Keresés

Részletes keresés

Panameira Creative Commons License 2025.02.25 0 0 73534

Az a Whirlpool kezelési hibásan van ahhoz a géphez linkelve, az egy elöltöltősé, de itt van egy másik TDLR-é, inkább ilyen jár ahhoz is: Mindennapi-haszn-lati-tmutat-.pdf

Kitört a közepe? Az szerintem nem szétszedhető. Egyszer takarítottam egy ilyet, de a rengeteg nyálkás mosószermaradék alig jött ki belőle, napokig kellett áztatni. Idős embereké volt, sose tisztították, le se tudták venni a tetőről. Igen, az a nyomógomb a kioldója. Itt is láthatod: WHIRLPOOL TDLR 65220 washing machine (mosógép)

Elöltöltős mosógép tisztítása meg így valahogy, de nem szabad olyan sokáig elhanyagolni, mint ennél is: https://www.youtube.com/watch?v=9BaB2PYuwzs

De nemcsak ecettel, hanem trisóval vagy szódabikarbónával is lehet, vagy van aki hypoval csinálja, főleg, ha már büdös a gép vagy a ruhák is. De csak önmagukban használva, bármelyik is, és utána még üresen legalább még 1 mosást csinálni.

Előzmény: pimre (73533)
pimre Creative Commons License 2025.02.25 0 0 73533

A majdnem 5 éves Whirlpool TLDR 65220 mosógépem eddig minden szempontból rendben dolgozik. Most a mosószer adagoló melletti területen apró fekete pöttyöket láttam megjelenni, gondoltam, itt az ideje tisztítani a fiókot.

Nade, a használati utasítás az alábbiakat írja:

A mosószer-adagoló fiók tisztítása

1. Húzza ki a mosószer-adagoló fiókot. Ujjával nyomja lefelé azt a helyet, ahol a kioldókar „PUSH” jellel van megjelölve (10 ábra), így a fiókot meglazítsa, majd teljesen kihúzhatja.
  2. Emelje ki felfelé a kioldókart az öblítőszerrekeszből (11 ábra).
  3. Minden alkatrészt mosson le folyó víz alatt.
  4. Nedves ruhával törölje tisztára az adagolórekeszt.
  5. Teljes erőből nyomja le a kioldókart és helyezze vissza az öblítőszerrekeszbe, majd a rekeszt helyezze vissza a mosószer- adagoló fiókba.

Csakhogy éppen úgy tűnik, hogy a használati utasítás képeinek mintha kevés köze lenne a gépemhez (Pedig a biztonság kedvéért most ,újra letöltöttem az ehhez a típushoz tartozót, tehát a tévedésem kizárva):

A 10. és 11. ábrán ezt látom:

A valóságban ez van a gépben:

Nincs PUSH jel, de ez a kisebbik baj. Ettől még lefelé nyomva a nyomható micsodát, sikerült kiemelni az öbítőrekeszt. Viszont ennek a hátlapján lévő lap szerintem kíméletesen nem eltávolítható. Törni meg nem akartam. Így egyedül a mosószer adagoló mögötti kis lapkát sikerült kivennem. Namármost így nem lehet lemosni és eltörölgetni a mosószer adagolót.

Tudsz-e tanácsot adni, mivel tudnám az egészet megtisztítani? Tegyem vissza, és futtassak le egy 95 fokos mosást, amit egyébként nem használok? Mert ezt ajánlja:

” Ha soha nem mos 95°C-on vagy csak nagyon ritkán, javasoljuk, hogy alkalmanként futtasson le egy 95°C programot mosnivaló nélkül, csupán kismennyiségű mosószert betöltve, hogy a készülék belsejét tisztán tartsa.”

misimosi Creative Commons License 2025.02.25 0 1 73532

Ezt az írjátok meg, mi a tuti tipp felütésű posztot naponta több tucatszor lehet olvasni. Talán ott kellene kezdeni, hogy méltóztass beleolvasni abba a topicba, ahol elsütöd a naivacska kérdést. Biztosan van tutibb tipp néhány hét, hónap posztjaiban, mint a repülő sült galambot szájtátva várni:)

Előzmény: kriszpadi (73531)
kriszpadi Creative Commons License 2025.02.25 0 0 73531

Sziasztok,

Mosógép vásárlás előtt állok, tönkrement a régi. Olvasom, hogy itt is megy a kiterjesztett garancia kérdése. Tanácstalan vagyok ezzel. Érdemes-e olyan márkát, és olyan üzlethálózatban venni, ahol lehet rá plusz garanciát vásárolni? Megéri megvenni? Melyik üzletláncban nem csalnak ezzel?

