Szerintem úgy az USA mint Anglia nagy ívben szarik a magyarok mindenfajta mondvacsinált titkaira.
Amikor kommunista uralom volt, akkor is szartak a magyarokra. Csak az érdekelte őket, hogy milyen szovjet erők állomásoztak Magyarországon.
A szovjet megszállás évei alatti kémesetek közül nincs egy sem, amelyik arról szólt volna, hogy a kémkedésnek minősített esetben a magyarok valamilyen titkát akarták megtudni.
Ilyen hülyeségek csak a BM-es Mág Bertalan agybénító regényeiben vannak. Ha pedig így volt, akkor mi a francnak kémkednének most a britek, a németek vagy az amerikaiak? Nincs már olyan titok, amely a magyarok vonatkozásában valami jelentőséggel bírna.
Szerintem Likvidus áll legközelebb az igazsághoz: azért küldték ide Gorkát, hogy megerősítse, miszerint a kommunisták ismét hatalomban vannak.
Legfeljebb ezt szeretnék titkolni a magyarok, de mindhiába.
Ezt a kerdest a HM-ben kellene megkerdezni az illetekesektol. Szerintem erdekeseket mondananak. Peldaul valami ilyesmiket: "Gorka ur oneletrajza alapjan gondoltuk, hogy ha bevesszuk magunkhoz szakertonek akkor az jol fog majd mutatni a NATO-hoz valo csatlakozaskor es senki sem rohatja fel nekunk, hogy mi meg mindig a Varsoi Szerzodes mentalitasaban elunk." :-)
Nem erted. A kem az kem. Itt csakis arrol lehet szo, hogy a brittek es a nemetek kemeket kuldtek a Medgyessy fele anyagok kifurkeszesere. :-) Szerencsere a mindig szemfules NBH lecsapott rajuk meg idoben mielott meg a vilag megtudhatta volna toluk, hogy Magyarorszagon meg mindig franko ha valaki a kommunistak kemelharitasanak dolgozott.
Ez tényleg botrányos, hogy egy esetlegesen idegen kém merészel beleszólni ebbe a jól megszervezett akcióba ahol az itthoni kémek egymást közt ezt olyan jól le tudják ezt rendezni.
Nem értem. Ha a NH azt irja róla, hogy nem alkalmas titkos információk kezelésére, mert rájöttelk, hogy kém (ha igy lenne és ezt irná), akkor az nem lebukást jelentene? De mivel szerintem sem ez történt (vagy azért mert nem az, vagy azért amit Te irtál) csak valami más lehet, ami viszont nem bűncselekmény.
Ezt a hirnév megőrzést és csávából kimászát bevallom nem birtam követni.
Ez nem jó érvelés. Ha lebuktatni több okból is hiba lenne, és azt az elhárítók is tudhatják.
1. 99 óta Nagy Britannia a katonai szövetségesünk
tehát egy brit kém hazavágása konfliktushoz vezet. Főleg mert állítása szerint a NATO főtitkár egyik tanácsadójának barátja. Nem is biztos most éppen aktívan kémkedik ellenünk.
2. Küldenének egy másik kémet, akiről nem, tudjuk, hogy kém. Így ezt legalább tudjuk figyelni. :-)
Mindenesetre a kockázat már az állapolgárságából is nyilvánvaló. Ráadásul úgy nézki, hogy az Intelligence szót kihagyta a nekünk bemutatott múltjából tehár takargat előttünk valamit.
A direkt bukásos vonal elég valószínűen hangzik. Ránézésre nem is látszott, hogy Balogh ilyen okos.
Mindenesetre B már a bizottság megalkulása előtt P-hez hasonlóan jól belemászott a témába/csávába. Használhatatlan szakértők felvonultatása, majd az erre való hivatkozás zseniális politikai lépés a a hírnevének megvédésére és a csávából való kimászásra. Ennek a megítéléséhez azt kéne, tudni, hogy amikor az MDF kormány alatt államtitkokhoz jutott, akkor is ismerték-e egymást B-vel.
Ha tényleg kém lenne, akkor szerintem most nagy bajban lenne, mert lebukott volna. akkor pedig annak sulyos követlezmnényei vannak. Valószinűsitem tehát, hogy nem kém, csak olyan emberek közt járkál és fordulgat meg, ahol kényelmetlen lehet, ha elkotyog valamit.
Tudtommal G.S.-t az MDF-es Balogh kerte fel szakertonek, akire tobbek kozott azert is panaszkodtal a Fidesz bizottsagi tagjai, mert tulsagosan is egyeni jatekot jatszik, azaz nem egyezteti veluk megfeleloen a lepeseit.
GS multja annyira homalyos, hogy eleve halalra volt itelve a nemzetbiztonsagi megfelelese. ezt tudhatta a fidesz is, melynek pont kapora jon egy ilyen rendkivul megbizhato ember megbuktatasa a c tipusu ellenorzesen. lehet kiabalni, hogy a mszp akadalyozza a bizottsag munkajat.
felreertes ne essek, nem akarom GS-t tamadni, hogy kettos ugynok, vagy kem, hanem csak normalisnak tartom, hogy egy ilyen homalyos eloelettel nem kap valaki nemzetbiztonsagi megfelelest.
ha ez igy van, akkor ennek a magyar titkosszolgalat szamara is vilagosnak kell lennie
akkor viszont hogyan lehetseges az, hogy beengedtek a HM-be, s azota sem turtak ki annyira, hogy ne kertek volna fel most szakerteni
masik oldalrol: ha o tenyleg hirszerzett, akkor biztosan tudhatta volna, hogy fenn fog akadni a vizsgalaton, hiszen egykori szolgalata (fuggetlenul a mai aktivitasatol) onmagaban is (tobb mint) nemzetbiztonsagi kockazat
tegyük tisztába. aki intelligence-vel foglalkozik az felderit, akár müholdképet elemez, akár jelentéseket, de akár spy, vagyis kém is lehet. a recon is felderit, de terepet pl. hadmüvelet el?tt.
szerint a 3. felderit? onkéntes zászlóalj HUMINT századánál, vagyis kihallgatott, beszélgetett emberekkel, pl a helyi lakosságtól sokat meg lehet tudni az ellenségr?l. nincs ebben semmi rossz, komoly munka. de GS szerint terrorelháritást tanult, ami nem illik ebbe a képbe, minthogy az sem, hogy ne húzott volna le pár évet utána, a britek sem hülyék, hogy egy onkéntest kiképeznek és elengedik. ? pedig 92-t?l a HM-ben már titkos iratok kozt kutat....
Még mindig senki nem válaszolt arra, hogy a 168 órában megjelent cikkben (link az els? oldalon) miért mondja az ujságirónak, hogy: a mi szakmánkban nem szokás ilyeneket kérdezni.
nem gyanus?
Hát elolvastam G.S interjúját, elég megdöbbető. Ezt nyilatkozta: "Az a dolgom, hogy véleményt mondjak, továbbadjam az információkat.". Vajon ki a fenének, és milyen információkat akar ez továbbadni?
Nyugodtan nevezhetjük kémnek, márcsak azért is mert itt a fórum a III/II-eseket és a III/IV-eseket is kémnek hívja.
Szerintem te összekevered a reconnaisance és az intelligence szavakat. A magyar felderítő meg a hírszerző szó között azért van némi különség.