Keresés

Részletes keresés

zsanna Creative Commons License 2004.08.20 0 0 190

Évitől többször is lehetett hallani, hogy számára csak az arany az elfogadható, merthogy Ő megdolgozott érte. (Ilyenkor mindíg az jutott eszembe: és mit gondol, a többiek csak bekapkodnak valamit, aztán süttetik a hasukat a nappal?)

Namost egy élversenyzőnél tök természetes a nyerni-akarás, sőt: a mindenáron nyerni-akarás, azonban egy 18-19 éves lány már nem annyira kislány, hogy ne mérhesse fel reálisan az ellenfeleket. Az edzőitől természetes, hogy arra készítik fel, hátha meg tudja verni Klocskovát vagy Jedrejczakot, mert ők is kifoghatnak egy gyengébb versenyt. (Amikor Egér versenyzett, az ellenfelei azért csak-csak készültek, és próbálkoztak ellene, de a realitás ugye azért az volt, hogy esetleg maximum megszoríthatják?)

Amúgy meg elég érdekes  - és ez most nem Neked szól, - hogy sokak véleménye szerint: ha azt írták, hogy Évi nyerhet, akkor borzasztó terhet raktak ennek a kislánynak a vállára, ha meg azt írták, hogy a másik esélyesebb, akkor meg szemét módon tépázták az önbizalmát. Akkor most?

Előzmény: mondial (183)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 189
Megírhatja a véleményét, de akkor ez azt az újságot minősíti, aki alkalmaz ilyen "újságírót".
Egyszerűen felháborító volt amikor teljesen lehúzta Kovács Ágit még 2003-ban.
Most meg mit is ír? Hogy Kovács Ági szenzációs.
Salátának a szakmai hozzáértése az úszáshoz közel egyenlő a nullával.
Hihetetlenül nagy baromságokat tud írni, és ráadásul a stílusa is hihetetlenül gáz.
Előzmény: nj (178)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 188
És ött van a lányod több éve a világversenyeken? Rövidpályás és nagymedencés versenyeken?
Ráadásul 4 számban?
Ráadásul a 4 egyik legkeményebb számban?
Mennyit is úszik, úszott a lányod egy nap? Miből állt egy napja?
Mert nem hinném hogy annyit edzett mint egy élsportoló. Itt nem csak az úszásról van szó, hanem az erőnléti fejlesztésről is.
Előzmény: zsanna (187)
zsanna Creative Commons License 2004.08.20 0 0 187

Én félig feltenném a kezem, ugyanis a lányom úszott versenyszerűen sok évig.

Ezért tudom pl, hogy sok-sok ezer gyerek csinálja végig ugyanazt, mind anno Évi, és még most is van sokszáz olyan versenyző, aki ugyanannyit edz.

Előzmény: Törölt nick (184)
zsanna Creative Commons License 2004.08.20 0 0 186

"...ez mind szép és jó, amiket leírsz, csak azzal van baj, h én sose Évitől hallottam, h Henke szte doppingolt, vagy, h furcsa, h ennyit fejlődött, hanem mindig az edzőitől.."

Akkor eléggé felületesen kísérted csak nyomon eddig az eseményeket. Ő többször megemlítette ezt, mint az edzői.

Előzmény: mondial (181)
Pistike Creative Commons License 2004.08.20 0 0 185

a vivók ezerszer elmondták, hogy mennyit segít a pszichológus

nem értem, hogy hagyhatták Évit így magára

borzasztó volt látni a tévében milyen hitehagyott

Előzmény: mondial (183)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 184
Tegye fel a kezét, aki életében úszott is valaha versenyszerűen.
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 183

amúgy szted nem ez a gáz, h mindig találtak vmi ürügyet? az EB alatt hallottam először olyan nyilatkozatokat, h Klochkovát vagy Jedrejczakot nem lehet megverni. előtte állandóan arról lehetett olvasni, h Klochkova kitér Évi elől, mer fél tőle, meg hasonlók. vagy ezek is Évi agyából pattantak ki? egyértelmű a felelősségük abban sztem, h Évi így kiborult ezen az olimpián.

arról már nem is beszélve, h a tegnapi interjúból kiderült: Évi lelkével max a szülei foglalkoznak, ami persze nem jelenti azt, h az edzőnek lelkiznie kéne a versenyzőjével, de azér figyelhetne rá. mer az nem szokványos, h egy elbaltázott futam ilyen negatív hatással legyen egy versenyzőre

