Keresés

Részletes keresés

pucros Creative Commons License 2014.03.14 0 0 2396

Itt a bizonyíték, hogy még mindig lehet új hozzászólást küldeni ebbe a topikba.

borzimorzi Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2395

Olvtársak, nem ez az a Pető György, aki anno itt akart polgi lenni a kerületben?

 

Informátorhálózat fővárosi cégvezetőkből?

Egy nyomozás mellékszála szerint a budapesti FBI-főnök háttérbirodalmat épített a választás előtt. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Hogyaszondi:

 

"

Informátorhálózat fővárosi cégvezetőkből? 2011.03.17. 07:28 - Tenczer Gábor

Egy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját bemártó feljelentés kapcsán került a rendőrség látókörébe Pető György volt nyugállományú rendőrtiszt, aki tavaly ősztől vezeti a Fővárosi Biztonsági Irodát (FBI) és a Fővárosi Közterület-felügyeletet. Pető a feltételezés szerint még 2010-ben, a BRFK-n dolgozó rendőrként olyan személyeket szervezett be informátornak, akik a választás után nagy fővárosi cégek vezetői lettek.

A BRFK egy feljelentés szerint Bété és Huszár fedőnéven szervezett be többek között informátorokat az önkormányzati választások előtt. A beszervező Pető György volt, aki 2010 októberéig a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyugállományú nyomozójaként tevékenykedett, majd otthagyta a rendőrséget, és a Fővárosi Közterület-felügyelet, valamint a fővárosi önkormányzat cégeinek biztonságáért felelős Fővárosi Biztonsági Iroda vezetője lett. A két informátor a feljelentés szerint egy-egy nagy fővárosi tulajdonú cégnek lett a vezérigazgatója novemberben.

A feljelentést eredetileg az FKF-kamutanulmányok ügyében tették tavaly év végén [1], amikor kiderült, hogy a BRFK lezárta a nyomozást az ügyben. A feljelentés nyomán, ami egyrészt új tényekkel szolgált, másrészt az eljárás lezárásának körülményeit is boncolgatta, újabb nyomozás indult, ám azzal már a Nemzeti Nyomozó Irodát bízták meg. Az NNI jelenleg is nyomoz.

Mint arról korábban beszámoltunk [2], a feljelentés kapcsolatot feltételez a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának egyes emberei és a főpolgármesteri hivatalhoz tartozó, frissen alapított Fővárosi Biztonsági Iroda (FBI) között, amelynek feladata az önkormányzat cégeinek, így például az FKF Zrt.-nek is a biztonsági (korrupcióellenes) felügyelete.

Arról is beszámoltunk, hogy az FBI vezetője jelenleg Pető György volt szocialista önkormányzati képviselő, egykori állambiztonsági tiszt, aki 2010 elejétől 2010 őszéig a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán dolgozott nyugdíjasként, és a fővárosi közműcégeknél történt visszaélésekkel foglalkozott.

A közreműködésével indulhatott eljárás 2010 első felében többek között az FKF-nél, a Főtávnál vagy a főváros gyógyfürdőcégénél történt gyanús ügyekkel kapcsolatban. Az őszi önkormányzati választás után Pető Tarlós István felkérésére a frissen alakult FBI és a Fővárosi Közterület-felügyelet élére került egyszerre. Pető egyes vélemények szerint a munkahelyváltás ellenére is hatással maradhatott némely rendőrségi eljárásokra.

A lapunk birtokába jutott újabb részletek szerint Pető korábban rendőri pozícióját úgy használta ki, hogy a fővárosi cégek akkori vagy korábbi munkatársai, tisztségviselői közül többet beszervezett, akik nyilvántartásba is kerültek mint szervezett kapcsolatok. Az informátorok belső értesülésekkel segítették a 2010 tavaszán belendülő nyomozásokat. Volt informátor, aki ekkoriban azt hangoztatta többeknek, a választás után ő lesz a cég vezetője.