Még azt sem tudom, mit vegyek, nézem a kínálatot, hallgatom az információáradatot, és egyre csak elbizonytalanít.

Melyik márka, amit most érdemes megvenni?

Csak mosógép kell, szárító nem, elöltöltős, és keskeny fér be, de semmiképpen sem a legkisebb.

Írjátok meg léci a tapasztalatokat a márka és a garancia kérdéséről is.

Köszönöm

Krisz

Panameira Creative Commons License 2025.02.25 0 0 73530

Átnéztem én is a feltételeket, és jónak tűnik. Nem láttam apróbetűs csapdát benne: kiterjesztett_garancia_ASZF_korr_KD_20191011

Azt mondják, hogy drágák az Electrolux/AEG gépek, hát 130-135k-ért lekuponozva már van 1 normál, és 2 keskenynek mondott mosógép, ingyen fuvarral. Ha most kellene, én simán megvenném valamelyiket. AEG néven ugye húzósabbak az árak. Pár hónapja még akció+ ajándék 5 év gyári garanciával mentek ezek, az volt a tuti. Ez most ugye +29900, bár lehet, hogy majd emelik az árát, és ha a lejárat előtt 1 hónappal megvesszük, úgy folyamatos marad a garancia 5 évig. A végösszeget 5-tel osztva még így is megérős szerintem. Aztán majd további 3 évre lehet még hosszabbítani, hát az is  meggondolandó tétel.

Ha csapágy baja lenne, azt üsttel+dobbal együtt kell, hogy cseréljék, ami már horror árban van. Ha mondjuk privátban kéne fizetni kiszállással, munkadíjjal, senki nem csináltatja meg. 

Előzmény: misimosi (73526)
Degeczi Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73529

Nem, tavaly tavasz óta 2 év a min. jótállás mindenre 10e Ft fölött. 250e-nél ugrik 3 évre.

Előzmény: W211E320T4MATIC (73527)
Panameira Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73528

Ez az LG-nél volt, hogy "a szinfogó kendőt ez fogta és végig kint tartotta a gumiperemen"? Mert akkor akár ez is lehetett az ugrálás oka, hogy miatta nem tudott kiegyensúlyozni, de ha rosszul értelmeztem, akkor nem szóltam. Be lettek állítva a lábai is, és le voltak kontrázva? 

Kérdeztem, hogy milyen géped volt, de mindegy. 

Ez a "Terméktámogatás" ingyenes, de akkor rá se néztél, pedig még linket is adtam hozzá. Ott nem a fizetős bekötés vagy beszerelésről van szó, hanem probléma esetén, hiba bejelentésére, kérdésekre, bármire segítséget, infót adhatnak, csak le kellett volna görgetni hozzá, de a többinek nézz utána, úgy látszik feleslegesen írtam ezt is, hogy mást látsz bele.  

Ennyit a termék támogatásról! :))

"Amit írtál, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garival, ez mit takar pontosan?" A megvehető, vagyis biztosításos garancia, és mondjuk kizárások, korlátozások, stb. csak el kell olvasni, ahol veszed, mert nem egyforma. Nem a teljeskörű 2 évről van szó, mert az tényleg teljeskörű, a csapágy persze, hogy benne van.

Amit tudtam segítettem, tippek, ötletek, amik másoknak beváltak, sajnálom, ha neked kevés, de ha már nincs meg a gép, akkor tesztelni se tudod, hátha....A dühöngésed nem értem, kényes gép, hol élünk, meg nehogy már, stb..meg egyebek. azt ne nekem címezd.

Valós tippeket adtam, a ruhákról, beüzemelésről, vízszintezésről, stb. amik minden márkánál ugyanúgy számítanak, és amit másoktól is találtam, és másoknak segíthettek vagy segítettek is, és minden pontja lényeges.  

Előzmény: KellerV (73525)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73527

Ne az eladótól várj szakértelmet, az a világ már elmúlt. Az eladó feladata az eladás, amint a neve is tartalmazza. A kedves vásárló meg ne ténferegjen, meg fintorogjon, fogja a megvásárolandó kacatját, és irány a pénztár. Üdv 2025-ben.

