Nálam a kicsi az elején az utcán két papírzsepivel került közelebbi viszonyba, ezek után megtanultuk a hagyd parancsot:-) ez remekül beválik azóta is, ha csak megszagolnának valamit, ami nekem nem szimpatikus és akár több méterről is:-)
Remélem javul a kis "bátor" füle és nem kell nagyon orvoshoz vinni, mert akkor nagy műsort tud csinálni:-)
Hova jártok? Épp pár napja mesélte egy barátnőm, hogy az állatorvoshoz, ahová járnak, hoztak egy shar-peit, de olyan műsort csinált, hogy zengett az épület:-) Eszembe is jutottál és amit írtál, fel is merült bennem, hogy ti voltatok-e esetleg:)
úgy érzem, baromi szerencsés vagyok, mert nekem ilyen csendben szenvedősek a lányok,nagyjából együttműkődek is,amíg csinálnak velük valamit, de amint abbahagyják,már menekülnének :D
Panni: Csodás képek, hát de más képek nem is készülhettek volna a két gyönyörűségről.
Angie baby igazi kis hölgy, Roy pedig egy igaz pasi :))))
Nico: Méret vétel volt nálunk is, hát Iron buci 24 kg! :) az ivartalanítás óta mondhatom, hogy egy pöpett magára kapott, de nem kis disznó, kecses uraság még mindig.
Itt a tavasz, és Iron már küzd a "meleggel" :)
Ivett: nálunk is volt kaki evés, mindkettőnél. Borisznál kis korába (macskakaki) de valahogy leszokott róla. Iron most télen "nasizott", kutyagumit..... Olvasgattam utána, és azt mondják az "okosok", hogy ellenállhatatlan számukra a jó kis fagyos gumi. Mivel mi kertesházban élünk, így ott voltak ezek a malőrök. Én arra gondoltam, hogy unatkozott és már nem tudta magát mivel lekötni, de a vadászösztön benne volt és egy "remek zsákmánynak" nézhette a kakit. Reggel, ahogy dolgozni mentünk kiraktam a kedvenc rongycsontját, amit bent mindig rágcsál...és láss csodát abba hagyta. Igaz időben kezeltük a dolgot pár nem után ez abba maradt!
Van egy 5 hónapos shar-pei kutyusom. Nagyon sokat olvastam a fajtáról. Viszont egy témát nem találtam/találok sehol.
Eléggé kényes a probléma. Stukker (ez a neve) mindenevő. Ebbe sajnos beletartozik a zsebkendő, sár, rágógumi, és sajnos az emberi ürülék is.
Nem tudom, hogy mit lehet tenni ez ellen. Megszidom ott helyben, hogy érezze a fenyítést, viszont egyszerűen nem látok rá mindenhol.
Tudom, hogy nagyon makacs személyisége van és már arra is gondoltam, hogy már csak azért is csinálja, mert megszidom.
Vegyek neki szájkosarat vagy tartsam rövid pórázon? Viszont akkor sajnos attól tartok, hogy nem futkározik eleget és az izomzata ezáltal nem fog fejlődni.
Bármilyen segítséget, jó tanácsot, hozzászólást nagyon szívesen várok és köszönöm előre is a segítségetek.
Ferna, jobbulást kívánok Lippának. Láttam a képeket már a rendelőből, az is igen sokkoló volt, gondolom élőben méginkább.
Mi is nagyon sokat járunk erdőbe, mondjuk mondjuk nagy csoportban, szerencsére még csak őzeket láttunk, de a mezőőrök szerint van vaddisznó is. Nagyon figyelünk azóta.
Mi is nagyon elvesztünk, sajnos a technika ördöge kibabrált velem, laptop nélkül maradtam, így nem igazán jártam erre... Nálunk mindenki náthás, illetve váltogatjuk egymást.
Bombit ma el kellett vinnem az állatorvoshoz napok óta csak rázza a füleit, vakarja, és nagyon büdös is volt. Már előre jeleztem doktorbácsinak, hogy mi vagyunk a napi nehéz eset, ugyanis Bomber nem engedi senkinek hogy a füleihez érjen, a fültisztítás lehetetlen művelet itthon. A helyzet nagyon vicces volt mert hárman szorítottuk, próbáltuk lefogni míg a doki kitisztította a fülecskéit. Persze az egész utca zengett a vinnyogástól, nyüszítéstől, és folyamatosan vicsorgott. Hihetetlen erő van ebbe a kis disznóba, az egyszer biztos. Doki szerint hiszti, még hozzá se ért már vinnyogott, röviden jellemezte: Shar-pei. Most itthon kell kezelnünk egészen a jövőhét végéig, legalábbis meg kell próbálnunk naponta egyszer csöpögtetni a füleibe, majd ha nem javul mennünk kell mintavételre, és antibiotikum lesz a következő lépés.
Talán hamarosan elkészül a laptop és kicsit többet tudok jönni, addig meg marad az internettől elzárt élet :)
Reg jartam erre, latom kicsit belassult a forum :( Remelem mindenki jol van, es csak idotok nincs ra.
Azert jelentkezem, hogy felhivjam a figyelmeteket a VADDISZNO VESZELYre a Normafanal es kornyeken.
Egy hete Lippat tamadas erte kora delutan, verofenyes napsutesben. A Nagyrettol 5 percnyire, kozvetlenul a fo osveny mellett egy bokrokban bujkalt a nagy kan, Lippa szagot fogott es a behivas ellenere utana ment, a volgyben osszecsaptak, es a kutyam tropara szakadt. A vaddisznonak semmi baja nem lett, par perc elteltevel a ferjem fele vette az iranyt, de szerencsere nem tamadott ra.