Előzmény: zsanna (179)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 182
mégis szted mi Évi felelőssége az állítólagos "kudarcokban"? nagyon helyes, h magukra vállalták a felelősséget.
Előzmény: zsanna (179)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 181

ez mind szép és jó, amiket leírsz, csak azzal van baj, h én sose Évitől hallottam, h Henke szte doppingolt, vagy, h furcsa, h ennyit fejlődött, hanem mindig az edzőitől, Kiss Lacitól és Turi Györgytől. ez is egy olyan dolog, amit a szájába adtak, amivel jó kis céltábla lett

Sal Évi szerint Stockbauert gyanúsítja meg doppingolással, ami hatalmas baromság, Henke nem kerül szóba a cikkben.

azér nem lehet megírni, mer sztem nem így volt. vagy ha így is volt, nem nyilatkozatot adott, hanem egy egy elkapott mondatot idézett, amit nem az újságíróknak szánt:"nagyon csalódott vagyok, mer nem nyertem most nem kapom meg a kiskutyát anyutól"-komolyan ezt szted mondaná egy újságírónak??

mi a tök van Britney Spers-szel?!

mindenesetre ha ezek a dolgok igazak is lennének még mindig jobb lenne, mintha olyanokat nyilatkozna, minthogy "a kedvenc könyvem a Mein Kampf, nagyon bejön", holott aki ezt adta még így is szinte nemzeti bállvány a hazájában

Előzmény: nj (174)
zsanna Creative Commons License 2004.08.19 0 0 180
És nj minden mondatával egyet értek. akár én is írhattam volna.
zsanna Creative Commons License 2004.08.19 0 0 179

"...h Évi lelkére az edzői magasról tojnak, .."

Ez szvsz abszolute nem igaz. Szegény Turi minden egyes alkalommal magára vállalta a balhét, ha Évi nem nyert. Hol túl sok volt a versenyszám, hol túl kevés, vagy éppen nem kapta meg a megfelelő terhelést, vagy mit tudom én. Soha nem mondták ki az edzői, hogy mindent megtettünk, de a Jana, vagy a pillangós lány egy-két hajszállal jobb. Mindíg találtak valami ürügyet, ami miatt az Évi abban a hitben ringathatta magát, hogy Ő a jobb, csak ez sajnos mások miatt nem jön  ki.

Előzmény: mondial (163)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 178

"Nem tudom hova pattog, amikor 32 éves, Évi meg már 16 évesen többet ért el nála."

És??? Attól még nem írhatja meg a véleményét? Ne haragudj, de ez nem érv! A sportújságírók nagy része idősebb az aktív sportolóknál és - ha sportolt is - rendszerint nem volt olyan eredményes, mint azok, akikről ír. De ez ebből a szempontból nem is fontos.

"Engem nem igazán érdekel a véleményetek, ezért nem is vitatkozom."

Jó.

"Én mindig ki fogok állni Évi mellett, bármi történik, mert nagyra becsülöm."

Szíved joga. Végletekig elfogult rajongókkal amúgy sem lehet vitatkozni.
Ennyi. :-)

Előzmény: Törölt nick (176)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 177

Szerintem, a "profi" szó értelmezését azért kérte a kolléga, mert pl. értelmezhető úgy is, hogy profi az, akinek a sport a legfőbb (az egyetlen) megélhetési forrása és úgy is, hogy az, aki valamit igen magas szinten művel.

(Szerencsés esetben ez a kettő egybe is esik.)

De inkább majd ő kifejti, ha erre jár, nem akarok találgatni... :-)

Előzmény: mondial (173)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 176
Sal szerintem is állandóan szemétkedik.
Szinte minden cikkében lehúzza az úszókat.
Nem tudom hova pattog, amikor 32 éves, Évi meg már 16 évesen többet ért el nála.

És higyjétek el, hogy Évi teljesen más az életben, mint azt ti gondoljátok.

Ezt már más is írta egy fórumon, aki többször is nézett vizilabda meccset Kőérben vele a lelátón.

Engem nem igazán érdekel a véleményetek, ezért nem is vitatkozom.

Én mindig ki fogok állni Évi mellett, bármi történik, mert nagyra becsülöm.

Ennyi.
Előzmény: nj (174)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 175
Profi sportoló, mert: most soroljam?

Gyerekkoa óta keményen megdolgozott, hogy idáig eljuthatott.
Hódmezővásárhelyről indult.... de ezt úgyis mindenki tudja.