A garancia az garancia, értéktől függően két-három év. Bár épp múlt héten láttam 99 999 Ft-os akciót - az ugye egy év... És igen, az elédtolt biztosítási szerződésen már bármi szerepelhet, érdemes végigböngészni az apróbetűket: sokszor érdekes kitételekkel lehet találkozni.

misimosi Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73526

Mindenben igazad van, de nyugi! Az AEG kitalálta a tutit > http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165486893&t=9078600

KellerV Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73525

A terméktámogatásról annyit, hogy akármelyik üzletben, nemcsak a MM, attól függ éppen milyen eladóhoz kerülsz, és mit tud, mit nem, vagy éppen mennyire tojik az egészre és mond valami blődséget, Te meg vagy elhiszed, vagy a képébe röhögsz 32 foggal. A lurdy bestbyte-ból pl inkább ne kérjen senki szakértelmet, mert dobtam egy hátast. A f@szság a köbön az van felsőfokon, és az a baj, hogy más üzeletkben is futotam bele hasonlóba.

Ez meg, hogy sok ruha, kevés ruha, kisebb-nagyobb darabok... Hol élünk? Megyünk vissza az öskorba? Könyörgöm, a korábbi gépem több, mint 20 évet elment!!! Használtam rajta kb 3 programot, 800-as centrifugát (ez volt a max) és nem volt baja hogy milyen, mennyi és hányféle ruha volt benne. Mosott, centrifugált, és egyetlen ruha se ment szét, nem tűnt el zokni. Sose terheltem túl, ha baj volt, max az, h kevés a ruha. De basszus elment 20+ évet és most is ugyanazokat a ruhaadagokat próbáltam mosni az LG-vel is, dehát sajna vagy hibás volt vagy ha alapból ilyen, a túl modern lelke nem bírta, akkor meg miről beszélünk?! Ezek a mai szarok mégis mit vinnyognak? Modern AI hókuszpók, meg inteligens ruhafelismerő, meg f@szom... Jah, és pl a szinfogó kendőt ez fogta és végig kint tartotta a gumiperemen. A régi gépem sose szelektálta ki. Semmit. Zoknit se lopott! Jó hogy már én legyek a mosógépért? Mi a következő? Kimosva, vasalva 3 rét összehajtva vagy neadj'sten vállfára fellógatva kell berakni a szennyest a mosógépbe? Hát nah már, basszus, de tényleg azért gondolkozzunk már el! Ami az elmúlt 20 évben jól működött, az most már probléma? Na nemáááár!

Terméktámogatás? Az, amiért kamuból elkérnek 10ezreket?

Szakszerűen a leírás szerint lett beállítva, bekötve! Ha kifizetem a 10ezres beszerelést, az a felét sem csinálja meg! Amilyen precizitással be lett vizszintezve, meg dobrögzítők kiszedve, stb, ahogy a nagykönyvben le van írva!!! Hallottam hírét, h mit jelent a bekötés amiért elkérik ezt az összeget. Na persze, meg a tollak a hátamon... grrrr

A dobogásáról videó van, le se szarták. Aszonták, akkor vigyem vissza ha nem jó. Neten rendeltem, 14 napos elállás indok nélkül és csá. Hát ez lett. Ennyit a termék támogatásról! :(

Amit írtál, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garival, ez mit takar pontosan?

Azért kérdem, mert

1. Érdeklődtem több helyen, és a legértelmesebb válasz az volt, hogy ez központilag, törvényileg szabályozott. tehát nincs olyan, hogy ha én a mm-ban veszem, és nem veszek rá plusz garit, akkor nem érvényes a csapágyra, mert igenis 2 éven belül az a garancia mindenre kell vonatkozzon. Nem mondhatja x, y, f, g... bolt, hogy náluk pl ha letörik a mosószertartály pöcke, akkor arra nem vonatkozik, mig a többi boltban meg benne van az alap gariban. A törvényi 2 v 3 év ártól függően a törvény szerint van szabályozva. Vagy nem így van?

2. Bizonyos boltokban, pl MM, euronics, műszakishop vagy melyik lehet kiterjesztett garit venni és még plusz pénzért balaesetbiztosítást is. Elvileg ezeknek akkor mindenre is ki kellene terjedni. Vagy van esetleg valami, amit elsunnyognak még a balesetbiztosítás esetén is, és kenhetem a hajamra a plusz kifizetett pénzt?

Előzmény: Panameira (73523)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73524

"A samsunngot nem veszem, mert nincs benne 30 fokos mosás."

