Keresés

Részletes keresés

iszp Creative Commons License 2019.06.06 0 0 3326

ha a helyi gázszolgáltató szerint jó dolog, akkor mehet. de nem lesz az sajnos.

Előzmény: Barracuda- (3325)
Barracuda- Creative Commons License 2019.06.06 0 0 3325

Üdv!

 

Érdeklődnék ,h régi jó csúnya 2 col gázcsövet a hungarocellbe beágyazva,eltüntetni jó dolog? beleférne a 10cm-be., nem fogja idővel megrepeszteni a ragasztós hálót?szorosan beillesztenénk a táblákat a csőig,,majd kifújnánk ragasztóhabbal ,egy szintbe a táblákkal,utána persze egybefüggő háló,ez így jó lehet?-vagy elég a cső körbefújása nélkül csak a hálóval áthidalni az 5 cm es kihagyott csővastagságot,és a cső körül maradjon levegő ?  -köszi!

iszp Creative Commons License 2019.06.04 0 0 3324

jó lesz az inkább 15cm-nek manapság (U=0.2-t célozzuk). 10cm-t a faterom rakott a düledező viskójára a balatonon.. :D 8cm-t meg a kőmíves ajánlgatott, hogy "nézze főnök, itt ülök ezen a 6cm-es lappal a s.ggem alatt tél idején és nem fázom, jó az!" :))

Előzmény: a tömeg az tömeg (3323)
a tömeg az tömeg Creative Commons License 2019.06.04 0 0 3323

 Általában 10 cm -t raknak manapság.

 A fajlagos költség emelkedés minimális.

Előzmény: Éva Bodroginé (3322)
Éva Bodroginé Creative Commons License 2019.06.04 0 0 3322

1992-ben épült tégla társasházunkat kívülről hőszigeteltetni szeretnénk. Az ajánlott kivitelező 8cm-es hungarocellel készítette el a tervet. Elegendő lesz ez a vastagság?

wcsbf Creative Commons License 2019.05.27 0 0 3321

Sziasztok!
Lábazat szigetelésével kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A ház a 70-es évek elején épült, a lábazatot terméskőnek mondták (nagyon kemény, kalapáccsal ütve is alig sérült), 1m magas, rajta a falak téglából vannak.
A lábazatot 1 oldalon cementes vakolattal levakolták (látszik a képen), és a lábazat tetején sókiválás látható (egy kicsi a lábazat fölött is). Az a kérdésem, hogy ha ezt a lábazatot xps-sel (közvetlen a lábazatra ragasztva) szigeteljük, akkor a talajból felszívott víz el tud-e rendesen párologni? A kép szélén látszik egy lyuk, a vakolatot kibontva a cement és a terméskő között homok(szerű) anyag van, ami kézzel tapintva is érezhetően nedves volt kibontáskor. Ezek miatt attól tartok, ha xps lesz a falra ragasztva, akkor máshol is a lábazat tetejéig felszívódna a víz, és gyorsabban károsodna a lábazat tetején lévő kátrányos vízszigetelés. A talajvíz ősztől tavaszig elég magas, van, hogy 40cm-re van a felszíntől. 
Hogyan lenne érdemes ezt a lábazatot szigetelni?
Köszönöm

 

pablotaxi-69 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 3320

Sziasztok!

8 cm-es grafitos táblát lehet 2 rétegben felrakni? Simán ragasszam az egyiket a másikhoz,vagy kell közéje valami?

Köszi

tibi2626 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 3319

köszi

Előzmény: Ali-bá (3318)
Ali-bá Creative Commons License 2019.05.24 0 0 3318

Tibi, Elyha! Itt laknak a válaszadóitok: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9084059

Előzmény: tibi2626 (3317)
tibi2626 Creative Commons License 2019.05.24 0 0 3317

Sziasztok,

 

szeretnék kérdezni a tisztelt szakértőktől, mert nem bírom kiszámolni magam.

Építkezés előtt állunk, Porotherm 30-as tégla lesz, rajta 12 cm EPS.

És az lenne a kérdésem, hogy vajon megéri a sima EPS helyett grafitos EPS-t rakni?

Mert alig van különbség U értékben, ahogy elnézem, és nem tudom a gyakorlatban ez milyen spórolást jelent.