Megkerestük a fővárosi önkormányzatot az ügyben, ahol nem kívántak reagálni. Maga Pető György sem kívánta kommentálni a cikket.

Rendőrségi informátori szintek

A nyomozások szempontjából három informátori szint létezik. Az úgynevezett eseti adatközlő egyes ügyenként, szemtanúszerűen segít észrevételeivel az eljárásban. Az informátornak (róluk van szó a cikkben) dossziéja van a rendőrségen, ami tartalmazza többek között a személyes adatait (zárt borítékban), a bevonási jelentést (amiben a beszervező tiszt főnöke engedélyezi a bevonását), az összes jelentést a beszervezővel történt találkozásokról, és az esetleges költségelszámolásokat. A harmadik, legkomolyabb szint a titkos munkatárs, ami már beépített külsős embert jelent. Mindhárom szinten fontos és hasznos munkát végezhetnek az informátorok."

 

Lám, lám...

 

Üdv:

b

borzimorzi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2394

http://index.hu/video/2011/01/29/attraktor_hokamera/

Hátha így bejön a dolog.

Remélem, minél több panelt megcsinálnak ugyanígy.

Üdv:

b

Előzmény: borzimorzi (2393)
borzimorzi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2393

Nem ment a link:

Előzmény: borzimorzi (2392)
borzimorzi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2392

Faluház az index videóján!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.21 0 0 2391

obuda=vilag kozepe

borzimorzi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 2390

Ez tény.

Eddig semmi egetverő baromságot nem csináltak, eltekintve a válságban vásárolt, kb. 8 milkás szolgálati autótól. De ez még megbocsátható, mert viszont a Faluház szépen sikerült, és a Vörösvárin már követője is akad, csak más színben.

Üdv:

b

Előzmény: FreedomTrail (2389)
FreedomTrail Creative Commons License 2010.12.15 0 0 2389

Nagy felelősség is egyúttal, az biztos!

Előzmény: borzimorzi (2387)
borzimorzi Creative Commons License 2010.10.04 0 0 2388
http://index.hu/belfold/2010/okvalasztas/tarlos_az_obudai_pok/

Csak, hogy legyen itt.

Csót:
b
borzimorzi Creative Commons License 2010.10.04 0 0 2387
Túl azon, hogy Balázska hozta a papírformát,
A közgyűlés összetétele: FIDESZ-KDNP: 16, MSZP: 3, ITT ÉLÜNK: 1, LMP: 1, JOBBIK: 1.

Ezt hívják tarolásnak.

Na, most, hogy már minden hatalmat a szovjeteknek - akarom mondani a fityeszéknek -, átadtunk, lehet brillírozni!

Csót:
b
borzimorzi Creative Commons License 2010.10.01 0 0 2386
Legnagyobb valószínűséggel a Fidesz, de ez már nem újdonság, hanem a papírforma. Kérdés legfeljebb az lehet, hogy mennyivel nyer.
Csót:
b
Előzmény: Esbeta férje (2385)
Esbeta férje Creative Commons License 2010.09.30 0 0 2385
Érdekes, amiket írtok. De ki nyer Óbudán?
sensei47 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 2384
Vasárnap este megtudjuk! :-)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.03 0 0 2383
A jelek szerint valahol a Kubatov-féle stáb környékén is elkezdett valakinek arra srófra járni az agya, amit leírtam. LMP-ék hirtelen kezdenek megtáltosodni a kopigyűjtésben. Milyen érdekes. Anno az SZDSZ-ről híresztelték, hogy annak is hirtelen elkezdtek gyűlni a kopik, amikor az MSZP-nek már megvolt a több is, mint elég. De ez csak pletyka.

Amúgy nincsen 8 évünk. Talán 4. Ha befigyel az államcsőd, mert a piacról nem lehet többé finanszírozni az államot, az IMF meg bevágja a durcit, akkor még 4 sincs. :-(

Gyakorlatilag akkor már tényleg mindegy, ki jön. Ez a legrosszabb forgatókönyv,ne jöjjön be.

