Keresés

Részletes keresés

Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.06.19 0 0 52
Megosztanád velünk, hogy mit tett a kerületért az uj országgyülés alatt balsai úr? Na és mit tett a kerületért?
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 51
Parlamentre, ésa második kerületre gondolok
Előzmény: hidegkúti polgár (50)
hidegkúti polgár Creative Commons License 2002.06.19 0 0 50
Ha jól számoltam akkor legalább háromszor szerepelt az utóbbi héten a TV-ben Colgate mosolyú Csabikánk.

RTL-Klubban és az M1-ben lakáspolitikában az MSZP-t képviselte, a NapTV-ben meg valami ifjuszoci bagázsban láttam.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 49
Gyerekek, Horváth Csabi nem valami aktív a parlamentben. Mit gondoltok, fanok?
Előzmény: keresetlenu (48)
keresetlenu Creative Commons License 2002.06.19 0 0 48
örömmel hallgatlak (belbudai polgárként), csak azt nem tudom mire alapozod a mondásodat?
Előzmény: hidegkúti polgár (47)
hidegkúti polgár Creative Commons License 2002.06.19 0 0 47
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem sok babér fog teremni a szdsz-nek a kerületben.
hidegkúti polgár Creative Commons License 2002.06.19 0 0 46
Remélem a Medgyessy ügy után a kerületi MSZP vezetés elgondolkodik az szdsz-szel történő koalició kötésről és nem fogja támogatni Póta úr visszavágyodását a hatalomba. Ha igazán tökösek lennének akkor egyedül indulnának és akkor biz az 6 fős szdsz frakció leolvadhatna 2-3 fősre! Végre eltünnének a mi kerületünkből is az szdsz lesipuskásai.
spooler Creative Commons License 2002.06.18 0 0 45
Hát most hogy mégse föpolgármesternek indul a Gyuri biztos belehuz. Allitolag bele is uti az orrat mindenbe a hivatalban, nem ugy mint eddig mikoris tojt az egeszre.
Előzmény: farhát (24)
iporj Creative Commons License 2002.06.17 0 0 44
Újra az őstermelőké az MDF-piac
Százhatvan helyett százhúsz árus kínálta portékáját a korábbiaknál sokkal rendezettebb körülmények között

NSZ • 2002. június 17. • Szerző: Sándor Tünde

Eltűntek a zsibárusok az MDF-piacról. De nemcsak ők, hanem körülbelül negyven kereskedő is, akiktől a piac területének csökkentése és a régóta sürgetett profiltisztítás miatt köszönt el a szervező alapítvány. A szombati vásár az első lépés volt ahhoz, hogy a népszerű MDF-piac újra a régi legyen. Olyan, ahol többségben és nem kisebbségben vannak az igazi őstermelők. A száműzött zsibárusok helyén pedig újra kinőhet a fű az ORFI előtti parkban.

– Első az élelmiszer – szögezi le Vicha Ferenc piacfelügyelő. A Piacfejlesztési Alapítvány munkatársa, megelőzve kérdésünket, hozzáteszi: a szappanos az ORFI kérésére maradt, mert sokan keresik az áruját. A zöldséges sem mind őstermelő, mert – ugyebár – banán meg narancs nálunk nem terem, a vásárlók viszont keresik. De tény, hogy ezen a szombaton mintha tényleg az őstermelők lennének többségben a régi formája elnyeréséért küzdő MDF-piacon.

– Népszabadságot is tart? – kérdezi egy hölgy az újságárust. Az igenlő választ az asszony mókásnak tartja, mondván, az MDF-piacon ez igencsak érdekes. Hát igen, több mint egy évtized után sem tudja mindenki, hogy a piac nem a pártról, hanem a Market Development Foundationról, azaz Piacfejlesztési Alapítványról kapta a nevét. És rendeltetése szerint a kiskereskedelmi árnál olcsóbb bevásárlási lehetőséget biztosít az őstermelők révén. Apropó, őstermelők. A piacfelügyelő tanácsot ad: figyeljem az árusok kezét. Rögtön oda is vezet egy Szeged mellől érkezett gazdálkodó párhoz.

