Keresés

Részletes keresés

sziszi01 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 167
Sziasztok!

Mi a Matrac királynál vettük ..Popular Flex 5 -ez gerincámaszos.:) A szivacs elkopott, mikor szóltunk, hogy mi van-gyorsak voltak, kijöttek és felajánlották vagy kicserélik vagy esetleg egy másik fajtát nézzünk..(mivel ez már a 2.csere is lenne)..most azon gondolkozom, melyik is a legjobb.
Hány cm vastag legyen, milyen anyagból..stb.
Ami tutti félkeményet szeretnénk és kétoldalasat.
Énis a táska rugósmatracról olvastam sok jót...
Ami még tetszik a kókusz és bonnelrugós keverék.

Mi ágyrácsos ágyra raknánk..esetleg vannak 5leteitek, melyik a jó???
Vagy ez csak kipróbálás után derül ki???
Most böngésztem a honlapjukon.., de az nem derült kis számomra, hogy melyik tartós, kényelmes egyaránt, ami a ericünkre is figyel.

Sziszi01.
szevia Creative Commons License 2006.11.20 0 0 166
Sajnos megnézni nem tudom, mert webes vásárlás volt egy vidéki üzletből (csak ott lehetett azt a fajta fenyőágyat kapni ami megtetszett, és így akkor már a többit is onnan vettem meg) Mivel szállították félő hogy nem egykönnyen cserélnék nekem.. (én meg nem tudom szállítani) és ez esetleg a véleményüket (hogy gond e ez a lamella dolog) is befolyásolná..
(Még a tapasztalathoz nem jutottam, e téren sem különben) de ami késik, nem múlik..
Üdv. Szv.
Előzmény: Alomvilag (165)
Alomvilag Creative Commons License 2006.11.19 0 0 165
A saját tapasztalataim szerint nem lehet eltérés a rácsok szintjei között, de konkrétan ezt a típust nem ismerem. Érdemes lenne megnézni a boltban, hogy a többi is ilyen-e. Ha nem, akkor mindegy, hogy már átvetted, akkor is ki kell cserélniük. Azért remélem, hogy lesznek már jó tapasztalataid is! :-) Azokat is szívesen meghallgatom.

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: szevia (164)
szevia Creative Commons License 2006.11.11 0 0 164
Még nem tudok beszámolni, mert bár megérkeztek a "hozzávalók", egyelőre a régi ágyat kellene valahová eltüntetni, mert úgy lesz csak hely, de még nem találtam meg a módját.)
Ami most aggaszt engem, hogy az ágyrács (doblefix) lamellái nincsenek teljesen egy síkban (nem az állítható derék résznél, hanem afölött is egy helyen, meg lent), majdnem 1 cm különbséggel ugrik ki az egyik lamella, ez "normális" dolog ágyrácsnál?
Sajnos, csak mikor már a szállitók elmentek, akkor néztem meg alaposabban, úgy felszines ránézésre nem tűnik fel, és még sosem volt ilyen ágyrácsom, hogy azonnal szakszerüen közelitsek hozzá.
???
Üdv. Szv.
Előzmény: Alomvilag (155)
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.22 0 0 162
Ok, igazad van, nem figyeltem eléggé a leveledre. Most nagyobb figyelemmel olvastam. Szóval, ha jól értem, csak azóta fáj és csak azon a matracon. Tehát tudtok olyan matracot, amin nem fáj neki a háta. Én azt javaslom, hogy nézzétek meg, mi a különbség közöttük, miért jó az a másik ágy. Próbáljatok olyan keménységű, rugalmasságú matracot választani magatoknak. Én ezt tudom ebben az esetben ajánlani.

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: basy (161)
basy Creative Commons License 2006.10.22 0 0 161

Ez mind lehet, hogy így van, csak sajnos nem a mi esetünkben. Azt hiszem, hogy elég egyértelműen leírtam, hogy AZÓTA fáj a háta, amióta az új ágyon alszunk. Az ágytól. Előtte: nem volt fájás: Ha másik ágyon alszunk (másik lakás): nincs fájás. Szóval az ágytól fáj a háta. Csak reggel, csak ettől az ágytól. Ehhez szerettem volna segítséget, mert fogalmunk sincs mit csináljunk. Az nem vmi jó megoldás, hogy vegyünk az ágyhoz egy természetgyógyász bérletet is.

