Hát én ezt nem értem. Aki Krétára megy Santorinire vágyik és fordítva. Krétára egy hónap is kevés, aki oda megy nem fog unatkozni. Aki eljut egy hétre Santorinire, használja ki az időt és ne menjen sehova. Nézzen meg mindent, és lesz mire emlékeznie.
Kréta tényleg baromi nagy. Mi két éve 5 napot töltöttünk Krétán, majd át Santorini-re, az 5 nap alatt alig láttunk valamit Krétából, pedig majd 600 km-et levezettem. Mykonos-nak több értelme lenne 1 napos hajókirándulásra.
Végre álmom vágyam valóra válik és szeptemberben landolhatok a Nicky Fly rep.társasággal e csodás szigeten!Az osztrák Alltours ut.iroda szervezésével Kamariba 1hét a Blue Sea Aparthotelbe!valami csodás szállás...nem Kalderrra de az ár különbözetért bérelünk kocsit es bejárjuk a szigetet!cakkkum pakk kijövünk 158ezer Ft-ból...
érdekle hogy valaki járt-e Komppal vagy katamaránnal Krétára?1nap megérné-e áthajózni vagy inkább egyszer Krétát vegyük célul?
Alig várom hogy leteljen ez a 7hónap...
Vissza számlálás elindult....úgy mint tavaly előtt Karpathosra ill. Tavaly Kefalóniára! : )
Esetleg valaki jön még erre a szállásra ebben az időben?
Olyan szallast foglaltam akik ertem jonnek ingyen. Ejfelkor erek oda. Nem mindegy. Karterados. Gyalog 1.5 km fira. Onnan elsdtelok oia ba tobbszor majd.. 33 ezdr a jegy vegyél.
csak szeretem santorinit :-) jó volt nagyon santoinfo oldal, kár hogy már nem elérhető.
ha a szállásoddal kapcsolatban elfogadsz egy tanácsot: tölts egy legalább éjszakát oiában, kalderaparton. tudom, nem olcsó, de a hangulata megfoghatatlan. persze ez szubjektív, de számomra ilyen volt. lehet rá mondani, hogy giccs és műanyag, de én nem ezt éreztem, hanem hogy egy meseváros, különleges és hasonló sincs a világon. laktam perissában és firostefaniban is, mindnek megvan az előnye, de oiába mindig visszavágyom.
Kutyás nőci weboldalát nem tudja valaki betenni? Úgy látom ő Törölt Nick lett így nem találom az oldalt, pedig emlékszem, hogy kiváló beszámolók voltak Santoriniről rajta sok szép képpel.
Igazából nem sürgős a dolog. Amikor korábban néztem, akkor áprilisra terveztük az utat, de az már nem aktuális. Így maradt az, hogy október első felében menjünk, addigra meg csak összejön az akciós jegy :-)
én inkabb úgy mondanám, hogy nagyon kötött, nagyon konkrét időpontra szerencse kell, hogy pont akkor legyen jóárasított jegy. de hidd el, még sosem utaztam olyan időpontban, amikor nem szerettem volna. :) pl. a jelzett sky express 29 eurós jegy az összes járatra annyi, az egész idényben - míg el nem fogy, nyilván.
javasolt feliratkozni a hírleveleikre a cégeknek. pl. a tél folyamán kéthetente volt aegean/olympic akció, 19 eurós domestic jegyekkel, santorinire mondjuk 30-ért, ha jól emlékszem.
A legolcsóbb a sima komp lesz. Ha jól emlékszem az Anek.Lines üzemelteti. Nézd meg, megfelel-e a menetrend (ha lesz menetrend a nyárra), ha igen, és bírod a hajókázást (mert az valami öt óra, ha jól emlékszem, de lehet, hogy azért kevesebb, nem néztem most még), akkor nem lesz horribilis az ár.
És ha több napos lesz a santorinis tartózkodás, akkor érdemes lehet megnézni tényleg az Athénon keresztüli hazautat, hátha találsz korrekt repjegyeket, mint visszamenni Krétára és úgy...
Köszi a segítséget, nászút lesz, így Santorini-t mindenképp tervezzük, 2 éve ugyenez volt, csak akkor Krétán voltunk 4 napot és Santorini-n 8-at, most fordítva lesz. Kutakodok még hátha, van valami olcsóbb megoldás. Az a probléma, hogy valszeg Krétáról fog jönni a visszarepcsink, ezért kell visszamenni.
ami nem olyan drága, az a sima komp - annak meg többnyire rossz a menetrendje és lassú. aki krétáról akar egy napra, max. kettőre átjutni santorinire, annak ezt félek el kell fogadnia, mivel rendkívül népszerű valamiért ez a megoldás, hogy a krétai nyaralást szakítjuk meg ezzel a kirándulással. én azt javaslom, ha krétán nyaralsz, ne menj santorinire, oda menj egy másik alkalommal - az előző hsz-ben jelzett módon megoldható teljesen korrekt áron is. ha krétáról szigeteznél, válaszd inkább chrissi szigetét, esetleg gavdost.