Egyébként nagy baj esetén ide járunk Egerbe (ózdról....no comment), már nem voltunk egy ideje, de most olvasom én is,hogy mennyire modernizálták a műtőt, van altatógép is ;)
Túl vagyunk mi már műtéteken, egyszer sem lett bajuk az injekciós altatástól :) Altatták már mind a kettőt gázzal is, szurival is, de semmi gond nem volt, monitoron is voltak. Akiket túlaltattak ott azok valószínű degenerált orvoshoz kerültek, az itteni szerintem nekünk is kinyírná, a keze közé nem adnám egyiket se.
Jó orvoshoz került, azért van min izgulni, mert elmúlt 8 éves és nem tudom hogy fogja szegény viselni az egészet, olyan kis kemény kutya, de csak öregszik már és az utóbbi időben látszik is rajta, viselkedés stb. Nem is kérdeztünk rá,de legközelebb megkérdezzük,h lehet-e attól, hogy sokszor álterhes?
Esetleg ha ki is ivartalanítaná csökkene-e annak az esélye,hogy a későbbiekben bármi komolyabb baja legyen emiatt?
Azt mondta kb. másfél óra múlva vihetjük majd haza a műtét után.
Egyenlőre mindenki be van parázva a családba, csak nem beszélünk róla egymás közt....
Reméljük persze mi is, hogy nem lesz sem semmi gond, csak olvastam már ilyenekről is horror dolgokat.....lásd itt a fórumon Kifli esete (remélem jól emlékszem a nevére) vagy másoktól.
Ne idegeskedj!:))) Egy cici ciszta eltávolítása rutin műtét!!! Csak az altatásnál kell jobban vigyázni,mert a rövid orrúak nem bírják az injekciós altatást! Mindenképp gázzal kábításhoz ragaszkodj! Két bulldogról is tudok,akik a műtőasztalon haltak meg,mert túl lettek altatva!!!!:(((
Na túl vagyunk az orvosi viziten...megkapták a chipet,meg lettek vizsgálva, minden,ami kell.
Dennis egészséges, le se fáradt az úttól.Már pörög....
Detti esetében nem túl jó hírem van....a cicijében azt mondta az orvos, hogy ciszta van, de időben el lett kapva, viszont műteni kell. Műtét nélkül ez elrákosodhat, egyenlőre akkor leszünk okosabbak, ha túl leszünk a műtéten....tök ideg vagyok, azt mondta a doki, mivel ilyen hamar elvittük simán el fog élni 4-5 évet (most múlt 8 éves)
Majd,ha okosabb leszek, írok,mert nekem fogalmam sincs ezzel a dologgal kapcsolatban. Próbálom nyugtatni magam....
Itt este jó nagy vihar volt, de semmit nem ért, ma is dög meleg van.
Vinni kell a kutyikat is orvoshoz, de úgy döntöttünk nem ide, a helyihez visszük őket, hanem inkább Egerbe. Majd István elvisz minket,mert sajnos a mi kocsinkba a két kutya nem fér be boxostul, mindenestől.
Dettinek a cicijét kell megnézetni, még mindig meg van neki duzzadva, megnyomtam egyszer és olyan átlátszó folyadék jön belőle. Bízom benne nem komoly, csak az állandó álterhesség miatt van, na meg egy vérvizsgálat sem árt neki, hát öregszik már.
Dennisnek a lábán van egy gumó, azt hittem fölösleges bőrpárna, ezer éve ott van neki, de nőtt egy kicsit, lehet nem ártana leszedni, majd megmondják.
Meg ezt a chip dolgot akarjuk lerendezni, Dennis esetében rizikós,mert már a szuritól is tályogot kap a nyakán....ezt meg kell beszélni a dokival.
Vagy most hétvégén tudunk menni vagy jövőhéten.
Összességében nem árt nekik egy alapos orvosi vizsgálat egy normális helyen, azért nem is visszük őket ide helybe...
itt meleg az ablakban itt tudod mi van? mint ma reggel sötétség -köd- és szakad az eső , hideg nincs olyan 10-12 fok körül lehet,
tegnap is csak délutánra lett jó idő de a gatya nem rohadt ám le, kellemes 20 fok körül hoztam is képet.
hempergés nagyon élvezte olyan jót futkosott annyira jó volt nézni, na ma nem mondhatom el alig dugta ki az orrát, gyors pisi és rohanás vissza utálja az esőt,
pihenés anyánál meg az öregbarátnő mellett,
koborlás -legelés a mezőn. Osztin zabálja a füvet itt olyan mint egy tehén mikor legel
nagyjából itt is ez van még olyan sincs ,hogy felizgatják valamin magukat mert most itt nincs senki valahogy most pangás van ,vagy nincs az embereknek már itt sem pénze, sajnos.