Előzmény: Alomvilag (159)
dr.niki Creative Commons License 2006.10.18 0 0 160

Megerősítem az elöttem szólót, mint gyógytornász. Én a prevenció híve vagyok. Amikor elmegy mellettem egy ember az utcán vagy akár hol legszívesebben odaszólnék, hogy hééé itt a névjegykártyám!MOst még tehetsz magadért valamit!! És nem azért, mert én ebből élek. Hanem mert átfut rajtam a gondolat, hogy mi lesz vele 2-3..-10-20 év múlva. Csakhogy Ő ezt nem érti meg most. És azt hiszi, ha most nem törődik vele, akkor majd elmúlik. " Majd lesz valami!"Hát elmondom mi lesz.. tellnek az évek, egyre több probléma.. fájdalom, majd mikor már próbálja megtalálni a szakembert, akkor sok-sok pénzt költ arra, hogy jobb legyen, hogy elmúljon.. és itt jön a prevenció.. mármint, ha lett volna...

Ha előbb kezdjük megelőzni, akkor nem kerül majd annyi pénzbe és fájdalomba sem. Sőt.. nem azt fogod hallani, hogy sajnos már nem tudunk mit csinálni, ez már így marad. De nem adjuk fel.. és még több pénzt költünk.. csak mostmár a csodadoktorokra, aztán hiába.. Előbb kellett volna jönni!

A magyarokban az a baj, hogy megvárják, míg nagyobb lesz a baj, mert sajnáljuk rá a pénzt. Csak aztán többe kerül. Csak eddig nem jut el az agy!

Előzmény: Alomvilag (159)
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.16 0 0 159
Sziasztok!

Én is csatlakozni szeretnék az előttem szólóhoz. Leírom az egyik gondolatomat, ami régóta érlelődik bennem:

Sajnos az a tapasztalatom, hogy az emberek akkor keresnek meg, ha vmi bajuk van, fáj a hátuk, sérv, stb. Mindig próbálom elmagyarázni, hogy ahhoz, hogy vki jobban legyen, esetleg meggyógyuljon, több dolog kell, mint csak egy jó matrac. Sőt lehet, hogy meg sem oldja a problémát, pedig a matrac jó.

Tudom, hogy a mai felgyorsult világban és a reklámok özönében könnyen elhisszük, hogy a boldogságunk, egészségünk egyszerűen elérhető, ha megvesszük ezt a terméket vagy azt, majd, ha mégsem vagyunk elég boldogok vagy egészségesek, akkor drágább vmit kell vennünk, mert akkor biztos jobb lesz.

A tapasztalat sajnos mégsem támasztja ezt alá. Talán végre nem ártana ráébrednünk, hogy a változtatásokat saját magunkban kellene meglépnünk...s ehhez nem kell pénz, doktor, reklám, bulvárlap, divat, drága cucc, csak egy kis odafigyelés önmagunkra. Egyszer próbálja ki mindenki, szerintem megéri.

Üdv,
Péter
Előzmény: basy (157)
dr.niki Creative Commons License 2006.10.16 0 0 158

Szia,

Csak egy őszinte vélemény egy gyógytornásztól....!

Szerintem a barátnődet meg kéne néznie egy jó gyógytornásznak vagy manuálterapeutának először. Mert nekem úgy tűnik, a panaszok elsődleges oka nem az ágyban lesz. És ha a probléma megoldódik, jó lehet az ágy...

Előzmény: basy (157)
basy Creative Commons License 2006.10.15 0 0 157

Sziasztok!