Azért ajánlanám, hogy bármelyik gép 30 °C-os mosásánál nézd meg egy hőmérővel a hőfokot, mikor befejezi a felfűtést... :-D

Előzmény: KellerV (73522)
Panameira Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73523

Ja, dehogyis, egy szóval se mondtam, hogy azt ne vedd.:)) 

Csak, hogy a mélysége nem annyi, amennyit írtak. Meg hogy van egy jóval olcsóbb, ami tényleg keskeny mosógép, akinek csak a keskenyebb  kell.  Ha mondtad volna, hogy már volt vele egy próbád, akkor nem mondom. De sajnos meg sem említetted.

Azt nem árt tudni, hogy a bolti garancia nem egyenlő a gyári garanciával, és 1-2 esetben voltak vele meglepetések. Legjobb a gyári 5 év garancia, de most nem láttam olyat. Talán majd tavasszal előjönnek vele egyes gyártók. Poland gyártás szerintem alapvetően oké.  

Miért az MM forgalmazza? Van egy tippem, hogy például a német/osztrák, stb. piacra lett rendelve, és így a MM bárhol máshol is árulhatja, és ha sokat rendelt, szétoszthatja más országban lévő boltjaiba. Vagy eleve német vagy egyéb másik piacra szánta az LG ezt a típust, ilyen is van. 

De mi lesz, ha ez is úgy ugrándozik neked, megint visszadobod? Én azért, megkérdeztem volna az üfszt. erről az ugrálásról. 

Mindenesetre van 28 vélemény, és egyik se mondja, hogy szar konstrukció: LG F2J3WSBWE vélemények, de akkor oda se írtad be a tapasztalatodat? Egyébként meg a legdrágább gépeknél is bármi felmerülhet. Az összes szállítási biztosítót kivetted?

terméktámogatást igénybe vetted?

Hátha csak valami könnyen megoldható a gond, mint

-sok ruha,

-kevés ruha,

-1-2 nagyobb darab a kicsik között, mint egy nehéz köntös vagy más,

-vagy lehet nincs jól beállítva vagy nem jó felületen van, 

-nincs vízszintbe rakva, stb.

Kisebb vagy nagyobb fordulatnál is ugrál? 800-on 1000-en vagy csak 1200-on is? Levideóztad?

Probléma esetén le kell videózni, és elküldeni nekik, vagy bármi más módon segítséget igényelni. De most már mindegy, innen távolról senki nem tudja kitalálni az okát. Ha minden más kizárva, akkor lehet éppen egy hibás darabot fogtál ki, akkor pedig asszem 3 napig automatikusan cserélik, és csak ezek után kellett volna másikat venni, ha az se jó. De ezt már sose tudjuk meg.

Vagy még új mosógép ugrál - Google-keresés, tanácsok, videók, stb. Szidás káromkodás semmire nem jó, csak felesleges önhergelés. Szerintem.

Mosógép nélkül vagy? Az előző teljes K.O.? Az milyen volt egyébként? Az olcsóbb LG is a MM-ból való, vagy hol ilyen hosszú idő a visszaszállítás? 

Előzmény: KellerV (73520)
KellerV Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73522

Oké, csak mit vegyek helyette?

Az olcsókat mind lefikázták, h szarok és gyorsan tönkremennek. Mindenki az LG-t isteníti.

A samsunngot nem veszem, mert nincs benne 30 fokos mosás. Felfoghatatlan számomra, hogy lehetnek ennyire gy.p-sek, nem is értem...

A gorenjékre is sokan irták, h szar, nincs rajtuk normális program, hosszú ideig mos, hangos ráadásul nem is annyira olcsók.

Electrolux se olcsó, se az aeg, és a szerelők többségénél tiltólistás, plusz drágábbak az LG-nál, ahhoz képest, amit tudnak meg főleg.

A többi meg már a noname, amit mind fikáztak. A candy-re is csak azt hallottam, olvastam, hogy régen jó volt, mostanra szar minőség lett.

Jó kis patt helyzet.

Egyszerű dolgom lenne, ha nem kéne számolgatni a ft-okat, és vehetném ami a legszimpibb, és telibesz@rhatnám, ha 1-2év múlva új gépet kell venni, de sajna nem igy van :(

Előzmény: XNC (73521)
XNC Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73521

Szerintem kerüld azt az LG-t, ha már meg is tapasztaltad, hogy milyen.

Mechanikus dolgokban ők nem jók.

Még a 2000-res évek elején vettünk 1 videót, ami szétcsapta a saját mechanikáját. :)

Előzmény: KellerV (73520)
KellerV Creative Commons License 2025.02.24 0 0 73520

Konkrétan ezzel LG F2WV3S7S3E  mi a probléma, miért nem ajánlod, mi szól ellene?