néha- néha jön egy pár kutyás, mult héten ki sem tudtam engedni ide a kiskertbe őket mert a szomszédban volt egy öreg dog, egy fiatalka és egy németjuhász aki annyira kötsög volt ,mint nálam Osztin , meglátták egymást aztán csak azt vettem észre nálam a németjuhász alig birtam elkapni Osztint, Hófehérkével ismerkedett meg Mendyt sem bántotta de mikor meglátta Osztint akkor igazán kihuzva magát lemerevedett az a balga bulldog is aztán behoztam , mert összeugrás lett volna a vége.
azt meg nem akartam.
Renike sem irt mi van a kiskutyájával? ugy volt nem,hogy megy érte,
itt sajnos még nem akar jönni ma is süt a nap de nagyon gyengén muzsikál a drága ,és mellette olyan hideg van, hogy ilyen rövidke séták mennek.
tegnap megütött a guta 2x is ,hogy mennyire parasztok a mai fiatalok közül némelyik, ha otthon lettem volna biztos lekaptam volna a két kis csajt a motorol, az biztos.
kivittem mentetvényemet ugya többivel sétálni, erre jött két kis csaj motorral de nem ám lassan ugy faintosan és mikor mellém értek gázt adtak vagyis puffogtatták a motorjukat szegénykém összeszarta magát hiába voltak vele a többiek, ,
ma arra akartam vinni hát bele lapult a földbe rendesen. amit eddig sikerült megcsinálnom az most szerte foszlott megint a félelem az ur. sajnos másfelé nem tudtam menni , de valamit ki kell találnom, még ezekkel sosem találkoztam itt, meg nem is láttam őket lehet, hogy csak erre motoroztak nem tudom, de kész lett az is biztos, majd megint jó sok idömbe fog telni mire vissza hozom megint erre a szintre,
kajával nem lehet mert nem érdekli meg a labda sem,
szegénykém valaha ki fog ebből mászni szerintettek?
hoztam egy pár képet a padlon nem nézni ez még takaritás elött volt sajnos minden nap takaritanom kell mert igy dől a két angolból a szőr de legfőképp Hófehérkéből.
nincsenek amugy ide bezárva ez arra van ha valaki jön akkor ide becsukom addig mert ne tolongjanak persze nem mind a 3-at csak Osztint kell elzárni mert orvul betámadja a vendéget
oldodik már szépen itthon kimondottan jól érzi magát meg ha csak mi vagyunk az utcán emberektől még nagyon fél
legnagyobb barátnője Hófehérke de Osztinnal is el van
igen nem lehet könnyű Édesanyádnak sem főleg ha ezer éve élnek együtt ez megvisel mindenkit de legfőképpen Őt, meg lehet érteni, hogy ott szeretne maradni az emlékek között, és tényleg jó,hogy közeletekben van és áttudsz menni hozzá,
hu bele képzeltem magam hogy 3 müszakban dolgozni lehet ,hogy én nem is birnék, már ,le a kalappal elötted,
persze ,hogy uncsikához kell menni nap mint nap én is mentem mikor kicsike volt, most sajnos nem tudok menni olyan sürün innen, mert egy kisebb vagyon, a haza menetel, és akkor még az ajándékokról nem is beszéltem, hogy mindenki elvárja,hogy vigyél valamit,
Menj csak ki legalább arra a kiállitásra az uncsit vihetittek persze ha anyukája bele megy, biztos élvézné a forgatagot és addigra már elég nagy is lesz,
már megvolt a nagytalálkozás a kis uncsi és négylábuak között? nekem Ákost imádták első perctől persze korlátok azért voltak, itt van egy képecske
saját kutyusával
ez meg még mikor elindult olyan 1-1,5 éves korában készült
nem ám azt hinni itt ilyen jó idő van, itt sajnos 2013 Húsvét vasárnapján ebbe a meglepetésben volt részem
és mellette rohadt hideg is van.