Vettünk kb 3 hete egy bioágyat, de sajnos a barátnőmnek azóta fáj reggel a háta, dereka. Ez az ágy jóval keményebb, mint a korábbiak (5 zónás, kókusz-lattex... vagy mi), de azt hiszem, hogy 3 hét már elég lehetett volna a hozzászokáshoz. Ha kell kicserélik, de nem tudom, mitől lenne egy másik jobb és, hogy milyet kérjünk, mert ráfeküdni persze mindegyik kényelmes. Nekem semmi bajom az ággyal, de a betonnal se a strandon, úgyhogy az nem mérvadó. :-)

Köszönöm a segítséget,

Zsolt

szevia Creative Commons License 2006.10.11 0 0 156
Jó, rendben.
Üdv.Szv.
Előzmény: Alomvilag (155)
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.10 0 0 155
Oké, akkor szorítok, hogy minden szuper jó legyen és még a leghangosabb ébresztőórára se kelljél fel! :-)) Esetleg megírhatod majd, hogy milyen! Jó éjszakákat!
Üdv,
Álomvilág
Előzmény: szevia (154)
szevia Creative Commons License 2006.10.10 0 0 154
No végül a döntésem: Normál Latex Plus, és Doublefix rács. Egyébként egy "78cm-es felsőtestű emberke" vagyok, remélem stimmelni fognak a zónák:-)) Még néhány hét míg kiderül (addigra érkeznek az ággyal)
Üdv,
Szv.
Előzmény: Alomvilag (153)
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.09 0 0 153
5 és 7 zónás matrac között szerintem már nem túl nagy a különbség. Szerintem csak azért van, hogy vmivel túlszárnyaljon a többieken, na meg azért, hogy legyen egy még drágább matraca, aminek az előállítási költsége ugyanannyi.

Még egy dolog ezzel kapcsolatban: csak akkor van értelme a több zónás alátámasztásnak, ha lágy jellegű a matrac, mivel csak akkor érvényesül.

Egy kis számolás: a több zónás rendszer lényegében csak a fenéktől felfele számít, csak szimmetrikus a matrac. Tehát a magasságot nyugodtan el lehet osztani kettővel. Tehát akkor van egy 95 cm-es és egy 75 cm-es "felsőtestű" emberkénk. Az 5 zónás matracnál fent 3 zóna érvényesül. A két emberkénk között 20 cm különbség van. Ez zónánként 6,66 cm. Ugye így már nem is olyan nagy a különbség. A 7 zónásnál 4 zóna érvényesül, tehát ott már csak 5 cm-es eltérések vannak zónánként. A zónák még a 7 zóna esetében is legalább 20 cm-esek, így nincs semmi gond. Persze ha nagyobb különbséggel számolunk esetleg már nem annyira ideális az elhelyezkedés, de hát hogyan is gondolnánk, hogy olyan matracot csináljon bármelyik gyártó is, amelyik az emberek 100 %-ának megfelel. Elég nekik az a 60-70 % is. :-)
Előzmény: szevia (152)
szevia Creative Commons License 2006.10.07 0 0 152
És még az érdekelne: az 5 zónás és a 7 zónás közti különbség mennyire lényeges, fontos ? És hogy lehet, hogy mondjuk egy 190cm, és egy 155 cm magas embernél ugyanott vannak a matracon a zónák,merthiszen az ő válluk, lábuk stb. nem egyformán helyezkedik a matracom.
??
Szv.
szevia Creative Commons License 2006.10.05 0 0 151
Kedves Álomvilág.
Köszönöm a választ. Csak tudod, amit előszőr írtam: a kipróbálás sem segített rajtam.
(Ráadásul olyan sokféle matrac van, végül már az ember nem is emlékszik, és akkor még ott az ágyrács is, melyik alatt mi volt, stb.. úgyhogy már csak a normál latexre és normál latex plusra (Materasso) koncentrálok.. csak nem sikerült érzésben különbséget találni köztük.. így még mindig nem jutottam a "döntőbe.." No és ha amit boltban kipróbálok, ha megtendelem (esetleg egyéb okból nem onnan) az biztos, hogy ugyanaz lesz, mint amit a boltban próbáltam?
Nos, végül majd feldobok egy 20 fillérest.. vagy amit helyette találok.:))
Szv.
Előzmény: Alomvilag (150)
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.05 0 0 150
Kedves Szevia!

