hát, régóta gyanús nekem, hogy bőr-tüneteket okoz, ha bizonyos dolgokat eszek, a tojás és a csirkehús mint első számú gyanúsítottak (tesztre még nem vettem rá magam, de dietetikussal már átbeszéltem a dolgot, azóta tejtermékeket is megpróbálom kiiktatni a tojás és a csirke mellett - sok tünetem javult... )
Múlt hét végén rántott csirkecomb volt rántott karajjal, szóval a rántott dolgokat most kicsit mellőzném :)
Most vasárnap borsóleves (mirelitből...) és provance-i fűszeres sült csirkecomb lesz, nekem pedig natúr sertésszelet (elvileg nem ehetek csirkehúst, gyakorlatilag a rántott combból ettem egyet frissen, annyira finom volt)
"Már régen nem éreztem pocsolyaízt, de ez a mai - egyébként szép sovány - szürkeharcsa vette az akadályt.. :( - végül is ehető volt, csak hát..."
Gondolom, tudod, hogyan lehet a pocsolyaíz nagy részétől megszabadulni a szürke harcsánál. Ha gyanús lenne az illatán esetleg már nyersen. De pontynál is működik.
Azoknak írom, akik nem tudják.
Ez az íz koncentrálódik a halban, ki lehet vágni azt a részt a kész szeletből is akár.
Az oldalvonal szervet kell eltávolítani, ék alakú vágással, ez egy szürke szövet a lebőrözött harcsán is látszik. De akár ponty patkóból is kivágható. (én eleve másképp szeletelem a pontyot, ha én bontom fel élő halból, nem patkóra, és akkor már kihagyom az oldalvonal szervet is)
Egy szegedi halásztól tanultam. Aki úgy halász, a maga valóságában, ahogy mi gombászok. Érti, belenőtt. Korunkbeli.
Aki meg itt is sportot űz a hozzászólásaim lefikázásából, az szopjon sünt!