Keresés

Részletes keresés

packages Creative Commons License 2006.03.14 0 0 157
Sziasztok!

A nyírősöktől kérdezném:
- A vizsgálatokra időpontot adnak? Ha igen, akkor tudják is tartani azt, vagy órákat kell várni?

Kaáli:
A vizsgálatokat és műtéteket helyben is meg tudják csinálni, vagy mindig máshova küldenek?
sharon01 Creative Commons License 2005.11.01 0 0 156

Sziasztok!

 

www.abbcenter.com/meddoseg

 

Nem tudom, hogy segít-e, mindenesetre ígéretes gyűjtemény. :o)

szerike Creative Commons License 2005.10.25 0 0 155
szia   menj át a lombikos topicba ott sokan vannak hátha segit valaki!!!

Előzmény: zsumed (154)
zsumed Creative Commons License 2005.10.21 0 0 154
Sziasztok!      Én a Kaáliba járok,túlvagyok a petevezeték átfújáson de nem sikerült. Meg kell műteni,mert mind2 elvan záródva.Ha tudtok ilyen orvost aki ezzel foglalkozik megköszönném.Volt már beültetésem is de egyik sem sikerült. sok éve próbálkozom és jártam már a Forgács intézetben, II klinikán ,I es klinikán és a rókusban. Nagyon el vagyok keseredve de remélem itt kapok segítséget.Egy veboldalt vagy orvost. Előre is köszönöm.Sok sikert kívánok azoknak akik most kezdik. Email címem: zsuzsanna07@vipmail.hu  Sziasztok! :-)
Modrooka Creative Commons License 2005.09.14 0 0 152

Szia!

 

Menj át a meddőség-lombikbébi topikba... sok sikert!

Előzmény: ginuska25 (151)
ginuska25 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 151

Sziasztok.

Lombik-program elott allok. Felek tole. Jo lenne beszelni valakivel, aki hasonlo cipoben van. Help

st.judit Creative Commons License 2005.09.13 0 0 150
az endometriozis,bocsi de nem tudom?A mütét fájdalmas?Altatnak?Bent kell maradni?Mennyit?

mi az

Előzmény: pödi (148)
pödi Creative Commons License 2005.09.04 0 0 148
Szia Judit! Mi is a BMC-be járunk és nekünk is nagyon döcögősen mennek a dolgok. Tavaly szeptemberben kezdtünk, ezidáig egy sikertelen inszemen vagyunk túl. Sajnos eddig az volt a gond, hogy a páromnál vizsgálat során szinte mindig találtak valami bacit.Most , hogy nála minden oké, most nálam vették észre, hogy valszeg endometriozis-om van. Úgyhogy műtét előtt állok. A BMC-be kezdetben én is hol ehhez a dokihoz kerültem, hol ahhoz. Most viszont kikötöttem egy dokinál, akivel meg vagyok elégedve. Szerintem egy dokihoz járunk. Ő a legfiatalabb doki a BMC-be. Nevet lehet itt írni vajon? Jó lenne, ha néha megbeszélnénk a dolgokat, melyikünk hogy halad. Remélem hamarosan hallatsz magadról. Pödi
Előzmény: st.judit (147)
st.judit Creative Commons License 2005.09.01 0 0 147

 

Látom nem nagyon pörög ez a topic.Azért,ha már erre jártam megosztom a tapasztalatomat,hátha másnak is szüksége van segitségre.

Mi a János korházba a BMC -ba járunk,nagyon döcögősen de végre holnap lesz az első inszemem,nagyon kedvesek az ott dolgozók pedig borzaszoan sokan vagyunk sajnos :-(((!!!Az összes kezelés és vizsgálat ingyenes(persze azért a nagy beavatkozásoknál sztem illik adni,ugyan egyáltalán nem várják el!!!)

Mostanra találtam egy nagyon jo,és számomra szinpatikus dokit,aki még nem életunt,és fiatal,és nem hentes! Lehetőleg már mindig oda kérem magam hozzá,mert az elején össze-vissza vizsgálja az embert mindenki az tényleg szörnyű!

