Keresés

Részletes keresés

voks02 Creative Commons License 2002.07.07 0 0 240
Alfredoo,

"meg addig is elmegy hogy az szdsz-t vadolja szervezessel. majdnem nyiltan. hivatkozik arra hogy az szdsz szervezte a taxisblokadot. nem tudom a viktor konyvek mit irnak orban viktor blokadbeli szereperol. ha valaki szervezte a blokadot az inkabb a fidesz lehetett"

Egyik sem szervezte. Egy barátomnak volt CB-rádiója, és akkor napokig el sem szakadt tôle. A legelsô pillanattól kezdve hallotta, hogyan szervezôdtek össze a taxisok, és miként mozgatták az egészet. Természetesen semmiféle párt nem szervezte ôket, se az elején, se késôbb. Viszont akkor mutatkozott meg elôször, hogy az azonnali, független kommunikáció lehetôsége a döntô tényezô az emberek összeszervezésében.

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: alfredoo (231)
PuPu Creative Commons License 2002.07.07 0 0 239
Geyzám, - ha a különbséget hegedülni tudnád, te lennél a Paganini...
:O))))
Előzmény: Geyza (237)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.07 0 0 238
geyza

mintha belecsoppentel volna. egesz nap ezt ragjuk. hasonlosag taxissal es kulonbozoseg.

reszemrol valtozott a velemenyem az akkor taxis blokadrol. nem mintha ANNYIRA veluk lettem volna.

minden ismetlodes, iteracio eseten hatekonyabban, erosebben kell fellepni. legkozelebb a magyar anyak fogjak eltorlaszolni a hidat es az abortusz azonnali betiltasat fogjak kovetelni. vagy a magyar apak.

a celok milyensege azert valamennyire meghatarozza allaspontomat, szimpatiamat. ez a mostani olyan mintha azt kovetelnek hogy mennyen fel a bux index. es akkor meeg durva sem voltam.

azert egy 60%-os benzinaremeles ellen tiltakozni vegul is nem elkepzelhetetlen. de mondom ma maar nem vinnek nekik teat. ma mar ha az erzsebet hidon lettem volna akkor nekik mentem volna. na nem a rendoroknek. hanem a masik bunkoknak.

legkozelebb erdely visszaszerzese okan fogja a trianon tarsasag lezarni az erzsebet hidat. nem lehetne hogy a bortonfolyosoban gyakorolnak a kulonbozo lezarasokat? amikor eppen a hosszabb ideje bentartozkodok dugasi kiserleteket hajtanak rajtuk vegre? nekem ez a megoldas szimpatikusabb lenne. akkor talan kevesebb blokaddal kellene szembenezni. az 50000 forint nem elriaszto. es ha valaki agyverzest kapott. en sem voltam tole messze. ehhez joguk van hogy en agyverzest kapjak? toleralnom kell?

Előzmény: Geyza (235)
Geyza Creative Commons License 2002.07.06 0 0 237
Ja, és ne felejtsük a PÖCSök ősét se: a Demokratikus Chartát!
Geyza Creative Commons License 2002.07.06 0 0 236
Erről van szó!
Előzmény: livefast (16)
Geyza Creative Commons License 2002.07.06 0 0 235
Szia, alfredoo!

"Még a kocsiját sem kobozták el..."
Még szép! A taxisblokád alatt 90-ben még nagyobb cirkusz volt, aztán akkor még 500 Ft büntetést se szabtak ki...

Nem mintha mentegetném a fiúkat, akik eltorlaszolták a hidat: eszméletlen nagy balfékség volt. És bunkóság. Pedig én szerencsére aznap nem voltam Budapesten!

De ne felejtsük: 1990-ben pont ugyanez történt: Akkor az SZDSZ nem tudta megemészteni, hogy nem kerültek be a kormányba (bár szerintük ők harcoltak igazán a rendszerváltásért) és az utcára vitték a dolgot. Akkor ábrándultam ki abból a bandából.

