Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66679

Az nem stílusos. 

 

Előzmény: nagypapi51 (66677)
homerx Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66678

megvilagosodtam

 

Előzmény: homerx (66673)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66677

Ez az a hamburger méret, amit (ha egyáltalán ennék) csak késsel-villával.

Előzmény: homerx (66671)
dulci_nea Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66676

Ez a bio csirkére is vonatkozik?

Én is keresem valami okát az allergiának. Csirkéről még nem hallottam.

Előzmény: Bubo.Bubo. (66670)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66675

Tegnapról maradt 3 dobverő a paprikás csirkéből, kicsontoztam, 

hogy ne kelljen bajlódni vele, szaft még bőven van.

Cukkinis tócsni lesz alá.

Ananászos csirke: vannak még friss gyümölcskarikák, sült bacon/pancetta

alapra teszem, és bőséges sajttal a tetején drillezem meg, csemege gyanánt.

A képen még a eredeti csirkés verzió.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66674

Aha, szóval te vagy a sátán... :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (66666)
homerx Creative Commons License 2025.09.28 0 0 66673

varom a reggeli megvilagosodast. addig is falatozgatok. delben marhahusleves jo sok husscsonttal, palacsinta.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66672

Klasszikus gitáros. :D

Előzmény: homerx (66671)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 -2 0 66671

a zasszony bolognait csinalt, amiert nem rajongok. egy hamburgeresnel kotottem ki kismaroson. maskor is fogok menni.

 

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66670

hát, régóta gyanús nekem, hogy bőr-tüneteket okoz, ha bizonyos dolgokat eszek, a tojás és a csirkehús mint első számú gyanúsítottak (tesztre még nem vettem rá magam, de dietetikussal már átbeszéltem a dolgot, azóta tejtermékeket is megpróbálom kiiktatni a tojás és a csirke mellett - sok tünetem javult... )

Előzmény: homerx (66667)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66669

Mert te annyi csirkét eszel...:)

Előzmény: homerx (66667)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66668

kunta kintet:)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66664)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 -1 1 66667

ilyet meg nem hallottam. miert nem?

Előzmény: Bubo.Bubo. (66665)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66666

66666

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66665

Múlt hét végén rántott csirkecomb volt rántott karajjal, szóval a rántott dolgokat most kicsit mellőzném :) 

 

Most vasárnap borsóleves (mirelitből...) és provance-i fűszeres sült csirkecomb lesz, nekem pedig natúr sertésszelet (elvileg nem ehetek csirkehúst, gyakorlatilag a rántott combból ettem egyet frissen, annyira finom volt)

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66664

Ma bakonyi húsgombóc, holnap vendégségbe megyünk, és nagyon remélem, hogy a brazil háziasszony valami autentikusat főz 😊

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66663

...asszem matol egy hetig gombat gombaval fogok enni...

Úgy legyen!

Ma Budafokon vargánya és mszg hegyek, nagy őzláb, óriás pöfeteg (É-Borsodi dombságból)

Előzmény: homerx (66662)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 0 0 66662

reggelire friss varganyat pirongattam, majd egy keves husos szalonna es egy tojas felverve ment ra. asszem matol egy hetig gombat gombaval fogok enni.

 

dulci_nea Creative Commons License 2025.09.26 0 0 66661

Ma és holnap bakonyi csirkéből. Jön a lányom, azt kérte. 

 

Megint készítek kencének - padlizsán, hagyma, gomba, indiai fűszer, kis majonéz. Nagyon bevált, akár napi fogyasztásra. 

 

Kimcsit akarok készíteni. Most épp nem volt kínai kel a zöldségesemnél. Biztos rákaptak a népek a készítésre. 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.26 0 0 66660

Ma roston sült csirkemell, pármai sonkával, friss ananász karikákkal borítva, sajttal felülsütve.

A szombat még képlékeny, vagy tejfölös csirkepaprikás + nokedli, vagy marhalábszár pörkölt, tarhonya.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.25 0 0 66659

Ha élő lett volna, úsztatom 2 napig a fürdőkádban, ahogy anyám tette 60 éve

a karácsonyi ponttyal. Eddig nem volt ilyen gondom, de kösz a tanácsot.

Előzmény: Popenka (66656)
Popenka Creative Commons License 2025.09.25 0 1 66658

"Hozzá képest sehol sem vagy. ;)"

 

Igaz. :)

Előzmény: öreg_néne_b (66657)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.25 0 0 66657

Aki meg itt is sportot űz a hozzászólásaim lefikázásából, az szopjon sünt!

Hozzá képest sehol sem vagy. ;)
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170366460&t=9217758

Előzmény: Popenka (66656)
Popenka Creative Commons License 2025.09.25 0 1 66656

Ezt még régebben meg akartam írni.

 

"Már régen nem éreztem pocsolyaízt, de ez a mai - egyébként szép sovány - szürkeharcsa vette az akadályt.. :( - végül is ehető volt, csak hát..."

 

Gondolom, tudod, hogyan lehet a pocsolyaíz nagy részétől megszabadulni a szürke harcsánál. Ha gyanús lenne az illatán esetleg már nyersen. De pontynál is működik.

Azoknak írom, akik nem tudják.

 

Ez az íz koncentrálódik a halban, ki lehet vágni azt a részt a kész szeletből is akár.

Az oldalvonal szervet kell eltávolítani, ék alakú vágással, ez egy szürke szövet a lebőrözött harcsán is látszik. De akár ponty patkóból is kivágható. (én eleve másképp szeletelem a pontyot, ha én bontom fel élő halból, nem patkóra, és akkor már kihagyom az oldalvonal szervet is)

Egy szegedi halásztól tanultam. Aki úgy halász, a maga valóságában, ahogy mi gombászok. Érti, belenőtt. Korunkbeli.

 

Aki meg itt is sportot űz a hozzászólásaim lefikázásából, az szopjon sünt!

 

Előzmény: nagypapi51 (66600)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.25 0 0 66655

erre két napja reagáltam :)

 

Előzmény: Olgy1 (66654)
Olgy1 Creative Commons License 2025.09.25 0 0 66654

Azért kérdeztem, mert én is a Bosira járok és több hentes van, ezért érdekel, hogy melyiknél volt ilyen szép dolog.

Előzmény: nagypapi51 (66653)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.25 0 1 66653

Nem tudom mi van Tomával, ez egy '21-es interjú vele, de '22. november óta nem is publikál.

Ma beteg unoka kedvéért rántott csirke, krumplipüré, kompót.

Előzmény: Popenka (66651)
Popenka Creative Commons License 2025.09.24 -2 1 66652

"Ja, hogy minuszultak a Gombázóson? Azt ki nem szarja le? - rajtad kívül :)"

 

Belefáradtam. Látod, volt még aki utoljára belém is rúgott, addig nyalt, pedig semmit nem fog profitálni belőle.

Na, tényleg nem olvasom őket tovább.

Ha van jó ételem, azért lehet, ide felteszem.

Előzmény: nagypapi51 (66646)
Popenka Creative Commons License 2025.09.24 0 0 66651

Csak egyetlen gondolat erejéig még:

 

Tomakonyha mindenek előtt.

Régen egy fórumon/blogon toltuk, amíg meg nem unta ő a mi pofázásunkat és hozzá nem értésünket.

Igazi ételművész. Az intelligens ember főzése.

Valakinek ez bejön, valakinek nem.

Nekem 4 igen. :)))

Tudod talán, mi van most vele?

Előzmény: nagypapi51 (66650)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.24 0 0 66650

Tomakonyhát szoktam olvasgatni

Előzmény: H_G (66647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!