Most kijött belőle. Ennyi.

Nem érdemes ezen vitatkozni.

Évi eddig sok örömet és idcsőséget szerzett nekem, és a többi magyarnak is.
És még fog is szerezni.

Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy milyen emberek dolgoznak a lúzertévénél (ez teccik), ahol ilyen anyagot engednek leadni.
Előzmény: Levcso (168)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 174

Hát, nem tudom, én nem ilyennek éreztem. Sal csak annyit írt, hogy bár úszónak kiváló ("...a vasárnapi világbajnoki ezüstnek – és a berlini négy Eb-második helyezésnek – pont Risztov adja meg az értékét. A vízben lassan érett profi lesz."), de elég szerencsétlenül nyilatkozik és jobb lenne, ha inkább később, lehiggadva fogalmazná meg a véleményét, mert így lerombolja a róla kialakult kedvező képet. És ebben teljesen igaza van, ráadásul ez egy kimondottan jószándékú javaslat, nem Salnak lesz ettől jobb a megítélése, hanem Risztovnak.

Sem az emberi kvalitások megkérdőjelezéséről, sem "lóelszállás"-ról nincs szó benne!

Ha Éva azokat mondta, amiket Sal idézett - mivel máshol is nagyjából ezeket olvastam, tehát valószínű, hacsak nem világméretű Risztov-ellenes összeesküvésről van szó :-) -, akkor bizony igaza van: Évi időnként valóban hülyeségeket nyilatkozik. Szép, nem szép, ez van. Hogy ez a korának köszönhető-e, az indulatai/érzelmei miatt fogalmaz szerencsétlenül vagy butácska - nem tudom, nem is igazán érdekel. Sal azt írja, hogy a döntő utáni felfokozott idegállapotának tudható be, szerintem Évára nézve egyértelműen ez a legkedvezőbb feltételezés.

Nem ő az egyetlen ilyen a sportban, lehetne sorolni Verebes Józseftől kezdve, Németh Andráson keresztül Somossy-ig a neveket, akiknek elborult az agyuk és közvetlenül egy-egy meccs után, felajzott állapotban hülyeségeket beszéltek. (Istenem, nem születik mindenki Baróti Lajosnak...) Ugyan miért ne lehetne ezt megírni, ha egyszer így van?

Egyébként Éva nem is annyira Stockbauert, hanem sokkal inkább Henkét vádolta meg doppingolással, róla mondta, hogy nem igazán érti, hogy valaki 29 évesen hogy javulhat ennyit. Csak a hülye nem értette, hogy mire gondol. Csakhogy amíg ez nem bizonyítható, addig bizony csacsiság ilyesmikkel vádaskodni, mert erre csak azt mondják, hogy persze, savanyú a szőlő. És nála bizony néha tényleg savanyú. (Pl.: "nem tudom elfogadni a győzelmét..." - most erre mondhatják, hogy "jó, ne fogadd el és akkor mi van?") A Britney Spears-szel kapcsolatos nyilatkozatokra nem is térek ki, lerágott csont. 19 éves, néhány év múlva kinövi az egészet.

Az, hogy igaz-e, hogy nem erőssége a frappáns fogalmazás, nem tudom. Egyszer látnom kellene egy nyilatkozatát nem felfokozott idegállapotban, akkor el tudnám dönteni. Amit eddig hallottam, láttam tőle, az valóban nem volt túl meggyőző. Jelzem, ez nem olyan észveszejtően súlyos dolog, lehet rajta javítani, számtalan sportoló példája bizonyítja.

A magam részéről én rosszabbnak tartanám, ha megpróbálnák szépíteni a valóságot és tökéletesnek beállítani őt, mert azt úgysem hinném el! :-)

De mindegy, nem kell, hogy mindenben egyezzen a véleményünk.

Előzmény: mondial (171)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 173

minden sportoló életében vannak hullámvölgyek, Risztov Évi most mélyponton van, számos hasonló eset(sőt még durvábbak)is előfordultak már a sporttörténelemben

egy sportoló attól profi, h kihozza magából a legjobbját, akkor, amikor kell. Évinek ez most nem sikerült, de volt már rá példa, amikor igen

Előzmény: nj (170)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 172

"Tehát a legjobb volt, ha rábízzák, hogy mit csinál. Ha akar induljon, ha nem, nem"

így van, sztem is így lehetett. és Évi jól is döntött sztem, legalábbis meg lehet érteni, az ő szemszögéből