Látszólag persze különbözött a 2 akció: 1990-ben az egész ország megbénult, tovább tartott és jobban szervezett volt a dolog. De ez részletkérdés.
Akkor a "nép" vagy hogy a túróba nevezzük, mellettük állt, most nem, de ez csak azt mutatja, hogy kinek a kezében van a média.

Egyik kutya, másik eb!

Előzmény: alfredoo (233)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.06 0 0 234
Kedves alfredoo,
a legjobb (?) a dologban az, hogy ebből az akcióból igazán egyik parlamenti politikai erő sem profitált. :-)

1. A rendőrség lassan avatkozott be, szerinem több ember dühös rájuk emiatt, mint ahányat felháborított volna, ha reggel erélyesebbek.

2. A rendőrség lassan avatkozott be, ezért a bajkeverő sejtkörösök nem érték el azt a célt, hogy a 'felháborító brutalitás' miatt öszeránthassanak egy százezres tüntetést a parton vagy a Kossuth téren..

3. A BM - Lamperth gyengének látszik, igaz viszont nem is olyan brutálisnak..

4. Csurkáék sem találtak elég okot és talán idejük sem volt rá, hogy kivonuljanak teljes díszben. Ráadásul a sejtkörök (egy része) az ő 'vadászterületükre' tévedt és ott csinált galibát - azt is rosszul.

5. Demszky legalább odament, még ha bénázott is a helyszínen

6. Az FMPP + sejtkörök abba a gyanúba keveredtek, hogy ők ajzották fel ennyire híveiket és sejtkörös vezetőiket (pl. Makovecz).

Valahogy az az érzésem, hogy ápr 7-e óta a parlamenti (és a nemrég kiesett) erők azon az alapon versenyeznek egymással, hogy "Ki zuhan lassabban a választók szemében?" :-)
lm

Előzmény: alfredoo (231)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.06 0 0 233
lm

nem biztos hogy zsenialis hatterember iranyitott. ugy van.

de azert a rendorsege es a birosag megprobalhatna kideriteni hogy mi es hogy volt. ez a gyorsitott iteletek kapcsan nem igazan lehetseges. ugyazanezert gondolom itt sem itelik el ketszer az embert. kifizeti az 50000-et es agyo. meg a kocsijat sem koboztak el.

ha megvan a szervezo/foszervezo akkor mar megall a kozlekedesi vallalat tobb tizmillios pere. meg egyaltalan nyomozni kellene. de nem latszik a szandok. meg lehetne meghallgatni pannont egyeb kutatasi munkakat vegezni. hamar annyira balek volt a felderites. hogy egy egesz allamot, kormanyt meglepeteskent er 20-30 ember akcioja. hol vannak a spiclik? hol vannak a regi jo aranyos spiclik?

mindenesetre legkozelebb remelem a polgarok az igazi polgarok is szervezodnek. nekem mostantol vasrud a kocsiban meg voros es barna baseballuto. engem nem fognak autoval megallitani. az kurva isten ugy van. szopjak le egymast a duna parton....ne az erzsebet hidon.

Előzmény: liberálmensevik (228)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.06 0 0 232
lm

ezekben a dolgokban egyebkent csak az zavar hogy teljesen hulyenek neznek.

varhegyi attila az mszp felelossegerol es a lehetseges valasztasi csalasokrol beszelve. egy majdnem bortonviselt ember a szemembe nez es mondja. beszel ki a fejebol es hazudik. ez tenyleg nagyon banto.

ott van a kossuth teri 2 millios szam. senki nem hajlando ezzel a kibaszott szammal valamit tenni. egy magyar kormanypart altal kozreadott fasiszta ismetlem FASISZTA goebbelsi hazugsaggal. reszemrol errol beszelek. mi a fasizmus ha nem ez? hitler hogy kezdte? hogy lesz nektek jo elet csak megrendszabalyozzuk a zsidokat. es kivezenyelte a nepet heilezni. ugyanaz megy. es mondjak hogy 2 millio.

tudnam sorolni a peldakat. az elszomorito hogy peldak, sorolandok a tuloldalon is vannak. ez a mi dolgunk hogy itt rendet vagjunk. es ez nem jobb vagy baloldal kerdese. mint mindig is vallom egyszeruen egy szimpla normalitas kerdese. en bizakodok. johet holloko fikazni. hogy milyen hulyek a balosok!

