Keresés

Részletes keresés

gumipapucs Creative Commons License 2002.06.29 0 0 13
Na az elöbb pont erre céloztam. A Spiegelnek név nélkül nyilatkozott valaki. Akárki. Tök mindegy, nem adta a nevét hozzá. És Luxemburg miniszterelnöke jóval hitelesebb hírforrás mint egy 77. névtelenül nyilatkozó senki.
Előzmény: SKubrick (8)
SKubrick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 12
A Der Spiegel nem kifejezetten jobboldali újság.
Előzmény: verz (10)
verz Creative Commons License 2002.06.29 0 0 10
"Walter Mayr bécsi Spiegel-tudósító tollából származik, aki Sevillában járt kollégákkal folytatott telefonbeszélgetésekből jutott a fenti következtetésre"

Csak nem a Bayer meg a Lovas kollégával beszélt telefonon???

Előzmény: SKubrick (8)
verz Creative Commons License 2002.06.29 0 0 9
Tudod Luxemburg és Timbuktu között van egy "kis" különbség: az egyik EU tag és az egyik leggazdagabb európai ország... Rád bízom, kitaláljad melyik... :)
Előzmény: SKubrick (0)
SKubrick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 8
Der Spiegel:

"Az Európai Unión belül kedvezőtlenül fogadták, hogy Magyarország egy terhelt múltú miniszterelnökkel kívánja folytatni útját az uniós tagság felé - írja legfrissebb számában a Der Spiegel.

A német hírmagazin szerint a budapesti kormánypártok döntése, amellyel bizalmat szavaztak Medgyessy Péternek, "fejcsóválást váltott ki a jövendő EU-partnerek körében". A kormányfő beismerését, miszerint 1977-82 között a kommunista elhárítás tisztjeként tevékenykedett, ám ennek dacára tovább akar kormányozni, "a sevillai EU-csúcsértekezleten a demokratikus érettség hiányának bizonyítékaként értékelték" - írta a Der Spiegel.

Az Európai Bizottságnak a hírmagazin által, név nélkül idézett szóvivője kijelentette: a múlt feldolgozása nem lehet téma a bizottság számára, annál inkább a demokratikus Magyarország számára. Ennek ellenére 18 hónappal az EU-belépés tervezett időpontja előtt nem fog sor kerülni "külső beavatkozásra". "Ezt maguknak a magyaroknak kell megoldaniuk" - vélekedett a szóvivő.

"Az európaiak" ennek dacára úgy vélik, hogy a magyar miniszterelnök aligha maradhat a helyén - írta a Der Spiegel, adós maradva annak konkretizálásával, hogy mely EU-államok helyezkednek erre az álláspontra. Az írás - berlini értesülés szerint - Walter Mayr bécsi Spiegel-tudósító tollából származik, aki Sevillában járt kollégákkal folytatott telefonbeszélgetésekből jutott a fenti következtetésre."

wizes Creative Commons License 2002.06.29 0 0 7
Mivel sohsem volt MP. ügynök: hajthatod kis cövegeidet.
Olvass!
Tanúlj, kis butakodány!
w.
Előzmény: Törölt nick (4)
gumipapucs Creative Commons License 2002.06.29 0 0 6
As is sokkal több mint bármelyik újság névtelen hírforrása.
wizes Creative Commons License 2002.06.29 0 0 5
A terület /Négyzetkiláméter/ nem határozza meg a nagyságot! (Max. kisebbséget.)
Mindíg a kicsik (alacsonyak) a nagyok!!!;-)
Nnooo.
Így van jól!
wizes.
hét szűk esztendő Creative Commons License 2002.06.29 0 0 3
Már nagyon várom, hogy péteken Zsótika, vagy Bandita felolvassa ezt is. :-))))
Vihar egy pohár vízben. Pokorni papagájkommandó vezérnek mondani kell valamit, hogy mindig képernyőn legyen.
Szvsz az a legfontosabb, hogy a polgárok mit gondolnak. A polgárok meg nem látnak okot arra, hogy lemondjon Medgyessy.
Előzmény: verz (-)
wizes Creative Commons License 2002.06.29 0 0 2
Nincs nulla.
Aki fej az talpától kezdve is az!
Baromira komálom Medgyessy Pétert!
WG.wizes.w.
gumipapucs Creative Commons License 2002.06.29 0 0 1
Medgyessy tekintélye szilárd – mondja a luxemburgi miniszterelnök

Sem az Európai Unióban, sem a NATO-ban nem merül fel a legkisebb kétely sem Medgyessy Péter és a magyar kormány iránt – nyilatkozta tegnap a Népszabadság brüsszeli tudósítójának a luxemburgi miniszterelnök. Jean-Claude Juncker konzervatív politikusként Nyugat-Európa egyik legtekintélyesebb vezetője, s mint mondja, rá is kérdezett kollégáinál a Medgyessy-ügyre.