Én nem nagyon támaszkodnék a billerbeckék katalógusára, ha hiteles információra lenne szükségem. Pl. olvasd el annak a katalógusnak az utolsó oldalán található tanácsokat, csak vigyázz, nehogy nevetőgörcsöt kapjál...:-)

Azért annyi igaz, hogy a latex matracok keménysége különbözik. Nagyon sok minden befolyásolja, hogy a végleges matrac milyen kemény lesz. Pl. a Dunlopillo-nak is van H2-es és H3-as keménységű változata, de ezekbe a kategóriákba csak akkor sorolja a matracait, ha már teljesen készen van, előtte nem tudják, hogy milyen lesz. Attól is függ, hogy milyen anyagokkal keverik, mennyi kaucsukot használnak fel, honnan szerzik be a gumit (pl.:Dunlop, Pirelli).

Tehát egy jó tanács mindenkinek: azzal az adattal még csak véletlenül se elégedjen meg senki, hogy egy matrac latex-ből van, mert a különböző gyártók különböző latexei között nagyon nagy különbségek vannak. Mindenképpen ajánlott a próba!

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: szevia (149)
szevia Creative Commons License 2006.10.02 0 0 149
Köszönöm.
És azt tudja- e valaki: hogy van az, hogy a tiszta latex matracoknál is van, amelyik félkemény , van amelyik puha, van amelyik kemény tulajdonságmegjelölést kap.
(Történetesen egy 2005-ös Billerbeck kataklógusban)
Szv.
Alomvilag Creative Commons License 2006.10.02 0 0 148
Kedves Szevia!

A matrac ügyében én nem tudok segíteni, a tanácsom, hogy próbáld ki még egyszer.

Az ágyráccsal kapcsolatban annyit írnék, hogy azt is mindenképpen érdemes kipróbálni, mert vannak olyan matracok, amikhez akár jó a fej-láb emelős szerkezet, de nem túl kényelmes, mert a hajlatokban megkeményedik a matrac vagy ha egy kicsit merevebb, akkor meg nem teljesen alkalmazkodik a rácshoz.

A kézzel emelhető változatnál azt is vedd figyelembe, hogy fekvés közben nem tudod állítani, csak ha fel-le ugrálsz a matracon, nem túl kényelmes. Ráadásul a lábrész már a fenék résztől emel, ami meg nem is túl hasznos. A saját véleményem, hogy a kézzel állítható ágyrács nem túl hasznos dolog, olyan tud is valamit, meg nem is.

A motoros változat előnyei, hogy a fej rész két szögben emelhető, először csak a fej, aztán deréktől emel, sőt a lábnál is másképp működik, mivel ott úgy emeli meg a lábakat, hogy az alsó lábszárak vízszintes pozícióban maradnak, illetve nem a fenéktől emel, ezért sokkal kényelmesebb az alátámasztása. A távirányítóval fekvő helyzetben is tudod mozgatni, valamint kisebb fokozatokban állítható, ezért jobban személyre szabható a beállítás. Az igaz, hogy drágább, viszont sokkal hasznosabb.

Én ennyit tudtam hozzászólni, remélem azért ez is segített!