Előzmény: nj (169)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 171

most elemezzem ki a cikket bazz??!

a hangulata nem tetszett, h kritizálja Risztov viselkedését, emberi kvalitásait megkérdőjelezi és hazudik(ferdít). Stockbauert sosem vádolta senki pl doppingolással, őt nem is lehet, meg, h cikizi Évit pl "amúgy sem erőssége a frappáns fogalmazás" de még sorolhatnám a példákat

egyértelműen arról szól a cikk, h Évi egy buta liba, akivel elszállt a ló. az ilyen cikkek olvasásától nyílik ki a bicska a zsebemben

Előzmény: nj (169)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 170

"Légyszíves fogalmazd meg nekem mit értesz profi alatt!?"

Mondjuk, ez egy indokolt felvetés!

Előzmény: Levcso (168)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 169

"én alapvetően minden irott médiában műkődő sportújságíróról negatív véleményen vagyok, de azokról főleg, akik veszik a bátorságot és rosszindulatúan cikizni kezdenek egy 20-éven aluli leányzót, aki már akkor többet ért el az életben mint ő

de Sal Endre még csak nem is kritizált, hanem szemétkedett, szal ennyit arról a mukiról"

Most vonatkoztassunk el a személyes rokon- vagy ellenszenvektől. Még egyszer megkérdezem: konkrétan a cikk melyik részét vitatod? (Ha jól emlékszem, ebben a topicban is megvan, lapozz vissza, ha fel akarod idézni. Rosszabb esetben NS archívum.)

"az edzőnek azér nem csak a fizikai felkészítés a feladata. persze nem kell pszichómókusnak lennie, de azér látnia kell, ha fejben nincs rendben a versenyzője"

Természetesen, ebben egyet is értünk.

"sztem ha indul még jobban maga alatt lett volna, mer tuti nem lett volna javulás, óriási sírás lett volna csak belőle, nem kell még jobban mélyre kerülni sztem"

Jó, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Úgy értettem, hogy tökmindegy - az eredményesség szempontjából. Mert jó eredmény nem sülhetett volna ki belőle, az biztos. Tehát a legjobb volt, ha rábízzák, hogy mit csinál. Ha akar induljon, ha nem, nem.

Előzmény: mondial (166)
Levcso Creative Commons License 2004.08.19 0 0 168
Légyszíves fogalmazd meg nekem mit értesz profi alatt!?
Előzmény: Törölt nick (159)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 167
amúgy nem értem mi történhetett tegnap, mer tegnapelőtt a 400 gyors selejtezőiben nagyon jól úszott Évi és ő is úgy nyilatkozott, h ez most jó volt, csak úszott meg minden, szal elégedettnek tűnt...de amikor kijött a döntőre már lehetett látni rajta, h nincs rendben
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 166

én alapvetően minden irott médiában műkődő sportújságíróról negatív véleményen vagyok, de azokról főleg, akik veszik a bátorságot és rosszindulatúan cikizni kezdenek egy 20-éven aluli leányzót, aki már akkor többet ért el az életben mint ő

de Sal Endre még csak nem is kritizált, hanem szemétkedett, szal ennyit arról a mukiról

az edzőnek azér nem csak a fizikai felkészítés a feladata. persze nem kell pszichómókusnak lennie, de azér látnia kell, ha fejben nincs rendben a versenyzője

sztem ha indul még jobban maga alatt lett volna, mer tuti nem lett volna javulás, óriási sírás lett volna csak belőle, nem kell még jobban mélyre kerülni sztem

Előzmény: nj (165)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 165

"Sal Endre egy fasz..."

Az lehet, nem ismerem. :-) De speciel abban igaza volt, amit ott leírt. Legalábbis szerintem.

Te konkrétan melyik részét kifogásolod?

Én nem azt mondom, hogy biztos, hogy az edzőinek kellene ápolnia a lelkét, vannak remek sportpszichológusaink, akiknek ez a szakmájuk és több embernél bevált a működésük. Persze, az a legjobb, ha az edző erre is alkalmas, de ha nem, akkor segítséget kell kérni "külsős" szakemberektől.

Az meg, hogy most ő indult-e vagy nem az utolsó számában, érzésem szerint tökmindegy.