Csót:
b
Előzmény: Konrad (2382)
Konrad Creative Commons License 2010.09.03 0 0 2382
borzimorzi, vehetjük ezt komolyan is.

A Fidesz célja a totális hatalom. Nincs kecmec, nincs ellenzék, nincs mellékút: mindent vinni akarnak. Persze a demokratikus kereteket meg fogják tartani, de ennyi. Nem várható tőlük több. Éppen ezért logikus lépés számukra minél több cédula begyűjtése.

Ráadásul van egy híresen jó adatbázisuk (ami persze nem létezik, ja). Nos, egy-egy ilyen cetli gyűjtés azt is segíti növelni, aktualizálni.

Igen, ez nem jó a demokráciának. Igen, a Fidesz hosszabb távra hülyeséget csinál. De azt még meg kell érni, ahogy mondani szokták. Arra játszanak, hogy annyira lent vagyunk, lejjebb már nem esünk. Ha pedig a következő 3 évben megindul a gazdaság fölfelé, és ne adj isten Pintér elvtárs a karikás ostorával rendet teremt, akkor nem lesz az a HCS, akit megválasszon a plebs.

Örülök én ennek? Nem. Sőt, nagyon remélem, nem fogják tudni végigcsinálni ezt úgy, ahogy elképzelik. De ahogy az önkormányzati választási törvényt a saját érdekeik szerint szabták át, úgy várhatóan mindennel ezt fogják tenni.

Ez a realitás. És igen. Tarlós tenyérbe mászó. De mindig is az volt, nem? Amikor buzizott, amikor személyeskedett, amikor "csak" Óbuda polgármestere volt. Ahogy tenyérbe mászó az új KE és ahogy tenyérbemászó még sok-sok politikus is. Úgy általában.

De ha a Fidesz most kellően elcseszi, akkor talán lesz esély pár év múlva arra, hogy végre egy normálisabb, demokratikusabb rendszer összeálljon. Nem hiszek ebben, de reménykedem. Az elmúlt 8 év után az inga nagyon vissza fog lengeni, amíg újra megnyugodhat.
Előzmény: borzimorzi (2380)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2380
Örülök, hogy legalább utólag rájöttél, mekkora marhaságot írtál.

Pici szépséghibája a dolognak, hogy megpróbálod arra magyarázni, hogy valaki más - jelen esetben én - értette félre, szerinted természetesen szándékosan. Mert te persze eleve is olyan zseniális dolgot pöttyentettél ide, hogy még. Aha. Megtiszteltetés, hogy kicsiny körünkben üdvözölhetjük A Meg Nem Értett Zsenit, Az Irónia Avatott Alkalmazóját... :-)

Komolyabb szépséghiba az, hogy még a te logikád szerint sem stimmel az, amit írtál. A jelen helyzetben semmiképp. Idén a Fidesz borítékolhatóan viszi az önkormányzatit is, mégpedig magasan. Nem biztos, hogy Bp-en is 2/3-dal, de a sima többség zsákban van neki itt is.

Milyen ellenzéket szeretne a győztes? Talán olyat, amire a saját ostoba törvénymódosítása miatt a legnagyobb esélye van, vagyis egy tömbszerűen ellene tartó MSZP-t, amelyik konzekvensen nemet mond mindenre, amit a Fidesz akar? Vagy inkább egy olyan ellenzéket, amelyik sok részre tagolt, megosztott, és amelynek egy-egy tagjával bizonyos ügyekben kompromisszumot is lehet kötni, demonstrálandó a nyitottságot? Szvsz világos, hogy a győztes az utóbbi helyzettel jobban jár, legalábbis kevesebb eséllyel lesz pillanatokon belül ellenszenves. Most nem azért, de Tarlóst néztem ma reggel a TV-ben,és olyan szinten volt felfuvalkodott, hogy rossz volt belegondolni, mi lesz majd azután, hogy bele is ül a főpolgármesteri székbe?