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: szevia (147)
szevia Creative Commons License 2006.10.01 0 0 147
A teljes döntésképtelenség állapotába jutottam, segítsetek : a Mataresso Normál Latex ( :14cm latex) és a M. Normál Latex Plus (:középen 4cm kókusz) közt képtelen vagyok dönteni.
Több helyen ki is próbáltam, de szinte nem is érzek különbséget , ahol venném (online) az áruk is egyforma még ez sem segít.. 58kg-os személy vagyok, nem épp ifjú korosztálybeli, de egészséges..habár már nem úgy pattanok ki az ágyból mint 16 évesen... Háton és oldalt szoktam aludni..
Valahogy talán a kókuszt azért nem tudom teljesen elengedni, mert gyerekkoromban tömött -talán lószőr?- matracos ágyban aludtunk.. szép sötétzöld kis matracok voltak.. meg olyasmi is rémlik, hogy a deréknak-hátnak egészségesebb a kemény, vagy kissé kemény matrac.
Azonfelül még az ágyráccsal is gondban vagyok: fej-láb emelősön gondolkodom, mert olvasni szoktam elalvás előtt., ugyan a motoros túl drága nekem, de a kézzel állíthatós elmegy.. viszont erről meg azt olvastam, hogy az csak a tiszta latexhez jó, vagy a latexált kókuszrostoshoz, és a fenti nem az. Viszont a boltban , ahol venném, azt írták nekem a kérdésemre, hogy a Latex Plushoz is jó az a fej-láb emelős (Doublefix), amit kinéztem..
Hogy van ez akkor?
Válaszokat előre is köszönöm..
Szv.
Alomvilag Creative Commons License 2006.09.18 0 0 146
Szia kicsi farzs!

Kokoflex témát hagyom másnak, nem tudom nekik milyen minőségű a memory habanyaguk.

Olyan anyagról én még nem hallottam, hogy PU latex, mert vagy PoliUretán vagy latex, de ha van ilyen anyag, akkor az nem egyszerű szivacs! A szivacs az csak PU.

A memory réteg alá egyébként jó a sima PU hab is -> lásd Tempur, ők is 7 cm-es memory réteget használnak, de az sokkal sűrűbb (a legsűrűbb a magyarországi piacon).

Szerintem, ha eldöntötted, hogy most már végre jó matracot akarsz venni, akkor ne az árát nézd, legalábbis ne kis árkülönbségeket. Mindenképpen győződj meg a minőségéről, sűrűségéről és a komfortjáról.

Egy dolgon érdemes elgondolkozni: bármennyit is spórolsz, ha nem lesz jó a matracod, kidobott pénz lesz az egész, ha jól döntesz, minden nap hálás leszel önmagadnak a választásodért.

Szerintem megéri időt szakítani erre a dologra. És itt nem a pénz számít már, hanem a jó választás, ami később megtérül.

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: kicsi farzs (145)
kicsi farzs Creative Commons License 2006.09.18 0 0 145

KÖ)szönöm Álomvilág!

Egy dolog okoz már csak problémát, az a fél mondatod, hogy van sűrűbb memoryés van kevésbé sűrű.

Úgy tűnik meg van a választásunk.

A yatasok amikről írtam az 9 ill. 7 cm-es 170 ill 140 eFt,( mármint egy 160X200-as)a múltkor rosszul emlékeztem.

ezért a Kokoflexel gyártatok egy 7 cm-est alatta keményítő anayagként PU latex lesz, amiről azt mondták, hogy egyszerű szivacs.

Ez íg 90-be lesz és nagyon elégedett voltam magammal, de most az elbizonytalanított, hogy a Kokoflexes memory anyag van e olyan jó, mint a yatasé, van e olyan sűrű. Lehet mégiscak jobba járnék a yataséval.

Mindenesetre, érdekes dolog ezeknek így utána járni, jó, hogy létezik ez a fórum, de tény hogy elég sok időmet elvette már az utána keresgélés, de a végén talán úgy érezhetem, hogy a lehetőségeimhez képest jól választottam. Az idő is pénz, úgy hogy a végén még az olcsóbb lesza drágább.

Még egy kérdés, a KOkoflex cégről, minőségéről, tisztességéről memorys anyagáról tudsz-e tudtok e valamit ?kicsi farzs  voltam.

Előzmény: Alomvilag (144)
Alomvilag Creative Commons License 2006.09.14 0 0 144
Kedves Kicsi farzs!

A memory habanyag a legjobb anyag jelenleg a matracgyártásban. Nagyon jó pontrugalmassággal rendelkezik, ezért tökéletesen felveszi az ember alakját, megfelelően alátámasztva minden ponton. Persze ennyi nem elég, mivel nem mindegy, hogy milyen sűrűségű. Vannak keményebb és lágyabb memory habanyagok is. Fontos, hogy próbáld ki előtte!

