Hali! most rendezgetem a tavalyi venezuelai képeimet mikor rábukkantam a forumra. A Canaima - Angel Falls túra Cuidad Bolivarból 200 USD volt. A reptéren fizettem be TURI Express irodába (3 napra) www.turiexpressdorado.com www.turiexpressdorado.com Viszont megbeszéltem velük h. én csak a következő héten repülök vissza és egy hétig ingyen adtak egy függőágyat közben csavarogtam az esőerdőben és az indián gyerekekkel játszottam....felejthetlen élmény! Caracasba busszal mentem vissza - nem összeg bár már pontosan nem emlékszem. Akkor Caracasba a TAP Air Portugál volt a legkedvezőbb ha jól emlékszem 150 eFt Los Roques is érdekes volt mert kifogtunk egy fiestát, Margarita az szerintem turistagyár Amugy a 3 hónapos útrol feltettem egy csomó képet a honlapomra: http://www.piszkosfred.tvn.hu ha valakit érdekel. egyébként kérdezzetek ha tudoksegitek mert felidézem legalább a kellemes emlékeimet! Jóutat!!
Nem kell tartani a feketén váltóktól. Azért van ekkora külömbség a hivatalos és a fekete árfolyam között, mert fejenkénti éves valutakorlátozás van. Ugyan olyan, mint Magyarországon is volt a szoci években. Ezért akinek nem elég a keret, és nagyon kell neki, az sokat hajlandó érte fizetni...
Mi is abba a hotelba megyünk 3 hét múlva. Majd kíváncsi vagyok a véleményedre. De nem csak a hotellal kapcsolatban.
A hivatalos árfolyam 2,15 de feketén a dupláját is megadják az USD-nek. Ez elég gyanúsan hangzik. Te váltottál Carlos-nál? Tuti megbízható, frankó pénzt adott, nincs benne semmi trükk???? Hihetetlen ez a különbség!
További jó nyaralást! És szívesen várom majd a beszámolódat, infókat, ha visszajöttél.
Akkor azt javaslod ne kapkodjak, majd inkább ott a helyszínen ráérek körbenézni, mazsolázni az irodák közt? Egyébként 4-en mennénk. Szabad hely az gondolom úgyis lesz bőven, minden iroda szervez erre a két helyre túrát, mint fő látványosságok egyike Venezuellában. És gondolom ennek megfelelően az indulások is napi rendszerességüek lehetnek. Csak mondjuk nem szeretnék valami szélhámosnál befizetni, hogy aztán a végén az egészből ne legyen semmi.
Te mikor voltál ott? Melyik évben került ez 300 USD-ba?
Nagyon szépen köszi a gyors választ, úgy tűnik itt egy helyen le lehet tudni az összes progit (így esetleg még lehet alkudni az árból is). Nagyjából úgy látom, hogy mindenütt hasonló árszinten mozognak ezek a túrák, csak eddig én mindenhol 2003-as 2004-es árakat láttam (akármilyen oldalt is nyitottam meg a neten).
Most baromira irigyellek hogy már hétfőn utazol. :) De nem baj, egyszer az én időm is eljön és akkor majd Te fogsz sárgulni. :)
Úgyhogy, akkor nincs más hátra, mint jó utat kívánjak Neked, gyűjtsd az élményeket, és ha hazajöttél akkor szívesen venném a beszámolódat.
Ez nagyszerű, pont erre van most szükségem. Szóval márciusban utazunk Margaritara, (Venezuelában még nem jártam) és a döglésen kívül szeretnék csavarogni is. Ami kifejezetten érdekel az az Orinoco-delta (indiánok, dzsungel, piranja) és Canaima-Angel Falls, mondjuk 2-3 napos túrában összezsúfolva.
Tudtok segíteni, hogy kb milyen árban lehet egy ilyen túra, illetve hol lehet körbe nézni, esetleg foglalni?
Ezenkívül még Caracasba is át szeretnék reppeni, láttam a neten, hogy kb 110 $-ért lehet kapni retúr jegyet illetékkel (Aeropostal).
Meg ahogy itt olvasgattam, úgy tűnik, hogy ha belefér még ezt a Los Roques-t is érdemes felkeresni.
A Lorántffy Zsuzsanna Nöegylet szeretettel meghívja Önt és kedves családjátaz ezévi hagyományos magyaros ebédre Vasárnap, 2008 január 10-én 12:30-kor Ebéd: BsF 30, édességek: Bs.F 5 Magyar Ház, Calle Alvarez Michaud #4 Los Chorros
Tlf. 235-6610 / 3489
=== // ===
<FONT >La Asociacion de Damas Hungaras "Susana Lorantffy" tiene el gusto de invitar a Ud y a su familia para su tradicional almuerzo anual de comídas húngaras
<FONT >Domingo, 10 de enero de 2008 a las 12:30 pm
Almuerzo: Bs.F 30, postres BsF 5
Casa Húngara, Calle Alvarez Michaud #4, Los Chorros
De, a Maracaibo Lake-re mentünk. Nem vagyok jó hüllőkből, akár kajmán is lehetett, de a guide mindig krokodilt mondott... csatolok egy képet az áldozatról, hátha te be tudod aznositani.
A szigetezést mi kihagytuk. Éltem 1 évig Malaysiában, meg sokat voltam Thaiföldön meg Indonéziában, szal nekem már nem túl sok újat mutatnak ezek a trópusi szigetek, ezért inkább a szárazföldre koncentráltunk...
Mi a következő útvonalat jártuk be 1 hónap alatt:
Caracas - C.Bolivar – Canayma – Angel fall – C. Bolivar – Tucupita – Orinoko delta – Puerto Lacruse – Santa Fe – Merida – Coro – Puerto Columbia – Caracas
A belföldi repülőjáratok 100-150EUR körül mozogtak, busszal 10-15USD és kényelmes, alvós luxusbuszok. (Mi nem repültünk).
