy az a néhány nap amíg az első két szervizeléskor bennt volt a gép, alig tesz ki két hetet... no persze mondanom sem kell, hogy ezzel a kifogással dobálóztak minden egyes mondatomra... mindenesetre kíváncsi leszek mit érek el a fogy.védelemnél... olyan érzésem van, hogy szerintem Ők sem a vevőkért vannak... de majd beszámolok mindenről, remélem segítve ezzel a hozzám hasonlóan peches fogyasztókat.. jah, és hát nem nagyon szeretek "reklámozni" cégeket, ill ebben az esetben negatív reklámnak nevezhetjük, de egy két-betűs elektronikai cégről van szó... "az élet jó"... ;)
Zoli! Hihetetlenül nehezen érthető a hozzászólásod, tele van helyesírási hibákkal, és az írásjeleket sem véletlenül találták ki.
Megpróbáltam valamit kibogozni. 1. mindenről van papírod? Megrendelés, színkód, szállítási idő, fizetendő költségek? Előleg? Ha valamit utólag kérnek, az árajánlaton felül, akkor azt nem kell kifizetned. 2. Az előleg egyébként teljesen szabályos, főleg ha papírt is kapsz róla. 3. Elállhatsz a szerződéstől, hogyha ők nem teljesítik a szerződésben foglaltakat, a pénzt pedig vissza kell kapnod ilyen esetben. 4. Az árút nem kellett volna átvenned. Jelezd nekik papíros formában, kötelesek kicserélni az általad megrendeltre. 5. Miért búcsúzhatnál a pénzedtől? Szabályos szerződésed van nem? Egyébként a rendőr jól mondta, de a kifogásaidat a szállítóval lepapíroztatni, helyben rögzíteni, rendőr tanúnak kiváló.
Fáradj be a céghez, vetesd fel a panaszaidat. Ha gondolod megírhatjuk előre, hogy mit írsz majd bele, hogy ne legyenek benne hibák, mert így nem nagyon fognak komolyan venni sajnos.
Sok szerencsét.
Ja, és mindent PAPÍROZNI, PAPÍROZNI, PAPÍROZNI!!!!!!!!!!
Nem tudom mások hogy vannak vele, de én egyre jobban szeretném tudni ennek a bizonyos gyártónak a nevét. Szerintem sokaknak nagy segítség lenne, ha tudnák, hogy milyen cégtől szeretnének vásárolni. Légyszíves Lina86, oszd meg velünk a gyártó nevét! (Szerintem az LG vagy Siemens lehet az ügyben, de ez csak tipp :D)
Az előbb írtam neked egy hosszabb üzit, de sajna elszállt :(
Csak annyi, hogy a www.panaszfal.hu-n rajta vannak az ide vonatkozó TV-ek, érdemes kinyomtatni, kihúzogatni az ide vonatkozó részeket, és így befáradni hozzájuk, hogy együtt átnézzétek. Mindketten meg fogtok döbbenni :D
A másik, hogy amint jelentetted a hibát, a garancia ott megállt, és majd a hiba kijavítása után pörög tovább úgy, hogy meghosszabbodik azzal az idővel, amit javítással töltöttek.
Üdv! Javítást vállaltak volna, de nem kértem, mert ha eddig nem sikerült megoldani a dolgot, akkor javítgatjatják azt évekig... amúgy, ma benn voltam a gyártó cégnél, ahol elképesztően moderálatlan hangnemben beszéltek velem, majd közölték, hogy "sajnos már rég lejárt a garancia". Pedig elhangzott egy olyan mondat is, hogy hát ez a hibajelenség tényleg lehet a tápegység hibája, de akár a kijelzőé is... namost, akkor a szervíz nem megfelelő minőségű munkája miatt nem derült ez ki, és emiatt húzódik már a "javítás" március óta és emiatt járt le a garancia. Persze a garancia lejárta már egyre távolabb és távolabb lesz... Próbáltam "fenyegetőzni" a Fogyasztóvédelmi főfelügyelőséggel, de erre egy gúnyos vigyort és a következő mondatot kaptam: "Csak nyugodtan, úgyis mi nyerjük meg!"... Ez már a pofátlanság teteje szerintem...
Ha valamely önálló részegységet cserélnek - szerintem a tápegység ilyen - arra újraindul a szavatosság. De egyébként sem számít bele a szavatosságba az az idő, amely alatt a vevő nem tudta a dolgot használni, mert az javítás alatt állt.
Cserét csak akkor kérhetsz - ha már egyszer javítást kértél - ha a javítás nem lehetséges. (Át lehet ugyan térni egyik szavatossági jogról a másikra, de akkor meg kell fizetned az eladó ebből fakadó kárát.)