Az injekciok,meg a gyogyszerek viszont tényleg nagyon sokba kerülnek!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Manóanyu Creative Commons License 2005.06.02 0 0 146

 

 

Sziasztok!

 

Kiváncsian olvastalak benneteket, a Kórház választásokról. Mi több évvel ezelőtt az Optimális Családtervezési Szolgálatnál kezdtünk, ahol ugyan kiderült, hogy mi a probléma, de mindig azt mondták, hogy várjunk még 1/2 évet, azt egy szóval sem, hogy a lombik egyik különleges fajtájával lehet csak babánk. Akkor a TV-ben láttam egy műsort ahol pont a mi problémánkról beszélte és egy eljárásról ami segíthet nekünk (a férjemnek nincsen egy élő spermiumja), ez a here biopszia amivel a here szövetből nyert sejtekből nyerik a megfelelő kezdeményeket, amit érleléssel alkalmassá teszik arra, hogy aztán a petesejtbe beinjekciózhassák ( nem biztos, hogy ennek a pontos  leírása így van szakmailag - ezért bonácsat ). Ilyen eljárást nem minden meddőségi centrumban végeznek. Ezért először a Kaáli Intézetben voltunk (1 lombikunk volt ott), de ott az andrológiai ellátás szerintem, akkor nem volt megfelelő a műtét is egy másik kórházban volt, úgy, hogy végül a férjem kérte, hogy menjünk át a Budai Meddőségi Centrumba, ahol utána volt egy sikertelen és egy sikerült lombikunk. Így most van egy szöszi 3,5 éves Manókánk. Lehet, hogy a BMC-be sokat kell várni, de nagyon profik és még egy nem utolsó szempont, hogy a stimuláció közben folyamatosan figyelik vérből a hormon szintet, ami azért nem utolsó szempont és ezt a Kaáliban nem teszik. Valószínűleg akinek valahol sikerül abban fog legjobban bízni. Nagyon szeretnénk egy kistestvért is azóta már volt egy sikertelen próbálkozásunk, ősszel még utoljára megpróbáluk ha nem sikerül, akkor jövőre örökbefogadunk egy kislányt.

 

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült!!! Mindenkinek sok-sok szerencsét és nem utolsó sorban kitartást kívánok!!(Nekünk 6 évünkbe telt, mire a nagy boldogság ért minket!)

 

Manóanyu 

szuhkri Creative Commons License 2005.05.19 0 0 145

Sziasztok!

Új vagyok,eddig csak olvasgattam az írásaitokat.Én a Sote I-re járok az asszisztált reprodukciós oszt-ra.10 éve volt 5 inszeminációm.Az 5-re sikerült és született 1 gyönyörű,egészséges és okos lányom./nem vagyok elfogult:)/.Tavaly előtt ősszel újra belevágtunk és elsőre sikerült az inszemi.Most van a lányomnak egy 8 hónapos öcsikéje.Nekem sem kellett fizetnem semmit,csak a felírt gyógyszereket.Az orvosom szerint lehet még spontán is gyerekem.Csak el kellene döntenünk,hogy akarunk-e harmadikat./36 vagyok/

A klinikát merem ajánlani,szerintem nagyon profin működik minden.

Vidéken élek,de még szülni is oda mentem.Pedig most koraszülésem volt.

Hát csak ennyit akartam.

Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek!

 

Kriszti

gólyaváró Creative Commons License 2005.05.11 0 0 144

Szia jfm

Szívből sajnálom. Tudom most nagyon nehéz, de igyekezz összeszedni magad, magatokat, mert már nektek is kiválasztottak odafönn egy babócát, csak nem kötik az orrotokra mikor érkezik.

                             

Bocsika, de mi első? Babó? Igen, még sajnos egy saját csemete sincs, csak 26 óvis.

gólyaváró

Előzmény: jfm (143)
jfm Creative Commons License 2005.05.11 0 0 143

Szia Kedves Gólyaváró!