alfredoo Creative Commons License 2002.07.06 0 0 231
lm

mint mindig vagy nagyon sokszor vagy eleg sokszor egyetertek veled.

nem hiszem hogy annyira kitervelt lett volna a dolog. nehany agyament osszebeszelt hogy csinalunk egy nagyot.

a megelhetesi es hivatasos (csereszabatos???) poltikusok meg igyekeztek felszallni vagy leszallni a mozgo vonat(ra)rol.

ebben kulonlegesen gusztustalan a fidesz ami egy allam es KORMANYellenes megmozdulasra probalja a kormanypartok felelosseget ravarrni. gecisegben varhegyi attila meg addig is elmegy hogy az szdsz-t vadolja szervezessel. majdnem nyiltan. hivatkozik arra hogy az szdsz szervezte a taxisblokadot. nem tudom a viktor konyvek mit irnak orban viktor blokadbeli szereperol. ha valaki szervezte a blokadot az inkabb a fidesz lehetett es valoszinuleg azert maradt hatterben. persze semmit sem tudok csak gondolkodok. a blokadot a taxisok is meg tudtak siman szervenzi. a cb telefonokkal. ami akkor gyakorlatilag nekik es a rendorsegnek volt. es a taxisok es a rendorseg mindig is es minden rendszerben osszedolgozott. ez olyan mint a taxisok es a kurvak kapcsolata. nagyon is elo kapcsolatok ezek.

a mostani blokad szervezetlensegere utal annak pancser modja. teljesen rosszul szervezett es rosszul kalkulalt. azon csodalkozom csak hogy az autosok nem alltak ossze es nem kuldtek el a tahokat a faszba. legkozelebb az lesz. ez 1000 szazalek. mint ahogy a gy. nemeth erzsebet is. miert ne lehetne egyszer szoci polgarmester budapesten. kutyavasar is volt. egyszer. valasszuk meg az erzsiket. olyan aranyos. a demszky meg elmehet sztarugyvednek. kell neha egy kis valtas. segithetnetek. ti olyan okosok vagytok. es meg csak nem is ignoraltok. ugy latszik a hulyesegnek AZT a fokat meg nem ertem el. de igyekszem. ok?

alfredoo Creative Commons License 2002.07.06 0 0 230
geszthy

nem te, nem a cikk, nem en fikaztam a papat.

holloko mesternek semmi sem szent. meg a papa sem. szvsz. errol irtam....

Előzmény: geszthi (212)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.06 0 0 229
Végre egy olvtárs, aki világosan látja, hogy a Fidesz melyik oldalon áll, és mekkora súllyal viszi tovább a kommunista hagyományokat.
Előzmény: holloko (223)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.06 0 0 228
Kedves HitetlenTamaska,

szerintem nem kell ahhoz Csurka kezdeményezése, hogy az OV és a 'másik nyilvámnosság' által izgalomban tartot sejtkörök ilyesmire ragadtassák magukat.

OV levette a vállukról a felelősséget, hiszen szerinte a nemzet van veszélyben, a választás kimenetele 'érthetetlen' és 'feldolgozhatatlan' (értsd : nem felelős érte senki a pártból) és vmi titok lappanghat a háttérben..

Ráadásul az 'együtt mozduljunk, ha kell' elv alapján felépített sejtkörök munka és vezér nélkül maradtak hetekre.
Ott volt a telefonjuk, SMS-ezni is lehetett vele, megvolt a harag is választás miatt.
Néhány elszántabb sejtkörös összedugta a GSM-jét és odamozdultak - együtt- a hídra.
Aztán Makovecz is odamozdult.
Meg a Pannon, m1, stb..

Mivel a rendőrség nem nagyon mozdult, ezért a tüntetés nem terbélyesedhetett ki, az FMPP és a sejtkörök többi része sem állhatott mögé.

A Terror Házánál Cs.I. tényleg lenyúlta a megmozdulást, de ezt más bajkeverők szervezték.