A mérete tökéletes nekem!

Mint korábban írtam, ami megkérdőjelezte nálam, az a madenin poland és hogy csak a MM-ban kapható. Nincs bajom a mm-al, csak érdekes, hogy csak náluk kapható ez, és gyanút kelt bennem az ilyen, h más miért nem forgalmazza?

Az a helyzet, hogy pár hete megvettem az általad ajánlott legolcsóbb LG-t, és úgy küldtem vissza a p…ba a 14 napos elállás kereteiben mint a huzat. Nem tudom, hogy gyári hibás-e, vagy ilyen szar konstrukció, de centrifugáláskor ki akart szakadni az eleje. Konkrétan 1 cm-nyit kimozgott fizikai síkjában előre az egész előlap, de főleg az ajtó. Attól féltem, hogy ki fog nyílni az ajtaja, mert már a hangja is olyan volt, mintha levegőt szívna be, mert a szigetelés elmozdult a kerettől, annyira kinyomta az ajtót. Elment tőle a kedvem.

Még mielőtt valaki megvádol, igen, ki lett szedve a dobrögzítő, és igen, a programleírásoknak megfelelő mennyiségű ruhával próbáltam végig a legtöbb programot.

Ami miatt a médiamarktban akarom megvenni, az, hogy ott 5 évre lehet venni balesetes garanciát, amivel gyakorlatilag hacsak nem én állok neki szétverni a gépet, mindent fedez. Ismerve manapság az ilyen elektronikai cuccok meghibásodási esélyeit és a szervizelési költségeket, szerintem az a havi szintű alig 600 ft-nyi plusz pénz a hülyének is megéri, hogy 5 évig nyugodtan aludjak legalább a mosógép miatt.

Hallottam, hogy a garanciával is lehet macera, elhúzódó ügyintézés, stb, viszont ha azt nézzük, hogy január eleje/közepe óta mosógép nélkül vagyok, mert megvettem azt a kis szaros olcsó lg-t és jól besz@ptam… :(

Előzmény: Panameira (73519)
Panameira Creative Commons License 2025.02.23 0 0 73519

A noname 100e alattiakkal nem terveznék, hosszú távra kizárt. Ha már 2-3 évig kihúznák probléma nélkül, az már elfogadható. Candy, ha végképp muszáj.....de talán mégse. Tesla? A feltaláló, és az autó/gyártó megcsúfolása ezt a nevet ilyen termékekre használni.

Ha nem is isten, se csúcskirály, de LG azért sokkal biztosabb választás, ráadásul jó alkatrészellátással és szervizzel. Azt láttad, hogy az 

LG F2WV3S7S3E mélysége 47.5 cm? Viszont a teljes mélység a hátlaptól az ajtóig 53,5 cm, ami már inkább egy normál mélységű mosógépnek felel meg. De csak annak fontos ez az adat, akinél keskeny az ajtó, ahová berakják. A termék mélysége 90˚-ra nyitott ajtóval 1015mm, hogy teljesen nyitható legyen, amire még azért kicsit rá kellene hagyni a számolásnál.  

Termék összehasonlítás | MM

Jó ideje megy a lengyel gyártás, szerintem ezzel nincs gond. Sok különbség nincs az LG  F2J3WSBWE-től,  aminél 44 cm a mélység(49cm a teljes), talán 1-2 program más. Persze minél nagyobb a mélység, annál stabilabb, és csendesebb is. Utóbbi most a 10% akcióban az LG-nél ~116k, és ők ingyé viszik házhoz, ami máshol 8-10 ezer is lehet. A fenti sajnos nincs LG-nél készleten.

Előzmény: KellerV (73518)
KellerV Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73518

Üdv!

Mosógépre lenne szükségem. Ami biztos, keskeny előltöltős jöhet szóba csak. Szárító funkciót nem akarok.Egyszemélyes gép lenne, heti pár mosás, néhány kg-os adagokkal.

Két kérdés:

1. Ha egy tök egyszerű mosógépet szeretnék, ami kimossa a ruháimat, van rövid program, és a gép jó eséllyel nem megy tönkre hónapokon belül, azért mert alapból szar maga a márka a konstrukció, akkor milyen márkában érdemes gondolkozni? Itt az olcsóbb, 100e alatti/körüli gépekre gondolok. Candy, Tesla és hasonlók, amiket a neten lévő tesztekből láttam, ellenben a boltokban egyiket se ajánlották, csak az eldzsíííí.