Milyen véletlen! Én is gyerekekkel foglalkozom, gyógypedagógus vagyok. Nagyon szeretem a gyerekeket.

Ezek akkor jó hírek, nem? Ez lesz az első?

Nekem sajnos rossz híreim vannak. Ma reggel megjött, úgyhogy totál kiborultam. Igazából már éreztem kb. 2 napja, de azért tegnap még sokkoltam magam egy terhestesztel. Kár volt. Még órákkal utána is kiástam a szemetesből, hogy hátha .............! De nem. Reggel pedig már arra ébredtem, hogy ezernyi kést forgatnak a méhembe, úgy görcsöl. Na, mindegy. Ma elmegyek a dokimhoz, és beszélek vele, higy nem kellene e nekem is az újabb próbálkozás elött gyógyszereket kapnom. Most nem szedtem semmit, csak egy injekciót kaptam.

Hátha segít valamit.

További szép napot!

Előzmény: gólyaváró (142)
gólyaváró Creative Commons License 2005.05.05 0 0 142

Szia kedves jfm

 

Már tegnap válaszoltam, de úgy látszik vagy én szúrtam el valamit, vagy a fórum. Bocsi. Na akkor mégegyszer, hátha most sikerül.

Szerdán megcsináltattam a rákszűrést, chlamydiát, kenet-vizsgálatot, így ezek eredményével mehetünk már júniusban a Kaáliba.

Óvónő vagyok. Féltem visszamenni a hosszú betegállomány után, de a gyerekek rengeteg erőt adnak a folytatáshoz és a kitartáshoz.

 

Te mit dolgozol?

 

Gólyaváró

Előzmény: jfm (141)
jfm Creative Commons License 2005.05.04 0 0 141
Szia Kedves Gólyaváró! Az, hogy a napok vánszorognak, az nem is kifejezés. Egyszerűen megálltak! Egyébként dolgozom, de viszonylag nyugis munkahelyem van. Délutánonként általában otthon szoktam sürögni-forogni, de most egy kicsit visszavettem a házimunkából. Csak a legszükségesebbeket végzem, bár ez a tétlenség nem nekem való. És Veled mi a helyzet? Hogy telnek a napjaid?
Előzmény: gólyaváró (140)
gólyaváró Creative Commons License 2005.05.03 0 0 140

Szia jfm

 

Örülök, hogy jó tapasztalataid vannak. Szorítok nektek!!!!!

Pihenj sokat. Tudom vánszorognak a napok.

Dolgozol? Otthon vagy?

 

Gólyaváró

Előzmény: jfm (139)
jfm Creative Commons License 2005.05.03 0 0 139
Szia kedves Gólyaváró! Túl vagyok rajta, valóban nem volt kellemetlen. Az én párom is bejöhetett, ami nagyon jó volt. Tulajdonképpen az egész nagyon jó volt, mert nagyon rendes volt a doki is és az asszisztensnő is. Teljesen emberbarát környezet volt. Azóta rettenetesen felpuffadtam, és gyakran erősen görcsöl a hasam. Majd meglátjuk. Két hét múlva kell visszamennem vérvételre. Most úgy tűnik, mintha soha nem akarna jövő csütörtök lenni. Szép napot kívánok Neked!
Előzmény: gólyaváró (138)
gólyaváró Creative Commons License 2005.04.27 0 0 138

Szia jfm

 

Szorítok neked. Sajnos én már 6 inszemen vagyok túl..... nyáron lombik.

Ne izgulj. Maga az inszem kb. 3 perc, mint egy rákszűrés - még annyi sem. A levetkőzés, öltözés és a pihenés tovább tart. Gondolom már olvastál a neten magáról a beavatkozásról. Felhelyezik a kacsát, amit a rákszűrésnél is használnak. nagyon vékony csövecskén pedig küldik a katonákat. Nekem kicsit szúrt, de csak tűszúrásnyi, amikor a csövet feltolták. Lehet, hogy utána ici-picit feszít a hasad.