Ezel valóban ellopták Pokorni megdicsőülésének műsorát és kompromittálták a sejtköröket, a mozgalmárkodást.
De ezt -szerintem- önként tették, mert sokan tényleg azt hiszik, hogy a szavazócédulák újraszámlálása más eredményt hozna ki.

Nézd, ha OV-t csalhatalan vezérnek tartják és Demokrácia-vonalnak a mozgalmi vonalat, akkor ennél nagyobb blődséget is elhisznek.

Nem buták, csak érzelmileg elvakítottak.

Nem biztos, hogy minden cselekedet racionálisan megokolható és hogy zseniális háttérember irányítja a dolgokat.
Szerintem.
lm

Előzmény: HitetlenTamaska (226)
holloko Creative Commons License 2002.07.06 0 0 227

Kedves Elvtársam!

Megsugom Neked, hogy Csurka is a mi Pártunk ügynöke!

Te még most se vetted észre?

Előzmény: HitetlenTamaska (226)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.06 0 0 226
Kedves Geszthy

Egyetlen párt nem lesz olyan bolond, hogy felvállaljon nyilvánvalóan törvénytelen megmozdulásokat. Azért a MIEP Csurka odalátogatásával, nyilatkozataival, és a nyilas rádión keresztüli üzengetésekkel mindenki számára nyilvánvalóvá tette, hogy hol kell a föszervezöket keresni.

A Fidesz meg órisáit bukott a csütörtöki bohozattal:

1. Csurka ellopta s show müsort, amit Pokorni erkölcsi megdicsöülésével lehetett volna kelteni.
2. Kompromittálta Orbán mozgalmárkodását.

Előzmény: geszthi (218)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.06 0 0 225
offtopic
Kedves báró

Az elmebeteget ezen a fórumon ugy büntetjük, hogy nem vesszük öket észre, és föleg nem szólunk hozzájuk, akkor nincs sikerélményük, és kikopnak.

Előzmény: Munchausen (224)
Munchausen Creative Commons License 2002.07.06 0 0 224
Ez esetben nyiss magadnak egy árokbetemető topikot, mert így csak off-topic vagy és floodolsz, ami semmiképpen sem méltányolható, comprende?
Előzmény: holloko (223)
holloko Creative Commons License 2002.07.06 0 0 223

Kedves Elvtársam!

Én egy fejlődő öntudatú, de alapjában toleráns fiú vagyok.

Nemrég léptem a Pártba!
Az árokbetemető frakció tagja vagyok.
Nem hiszem, hogy olyan sokat osztanék-szoroznék.

Szelidíteni szeretném a mi szélsőségeseinket.

Megmutatni, hogy itt a baloldolon is mennyi ostoba ember van!

Előzmény: Munchausen (222)
Munchausen Creative Commons License 2002.07.06 0 0 222
holloko válasz erre | adatok | e-mail 2002.06.15 00:04 (11835)

Az Index baloldali barmok gyűjtőhelye.

Szelidíteni jöttem, kalandra.

Ez lenne az ars poeticád, kedves Holloko elvtárs?
A szelidíteni szót nyugodtan kicserélhetnéd provokálni szóra. Pont a hozzád hasonlóak miatt van válságban a jobboldal te szerencsétlen...

Előzmény: holloko (219)
Cinnia Creative Commons License 2002.07.06 0 0 221
Csak végletekben tucc gondolkodni:)))
Előzmény: PuPu (220)
PuPu Creative Commons License 2002.07.06 0 0 220
Hejes.
Tüntessük ki Viktort!
:O)))
Előzmény: holloko (219)
holloko Creative Commons License 2002.07.06 0 0 219

Kedves ÁVO-s mosdató Tagozatunk Elvtársai!

Azt látom, hogy szivesen rugdossátok tovább Pokorni ÁVÓSOK-tól 52 óta gyötört apját.

Ugyanakkor az Pető, Bauer, Horn, Medgyessy Elvtársainkat piedesztálra emelitek.