– Kilencven óta járunk ide – mondja a kérges tenyerű férfi, akinek fél tízkor már csak néhány kiló újkrumplija, paprikája és pár csomó újhagymája van. Kék furgonjában többtucatnyi üres rekesz jelzi, hogy áruja nagyon kelendő. Öt hold földről és 1200 négyszögöl fóliáról hordják hétköznap Szegedre, szombaton meg a Komjádi uszodához az árut.

– Éjfélkor szoktunk indulni Pestre, de most kivételesen már tizenegykor útra keltünk, mert tudtuk, hogy átszervezés lesz – teszi hozzá a felesége. – Korábban az uszoda előtt voltunk, de ott mától nem lehet árulni. Nem bánjuk, jobb ez így, rendezettebb lett a környék.

A használtcikk-árusoktól megtisztított parknak háttal egy nyolcvan körüli néni kínálgatja a petrezselymet.

– Vigye el, aranyom, már csak ez a két csomag van – szólít meg. – Harmincért adom, mennék már haza. Kiderül, hogy az a haza nem a szomszéd kerület, hanem Pásztó, ahonnan Illés Istvánné most szombaton is a fél hatos busszal indult. Kétszatyornyi kaporral, zellerrel, hagymával és petrezselyemmel vág neki minden hét végén a piacozásnak, már négy-öt éve. Hetvennyolc éves létére télen is megteszi az utat, hogy szombatonként 1500-2000 forintot keressen a konyhakertjéből.

Aki igazi őstermelőtől akar valóban szép árut jó áron venni, annak bizony igyekeznie kell. Tíz óra körül már foghíjassá válnak a sorok, a vidékről jött gazdálkodók többsége túladott minden áruján. A 15-16 forintos tojást sem sokáig kínálja Domozi János, a fiatalember mögött már hegyekben állnak az üres dobozok. A Kerekegyházáról érkezett fiú másfél éve váltotta nővérét, előtte szülei hordták a tojást a Komjádi uszoda elé.

A szombati kánikulában kis asztalkáról kínálja portékáját Herczeg Katalin. A piacon azért mutatóba még maradt zokniktól és alsóneműktől pár lépésre szokatlan látvány a kis asztalon sorakozó, kézzel festett kék gyöngyökből fűzött karkötők és nyakláncok kupaca.

– Most vagyok kint először és utoljára – mondja a hölgy. Úgy véli, a Balaton partján és az iparművészeti vásárokban nagyobb szerencsével állhat ki. A Komjádi mellett a zöldségesek, a húsosok, a pékek és a tojásárusok legyenek a főszereplők. Véleményét a jelek szerint a helyi önkormányzat és a Piacfejlesztési Alapítvány is osztja.


Első alkalommal rendeztek a Komjádi uszoda mellett szűkített piacot a hét végén. A II. kerületi önkormányzat és a Piacfejlesztési Alapítvány megállapodása értelmében rendőrök és közterület-felügyelők biztosították a rendet. A Komjádi uszoda előtt felszámolták az árusítást, csakúgy, mint az ORFI előtti parkban, ahol a zsibárusok rendszeres jelenléte miatt már jó ideje fű nem terem. A mindent ellepő tömeget kordában tartó intézkedéseknek egy hónap múlva lesz látványos eredménye. A törekvés első jelei már szombaton látszottak: a Zsigmond téren nem volt piac, az uszodába és az ORFI-ba igyekvők pedig a korábbinál egyszerűbben közelíthették meg úti céljukat.


iporj Creative Commons License 2002.06.13 0 0 43
Iskolafelújítás – ásatással
Tanévkezdésre befejezik a munkálatokat

NSZ • 2002. június 13. • Szerző: V. M. P.

Iskolakezdésig befejeződik a II. kerület egyik legnagyobb beruházása, a Medve utcai általános iskola felújítása és bővítése. Az 1,2 milliárd forintos munka nemcsak e tetemes összeg miatt érdekes, hanem azért is, mert a létesítmény alatt nagy jelentőségű római kori leleteket tártak fel. Ebben még nem gyönyörködhetnek az érdeklődők, az épületet azonban úgy alakították ki, hogy a kiállítás bármikor megnyílhasson.