azt hittem ma hétágra fog sütni a nap és ellehet menni nagyot kirándulni az erdőbe, mezőre,
igen hozzám került, meghalt a gazdája aztán a rokonság bevállalta elöször aztán lepattintották a kedves mamának a lány anyjához, aki elöször nem volt gond aztán mivel bepisilt, kirakta az udvarra és ott élt gondolhattod, aztán állandoan hivott ,hogy mit csináljon vele mert tele szarta a kertet, meg sir állandoan, és már az agyára megy mondtam vigye be, nem egy udvari kutya, erre mondta nem mert ahányszor rá nézz a lánya jut eszébe, és lealtatja stb. amugy is meg van zakkanva mert én nem tudom milyen ha anya elveszti gyerekét,
aztán kellett egy kis bravur a fiuk átvágásához mert ugye nem akarták itt hisztiztek ,hogy ne már, ki fognak innen rugni minket, stb.
aztán mondtam akkor is elhozom mert otthon senkinek nem kellett mert ugye lekellett volna menniRábafüzesre a határ melletti faluba senki nem vállalta fel, Ő felvinni nem tudta, igy innen lementem érte, és elhoztam , nagyon maga alatt volt, teljesen kikészülve, itt most már oldodott és már a fiuk is babázák és kényeztettik amiért nagyon hálás is, de még ha kimegyünk a para ott van és a másik gond vékony magas hapsiktól a világba kiszaladna, igy elengedni sem merem csak a mezőn szaladgál de ott is inkább rajtunk log, ha elvégzi dolgát rögtön jön, hogy menjünk vissza,
nagyon sokat segitettek neki a kutyáim, amiért hálás is vagyok,
Hófehérkém hol jobban , hol szarabbul van, Osztin nyaka brutál volt, kénytelen voltam itt elvinni egy dokihozmel aki persze vidéki állatorvos, elöször azt mondta vigyem fel Münchenbe a klinikára, aztán másnap megjelent,hogy még se vigyem fel menjünk fel hozzá pénteken na felmentem akkor láttam meg a papáját akit akkor is láttam mikor ott voltam aki levette a vért és adott gyógyszert ilyen olajos valami amiből egy hónapig 3 ml kapott most emelték 6 ml-re és vettek vért, és majd ápr.22 én kell vissza menni és a nyakát babaolajjal kell kennem és kapja hozzá a homeopátiás sulfur 9 tablettát szép kezd lenni a nyaka eltüntek azok a vastag bőrrészek, és a szőrhiányos helyeken kezd nőni a szöre, és szép rózsaszinű nem olyan rohadt ronda fekete- vörös. amilyen volt.
csinálok rola majd képet , és felteszem ha kiváncsiak vagytok rá.
Nem valószínű.hogy elmegyünk a kiállításra.Csak az apa volt a mi kutyusunk az anya egy nagyon kedves barátunké akik elég messze laknak tőlünk.Így mi nem is ismerjük a kutya tulajdonosát.Most amúgy is minden percünk le van foglalva.Édesapám 1 hónapja halt meg.Minden szabadidőnket az Édesanyám mellett töltjük.sajnos nem akar idejönni hozzánk,hiszen az ő kis otthona neki nagyon fontos.Minden emlék odaköti.Még jó,hogy ő is itt lakik Tatabányán.Én még dolgozom 3 műszakban,közben az itthoni teendőket is el kell végezni.Na meg persze a drága kis unokát is látogatni kell /szinte minden nap megyünk hozzá is/ Gondolhatod,hogy nincs idő eljárni kiállításra,pedig régen szinte mindegyiken ott voltunk.Hát ennyi.
A második képen VII. Edward és kutyája, a képen egy kicsit, de látszik,hogy hosszabb volt a farkuk és testalkatra is vékonyabbak voltak. (talán lehet az jobb is volt)
Már csak egyszer írom le, többször nem: Ez a blöki fejre (pl. az első képen) abszolút francinak látszik.
Az elképzelhető, hogy talán nagyon a felmenői közt lehetett valami keveredés és rajta abban nyílvánul meg, hogy a farkincája ilyen. Ezt mondjuk lehetett volna orvosolni, hogy esztétikailag ne legyen ilyen, mondjuk úgy,mint bizonyos fajták esetében: egyszerűen lecsípik neki rövidre a születése után (ez ugye már elvileg tilos a rotik, dobbermanok és stb. kutyák esetében, de még mindig van orvos,aki megcsinálja) Szóval ha ezt anno,ahol született elvégeztetik egy dokival rövid lenne neki.
Egyébként még régebben (jó régen) a francik kb. ilyen hosszú farkúak voltak alapból.
Én is küldön a drukkot ezerrel biztos, hogy fog sikerülni neki bár lehet, nagyon sokat neveztek be, de remélem sikerrel járnak, még ha nem is lesz világgyöztes de szép eredményt fog elérni,
képeket remélem csinálsz és megosztod velünk a nagy találkozásról