1. Latex-kókusz matracoknál jobb a memory matrac, ha megfelelő a keménysége
2. Vákuummatrac = vákuum csomagolt matrac, tehát a memory matracot is lehet vákuum csomagolni. Ez nem egy másik fajta matrac, hanem egy csomagolási technika, így nincs értelme annak a kérdésnek, hogy melyik jobb
3. Van olyan vákuummatrac, amiben 6 cm a memory réteg , sőt van 16 cm-es is (pl.: Pierre Cardin by Magniflex) - bár ez magasabb árkategória, de nagyon jó minőségű
4. Yatas matracai jók. Egyik kemény jellegű, a másik inkább puhább. Mindkettő jó választás lehet, ha kipróbálás során kényelmesnek találod, ráadásul az áruk is nagyon jó!
5. Esetleg nézd meg a Tempur matracait is, nagyon jók, de már kicsit torz az ár/érték arány - szerintem.
6. Most van a BNV, még vasárnapig tart, kint van az összes gyártó a fentiek közül és még olcsóbban meg is kapod a matracokat, sőt legalább egy helyen össze tudod hasonlítani őket!

Ha további kérdésed van, várom őket.

Üdv,
Álomvilág
Előzmény: kicsi farzs (143)
kicsi farzs Creative Commons License 2006.09.13 0 0 143

Valakitől szívesen vennék tanácsot. Nagyon erősen gondolkodunk egy memory foam betétes ún. viszkoelasztikus anyaggal készült ágybetéten, mert nagyon kényelmesnek tűnt, amikor kipróbáltuk. A net szerint ez egészséges is  pl. wellnet-en van egy leírás ettől megkímélek mindenkit.

A Rottex- nek van egy terméke amelyben a memory anyag vastag.(Kb 10-12 cm), de csak egyszemélyes ágyra való.

Egy boltban yatas-t mutattak kétféle memory vastagságú anyaggal 8 ill 6 cm. 144 eFt ill 110 eFt ért +párna is van 10 000 Ft ért.

A hatos kényelmesebb volt, mert abban meg is lehetett fordulni, míg a 8-as már nagyon süppedt.

Költői kérdéseim széjjel az éterbe:

Egészégesebb  ez( gerincnek, nyaknak) mint más matrac, pl. a latex kókuszosokhoz képest, vagy a vákuumosokhoz. Egyáltalán a vakuumos egészséges?

Kinek van még a piacon memory-s terméke ? A yatas termékekről hol lehet megtudni többet, mert ez a termékcsalád nem igaZÁN  internetbarát.

Van vakuummal vegyes memorys, ahhoz mit szóltok? Igaz otta memory anyag 2 cm-es. Szóval az ember tegyen meg mindent az egészségéért, de hogy legyen okos?

Köszönoöm ha valaki veszi a fáradtságopt, és válaszol. 

mickey76 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 142

Szia Mikimanó!

Épp szeretném eladni Yatas gyártmányú Prestige ágybetétünket (200*180 cm), amit múlt hét pénteken vásároltunk. 2 éjszakát használtuk aztán kiderült, túl kemény a feleségemnek, aki csak az oldalán feküdhet, mivel gyermekáldásnak nézünk elébe és ez az orvosilag indokolt alvási pozíció. Azóta a régi matracunkon alszunk. Akciósan vásároltuk (150e), és most 115e Ft-ért kínáljuk.

Érdekelne esetleg?

Mickey

Előzmény: mikimano777 (134)
gorkmc Creative Commons License 2006.08.26 0 0 141
Egy elgondolkoztató dolgot hallottam és láttam is: a latex szép, meg kényelmes, meg bio, ugyanakkor egy kis Napsugárzás hatására sokkal jobban elkezd porlani, mint akár a szivacs. Igaz, hogy huzatban van a latex, de ez nem gyorsítja meg az öregedés folyamatát? Pl. a meleg, ami egy hálószobában van. Aki évek óta használ latexes matracot, nem tapasztal minőségromlást?
Előzmény: Alomvilag (140)
Alomvilag Creative Commons License 2006.08.23 0 0 140
Egybe ágydeszkát én sem tudom, hogy hol lehet kapni, de asztalossal csináltathatsz.