Földszintes ház, kb nettó 100nm.

 

Köszi.

Üdv,

Tibor

 

elyha Creative Commons License 2019.05.19 0 0 3316

Sziasztok.

Egy nyaralót  fogunk újracserepezni,mert szétmálik a régi. Sajnos az előző tulaj nem szigetelte le , csak fólia és cserép. A kérdésem az lenne, hogy a gerendák közti hőszigetelést mivel érdemes csinálni? Üveggyapot, ásványgyapot, vagy kőzetgyapot? Milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek másiknak?

Fiddy Creative Commons License 2019.04.16 0 0 3315

Sziasztok.

 

A gipszkarton fölött lévő párazáró fólia, ha ezer helyen át lesz lyuggatva amikor felkerül a karton az ellen van valami jó megoldás? Ilyen esetben érni fog valamit a párazáró fólia? Vagy a profil vázra nem lehet valamit felragasztani, ami nem engedi párát ahol át lesz fúrva?

 

hatton Creative Commons License 2019.04.07 0 0 3314

Sziasztok!

 

Piramis nemes vakolatról hallott már valaki?Total-chem kft. szigetcsép a gyártó a doboz szerint.Neten semmi info.

Tudtok ajánlani bevált márkát új építésű házra megfelelő minőségű vakolatot?

 

Köszönöm

gsmotoros Creative Commons License 2019.04.05 0 0 3313

Szia!

 

Köszönöm a részletes választ!

 

Ez nem jó hír. Ámde, ha az egyik oldalon fentre kiszellőzőt, másikon lentre beszellőzőt rakok, akkor valamilyen áramlás be kéne induljon a sűrűségkülönbség miatt. Persze lehet az elégtelen lenne. Vagy nem lehetne elég nagy felületeket kivágni így.

 

Igazándiból van ellenléc a betoncserepek alatt. Szóval ott valamennyi áramlás van. Vannak szellőzőcserepek is, csak lehet nem elegen. Illetve a bedobozolt ereszalja miatt nem lehet túl nagy a szabad felület a beáramláshoz.

 

De az nagyobb léptékű bontogatni a lambériát meg a kúpcserepeknél piszkálno egy eddig hobátlan, nem beázós tetőt rizikós.

Előzmény: l.csaszar (3312)
l.csaszar Creative Commons License 2019.04.04 0 0 3312

Szia!

 

Nem jó, mert nem lesz légáramlás, amit normális esetben a meleg és hideg levegő közötti hőmérséklet-különbség hozna létre. Olvass utána a "hidegtetős" rétegrendnek. Ha jól értem, az a lényege, hogy a cserép és a párazáró fólia között lentről (az eresztől) felfelé (a tetőgerinc közelében levő a szellőzőcserepek felé) áramlik a hideg levegő, ami egyben szigetel is. A napsütötte cserép felmelegíti a levegőt, ettől áramlik felfelé. Egyúttal az alulról bejövő hidegebb levegő hűt, plusz még a levegő hőszigetelést is végez. Ezért a padlástér már nem tud nagyon felmelegedni. Ki lehet egészíteni még a padlásfödémre rakott járulékos szigeteléssel. Én is laikus vagyok, nekem a tetőfedő magyarázta el ezt, és itt is lehet róla olvasni:

 

https://kreativlakas.com/hazfelujitasi-tanacsok/tetoter-beepites/a-hidegteto-es-a-melegteto-szerkezeti-es-funkcionalis-kulonbsege/

 

A te megoldásodban nincs ami kihajtaná a levegőt a lyukakon, másrészt túl nagy az átmelegedett légtömeg (az egész padlástér), ami éjszaka fentről melegít, még födémszigetelés esetén is.

Előzmény: gsmotoros (3311)
gsmotoros Creative Commons License 2019.04.04 0 0 3311

Kedves Fórumozók!

 

A korábban bemutatott könnyűszerkezetes ház padlásának kiszellőztetésének ügyében most fotókat is tudok már feltölteni. A padlásfödémen van a szigetelés, nem a szarufák között. Nyáron a meleg ellen a padlástér kiszellőztetését írtátok itt korábban. Legalábbis, mint egy megoldás.