Ma a Fidesz a későbbi munka tekintetében nem azzal jár(na) jól, amit csinál, vagyis, hogy 10-20-szor annyi kopogtatót gyűjt, mint amennyi ténylegesen kell neki. Hanem azzal járna jól, ha hagyná, hogy mindazoknak, akik nem őrá szavaznak, sok lehetősége legyen, ne csak az MSZP-re való szavazás. Így a sok ellenjelölt éppenséggel a Fidesz kezére játszana, megkönnyítené a későbbi munkáját. Ugyanis a függetlenek még csak töredéket sem gyűjtenek, ami listára felmehetne. Tehát, ha egy független nem győz, akkor elvész a rá adott voks is. A kis pártok 2-3 képviselőjének bekerülése pedig nem nehezíti a Fidesz-többség munkáját érdemben, viszont mindig akad köztük egy-kettő, akivel egy adott ügyben kompromisszumot lehet kötni, vagy aki még időben rávilágít, ha hülyeség van egy előterjesztésben, és át lehet írni. Még mielőtt az MSZP találná meg, nagy sajtópaláver mellett.

Barom Fidesz a saját hülye tv-módosításának és az azt inspiráló voluntarizmusának köszönheti, hogy gyakorlatilag csak az MSZP-sek lesznek vele szemben, azok viszont egy tömbben, megbékíthetetlenül. Ebből a felállásból Horváth Csaba 2014-re megcsinálja magának a főpolgármesterséghez kellő népszerűséget, pláne, ha a gőgös Tarlóssal állítjuk majd párba... Egyszerűen meg fogják szeretni az emberek, pusztán attól, hogy az ellenfele Tarlós , és ő meg úgy viselkedik, ahogy.

Azt is elfelejtetted figyelembe venni, hogy az a párt, aki letarolja a kopikat, nemcsak gyengíti a demokrácia nyújtotta lehetőséget arra, hogy minél többféle érdek legyen képviselve, és ezzel a közérdeket sérti. Hanem még egyebeket is csinál. Aktivistáit feleslegesen túldolgoztatja, miközben jutalmazni nem biztos, hogy fogja tudni őket, ez majd a választási eredménytől függ. Ha nem sikerül, az elégedetlenséget szül, és mivel nincsen korlátlan számú pozíció még 100%-os győzelem esetén sem, az elégedetlenség borítékolható. Az ily módon csalódott emberek lelkesedése is megcsappan.

Ráadásul az a kispárt, társadalmi szervezet vagy független képviselő, aki emiatt nem tudja összegyűjteni az induláshoz szükséges számú kopit, az a parlamentben vagy az önkormányzati testületben nemcsak potenciális szövetséges is lehet(ne) egyes ügyekben. Plusz még azokat, akiket csak ő tud elhozni szavazni, azokat az adott nagypárt úgysem tudta volna elhozni, tehát a rá leadott szavazatok egyáltalán nem biztos, hogy elvesztett szavazatok azon nagypárt szemszögéből, amelyik a kopikat a szükségeshez képest akár több 10-szeres számban learatta.

Az igazi kellemetlenség az lehet, hogy az adott nagypárt szavazói olyan biztosak lesznek a szekérderéknyi kopit leadott jelölt győzelmében, hogy ők maguk inkább ágyban maradnak a választás napján. Abban a biztos tudatban, hogy a győzelem már úgyis meglesz, legfeljebb nem 80%, hanem csak 2/3, legrosszabb esetben 60% lesz a Fidesz budapesti eredménye. Na, ez valóban okoz6 szavazatvesztést. Nagyobb valószínűséggel, mint egy olyan független jelölt indulása, aki győzni úgysem fog, mert úgyis csak az ismerősei szavazataira számíthat, akik viszont másra úgysem szavaznának, mert csak csalódtak eddig mindben. Listára meg nem gyűjt töredéket a független, tehát ott sem okoz veszteséget a nagyoknak. Az a kispárti sem, akinek nincsen az önkormányzatin sok, (gyakorlatilag mindegyik) választókerületben elindult jelöltet felvonultató listája , mert nem lesz neki elég töredéke, ha nem indult jelöltje (szinte) minden vk-ben.