Egy jó matrachuzat az egész felületén lélegzik, így nem csak a szellőzőnyílásokon távozik a levegő, ezért ajánlott egy kicsit megemelni a földtől. Abban valóban igaza volt, hogy nem fog nyomni, ha magas a matrac.

Az furcsa, hogy a Matrackirály miért csak rugós matracot ajánlott, hisz náluk is kapható olyan habmatrac, amit fix ágydeszkákra kell csak helyezni.

Ha esetleg vákuummatracban is gondolkozol, esetleg érdemes megnézni a mi oldalunkat is, hogy még több matracot megismerj: vakuummatrac.hu
Ha ezzel kapcsolatban lenne további kérdésed, azt inkább telefonon intézzük, mert ez a fórum nem azért van, hogy saját reklámokat írjunk.

Üdv, Péter
Álomvilág
Előzmény: gorkmc (139)
gorkmc Creative Commons License 2006.08.23 0 0 139
Köszönöm a választ!

Akkor újabb feladat találni ilyen 160-as "alátétet", ami nem túl magas. Van ötleted hol lehet ilyet venni? Ha jól tudom, akkor erre már valóban mindegy, hogy rugós, táska vagy latex, vákuum kerül.

Érdekes ez a piac. A Rottex képviselője azt mondta, hogy mindegyik terméküket nyugodtan letehetem a fára, mert oldalt szellőznek és az elég. Meg ha elég magas és puha, akkor nem is fog nyomni. Matrackirályban meg kifejezetten csak rugósokat ajánlottak erre a célra.
Mindenkinek nem lehet igaza...

A Cardo C777 Hard nagyon tetszett és az eladó szerint az is mehet a fára. Ugyanakkor magáról a Cardoról nagyon rossz véleménnyel vannak fórumokon. Nem csak drága, hanem 2-3 év és besüpped, a vevőszolgálat nem ügyfélcentrikus. Ez eléggé elbizonytalanított. Van aki használja ezt a matracot évek óta?

A többi márkáról pl. Rottex, Billerbeck, Breckle is van valakinek hosszú távú tapasztalata? Vagy más márkákról? Lehet saját márkát is reklámozni. :-)

gorkmc
Előzmény: Alomvilag (138)
Alomvilag Creative Commons License 2006.08.23 0 0 138
Szia!

Ha nem keretbe teszed a matracot, hanem földre, akkor is kell biztosítani a megfelelő szellőzését minden oldaláról, tehát alulról is. Az ajánlatom az, hogy ágydeszkát tegyél alá a megfelelő méretben. Ne kettő 90-est vagy 80-ast, hanem egybe, 180-ast vagy 160-ast. Matracot is inkább egybe vegyél, mivel nem kerül keretbe, ami összetartaná a két matracot. Mindegy, hogy milyen típusú matracot választasz, de arra számíts, hogy a rugós matracok "hullámzanak", tehát ha az egyik fél mozog, azt a másik oldalon fekvő is érzi, ez esetleg zavaró lehet. A különböző habanyagú matracoknál vagy a táskarugósnál ez nem érződik. Ez elég segítség volt? Ha nem várom a további kérdéseid.

Üdv, Péter
Álomvilág
gorkmc Creative Commons License 2006.08.23 0 0 137
Sziasztok!

Kedvesem és én most állunk matrac vásárlás előtt és mint - talán - mindenkinek gondot okoz a nagy választék és hogy nem vagyunk egyformák. Bár ezek a kellemesebb gondok közé tartoznak. :-) Lenne egy pár kérdésem, ha nem gond. Először is : Ti mit ajánlotok galériára, hajópadlóra lesz lefektetve belmagassági okok miatt. Bonell rugóst, táskarugóst, kókuszosat, latexet, vákuumosat? Egyéb ötlet, megoldás esetleg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!