Ahova mi jártunk megkérdezték a párom be szeretne-e jönni amíg pihizek, gondolom ez nálatok is így lesz. Ne izgulj. Hidd el ezt egy rutinosnak. Remélem neked elsőre sikerül. Szívből kívánom neked. Ha van kérdésed szívesen válaszolok. Ne izgulj. 

 

Szia Gólyaváró

Előzmény: jfm (137)
jfm Creative Commons License 2005.04.27 0 0 137
Sziasztok! Új vagyok, remélem befogadtok. Mi három éve próbálkozunk babával, de nem sikerül. Túl vagyunk szinte minden vizsgálaton, nem találtak egyikünknél sem semmit. Én a Schöpf-Méreibe járok, nagyon jó dokim van. Holnap lesz az első inszeminációm és nagyon izgulok. Nem igazán tudom, hogy mire számítsak. Se lelkileg, sem fizikailag. Tud nekem segíteni valaki? Köszönöm!
travnyu Creative Commons License 2005.04.08 0 0 136

Megszületett,már 14 hónapos múlt 1-jén.Máténak hívják és imádni való!Az uncsitesómékhoz akikről már a múltkor is írtam,már bármikor érkezhet a második kislányuk,és ő is már természetes úton fogant.Tényleg igazad van,hogy nagyon sokat jelentett nekünk hogy görcsök nélkül mentünk a vizsgálatokra mert tudtuk,hogy minden segítséget megkapunk.Ez amúgyis egy szörnyű kiszolgáltatott helyzet,jólesik az embernek ha éreztetik vele,hogy érte és a problémájának a megoldásáért dolgozik mindenki.

Előzmény: laemese (135)
laemese Creative Commons License 2005.04.07 0 0 135

Szia Travnyu!

 

Ez is egy jó példa arra, hogy sokszor sikerül spontán is. Ehhez gratulálok neked. És megszületett már a babóca?

Szerintem egyébként nagyon sokat számít a centrumokban dolgozók hozzáállása, jó mikor szívesen jár oda az ember, mert számíthat rájuk.

 

laemese

Előzmény: travnyu (134)
travnyu Creative Commons License 2005.04.06 0 0 134
sziasztok!Mi a János kórházban lévő Budai Meddőségi központba jártunk.Két sikertelen inszemináció után hagytunk magunknak egy kis pihenőt és két hónap múlva természetes úton estem teherbe.de amíg oda jártunk nagyon megvoltunk elégedve .Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.Nem kellet fizetni csak az injekciókért.Az unokatesómék is ide jártak.a második inszem.sikerült nekik.
Fanatico Creative Commons License 2005.04.04 0 0 133

Szia Totem,

 

nagyon köszönöm a választ. Megpróbálom.

Fanatico

gólyaváró Creative Commons License 2005.04.04 0 0 132

Szia Era!

Köszönöm mindenki nevében. Nekünk is nagy segítség lenne.

Remélem megkapjátok a támogatást és hamarosan bővül a család.

Gólyaváró

gólyaváró Creative Commons License 2005.04.04 0 0 131

Szia Era!

 

Nagyon köszönjük mindenki nevében. Nekünk ez a lehetőség egy reménysugár.

Drukkolok hogy megkapd a támogatást és mihamarabb bővüljön a család. Gólyaváró

       

Előzmény: totem35 (130)
totem35 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 130
Szia! Remélem Neked és másoknak is hasznos lesz a következő infó: Én a meddőség-lombikbébi topikon találtam me a Mag-Óra Jövőért Közhasznú Alapítványt. Ők azt vállalták fel, hogy egy adatlap és számla ellenében kifizetik a gyógyszerek árát utólag. Fel is vettem velük a kapcsolatot, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, bár még személyesen nem talalkoztam velük. Elérhetőségük: www.magora.hu Itt letőltheted az adatlapot, amit alá kell íratni a kezelőorvossal (otthoni/intézeti) és majd csatolni mellé a számlákat. Egy próbálkozást megér. Sok sikert! Era
Előzmény: Fanatico (129)
Fanatico Creative Commons License 2005.04.03 0 0 129

Sziasztok,

 