"Logikád" tehát még a jelen politikai és választási felállás esetén, tisztán haszonelvű szempontokat figyelembe véve sem áll meg. Nemhogy olyan magasabb szempontok figyelembe vételével, mint pl. a demokrácia megfelelő működése és a rendszer legitimitása, elfogadottsága stb.

Ennek ellenére köszönettel tartozom. Eddig nem értettem, hogy mi lehet az oka annak, ha valaki, dacára annak, hogy olyasmivel foglalkozik, amiből mások 30 éves korukra alaposan megtollasodnak, olyan életszínvonalon és lakáskörülmények közt él, mint bármelyik átlagos betanított munkás az alsó-középosztályban. Köszönöm, hogy segítettél megérteni. De persze akinek nem inge...

Csót:
b
Előzmény: Konrad (2378)
Konrad Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2378
borzimorzi, nem dicsőítettem. Sajnos nem tehetek arról, ha neked az irónia nem mond semmit. A realitásokról beszéltem, és a politikai logikáról. Nem tehetek róla, ha te direkt félreérted, őszintén sajnálom.
Előzmény: borzimorzi (2377)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2377
Ez egy nyilvános fórum, mindenki mindenkihez szól. Aki a mondandóját csak egy személynek szánja, az küld e-mailt annak az egy személynek. Elég tapasztat fórumozó vagy már, aligha újdonság ez a számodra.

A népszerűség hajhászása elég távol áll tőlem, tehát erre hiába is apellálsz. :-)

A párhuzamos topicban egyébként emlékeim szerint én csuktam rá az ajtót az olvtársakra, miután megelégeltem, hogy érdemi vita helyett személyeskedni kezdtek. Ahogy itt is. De még ennek ellenére sem mondtam azt, hogy nem állok velük szóba, csak kivettem a kedvencekből azt a topicot. Aztán a jelek szerint nem tudtak meglenni magukban, mert jöttek át utánam ide is. A polidiliben azonban keményebb világ van, ide fel kell(ett volna) kötniük, csak nem sikerült. Az is az én hibám, ha valaki égeti magát?

Azt hiába is várod tőlem, hogy szó nélkül elmenjek a mellett, amikor valaki azt képzeli, hogy a politika is csak egy kicseszett marketingakció, ami arról szól, hogy ki tud több kupont összegyűjteni. Lehetőleg olyan értelmetlenül sokat, amivel már kezdeni sem tud mit, a lényeg csak az, hogy mások orra elől elhalássza.

A demokrácia attól tud szvsz jól működni, hogy a társadalomban fellelhető érdekek közül minél többet artikulálnak a képviselők a választott testületekben. Csak attól fogja az istenadta nép a magáénak érezni a képviseleti demokrácia döntéshozóit, ha minél többen érzik úgy, hogy az ő érdekeik is képviselve vannak.

Ma a polelit és általában a demokratikus döntéshozatal reputációja a padlón van. Szinte senki sem érzi a magáénak a rendszert és az abban meghozott törvényeket, eltekintve attól a pár száz emberkétől, aki hasznot húz belőle. Ennek következtében az önkéntes jogkövetés lassan tankönyvből ismerős fogalom lesz csupán, míg a törvények megkerülése-kijátszása, a kiskapuzás, az adóelkerülés pedig a napi gyakorlat.