Ha a vízesések érdekelnek, akkor C. Bolivárból indulnak 3 napos túrák az Angel Fall-hoz (a világ legmagasabb vizesése + több másik vízesés). Tudom ajánlani. Tucupitából szintén vannak 3 napos túrák az Orinoko deltába, ahol az elszigetel indián családok világával lehet megismerkedni. Ha a hegyek vonzanak, akkor Meridából lehet túrázni az Andokban (Pico Bolivar 5007m). Szintén Meridából nyomtunk egy krokodilvadászós-tavon alvós túrát. Ha sivatagot akarsz, akkor Coroba menj (bár akkor ezt már láttál Tunéziában). Santa Fe, és Puerto Columbia pedig a Carib-tengeri döglésre alkalmas.
Spanyol nyelv nem szükségszerű, én is elvoltam kizárólag angollal...
A gond a mi utunknál az, hogy akivel menni szerettem volna, az inkább üdülős típus, én meg nem (barátom, nem a pasim). ezért gondoltuk, hogy Isla Margarita, aztén esetleg együtt vmi, én meg egyedül tovább, aztán mire ő barnára sül, én is visszatalálok. De most úgy néz ki, a barátom nem tud jönni, mert épp üzletnyitás előtt áll és önkormányzat, engedélyek, munkások, miegymás. De minden évben szeretnénk együtt menni, mert jól kijövünk egymással és sztem jobban toleráljuk egymás rigolyáit, mintha házastársak lennénk. Mégis, eddig csak 2x voltunk együtt, D-Afrikában, meg Tunéziában.
A város széli szegénynegyedekbe nem mernék menni, mert azt te is bizonyára belátod, hogy egyedülálló nő és két fiú között óriási a különbség. Spanyolból csak egy szemesztert jártam, nem igen tudnék megszólalni, legfeljebb néhány szó lehet ismerős (szégyen!).
Nem hiszem, hogy tudnék olcsóbbat, mint amit írtál, talán Bp-New York és onnan vmi olcsóbb járattal próbálkoznék. vannak azon a kontinensen fapadosok? Mit ajánlasz, mit érdemes megnézni? A neten csodás vízeséseket láttam.
Én Caracasba repültem 177 ezerért. Ha tudsz olcsóbban szólj nekem is mert érdekel. Caracasban csak 2 napot töltöttem, metroval nagyon jól lehet közlekedni. Semmi féle atrocitás nem ért. Még éjszaka sem. Azért azt mondják, hogy a város széli szegénynegyedeket nem ajánlatos látogatni. Azt nemtom, hogy mi lett volna ha egyedülálló nőként megyek. (Mi ketten voltunk fiúk) De nem tűnt veszélyesnek. Ha spanyolul tudsz akkor még egyszerűbben boldogulsz...
miért fizetnél Margarétára utazást - Általában olcsóbb az ilyen charter, mintha csak repjegyet venne az ember, Tunéziába, Görögo-ba pl. konkrétan a fele. Ezek szerint ide nem? Caracasba mentél? Mennyiért? Milyen a közbiztonság? Én egyedülálló nő vagyok.
Én júliusban voltam kint 1 hónpot, meg októberben 10 napot. Bejártuk az egész országot. Szerintem nincs semmilyen kötelező oltás. A hepát szokták ajánlani, de ha februárban mész, akkor már úgy is késő, azt hónapokkal előtte kel... De 1 nap alatt úgy sem bírsz összeszedni semmi rontást ;)
Pandus,
Ha nem vagy üdülős típus miért fizetnél Margarétára utazást. Vegyél egy repjegyet, oszt go. (Ahogy én is tettem). Hogy mit érdemes megnézni, az attól függ, hogy mennyi időt szánsz az országra... több ezer km-t utaztam a szárazföldön (busszal, taxival) és semmi problémám nem adódott a biztonsággal. A kaja csak relatíve drága, pl a benzinhez, meg a szálláshoz viszonyítva. De kb ugyan annyi mint itthon. Nagyon függ attól, hogy hogy sikerül váltanod a dollárt. (A hivatalos árfolyam dupláját is megkapod feketén...)
Februárban Isla Margarita-ra utazunk, és ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy kell-e valamilyen kötelező oltás? Az Internet szerint a karibi szigetekre nem kell, azonban Venezuelába kötelező a sárgaláz elleni oltás.
Ha csak egy 1 napos túrát akarunk a kontinensre szervezni, akkor is kell sárgaláz elleni oltás, vagy ilyen rövid idő esetén ettől eltekintenek?
Néhány gyakorlati tanácsra lenne szükségem. Mivel csak Margaritára lehet befizetni üdülést, mi meg nem vagyunk igazán üdülős típusok, hogyan (és mennyiért) leeht átmenni a szárazföldre? Ott is hová, mit lehet megjárni, amit érdemes is megnézni? Mennyire veszélyes mondjuk egy helyi busszal utazni? Olvastam a topikban, hogy drága a kaja. Ez nemcsak a turistáknak szánt éttermekben van így? És mondjuk egy helyi étkezdében a töredéke?
Gondolom ott is jól érezted magad! Már Braziliára értem.
Hát nem árt néha vigyázni a betegségekkel.Sosem lehet tudni, hogy mit hoz haza az ember egy másik országból? Főleg a tengerentúlról.
Biztos hamar rendbe jössz.
Még nem tudom mikor megyek megint Venezuelába, mert sok intéznivalóm van még.
Remélem mihamarabb.
Most nem sok mindent tudok az ottani viszonyokról, bár olvasom a híreket az univision honlapján, de mostanában mintha kissé lecsendesedett volna a politikai helyzet ott.