2. Ha az első kérdést nem nézzük, eddig, ahol érdeklődtem, nagyon nyomatták az LG-t, hogy az az isten, a csúcs, a minden. Oké, kinéztem egy DD-osat:

LG F2WV3S7S3E Erről kérnék véleményt!

Két aggodalmam van:

Egyik, hogy ez made in POLAND. Nem tudom, hogy kell-e attól tartani, a többi mind kínában szerelt, viszont vagy drágább, vagy nem DD-os.

Másik, hogy ezt kizárólag a mediamarkt forgalmazza jelenleg.

Böngészgettem a többi LG-t, de azok vagy nem DD-osak, vagy drágábbak. A legolcsóbb 130e-st hagyjuk...

Szóval itt a két fő kérdés a márkák összessége, és a madein poland.

Panameira Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73517

Por, vagy folyékony az mindegy, mert az öblítővel együtt az is szépen rárakódik a tengely a hajtás részén, aztán erodálja a tengelyt, az elöltöltősnél meg a dobcsillagot. Vagy öblítőt nem használtok? 

Mert az jó irány. A mosószeradagolót se muszáj teljesen teli tölteni. De nagyon nem örülnek az asszonyok, ha felmerül ötletként, hogy legalább csak 50-50%-ban öntsenek öblítőt és 10%-os ecetet. Mert hát legyen már jó illatos a ruha, mert azt szeretik. Ezért még egy kicsit ráöntenek. Mosás vagy száradás után szagolgatják, de jó illatos. A gépet meg tönkre vágjuk vele.

Ezért fontos a magas hőfokú 90 fokos tisztító mosás a leghosszabb programon, mondjuk fél vagy 1 évente. Nálad már mindegy, hogy volt-e ilyen a 7 év alatt. Aki csak alacsony hőfokon mos, ott még fontosabb.  

Nehéz döntés lesz nekem is, bár még nem időszerű, de én még gondolkozom egy keskeny elöltöltősben is, pl. LG F2J3WSBWE Mosógép 

Előzmény: reimre (73513)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73516

De, erről is lerohad, igaz, kicsit később, mint a Whirlpoolról. De ez csak esztétilai kérdés (a fehér öntapadó fóliát már kitalálták).

Azt hiszem, én is említettem a tengelyrohadást, sajna jó sok ft elux, zanussi és AEG halálát okozva...

Előzmény: reimre (73514)
Panameira Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73515

A Tesla az elvileg török gyártmány, egytucat másik nevű társával együtt, így akkor a Siguro is(de éppen valódi kínai is lehet). Már a WP háztartási gép részlegét is eladták a törököknek, így már azok se olaszban készülnek. Süllyed a színvonal. 

Előzmény: reimre (73511)
reimre Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73514

Nem kevertem össze, ez a terméklapon ír 3 évet és még alatta +3 "kiterjesztett" 20 ropiért. Azt alighanem kihagyom, akkor is, ha ez lesz.

A candy-ra mindenhogy 24 hónap és nem több.

De ha azt mondod, hogy erről nem rohad le a tető és a tartósabbak közé tartozik akkor még alszok rá egyet.

Mégegyszer köszi!

Előzmény: W211E320T4MATIC (73512)
reimre Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73513

Kb. 5 éves kora óta készültem 1-2 videó megnézésével, hogy majd én meg csapágyazom, de a a része is bírja még.

Ezek szerint ezen a téren is nagyot romolhattak az electrolux cuccok, vagy én fogtam ki valami trágyadomb darabot, de a csapágyakat már régen cserélnem kellett mindkét oldalon, az elsőt, pont a "napos" oldalon asszem még 3 éves kora előtt, valamivel később a másikat.

Ennél a széttört, szar spiáterből készült valaminél nemigen értem a karbantartás mibenlétét, a teteje soha nem volt lecsukva, ergo mindig száraznak kellett lennie, mást meg nem nagyon tudok ami befolyással lehetne rá. Mosószert mindigis folyékonyt használtunk, sztem az se.

Mindegy, ezzel ígyjártam. Anno az átgondoltabb mosószertartó miatt lett ez a típus kiválasztva. Nem sokkal később WD "elárulta", hogy így fog megdögleni, ahogy megdöglött, ha azt hamarabb olvasom, talán meg se veszem. Előtte egy wiccpúl volt, abban nem kellett semmit se cserélni ha jól emlékszem 9 éves koráig, akkor jött egy hiba, feltehetően egy új lúgszivattyú kellett volna, de a HGCS miatt nem lett megjavítva. A tető azon is rohadt, nem újdonság.