Előzmény: mondial (163)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 164
én megértem Évit, h visszalépett, sztem nem lett volna senkinek az jó, ha ott is elindul és még rosszabb lesz a helyzet
Előzmény: _DREAM_ (162)
mondial Creative Commons License 2004.08.19 0 0 163

Sal Endre egy fasz, emlékszem a cikkére

de veled alapjában véve egyetértek, durva, h ennyire maga alatt van, sajna a tegnapi riport bármennyire is kegyetlen volt nyílvánvalóan kiderítette, h Évi lelkére az edzői magasról tojnak, pedig sztem elsősorban azzal kéne foglalkozni, ez már többször kiderült. mer az nem egészséges mentalítás, h indul 4 számban és csak az arany lebeg a szeme előtt, vagy most az érem és semmi másnak nem tud örülni, sőt elveszti az önbizalmát. emiatt Turi György biztos rosszul érzi magát, nem csoda, h burkoltan magára vállalta a felelősséget(hiába szabadkozott tegnap Évi, h vele nem kell foglalkozni annyit, dehogynem)

amúgy százszázalékra veszem, h Kovács Ági ha nem nyer szidniben ugyanebben a cipőben járna mint most Évi, hihetetlen volt az is, h mekkora terhet raktak akkor arra a leányzóra

Előzmény: nj (161)
_DREAM_ Creative Commons License 2004.08.19 0 0 162

"valszeg azért lépett vissza, ha erre céloztál, mert a 800-on amúgy sem lett volna esélyes"

Nem erre céloztam, és nem akartam bántani Évit. De mi az hogy amúgy sem lett volna esélyes?? Egy sportolonak nem szabad igy gondolkodnia.

Előzmény: Törölt nick (159)
nj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 161

Nem teljesen értek veletek egyet.

Az tény, hogy az a riport teljesen értelmetlen volt, felesleges volt kínozni, amikor 2 perc után látszott, hogy úgysem tud mondani semmit a kudarc okairól. Nem tudom, miért kellett nyaggatni még hosszú percekig. A végén már nagyon sajnáltam.

Úgy tűnik megint előjött a szokásos végletes magyar gondolkodás. Előbb kritikátlanul ajnározunk valakit, majd, amikor éppen nem megy neki, akkor a sárba tiporjuk és még abba is belekötünk, hogy miért eszi villával a spenótot.

Az ajnározás legalább annyira káros volt (meg is lett az eredménye), mint ez a mostani "kemény" fellépés. A szerencsétlen Risztov Éva meg csak kapkodja a fejét, hogy most akkor mi történt, mi változott.

Ettől függetlenül azért valaki végre leühetne vele egy kicsit beszélgetni. Leginkább egy pszichológus, mert a jelek szerint saját maga, a családja és az edzői segítségével sem tudja megoldani a problémáit. Alapvető rosszul kezeli a kudarcot, rosszul dolgozza fel a kritikákat, egyáltalán az egész versenyzéshez való hozzáállásával gondok vannak. Az úszás nem csak annyi, hogy beugrom a medencébe és úszom, ahogy csak bírok. Agyilag, pszichológiailag is fel kellene készíteni a versenyzőket.

Igenis tudomásul kell venni, hogy nem mindig ő győz, még ha rengeteget edz is (nyilván az előtte-mögötte végzők is!), a lényeg, hogy az adott versenyen kiadjon mindent önmagából és akkor majd kiderül, hogy ez mire lesz elég, de ő már akkor is nyugodt lehet, ha történetesen nem nyer. Mert bizony előfordulhat, hogy vannak a világon tehetségesebb, jobb versenyzők nála. Az élet már csak ilyen. De ilyenkor sem kell durcás-sértődötten nyilatkozni, az ellenfeleket alig burkoltan doppingolással vádolni (emlékezzünk csak vissza, hogy nekünk milyen rosszul esett, amikor bennünket vádoltak meg vele néhány éve!), az okokat mindig a külső körülményekben keresni. Mert ez a mostani "haragban a világgal" mentalitás nem vezet sehová. Legfeljebb egy megkeseredett ember lesz belőle.

Amíg ezt a problémát nem oldja meg, addig felesleges is arról álmodozni, hogy ő nagy úszó, világklasszis lesz.

Veletek ellentétben én úgy érzem, hogy Sal Endre tavaly nyári cikkében éppen ezekre a rossz felé tartó folyamatokra próbálta felhívni a figyelmet, sajnos süket fülekre talált. Szerintem az a cikk segítő szándékkal íródott és ha az érintettek akkor nem ellenséges indulattal, elutasítóan fogadják, hanem egy kicsit magukba néznek, akkor egy időben jött figyelmeztetés lehetett volna. Így nem az lett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!