Szeptembertől újabb, a XXI. század követelményeinek is megfelelő oktatási intézménnyel gazdagodik a II. kerület. Az alapokat megtartva, lényegében teljesen új általános iskola születik a Medve utcában 1,2 milliárd forintért. A változás a közelben lévő Bem utcai iskolát is érinti – az utóbbi diákjai ugyanis a Medvében folytatják tanulmányaikat. Ez egyúttal a Bem utcai épület bezárását is jelenti, a helyhatóság hosszú távon szeretné értékesíteni a volt MDF-székház egyik oldalszárnyában lévő ingatlant.

A Medve utcában egyébként nemcsak a munkagépek dolgoztak, hanem régészek is folytattak ásatásokat. Évekkel ezelőtt ugyanis az Aquincuméhoz hasonló jelentőségű római kori leletekre – például Budapest egyik legnagyobb pénzgyűjteményére – bukkantak a környéken. A kutatási eredmények szükségessé tették az oktatási intézmény alatti terület átvizsgálását is. A helyhatóságot váratlanul érintette a hír, végül több hónapot csúszott a beruházás. A régészeti feltárás tavaly kezdődött meg, ennek negyvenmillió forintos költségét az önkormányzat finanszírozta.

A Budapesti Történeti Múzeum (BTM) munkatársa, Végh András lapunknak elmondta, a talajból több korszak emlékei is előkerültek. A felsőbb földrétegek középkori épületeket, csontkápolnát és egy XVIII. századi temetőt rejtettek. Ezek alatt húzódtak meg a római maradványok, többek között egy medencés fürdő fűtőfolyosóval, valamint jó néhány épület. Az ásatás befejeztével védőintézkedésként földet hordtak a leletekre, így azok most nem láthatók. Arra sincs garancia, hogy egyszer a nagyközönség is szemügyre veheti a romokat. Sem önkormányzatot, sem más szervezetet nem lehet arra kötelezni, hogy több tízmillió forintért múzeumot alakítson ki az épület alatt. Bizonyos azonban, hogy a Külügyminisztérium Gyorskocsi utcában épülő új szárnyának pincéjében középkori városrészleteket mutatnak be.

A leletek miatt mindesetre módosították az iskola terveit. Pince helyett lábakon áll majd az épület, így az alatta húzódó római kori falak és utcarészletek kiállításának nincs technikai akadálya.

A budai önkormányzat beruházásai közül a legtöbbet az iskolák korszerűsítésére fordította az utóbbi négy évben. A Pitypang utcai, az Újlaki, valamint a Medve utcai iskola korszerűsítése mintegy 3,5 milliárd forintot vitt el. A tervek szerint a Rákóczi gimnázium régóta esedékes felújítása jövőre kezdődik, a kétmilliárd forintos átalakítás azonban várhatóan csak külső, állami vagy fővárosi segítséggel valósulhat meg. Pár éven belül szükség lesz a Budenz és a Fillér utcai, házgyári elemekből épült iskolák rekonstrukciójára is. Ha lesz pénz a feladatokra, három-öt év múlva a kerület összes iskolája a legkorszerűbb infrastruktúrával rendelkezik majd.

farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 42
Úgy látszi ez a nő-téma meleg neked valamiért.. :))

Mindegy, jó éjt okoska!!

f

farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 41
haggyad má ezt a beégős dumát, mindjárt reggel 1, te meg itten beégetésről beszélsz!!

6 néni van, de ha jól olasom és nézem, egyik borzasztóbb a másiknál.
Válasszunk valami jó nőt az önkormányzatba, pártsemlegesen, mellbőség alapon!!

f

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 40
azért mókás vagy, hogy egy ilyen beégést gyorsan a nőkkel leplezel :)

ha jól látom akkor van összen 6 néni a Képviselő Testületben.

Előzmény: farhát (39)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 39
Na mi van a nőkkel, de csakis a II. kerületiekkel, nehogy off legyek! :)))
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 38
yay de kedves vagy:)
Előzmény: farhát (37)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 37
Éberségpróba volt, jól vizsgáztál okoska.
Gömbhangszóró.

f

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 36
Jó nő van dögivel.....
Előzmény: farhát (34)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 35
Csak neked és csak most!