A Hálózati EMLÉKÉRMET már megkapták,
nem kéne minden héten újra kitüntetni Őket!

A Párt érdeke most azt kivánná, hogy a zsarolt, megfenyegetett, elhurcolt Elvtársainkra is süssön rá a PÁRT DICSFÉNYE!

Nem kéne minden babért a a mi hóhér tagozatunknak learatni!

Én a sok új Elvtárs érzelmeit tolmácsolom Nektek
Bősz Elvtársak!

geszthi Creative Commons License 2002.07.06 0 0 218
Kedves HTamaska

Lehet benne valami, mert ez megmagyarazna az Magyar Nemzet zsidozasat rogton a kemugy elejen, mint arrol mar irtam itt.

Igen am de a miep miert adna at ezt a vonalat masnak ha ok szervzeik es nekik amugy is leterdekuk? Ezt itt es itt probaltam elemezni.

Masreszt rogton felmerul a ket kerdes.

1. Tekintve, hogy ok vannak befolyassal rendelkezo helyzetben a Miephez kepest (aminek mint irtam ez az egesz letkerdes, ilyen szempontbol nem is lep meg) es ha a Fidesz mindezek ellenere nem iteli el a dolgot es nem hagyja abba az lazitast akkor mi kulonbseg?

Akkor igen is a Fidesz erdeke (az most szvsz lenyegtelen kulonbseg, hogy altaluk iranyitva, vagy altaluk tamogatva az).

2, Eszembe juotott egy regi, anno roppant hires angol sorozatbol egy resz, ami talan erzekelteti, hogy ki is iratnyitja a dolgokat

Ott a fohos James baratjat vadoltak lopassal. Mondja, hogy o artatlan biztos egy fiatal kollega volt. Erre segitenek neki:

James meg a huga aztan addig viszik kisertesbe (laza kinn hagynak oriasi osszegeket folyamatosan, kozben vegig beszelve, hogy mennyi penzuk van, szinte nem is tudjak stb) a fiatal kollegat mig vegul tenyleg ellop bizonyso penzt.
Hurra, a barat johet ki a bortonbol, hisz biztos akkor a masik ugyet sem o kovette el (James persze rajon a vegen, de nem tesz semmit, nem jelenti fel csak elkuldi..."a bahamakra" :-))

NO akkor most ezt vesdd ossze az az allando vege az orszagnak visszajottek a komcsik, persze csalassal, szervezzunk POCS-oket, meg kell mentenina hazat fele lazitassal.

Aztan de meglepo, hogy ha bejon ugye...(186ban mar irtam errol)

Előzmény: HitetlenTamaska (213)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.06 0 0 217
offtopic
Kedves Pupu
Nem hiszem, hogy akad olyan naiv ember, aki komolyan gondolná, hogy Pokorni megtépte magát és vissza akarna vonulni az aktiv politizálástól, erre a legékesebb bizonyiták az a fröcsögés, ahogy Medgyessy vele kapcsolatos kijelentésére reagált. A Fidesz fiuk zárt kört alkotnak, és éppen azt a figurát helyezik elötérbe, akit a napi taktikai szempontok erre célszerüsitenek.
Ahogy Eszterke a mai Népszabadság beli cuikkében helyesen megállapitja, Pokorni taktikai visszvonulása csak taktikai áldozat azért, hogy a Fidesz "erkölcsi fölénye" kellöen kidomborodhassék.
Előzmény: PuPu (215)
huszabi Creative Commons License 2002.07.06 0 0 216
Tud róla...
Előzmény: voks02 (191)
PuPu Creative Commons License 2002.07.06 0 0 215
Pokorni csak a szart maszatolja. Ha olyan rettentően vonalas, akkor menjen vissza tanítani, - remélhetőleg a tapasztalatai birtokában kissé árnyaltabban látja majd a világot, - ha meg nem mond le a mandátumáról, akkor ő itten a kommunizmus megélhetési áldozatának vicces szerepét akarja a szokásos álságos pofával eljátszani.
Szánalmas szegényke...
:O)))
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.06 0 0 214
Kedves Geszthy

A másik körülmény ami, feltehetöen téged és másokat is megzavar az okok világos látásában az, hogy a Fidesz mostani zavarodott helyzetében (nincs ahhoz szokva, más fujja a nótát) kényszerpályán és rutinból reagál a napi kihivásokra. Nagy árat kell ám fizetni a Csurkával közös klienturáért.
Ezen kivül a fiuk nem képesek lemondani arról a gyönyörüségrül, hogy legföbb politikai ellenfeleiket akkor is rugdossák, amikor a bölcs hallgatás sokkal hasznosabb lett volna.