Előzmény: Panameira (73509)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.22 0 1 73512

Azt még kifelejtettem, hogy a garanciát véletlenül se keverd össze a vásárolt biztosítással... 

Előzmény: reimre (73511)
reimre Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73511

Valamelyik árösszehasonlító oldalon írtak egy kicsit drágább, még éppen beleférhetne, whirlpoolhoz 5 év garanciát, de azt a részletes lapokon nem sikerült fellelnem...

Közben megnéztem pár fotót, az alzának ezt a sajátizés izéjét árulják "tesla" néven is és minden valószínűség szerint cseh gyártás. (Ha nem lenne gondja a "tesla" mosogatógépemben is a lúgszivattyúnak már most, féléves korában, talán jobban meg merném venni.)

Ettől függetlenül perpill a candy-val szimpatizálok jobban, mondjuk arra meg elvileg holnap estig van ez az ár, kiterjesztett garanciát viszont arra nem látni sehol. Az alza 20 ropiért ad valamit 3 évre, amit sztem akkor is kihagyok, ha véletlen az mellett döntünk.

Amúgy az "univerzális" javaslatod a legolcsóbb alza-féle gépre mutat, arra írnak 3 év garanciát,a  többire kettőt...

Köszi a segítséget!

Előzmény: W211E320T4MATIC (73507)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73510

Műszaki szempontból a candi a legalja, de mellette szól, hogy elég jól bírja a strapát...

Előzmény: Panameira (73509)
Panameira Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73509

Szerintem ne bánkódj annyira, a mai ún. fogyasztói társadalomban a 7 év-re azt mondják, hogy megszolgálta az árát, persze igazad van, rosszul esik ez, akárhány évnél is jön el ez a pillanat. 

Kérdés, hogy amit pont előtted írtam, a rendszeres tisztítást, karbantartást, vagyis magyarul, a törődést és kíméletet megkapta-e a mosógép? 

Szerintem tengelyt vagy tengelycsonkot ezekhez nem is lehet kapni, és valszeg úgyis a dob is tönkremehetett. 

WP és társairól annyit, hogy a szerencsétlenül kivitelezett ajtó és mosószertartó kombó miatt, van, lehet hogy már 2 éves kora előtt elkezdődik az ajtó borító lemez megbarnulása, és elporladása, ami gyenge vékony vaslemez, és a felületkezelése is hanyagul van kivitelezve, és 30-40e Ft is lehet a pótlása. Hiába 2 év előtt jelentkezik, az a tapasztalat, hogy a szerviz elhajt vele, hogy user error, és a párás környezet miatt van, blablabla. 

A gond, hogy mosás után, felnyitáskor, az ajtóba folyik bele a víz, és a mosószermaradék, és azon keresztül folyik lefelé, és szépen betrutyisodik, és soha ki nem szárad. Vicces, amikor felnyitottuk, a víz folyt rá a dobra, kicentrizett ruhákra is, ja nem is, inkább bosszantó. Már morfondíroztam rajta, ha mondjuk megbízható tartós gépek lennének, akkor vennék egy jobb WP-t, és majd hogy tudnám a korróziót elkerülni. Olvastam már ilyen próbálkozásokról.

De mivel nem igazán megbízhatók a Wiccpúlnak is becézett háztartási gépek(tisztelet a kivételnek, ha van még), se a társmárkái, mint Candy, Indeshit, és a többi hasonló, főleg olasz konstrukció, ezért elvetettem ezt. Noch dazu még a WP ügyfélszolgálat és szerviz se valami jó hírnek örvend, ha bajunk van.  Noname-el, és ismeretlen kínaival meg nem kisérleteznék, az Alza sajátmárkást nem ismertem, de valóban, ez is eléggé Whirlpool-os kivitelnek néz ki. 

Pedig már nagyon készülök, hogy a kb. 11-12 éves általad kizárt e-betűs felültöltőst lecseréljem, de nem óhajt tönkremenni. :))  Kb. 5 éves kora óta készültem 1-2 videó megnézésével, hogy majd én meg csapágyazom, de a a része is bírja még. Na mindegy. Én úgy terveztem, hogy felültöltősből olyat vennék, ahol ugyanaz a kivehetős, mint nálad a Zanussinál, és nem az ajtóra aggatott verzió van, aztán majd elválik.... 