Üdv! Szeretném kérni a segítségüket, hátha járt már valaki hasonló cipőben, mint én most. Van egy monitorom (márkát nem mondanék, nevezzük AB-nek) A monitorom idén márciusban elromlott, nem kapcsolt be, villogott a kijelzője, és fura kattogó hangot adott. Hozzáteszem az elején: ez a hiba nem állandó jelleggel jelentkezett, de többször. A gépre május 8-ig garancia volt érvényben. El is vittem a gépet a területi márkaszervízbe, nevezzük XYZ-nek. A szervíz néhány nap elteltével hívott, hogy készen van a gép, tápegységet javítottak. Néhány nap/hét múlva ugyanaz a hiba jelentkezett (sajnos mivel messze van a szervíz, autóm hiányában nem tudtam rögtön a meghibásodás napján elvinni a gépet) A szervíz újra bevette a monitort, majd hívtak, hogy kicserélték a tápegységet egy újra. Időközben lejárt a garancia, de júliusban ismételten, immár harmadszorra is felmondta a szolgálatot. Bevittem és reklamáltam, mondtam, hogy bevizsgálást kérek, javítást nem, nézzék meg mi a valós baja, mert már unom, hogy havonta viszem szervízbe a gépet. Első problémám, hogy a szervíz kiszolgálása felháborító: bennt azt mondták, hogy ha kész a bevizsgálás, értesítenek, no most 4 hét után én hívtam őket, mikoris azzal állt elő a szervízes, hogy ő ezt a hibát nem tapasztalta (nem is tudta pontosan mi a monitor hibája!!), majd nevetségesebbnél nevetségesebb dolgokkal állt elő. A legjobban azon nevetem, hogy azt kérdezte, hogy nem gondoltam-e arra, hogy amit utoljára kicserét újonnan alkatrész, az már eleve rossz lehetett? Most őszintén: az ember ha vásárol valamit, vagy kicserélnek valamit, gondol erre??? A szervízes "nagylelkűen" felajánlotta, hogy kicseréli megint a hibás alkatrészt, de én ebből már nem kértem, más megoldást szeretnék erre a problémára. Tudtommal kérhetnék teljes gépcserét is már első körben a javítás helyett. A problémám csak ott akad, hogy nincsen már garancia a gépre. Tudnék valahogy arra hivatkozni, hogy amikor előzőleg kétszer már bevittem a monitort, akkor még volt garancia? A gyártó cég is (bár ez még most van folyamatban) arra hivatkozik, hogy már lejárt a gari és csak az alkatrészre van, amit kicserélnének. Őszintén megmondva, a szervízesekben ezek után a kijelentések után nem bízom, ki tudja milyen használt ócska dolgokat raknak bele a gépbe megint... És tapasztalataim szerint, amit egyszer már javítottak, az újra el fog romlani.. (bár lehet csak én vagyok ilyen szerencsétlen)
A válaszokat és segítségüket előre is köszönöm! És elnézést, ha túl hosszúra sikeredett a bejegyzésem!
Üdvözlök mindenkit. mindenkit óva intek a MOLTIM BAU TRADE Kft-töl Dühös Havalaki tud segitsen!!! leirom az ügyemet:Konstrumán találkoztam velük ami megdöbentő ijen cég-is bekerulhet!!! Tehát megrendeltem tőlük a hőszigetelő rendszeremet papira vetve mit tartalmaz és menyi lesz az ára házhoz szálítva mien szinü nemesvakolatal.szerdán igéret:szombaton ot az árú:mondom oké,ja sajnos 95000ft-ot előlegként átvetek(soha nemadok előleget senkinek!!!)ez a kulcsa mindenek hogy megértsék miért így döntötem kb két hét mulva fel hivtak hogy fizesek még 25000ft-mert ez a szin drága,gondol kodtam rajta de ha elálok az uzletől oda a 95000ft-om igy bele mentem kb két hónap mulva fel hiv hogy holnap it az áru csak a fuhar töb mint gondolta 20000ft hejet 65000ft nem mentem bele de az áru 2-napra rá itvolt meg döbentő de a rendelt tétel -9.db bol 1,stimelt leraktuk de én mondom nem veszem át igy hiányosan vagy visza adja a 95000ft-ot vagy leszálít mindent hiány talanul :veszekedés utána rendőrség ezis megdöbentő rendőr mondja vagy küldjem visza az egészet vagy csak azt fizesem ki amit hozot . szerintem ha viszaküldöm bucsuzhatok a pénzemtől hiányosan nemérek vele semit mert darabokban lényegesen drágáb akor mondom az előleg árával megfelelő árut hagyon it a töbit viheti nem ment bele igy kénytelen voltam hiányosan átveni és drágán pótolni. ui:A szín nem-ojan szinü amiet választotunk és már egy hónap mulva foltosan kifakult A termo ragasztó hejett csemperagasztót kaptam utolag jötem rá. A:polisztilollap 10cm hejett 2db 5cm est kaptam es jelöletlen hiányzot a minőségi tanusítvány roluk. még lene mit irjak de szerintem enyi elég hogy mesze elkerüljék az ien cégeket meg vanak a bizonyítékok is kérem SEGITSENEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!