Összesítés
Egyéni jelöltekre leadott szavazatok száma
Jelöltek Leadott szavazatok %
Balczó Zoltán 4547 10,4
Dr. Balsai István 17003 38,8
Béres Györgyné Nagy Ildikó 2398 5,5
Dr. Eörsi Mátyás 6057 13,9
Horváth Csaba 13454 30,7
Serbán Zoltán 388 0,9
Területi listás eredmények
Pártok Eredmény %
Független Kisgazdapárt 0,3
Centrum 5,9
Munkáspárt 1,1
MSZP 30,1
SZDSZ 13,6
MIÉP 9,2
FIDESZ MDF 40

Csak neked és csak most egy link is!

EZT ALAPOSAN BECUMIZTAD!

Előzmény: farhát (32)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 34
Miért a II. kerületben nem láttál még jó nőt?

f

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 33
"És mi a fenének ugrándozunk a topikok között? "

Hát mivel a másikban is ébren tartasz.....

"És miért nem inkább a nőkről beszélünk?? "

II. kerület és a nők ? :)))

Előzmény: farhát (31)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 32
Itt a kettőben a MIÉP 5%ot kapott okoska.

f

Előzmény: Törölt nick (30)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 31
És mi a fenének ugrándozunk a topikok között?

És miért nem inkább a nőkről beszélünk??

f

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 30
Jaj de aranyos vagy amikor adod az ártatlan naivat.

Tudod még itt a balos oldalon is tisztában vannak az emberek azzal, hogy az ugymond polgári kerületekben erős a Miép. Mellesleg talán nézd meg mostani választások párt eredményét a második kerületben. Akkor talán rájösz miért irtam annyit.

Előzmény: farhát (29)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 29
Már hogy vinne el egy 5%os párt 8-10%ot???

f

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 28
98-ban egy gyöztes párt jelöltje volt a Bencze. Most ez valószinüleg Pótára lesz igaz. Mellesleg a budapesti közvéleménykutatások kicsit gázosak rátok nézve.....

ami pedig a kisgazda jelöltet illeti :))))

a miép viszont 8-10%-ot fog elvinni!

Előzmény: farhát (27)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 27
Meglátjuk. Bár 98ban is úgy verte meg Pótát, hogy volt egy kisgazda jelölt is... :))

f

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 26
farhátkám!

figyuzd meg, hogy lesz saját miép jelölt és akkor biz bukta lesz a polgidnak.

no és kit kell keresnem a honlapon?

Előzmény: farhát (24)
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 25
masodikkerulet.hu egész pontosan, ugye
farhát Creative Commons License 2002.06.04 0 0 24
Okoska!

Nem kell messzire menni, mert ha belelapozol a masodikkeulet.hu-ba, ott rájössz kiről beszél hidegkúti polgár.

Nem tudom mivel veszi meg a MIÉPet. De valahogy nyerni fog. HoCsa szerintem is visszalép. És akkor ismét Póta-Bencze döntő lesz. Azt eddig mindig megnyerte.. :)))

f

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 23
Okostojás!

Mutass már Budapesten egy olyan kerületet ahol már eldöntött tény a kihivó személye! Tudod a demokrácia arról szól, hogy vannak jelöltek. Gondolom az MSZP és az SZDSZ is ajánl egy közös jelöltet és a kettő közül az egyiket fogja támogatni a két párt együtt.

Ezt a kis buksi fejeddel sajna te nem tudod felfogni de hát mit is várjon töled az ember.

Mellesleg van egy 20-om arra, hogy Horváth Cs. visszalép majd Póta javára az országgyülési választásokon történt szadeszes visszalépésért.

Inkább arról makkogj, hogy mivel veszi meg Bencze Bubó a Miépet, hogy ne inditson polgi jelöltet. :)))

De mesélj már arról, hogy mit tudsz a hidegkúti polgár által emlitett személyről! Nagyon izgi lehet :)))

Előzmény: farhát (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!