Tavasszal szokott lenni, ajándék 5 év garancia Electrolux és AEG-ekre, most idén lesz-e, az majd kiderül, de neked ez úgyse játszik.

Tavaly 30% akcióval együtt ment vagy legalább 3/4 évig. 

Tehát olcsó Alzást, vagy inkább egy olcsó Candyt, WP-t? Nem tudom.

Egy olcsó, most akciós 109k-s Candynél így néz ki, ez olyan újszerű, mert amúgy évtizedekig nem módosítottak a konstrukción, hátha jobb?

Candy TCA286TM5-S Mosógép 

Előzmény: reimre (73506)
XNC Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73508

Nekünk BEKO van, teszi a dolgát.

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73507

Elvileg sem javítható, nem tudod az üstöt szétszedés után összerakni...

Én a klasszikust tudom javasolni: a legolcsóbbat, amin a leghosszabb a garancia. Úgy lesz két-három nyugodt éved....

reimre Creative Commons License 2025.02.22 0 0 73506

Olyan 7 év körüli zanussi mosógépem asszem levéglegelt. Fura hangja lett már a mosás-mozgás közben, a centrifugálás közben pláne, aztán jött 2-3 csattanás majd csak a motor visított tovább, üresen forogva. Felnyitva a dobot erőszakkal lehetett kipakolás helyzetbe forgatni, megmozgatva rendellenes mozgása van, némi csikorgással fűszerezve. Levettem az oldalát, a szíj nem volt rajta, a szíjtárcsának rendellenes mozgása van és nem túl nagy erőfeszítéssel lehet a szíjtárcsát és a dobot ellentétes irányba forgatni. Rövidebben: széttört a féltengely, vagy tengelycsonk, ki minek hívja. Megnéztem, elvileg javítható, gyakorlatilag majdnem a legutolsó csavarig szét kell hozzá szedni a gépet, amit én nem tudok vállalni, jópártízezret meg nem akarok érte fizetni (plusz a tengelycsonkok borsos ára). Úgyhogy újakat nézek.

Tele van már a hócipőm amúgy ezekkel, de nagyon, semmiképpen nem akarok érte sokat adni, ha úgyis gallyra megy 5-6 év alatt.

Na mindegy, a kérdés:

látni egy helyen "sajátmárkás" ("Siguro") leginkább whirpool-nak tűnő gépet 100E-ért

egy másik helyen candy-t (ebből 2 típust is) 105-ért, elvileg holnap estig (amúgy ez is whirlpool-nak tűnik)

illetve a legolcsóbb whirlpool (az electrolux szarjaiból a büdös életben nem veszek még1X semmit) perpill 118E.

Melyiket szabad ebből megvenni?

Előre is köszi a segítséget!

Panameira Creative Commons License 2025.02.20 0 0 73505

A mostaninak mennyi a a tengelyvastagsága? Mert szerintem nem a tengely mérete a fő ok, ha hamarabb tönkremegy.

Hanem például a túlzott mosószer és öblítő használata és a rendszeres tisztítás és karbantartás hiánya. 

A mosószermaradványok rárakódhatnak belül, a dobcsillagra is, és erodálhatják az anyagát, ami valami gyenge spiáter-szerű vagy hasonló anyag lehet.

A dobcsillag vagy a tengely, és a szimering meghibásodás is annak a következménye, és ezek miatt megy tönkre azután a csapágy. Elkezd egyre hangosabban zúgni, majd egy idő után víztócsa is lehet a gép alatt.

Javasolt dolgok: mosás után kiszárítani, hogy legalább néhány óráig nyitva hagyjuk az ajtaját.

Tisztítómosás évente 1-2 alkalommal valamelyik vegyszerrel 90 fokon. Hogy mivel, arról eltérőek a vélemények, hogy bolti mosógéptisztító folyadékkal, trisóval, ecettel, szódabikarbónával....érdemes, vagy valamilyekkel nem szabd, mondanak mindenfélét.

Az üstszájgumin is lehetnek lerakódások(a felültöltősnél pedig az ajtó gumitömítés), amitől büdösödhet a mosógép, de nem csak a külső részét, hanem belül is át kell törölni, azt amennyire lehet ki kell fordítani és alányúlni rendesen. 

Szűrők, mert van aki a szűrőket, és idegentest csapdát se tisztítja. Azt se tudják mi az.

Dob, ajtó(kívül-belül), műanyag alkatrészek is tisztán tartandók.

Előzmény: Ready1234 (73504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!