Sziasztok. Nemrég vettem egy 2001 es 2,2 dizel 85 kw-os fronterat ami az előző tulaj szerint meg van chippelve 180 lóra. Kb 1 hét után ahogy megvettem olaj került a vizbe. Egy szerelő szerint a termoflott tömítés az oka. Azt mondta iktassam ki az olajhűtőt.Én meg is tettem, majd kimostam a rendszert az olajtól, újratöltöttem hűtő folyadékkal és az olajszintet is kiegészitettem. Egy probaút után ismét ez történt.Mi a véleményetek? Hengerfejtömítés kiégett vagy megrepedt a hengerfej? Vagy lehet más valami is?Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv urak!
Ahogy nézem,elég régóta nincs nagy aktivitás,mégis kérdeznék,hátha olvassa valaki :)
Konkrétan az lenne a kérdésem,hogy kinéztem egy 2.3 TD Frontit. 1994-es,351 ezer km-el. Vásárlás előtt mi az,amire érdemes odafigyelni,mik lehetnek a hibái,amit nézni kell? Természetesen nem patika állapotot szeretnék venni,hisz a kor és az ár tükrözi az állapotot,mégis azért szeretném némiképp kiszűrni a nagyon rossz vételt.
Nem mindennapi használatban lesz az autó,hisz mellette van 2 másik is,tehát csak horgászat céljára fog kelleni.
Válaszokat előre is köszi!
Opel Campo 4ajtos,CREW CAB, hoz ponyva tető eladó gyári erős lefuzheto a hátulja zárható.jo állapotban azonnal feltehető..30.000ft. Monor Pest megye. 202337101 hívjon ne irogasson.
Üdv mindenkinek. Elkelne egy kis apró szives segítség. 2002-es B Frontin csöpögött hátul a gázolaj. Az egyik csövet kicseréltem, minden oké, megy a kocsi, de még mindig folyat hátul. Pech: a másik is elrozsdásodott. Az is csere. Aztán másnap reggel nem indult a kocsi. Gondoltam, levegős lett a rendszer. Volt már ilyen. Vontattuk, de meg se nyikkant. Alábujtam, lehúztam a vezetékeket, hogy önindítózásra egyáltalán jön-e üzemanyag. Nem jött. Kompresszorral kifújattam a csöveket, most ömlik. Csak van egy kis baj: nem tudom, melyik cső hova jár. A pumpán van két bemenet, azonkívül két rézcső csatlakozás az alvázon. Hátulról jön egy cső, amin ömlik az üzemanyag, kettő másik jön a fűtőradiátortól, és még egy valahonnan. Tudna valaki tanácsot adni, mert hétfőn melóznom kellene a kocsival, s nincs időm szerelőre. Előre is kössz! A neten sajnos nem találtam semmi hasznos rajzot.
Kb. 1 éve csörgő, fémes hang hallható a motortérből. Márkaszervizben többször voltam vele ezzel a gonddal, de nem tudják mi adja ki ezt a hangot. Az biztos, hogy engem bosszant, mert 2 eves autóról beszélünk, ami 8000 km után kezdte ezt a fura hangot adni. Alapjáraton is és menet közben is csörög.
Valaki találkozott már ilyennel? Van megoldás? Ha igen, akkor mi?
Sziasztok 2004 opel frontiban főtengely eltört motorkód Y22dth nincs e valakinek egy füzött blokk hozzá, vagy milyen ugyan ilyen kódú blokkal tudnám helyettesiteni előre is köszönöm tel 06209748197
Sziasztok
A drága 2.2 dti Frontera B- ben a rezgéscsillapító láncvezetője darabokra tört. A szétszedésnél nem találtam semmilyen jelölést. A gépkönyvem nem magyar nyelvű így nincs pontos fordításom. A lánckereket mindegy hogy hogy csavarozom vissza, és mekkora nyomatékkal kell meghúzni?
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni!!
Helló szerintem én először végignézném az üzemanyag vezetékeket, hogy hátha olajos valahol repedés vagy meglazult bilincs. Másodjára résolaj cső és nyomástartó szelep csere, meg egy utólag beépíthető egyírányúsító szelep a szívó ágba.
Az enyémbe már az előző tulaj beépített egy kis szivattyút az adagoló elé ami a gyújtás ráadásával elindul, gondolom ezt a problémát oldották meg vele, ez is egy jó megoldás.
Pajero85, nekem is ez bajom, csak dízel és kb 8-10 óra után csinálja ezt. A szerelö 4 nap után feladta, azt mondta hogy vigyem el villamossági szerelőhöz. Világít egy sárga kulcsos hibalámpa. Ha tudok vagy tudsz valamit írjunk. Köszi