Ide vezet az a fajta "okosság", amely K olvtársunk szerint oly nagyon helyes. Egyre kevesebben érzik úgy, hogy róluk (is) szól a mese, egyre kevesebben mennek el szavazni, az egész rendszer legitimációja inog. Ha így megy tovább, valamelyik következő választáson már lehet, hogy a 8 millió választásra jogosult polgárból 2 millió ember fog csak elmenni, az is csak a második fordulóban. Aztán úgy lehet valakinek akár 100%-a a parlamentben, hogy közben az ország 80%-át hidegen hagyja. Így a túlnyomó többség semmilyen értelemben sem választotta meg. Ez sajnos nem kizárt, és egyre nagyobb a valószínűsége.

És kicsit fontosabb erre felhívni a figyelmet, mint az, hogy azon agyaljak, hogy x vagy y "jáááj mit fog szóóóni" egy hsz-emhez. Utóbbi nem izgat, előbbi azonban nagyon fontos, és nemcsak számomra. Lassan ott tartunk, hogy már senkinek sem jelent azonosulási pontot az a politikai rendszer, amelyben élünk. Forradalmat nem "tetszettünk csinálni", a rendszerváltáskori elitek kiegyeztek a fejünk felett. És azóta sem történt semmi, ami a nagy tömegek számára rokonszenvessé, vagy legalább sajátként vállalhatóvá tette volna az egészet. Ez szvsz nagyon nagy baj. A jelenlegi nagy pártok pedig csak súlyosbítják. Többek között a rosszullétig való cédulazabálással is, melyet K olvtársunk alább dicsőít.

Csót:
b

Előzmény: doncike (2375)
Konrad Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2376
A politika háború, sose volt más. Az erősek megpróbálnak mindent, hogy még erősebbek legyenek, a kicsik meg szívnak.
Nem helyes ez, sőt, ez a kopogtató cédulás balhé önmagában is baromság. De ha egy párt fejével gondolkodsz, akkor számukra az a logikus, amit leírtam.

Nem állítom, hogy tetszik ez nekem, sőt. De logikailag így helyes, abban a szabályrendszerben, ami most van.
Előzmény: doncike (2371)
doncike Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2375
Biztos nem tűnik fel, de megint -- ahogy SK-nál -- te kötsz bele valakibe, aki hozzád sem szólt.

Ne csodálkozz, ha egyre kevesebben állnak szóba veled.
Előzmény: borzimorzi (2373)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2374
Bocs, ezt csak később olvastam. Kösz az infót, nem is tudtam, hogy volt ilyen. Megnyugtat a tudat, hogy volt idő, mikor még gondolkodott...

Azóta sajnos rég elfelejtette, hogy mi különbség van a hasznos "okosságok" és a "haszontalan" bölcsesség között.

Csót:
b
Előzmény: doncike (2371)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2373
Lám-lám, követed SK haverod példáját az önégetésben. Grat.

Ha rokonszenveznék azokkal, akik ilyeneket mondanak, én is kérhetném azt a "már csak egy kávét".

b
Előzmény: Konrad (2370)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2372
Ez már nem arról szól, hogy kell még kopogtató nekik. Ez már régen csakis arról szól, hogy a kicsik ne juthassanak hozzá az induláshoz elengedhetetlenül szükséges számú kopogtatóhoz. Ezért rabolják le a nagyok - különösen a Fidesz - az egész területet, összegyűjtve végül a szükséges számhoz képest nem 20%-kal többet, ami a rosszul kitöltött darabok miatt szükséges lehet, hanem 5-10-szer többet, ami már teljességgel szükségtelen. Ezt a Fidesz kezdte, de már az MSZP is átvette a módszert. Úgyhogy a nagyoknak elvből nem is adtam az idén.

Jött egy független ürge, annak odaadtam. Legalább indulni legyen esélye, győzni úgysem fog.

Csót:
b
Előzmény: doncike (2369)
doncike Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2371
Hogy a Fidesz miért csinálja, azt értem, bár a "helyesen cselekszik" megítélést nem csak hogy nem osztom (talán te sem), de nem is tartom elfogadhatónak.