 

Jó lehet simán a pirossal jelölt részeken valamilyen hálóval (kártevők ellen) fedett lyukakat létrehozni? Az egyik oldalon a tető jól kinyúlik és víz nem kerülhetne be (itt amúgy szimpla üvegek vannak most, szóval nem nagy szám kiszedni őket), de a másikon nincs olyan túlnyúlás sajnos. Lehet, hogy ott nem lenne ez célszerű.

 

 

Sejtem, hogy az eresz alól lenne jó ezt megoldani, de ott teljesen be van dobozolva. Egyáltalán a cserepezés alatti kiszellőztetés is krdéses lehet. Pedig van ellenléc, ahogy néztem.

 

 

Ez padlás két átellenes oldalán lyuk létrehozása nagyon elborult lenne?

 

Köszönöm tapasztalaitok megosztását előre is!

 

 

Siposs Levente Creative Commons License 2019.03.24 0 0 3310

Kedves Tomi!

 

Látom, hogy két hónapos a bejegyzésed, és talán már túl is vagy a választáson. 

 

23 éve foglalkozom hőszigetelő rendszerek értékesítésével és kivitelezésével.

 

Két dolgot szeretnék neked javasolni, a gyanúsan olcsó ajánlatot SOHA NE FOGADD EL! Annak szinte mindig minőségi oka van, nem éri meg a kockázat, amit vállalsz. 

 

Olyan gyártótól ne vásárolj, amiről nem találsz elegendő véleményt a neten. Annak nincs múltja. Neked bizonyíték kell, nem ígéret. 

 

Nagyon sok hőszigetelő rendszer fut valamilyen vásárolt márkanév alatt. Ezeket különféle gyártókkal csináltatják azok, akik sokat adnak el. Legtöbbjük olyan, mint a TESCO gazdaságos. Inkább olcsó, mit jó. 

 

Üdvözlettel

Előzmény: Tomi White (3307)
Gprinter Creative Commons License 2019.02.22 0 0 3309

Sziasztok!

 

Szigetelni szeretném a falamat, de a jelenlegi kéményemet meg kellene toldani min 10 centivel. Milyen megoldások vannak erre? Szigorúan szabályos dolgok érdekelnek, nem házi barkács.

 

Köszönöm.

 

v_attis Creative Commons License 2019.02.06 0 0 3308

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Vettünk egy 3 szobás legfelső emeleti lakást egy 70-80-as években épült tömbben. Nem panel, hanem tégla épület. 

Rosszak a nyílás zárók és legalább egy éve nem lakja senki, nincs benne fűtés sem, de ennek ellenére a legnagyobb hidegben is 13 fok volt bent a télen. Két oldalról és alulról fűtve van. Lapostetős, tehát nincs padlás fölöttünk, csak vagy 60 centi födém.

Természetesen nyílászáró csere lesz, nameg teljes felújítás.

A kérdésem a mennyezet belső szigetelésére vonatkozik: szükséges-e belülről 5cm hungarocell szigetelés, vagy inkább hagyjuk így ahogy van most?

Annyi érvet és ellenérvet lehet hallani, olvasni penészről, hőhídról, párazárásról, nem tudom, hogy hoz-e annyit amennyi veszélyforrás rejtőzik benne.

Ha megéri foglalkozni vele akkor milyen helységekben? Mi van a fürdőszobával konyhával? Fürdőn nincs ablak, csak egy szellőző, konyha a lakás közepén van, onnan nyílik minden, de ott sem ablak, sem szellőző max majd a páraelszívó lesz.

(Egyébként a fűtés sima radiátoros lesz kondenzációs kazánnal.)

Köszönöm előre is!

Tomi White Creative Commons License 2019.01.11 0 0 3307

Sziasztok! Segítsetek kérlek!
Szeretném kiválasztani hogy melyik gyártó hőszigetelő rendszerét alkalmazzam a házam szigetelése során. nyilván a nevesebb rendszerekről minden fent van az interneten, DE a PREMIO hőszigetelő rendszerekről nem találtam semmit.
Hozzáteszem messze  a legjobb ajánlatot adta a többi "nevesebb"  rendszerekhez képest, és valamilyen szinten aggaszt is a dolog. 
Annyit tudok róla, hogy Kecskeméten gyártanak.
Valaki esetleg halott róla valamit ? Jót rosszat, bármit? 
 KÖSZI a segítséget mindenkinek!! 