Bar az esetet reszben maganak koszonheti szegeny Lippa, a szerencsetlen talalkozasra azert kerulhetett sor, mert az onoseso miatt leszakado agakbol nagy rozsekupacok hevernek mindenutt az erdoben, emiatt a vaddisznok sokkal kozelebb mereszkednek a szokottnal (6 eve erre futnak, soha nem volt meg hasonlo sem). Nagyon vigyazzatok a kutyaitokra es magatokra is, az eddig biztonsagosnak bizonyulo erdoreszeken is. Kulonosen mivel nemsokara jonnek a kismalacok.
Lippa belso serulest szerencsere nem szenvedett, csak szet van marcangolva es (Molera kapaszkodj, uj fejlemeny) 5 foga kitorott meg egy kicsi az allkapcsabol. FeliCaVetesek kezelik, ma megyunk kontrollra, szerintem javul, bar van egy-ket gazos resz.
Nem shar pei lett volna a harmadik:-( Volt egy kobzott kutya, 1 éves Totyi, kölcsönös volt a szerelem:-) Ő pincser -csivava keverék? volt. Nagyon beteg lett, 4 napig küzdöttünk , Makaiék mindent megtettek érte. Akkor vasárnap megígértem neki, hogy ha meggyógyul örökbefogadom és minden rendben lesz. Sajnos aznap délután feladta a kis szervezete :-(
sziasztok! Szeretném a segitségeteket kérni. Hét és fél hónapos shar pei kutyusom Alex 18 kg és 47 cm. Szeretném tudni hogy ez normalis? Nemkellene nehezebbnek lennie? Ugy gondolom hogy jól etetem. Nem adok neki nagyon sokat mert nemtudja a mértéket,akármikor akármit és akármennyit megeszik ha kell ha nem :)
Az extra falatok csak ritkán járnak, és most is megvártuk a teljes gyógyulást, az ünnepelvén kapták:-)
Nem tudom, hogy létezik-e az a mennyiség és minőség, amit már nem enne meg Dalmácska, borzalmasan beles. 2kg-ot még mindig le kell róla varázsolnom, valahogy:-)
A betegség miatt viszont semmi sem evett, egy falatot sem, semmiből...szinte ijesztő volt ez nála. Persze egy nap koplalás még nem világvége, sőt:-)
kislányok jól vannak, bár az enyhe télnek nem örülünk Kekszivel. A mostani napokban lévő többségünk számára talán nem túl kellemes sár, eső,hideg, hó, latyag Kekszi tuningcuccai,nem bír magával a kiscsaj, egyfolytában duhajkodik:-)
Dalma múlt héten fel volt fázva, gyanítom a többnapos esőzés és naponta 4szer csontig ázás nem tett jót neki. kb 1,5 napig 3-4 óránként pisilni le kellett vinni éjjel-nappal, de a köztes időben csak aludt. Enni nem evett, hát ez nála hatalmas szó, úgyhogy tudtuk, hogy baj van. Még sokat is ivott. Hétfőn reggel a dokinál kezdtünk, aki bár egyetértett a gyanúmmal, de úgy gondolta, enni még enne egy felfázott kutya nagy eséllyel, így kapott egy teljes vérképet is. A korára való tekintettel amúgy is akartam neki csináltatni egyet. Hála istennek minden rendben van vele,minden féltett érték okés nála:-)
Azóta már teljesen jól van, hétvégén kaptak is egy-egy nagy marha hátszín csontot, 1-2 órát elszórakoztak vele. Dalma két szemfoga elég fogköves, muszáj valahogy "ledolgozni" :-) És persze a házsártos kircsilány feeling is visszatért hamar:-)
szia, üdv itt! Szerintem ők nagyon örülnének a társaságnak, sé bár a sharp nem kifejezetten rongáló típus, két kb egyidős aprólékból bármit ki tudok nézni:)
Én speciel sosem vállalnék be két kölyök kutyát egyszerre, semmilyen fajtából:-)
Sziasztok! Van egy kék színű 9 hetes shar-pei szuka kutyusunk. Szerintetek, ha vennénk mellé egy szuka shar-peit, akkor együtt jól ellennének. Lefoglalnák egymást vagy inkább még jobban szét szednék a házat? :) Van tapasztalatotok ebben?
Máté vagyok ,van egy 5 hónapos shar pei kutyusom szeretnék minél több információt a fajtáról ha van kedve valakinek írni megköszönöm :) üdv mindenkinek:)
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Jó ideje nem jártam itt, sűrű volt az év vége, lezajlott a lakás vásárlás, most pedig kezdődik a felújítás.
Átvészeltük a szilvesztert, Bombinak ez volt a második, tavaly még nagyon kis pindur volt, nem érzékelt semmit abból ami kint történik. Most viszont nagyon rosszul viselte, félt, ugatott egész éjjel, reggel nem is mert kimenni az udvarra :) A két pulinak kis vackot csináltam a garázsba és becsuktam, rettegnek a tüzijátéktól.
Nem jelentkeztem néhány hétig tudom... megtörtént a műtét,de nem az a drasztikus és nem annál a dokinál aki ezt akarta elvégezni.
Csak a szem felett vett ki bőrt a doki. Nagyon szépen begyógyult a seb a felső szemhéj tökéletes lett. :) Viszont az alsóból is ki kell venni egy kis bőrkét :(
Holnap reggel megyünk.
Remélem vége lesz a műtéteknek.. ez már a 3. lesz szegény Frodnak.
Majd írom,hogy mi lett velünk. Sajnos a képek még mindig nem mennek!