Nem tartom összeegyeztethetőnek a demokrácával azt a magatartást, ami kifejezetten arra irányul, hogy mások ne indulhassanak a választáson.

Ez pontosan az a hozzállás, mint amikor anno 1985-ben, bár elvileg már többes jelölés volt, a Hazafis Népfront előre megtöltötte a jelölőgyűlés termét a saját embereivel és így sok helyen megakadályozták, hogy tőlük független jelöltek is induljanak.

Orbán még kollégista korában részt vett egy ilyenen és írt is róla akkor egy nagyon jó elemzést a Kollégiumi Értesítő c. kiadványukban.

Most meg ő csinálja ugyanazt ...
Előzmény: Konrad (2370)
Konrad Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2370
Nemcsak Tarlósnak kell a cetli, hanem BB-nek és a helyi potentátnak is :) Másrészt: amelyik pártnak van erre kapacitása, az akkor cselekszik helyesen, ha az utolsó pillanatig gyűjt, ugyanis így a többinek kevesebb jut.
Előzmény: doncike (2369)
doncike Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2369
Ahhoz képest, hogy talicskával tolták be Tarlós ajánlóit, tegnap este nálunk még becsöngettek fideszes kopogtatóért.
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.31 0 0 2368
Off

Ja, ennyi? Baromi egyszerű. Sima óvás attól, hogy valaki hülyeséget csináljon, amit aztán valszeg úgyis megbán, mert leégeti magát.

Csak az értelmezheti fenyegetésnek, aki saját maga inkább fenyegetni szokott másokat, mint kellemetlenségektől óvni, jó előre.

On

Tarlós cetlijeit állítólag talicskával tolták be a számlálás helyére. Ha ő lesz a főpolgi - ami borítékolható -, szerintetek abból lesz valami haszna a kerületnek? El tudnék képzelni pl. egy tömbrehabilitációt Csillaghegy központjában, de nem jönne rosszul egy faluház-projekt komplett Békásmegyer léptékben. Vagy legalább a Római Ltp.-n, ha egyszerre csak kisebbet lépünk.

Van valami, ami arra utal, hogy a kerület végre kap majd némi figyelmet, amikor arra kerül a sor, hogy a fejlesztési pénzeket hová tegyék? Vagy már ígérgetnie is fölösleges, úgyis zsákban van a trófea?

Csót:
b


Előzmény: pucros (2367)
pucros Creative Commons License 2010.08.31 0 0 2367
Neeeem, az ügyrendi kérdés sosem offtopic, hiszen a társalgás alapját adja - amilyen alap például, hogy helyesen tudjuk értelmezni azt, ahogyan olvtársaink megfogalmazzák, amit kifejezni szándékoznak.

Találós kérdésünk van - a választ én nem találom sehol.
A kérdés, hogy hogyan kell érteni a következőket: "Ha itt is elkezded ezt, lehet, hogy megbánod. Csak miheztartás végett szólok... "
Eddig egy megfejtés érkezett, miszerint ez fenyegetés volna. De - mint kiderült - ez nem nyert.
Úgyhogy továbbra is tanácstalanul állunk e kommunikációs rébusz előtt.
Előzmény: borzimorzi (2365)
borzimorzi Creative Commons License 2010.08.29 0 0 2365
Nincsen mire kíváncsinak lenned, a témát lezártam, amúgy is offtopic. Szabad a gazda akkor lehetne ha lett volna egy találós kérdés is.

Hogy ON is legyen:

Szerintetek azon túl, hogy Balázska nyer, milyen lesz a testület összetétele? Lesz ott egyáltalán bárki, aki nem narancsos?

Csót:
b
Előzmény: pucros (2364)
pucros Creative Commons License 2010.08.29 0 0 2364
Na most már én is kíváncsi vagyok. Szabad a gazda!
Előzmény: borzimorzi (2362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!