USanyi80 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 3306

Üdv! Idén tervezzük szigetelni vályog házunkat. Baumit Open lenne rárakva. Most van rajta vakolat és azon Baumit Duo Top vakolat. Hozzáértők szerint a nemesvakolatot el kellene távolítani mert nem légáteresztő. Ezt a vakolatot leszedni az alattalévő normál vakolatról elég lehetetlen. Az lenne a kérdésem, elég lenne esetleg ha sűrűn kilyukasztgatom a vakolatot hogy lélegezhessen? 

l.csaszar Creative Commons License 2018.12.20 0 0 3305

A több nyilván jobb. Nálam csak 5 cm-t véstek le, és a párkány is maradt. Ha nálad megoldható és reális a többletköltség, akkor csináltasd meg. De az ablakon több hő fog távozni, mint amit ezen nyersz, szerintem.

Előzmény: occseb (3303)
Ali-bá Creative Commons License 2018.12.19 0 0 3304

Lásd alább a 3297. hozzászólást.

Előzmény: occseb (3303)
occseb Creative Commons License 2018.12.19 0 0 3303

Sziasztok!

 

Vásárolni fogunk egy házat, és gondolkozom a külső szigetelésén. B30-as téglából van a fal és erre szeretnék 20cm kőzetgyapotot.

A ház egy 4-es sorház egyik középső háza, a házak között kisebb eltolás van, így a homlokfalak nem egy síkban vannak a 4 házrészen.

Az ablakok síkja egészen kint van, nem teljesen a fal külső síkjában, de jóval közelebb a külsőhöz (kb 10cm) mint a belsőhöz.

Érdemes volna visszavésni az ablakok körül körben a falat a 20cm szélességben  hogy körbe lehessen szigeteleni mindegyik ablakot ugyanúgy 20cm-rel?  

Sok a 20cm szigetelés vastagság az ablak körül és a párkány alatt? 

Hatospista Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3302

én is gondoltam rá!

 

Előzmény: Hooti (3301)
Hooti Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3301
Előzmény: Hatospista (3300)
Hatospista Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3300

Üdvözlöm a fórumozókat!Tanácsot kérnék hozzáértőktől!Vásároltam egy 4 éves hungarocellel hőszigetelt házat +nemesvakolat.A ház északi és nyugati oldalán teljesen védtelen a széltől és esőtől városszéli szinte tanyasi épitmény.Ráadásul járható 70 nm es lapostetővel kombinált.És itt jött a baj!!Az első eső után kiderült,hogy egy 1,5 nm-es helyen nem folyik le róla a viz!(járólapozott)Járólapokat azon a részen felszedtük és újraragasztottuk!!Ezután a tetővel úgy néz ki,hogy nincs gond,mostmár szépen lefolyik róla minden.Viszont a fal az egyik helyen ,amikor arról az oldalról ver az eső(szinte mindig) vizes marad ,nem szárad ki azon a   részen csak napok után!A többi helyen néhány óra múlva megszárad,de ott vizes marad,minta belülről nedves lenne talán!!??Létezik,hogy esetleg a hungarocell szigetelés szét van ázva és nem tud azon a részen kiszáradni??teszek fel képet ha sikerül!!Biztos hogy kivűről esik rá az eső mert a fal mellé támasztott redőnysin mőgőtt száraz maradt!(fényképeztem)Mit kellene tennem,ill hogyan orvosolható a probléma.Látszik rajta különben ,hogy nem mai keletű a gond ,mert az ablak szépen el van rohadva azon a helyen!!(Mondjuk a ház azon oldalán a többi ablak is viseltes!!

György Fogarasi Creative Commons License 2018.12.07 0 0 3299

5 kamrás, 3 rétegű üveges műanyag ablak.

 

Körben, mindenütt 23,5 fokos, alul 15,5 fok kürül van több helyen.

 

Műanyag párkány beépítési hiba?

 

Köszönöm a  véleményeket/javaslatokat...

imi8787 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 3298

Köszönöm!

Előzmény: Ali-bá (3297)
Ali-bá Creative Commons License 2018.12.06 0 0 3297

Itt kérdezd, itt vannak az okosok:  (HŐ)Szigetelések

Előzmény: imi8787 (3296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!