Például igencsak kevés ember hiszi el, hogy az Erzséget hid lezárásáárt a kormánypártok a felelösek (Gondolom, hogy akik szerettek volna a dolgukra menni és elkadtak a hidon azok közül még kevesebb).

Amit a Fidesz továbbra is remél, az a felörlés taktikájának eredményessége:

1.
A kormányfö puhitása, remény szerint idegrendszeri ellehetlenitése, és belekényszeritése egy öngyilkos tékozló "vezeklö" osztogatásba.

2.
A moralizálásra hajló SZDSZ koalició kifogása a koalició szekeréböl.

Ehhez képest a szélsöjobbos tüntetések csak összecementezik a koaliciót, és fokozatosan szükitik a Fidesz önálló mozgásának terét.

Előzmény: HitetlenTamaska (213)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.06 0 0 213
Kedves Geszthy

Pindiy felhivva a figyelmet a Magyar Nemzetnek Wermer elleni támadására, már az Medgyessy multjára vonatkozó kiszivárogtatásakor biztosan állitotta, hogy itt bizony Csurka munkál a háttérben, bosszut állandó a Fideszen.
Aztán a Pokorni (és az esetleg Orbán) elleni válaszcsapások fényesen igazolták ezt az elméletet*.

A csütörtöki megmozdulás háttere ennek fényében már vitaalap sem lehet, hiszen az Orbán féle sejtmozgalom lett -most gyógyithatatlannak tetszö módon - kompromittálva. Demszky nyugodtan belcsókolhat Csurka seggébe, mert ez utobbi bebetonozta neki a polgármesteri ujraválasztást.

Ami sokakat megzavar, az az, ahogy a Fidesz sodródik a szálsöjobb felé; klienturája egyre inkább szétválaszthatatlanná válik a MIEPétöl.

------------*
Szinte biztos vagyok benne, hogy a nagyszámu és egymás ellen felhozható komprommittáló anyag miatt
a két nagy párt a választások elött megállapodást kötött, hogy ez ügyben nem rontják egymás esélyeit. Nos ezt a megállapodást tette okafogyottá Csurka.

Előzmény: geszthi (189)
geszthi Creative Commons License 2002.07.06 0 0 212
Ezt nem erem. Hol volt a cikkben barmiemu fikazas a Pápá ellen ???!!!

Eppen, hogy azok ellen szolt akik a Pápát is belekeverik a sajat mocskos belpolitikai jatszmaikba.

Ahh mikor Eperjes rohant hozza kezetcsokolni a reformatus Orbannal egyetemben, akkor az vilagpolitikai jelntosegu dolog volt... most meg...

Előzmény: alfredoo (210)
geszthi Creative Commons License 2002.07.06 0 0 211
Zsenikem eppen ti teszitek meg. Ti jottok alszneten moralrol amit naprol napra valtoztattok mikor epp mi kell (hol is van mar Kover kommunista kutyazasa? Most mar szegeny szerencsetlen aldozot ugynok 33 evig...MP a gonosz komcsi kiszolgalo a 70es evekben, mig Madl a nagy erkolcs bajnok az 56-os birosagi titkarsagaval, meg az akasztasok allatti partallami kikuldetesevel)

Fogadta isten tevedhetetlen foldi helytatoja a kommunista kemet? IGEN.

De mint egyszeru ember is, o is igazan erintett a kommunista rendszer hatranyaiban. Megis fogadta!

Akkor mi is van azzal a nagy ossznepi ellehetetlenulesevel? SEMMI.

Előzmény: holloko (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!