IVF-ügyben kérném a segítségeteket. Amikor a patikában kiváltottam az injekcióimat, az előttem fizető hölgy számlát kért a felírt és kifizetett injekciók után. Érdeklődésemre azt közölte, hogy az egészségbiztosítási pénztáruk hozzájárul a költségekhez.  Legutóbb a patikában kérdezték meg, nem kell-e számla, merthogy valamennyit viszatérítenek állítólag a költségekből, de pontosat nem tudtak mondani. Szóval, azt szeretném tudni, milyen szervhez kell ez ügyben fodulni. -előre is köszönöm.

csini75 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 128

Szia!

 

Mi a Kaáli-ba jártunk és maximálisan elégedettek voltunk/vagyunk. Tavaly szeptemberben volt a beültetés (első próbálkozás) és sikerült is. Már a kislányunk is megszületett, pedig csak máj. 29-én kellett volna megérkeznie. Tegnap volt 5 hetes és még a SOTE I-en van inkubátorban, de hál' Istennek minden rendben van vele.

 

Szóval az eredeti témára visszatérve:

A Kaáli-ban az első konzultációért kell fizetni 8 ezer forintot. Ezután nekem kellett csinálni spermiogramot, ami szintén 8 ezer forint volt. (Nem tudom ezt azoknál is el kell-e végezni, ahol nem a férfinál van a probléma.) Ezen kívül még az első UH-ért kellett fizetni 5 ezret. A feleségemnek is kellett vizsgálatokat csináltatnia (vérvétel, terheléses vércukor, petevezeték-átjárhatóság, stb.), amit a Kaáli-ban is elvégeznek, de természetesen fizetni kell érte és biztosan nem olcsó. Úgyhogy mi sem ott csináltattuk, hanem TB-re, a saját nőgyógyászunkkal.

Ezután már "csak" a gyógyszerekért kell fizetni (hormoninjekciók, beültetés utáni hüvelygolyók plusz egyéb gyógyszerek, vitaminok, folsav), ami bizony sajnos nem 2 ft. Nekünk ezek a fenti dolgok ca. 120-130 ezer Ft-ba kerültek. Ebből a beültetés előtti hormoninjekció volt 72 ezer forint. 6 ezer forint/fiola. Ebből van olcsóbb is, ami 1000 Ft-ba került, de nem tudom, hogy mindenkinek ezt a kettőt ajánlják-e föl.

VISZONT! A Kaáli-ban nem kell adnod hálapénzt és az orvos nem is fogadhatja el! Ez benne van abban a tájékoztatóban, amit az első konzultációkor odaadnak. Szerintem ez így fair, mert olvastam más intézményekről (nem a Nyírőről), hogy ott meg egyenesen elvárják. Erről bővebben tudsz olvasni a www.babanet. hu oldal társalgójában, ott szinte minden intézetről találsz részletes személyes beszámolókat.

Remélem tudtam segíteni, hogy megkönnyítsem a választásodat.

tgabi2 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 127
Én se lebeszélni akarlak a családsegítőről, de én mindenképp elmennék... Ha kiderül, h egészségesek vagytok, akkor semmi gond, ha vmi baj van, akkor pedig egyből jó kezekben vagytok. Mi 5 évig kínlódtunk mindenfelé és itt (Nyírőben) fél éven belül eredményt produkáltak. Az egyik épp itt majszolgat az ölemben:-)
Előzmény: zildi25 (124)
laemese Creative Commons License 2005.03.31 0 0 126

Sziasztok!

 

Az én véleményem valószínűleg nem mérvadó, mert én nem voltam másik meddőségi központban. Mégis azt mondom, hogy itt a Nyírőben még nem találkoztam elégedetlen emberrel. Rossz eredménnyel már igen, hiszen hihetetlen milyen bajok léteznek, de itt mindent felderítenek egy helyen van minden és nagyon, nagyon emberségesek.

 

Mindenképpen őket ajánlom mindenkinek.

 

Üdv

 

Laemese

Előzmény: HARI-SZ (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!