– Rontja-e a magyar kormányfő nemzetközi megítélését, hogy kiderült, a kommunista titkosrendőrség kémelhárító tisztje volt? Felmerült-e ez a sevillai EU- csúcson, s mit szóltak az uniós kollégák?

– Figyelmesen elolvastam, megértettem és elfogadtam azt a magyarázatot, amit Medgyessy úr adott Magyarország közvéleményének. Amit mondott, később nekem személyesen is, tudomásul veszem, el is fogadom. Hosszú évek óta, pénzügyminiszter korunkból ismerem Medgyessy Pétert, és elmondhatom, el is mondom, meggyőződéses, vérbeli, tiszta szívéből európai politikusnak tartom. Ezen egyáltalán nem változtat az, ami most kiderült a múltjáról. Ma már mi, nyugatiak is jobban értjük, hogy a kommunista uralom alatt bonyolultabb volt hazafinak és európainak lenni. Emberként, politikusként is megértjük Medgyessy úr dilemmáit, sőt együtt érzünk, szolidárisak vagyunk vele. Ugyanezt tapasztaltam Sevillában, ahol összes uniós kollégámmal találkoztam. Ennek alapján kijelenthetem: a magyar miniszterelnök politikai hitelét, megbecsülését, Magyarország tekintélyét a legkisebb csorba sem érte, nem merül fel a legcsekélyebb kétely hazájuk és a kormány demokratikus, európai elkötelezettsége iránt.

– A politikában az elnéző értékítéletnek sokszor, mondjuk így, gyakorlatias okai vannak. Itt is felmerülhet ez? Milyen a Medgyessy-ügy erkölcsi megítélése a nyugati kormányfők körében?

– Amit mondtam, az nem cinikusan elnéző, hanem tisztességesen mérlegelt politikai, és ugyanilyen erkölcsi megítélés. Hogy miért? Mert ma már a nyugatiak erkölcsileg is jobban megértik a keleti múltat, és e síkon is becsülik azokat, akik valóban és hitelesen meg tudták haladni ezt.

– Ezzel együtt romolhatnak-e Magyarország nemzetközi pozíciói, előfordulhat-e, hogy a múltja miatt, akár csak burkoltan, külső zsarolás éri Medgyessy Pétert?

– Nem és nem a válasz mindkét kérdésre. Ok sincs erre, de tényszerűen is tudom, ismerve uniós kollégáimat, hogy soha senkinek meg sem fordulna a fejében ilyesmi. Magyarország és kormányfőjének pozíciója, tekintélye, megbecsülése szilárd, Budapest mozgástere jottányit sem csökkent.

– Érezhető-e fenntartás a katonai szövetségben, a NATO-ban?

– Nem. Ugyanaz a válasz, mint az előző kérdésre. Elárulhatom, ezt nem hivatalosan kipuhatoltam a NATO-vezetők körében. Semmilyen aggály vagy kétely nem merült fel, sem európai, sem amerikai, sem pedig kanadai részről. Ismétlem, az ügynek nincs semmilyen külső hatása.

– Az unió bővítésére sem?

– Arra sem. Jobban szeretem bővítés helyett az integrációt használni, és teljesen biztos vagyok abban, hogy Magyarország Medgyessy Péter kormányának vezetésével visszatér Európa politikai közösségébe, mert ide való. A csatlakozási tárgyalások menetrendje és naptára tartható lesz, találunk megoldást az agrárpénzek vitájára is. Magyarország biztosan tagja lesz az EU-nak 2004-ben. Hozzáteszem, csodálattal adózom a magyar népnek azért, amit az elmúlt tizenkét évben véghezvitt. Hatalmas feladatokat megoldva, kitűnően készült fel az uniós belépésre, és kétség nem fér hozzá, hogy hasznos tagja lesz.

– Végül: intézményesül-e visegrádi négyek és a belga–holland–luxemburgi csoport együttműködése?

– Nem intézményesíteni kell, hanem csinálni. Csináljuk is, közben sokat tanulunk egymástól. Ahogy eddig is hasznos volt, ha már a visegrádiak is bent lesznek az unióban, akkor még több jót tehetünk majd egymásnak.

NSZ • 2002. június 29. • Szerző: Füzes Oszkár

SKubrick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 0
Holnap Timbuktu államfője áll ki mellette.
verz Creative Commons License 2002.06.29 0 0 topiknyitó
Na kedves jobbosok, most már érdemesebb vissza fogni az agarakat, mert feltehetőleg a luxemburgi miniszterelnök (Juncker) nyilatkozata többet nyom a latban, mint a Spiegel vagy ARogáns Tóni, meg Áder képviselő úr véleménye!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!